Υλικά (για 6-8 μερίδες, ως ορεκτικό):
- 1-3 χταπόδια (περίπου 1 κιλό συνολικά)
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 Κ. σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
- 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. μηλόξιδο
- ¼ φλ. κόκκινο κρασί (απλό ή κουμανταρία, ή σέρυ, ή μαυροδάφνη ή μαρσάλα)
- 1 ξύλο κανέλας
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισου ή και κόκκους πιπέρι, δάφνη αλάτι.
(Μπορούμε να βάλουμε μπαλσάμικο, πορτοκάλι, μέλι αλλά πάντα μέχρι 2 υλικά)
Εκτέλεση:
- Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα με το κόκκινο κρασί, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και τους αστεροειδείς γλυκάνισους. Βράστε το για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάλτε το από την κατσαρόλα και κόψτε το σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες. Σβήστε με το ξίδι, προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι και τον μαϊντανό.
- Αλατίστε και αφήστε το για αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου