Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Συντριβή ελικοπτέρου με δύο τραυματίες

Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται ο πιλότος, ενώ σοβαρή είναι και η κατάσταση του χειριστή του μηχανήματος πλύσης των μονωτήρων. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ελικόπτερο έπεσε όταν ο έλικας ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο 36χρονος πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες, στη διάρκεια εργασιών καθαρισμού πυλώνων της ΔΕΗ, στη θέση «Καστελλάκια», νοτίως της πόλης του Ρεθύμνου.

Κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων θα αναλάβει τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση του ελικοπτέρου

Κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων θα αναλάβει τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση του ελικοπτέρου

Ο 36χρονος χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως πολυτραυματίας, ενώ φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σοβαρή είναι επίσης η κατάσταση του 35χρονου χειριστή του μηχανήματος πλύσης των μονωτήρων, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς φέρει κατάγματα στα πόδια και στη λεκάνη.

Το ατύχημα συνέβη χθες λίγο πριν από τη 1 μετά το μεσημέρι. Οπως έγινε γνωστό, το ελικόπτερο τύπου Augusta Bell της εταιρείας Bellavia είχε ναυλωθεί από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο σύμβασης -η οποία έληγε σήμερα- για τον καθαρισμό των πυλώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου, για ανεφοδιασμό του από φορτηγό της εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο.

Οπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες, το ελικόπτερο βρισκόταν στη φάση της καθόδου και σε ύψος περίπου 15 μέτρων, ο έλικας «βρήκε» τα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να καταπέσει. Μάλιστα, κατά την πτώση του χτύπησε ένα κυπαρίσσι, μέρος του οποίου αποκόπηκε.

Τη στιγμή της συντριβής, στον τόπο, εκτός από τον 52χρονο εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρείας, βρίσκονταν ακόμα ο δεύτερος χειριστής του ελικοπτέρου και πέντε άτομα του συνεργείου. Συνδικαλιστές της ΔΕΗ ανέφεραν στο «Εθνος» ότι ο νεαρός χειριστής, ο οποίος είναι αλλοδαπός, με αυτοθυσία μπήκε ανάμεσα στις φλόγες, προκειμένου να απεγκλωβίσει τον 36χρονο πιλότο, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να κατασβέσουν τη φωτιά μέχρι να καταφθάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο 52χρονος εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη σοκ και χρειάστηκε επίσης να διακομιστεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου ήδη είχαν μεταφερθεί οι δύο σοβαρά τραυματίες.

Ο τόπος του ατυχήματος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άμεσα ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος Μανόλης Παραβολιδάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, προκειμένου κλιμάκιο να αναλάβει τις έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η πτώση του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Μοσχοβάκη, χθες το μεσημέρι ο 36χρονος διακομίστηκε διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση, ενώ ο 35χρονος παρέμεινε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και μετά τις ορθοπεδικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, θα έμπαινε στη ΜΕΘ.


ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: