Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Χταποδάκι με λιαστές ντομάτες κι άλλα καλά

img_4334_420

Υλικά (για 6-8 μερίδες, ως ορεκτικό):
  • 1-3 χταπόδια (περίπου 1 κιλό συνολικά)
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 Κ. σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. μηλόξιδο
  • ¼ φλ. κόκκινο κρασί (απλό ή κουμανταρία, ή σέρυ, ή μαυροδάφνη ή μαρσάλα)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισου ή και κόκκους πιπέρι, δάφνη αλάτι.
    (Μπορούμε να βάλουμε μπαλσάμικο, πορτοκάλι, μέλι αλλά πάντα μέχρι 2 υλικά)
Εκτέλεση:
  • Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα με το κόκκινο κρασί, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και τους αστεροειδείς γλυκάνισους. Βράστε το για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Βγάλτε το από την κατσαρόλα και κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες. Σβήστε με το ξίδι, προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι και τον μαϊντανό.
  • Αλατίστε και αφήστε το για αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.


Προέλευση: http://www.greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: