Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε σκάνδαλα παιδεραστίας

Οι χειρότεροι εφιάλτες για Βατικανού γίνονται πλέον πραγματικότητα. Πρώτα ήρθε η  αποφασιστική στάση των βελγικών δικαστικών αρχών που τόλμησαν να ερευνήσουν την έδρα της αρχιεπισκοπής, του καθεδρικού, ακόμα και των τάφων δύο πρώην καρδηναλίων, αναζητώντας πειστήρια για τα σκάνδαλα παιδεραστίας κληρικών και για την απόκρυψή τους. Κι έπειτα ήρθε η απόφαση του ανερικάνικου Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε προσφυγή δικηγόρου της Αγίας Έδρας που ζητούσε την αναγνώριση της διπλωματικής ασυλίας για την εκκλησιαστική ιεραρχία, περιλαμβανομένου και του Πάπα. Άφησαν έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να καταθέσει σε δύο δίκες που διεξάγονται στις ΗΠΑ και όπου, η Κουρία στην μία και ο ίδιος ο Βενέδικτος στην άλλη, κατηγορούνται για συγκάλυψη κρουσμάτων παιδεραστίας.
Οι δικαστικές αρχές του Βελγίου στην διάρκεια των εφόδων τους κατάσχεσαν 475 φακέλους με καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης. Από τον Απρίλιο, όταν αναγκάστηκε σε παραίτηση ο επίσκοπος Μπριζ μετά την παραδοχή ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένα ανήλικο, η κυβέρνηση του Βελγίου δια του Υπουργού Δικαιοσύνης και σε συνεργασία με την εκκλησία, επιχείρησε να περιορίσει την έκταση των σκανδάλων, αναθέτοντας σε μια εκκλησιαστική επιτροπή να διερευνήσει τις καταγγελίες και να αποφασίσει ποιούς κληρικούς θα στείλει στην Δικαιοσύνη!!! Η στρατηγική της αποσιώπησης απέτυχε χάρη στην επιμονή του ιερέα Ρικ Ντιβαλιέ, που από την δεκαετία του ΄80 μάταια προσπαθεί να λογοδοτήσει η εκκλησιαστική ιεραρχία για τις καταγγελίες και κατέθεσε στην εισαγγελία Βρυξελλών στοιχεία για 300 περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων καθώς και την αλληλογραφία του με τον τότε καρδηνάλιο Ντάνελς που τις αγνόησε παντελώς, αναγκάζοντας την βέλγικη εισαγγελεία να κινηθεί αυτοδίκαια.
Είναι ενδεικτικές μερικές μόνο από τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις:
Ο Βενέδικτος, ως επίσκοπος Μονάχου το 1980, γνώριζε για την δράση του γερμανού παιδεραστή ιερέα Πέτερ Χούλερμαν, τον οποίο αντί να παύσει, συμβούλευσε να ακολουθήσει θεραπεία για να αντιμετωπίσει την παιδοφιλία του και αμέσως τον μετέφερε από το Έσσεν στην Βαυαρία όπου και συνέχισε να κακοποιεί σεξουαλικά ανήλικους χωρίς ποτέ να τον καταγγείλουν στις αρχές.
Ο σημερινός Πάπας γνώριζε τουλάχιστον από το 1998, αλλά αγνόησε τις κατγγελίες κατά του Μαρσιάλ Μασιέλ, ιδρυτή των Λεγεωνάριων του Χριστού, <<αγαπητού φίλου>> του πρώην Πάπα Ιωάννη Παύλου, σεσημασμένου παιδεραστή, μορφινομανούς και πατέρα κάπου 6 παιδιών που μαζί με μια παρέα κληρικών του κακοποιούσαν επί δεκαετίας ανήλικους.
Μόλις ένα χρόμο μετά την εκλογή του και όταν οι καταγγελίες πήραν μορφή χιονοστοιβάδας του επέβαλε την τρομερή τιμωρία... να εγκαταλείψει την Ρώμη και να αφιερωθεί στην προσευχή και την μετάνοια στην γενέτειρά του το Μεξικό. Και μόνο όταν τα παιδιά και οι γυναίκες του Μασιέλ άρχισαν τις λεπτομερείς αποκαλύψεις, σχηματίστηκε επιτροπή έρευνας των <<αμαρτιών>> του. Όπως αποκάλυψαν οι New York Times, ο Βενέδικτος ως επικεφαλής της Συνόδου του Δόγματος και της Πίστης αγνόησε 3 επιστολές καταγγελίας και αποφάσισε να μην παύσει τον αμερικάνο ιερέα Λόρενς Μέρφι που κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε 200 κωφάλαλα παιδιά στο 1950-1974, σε νευρική κρίση το Βατικανό που απολογήθηκε ότι δεν τιμώρησε τον ιερέα γιατί όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ήταν πολύ άρρωστος!!!!
Και όλα αυτά τα ενοχοποιητικά στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του τόσο στις δίκες που διεξάγονται τώρα όσο και σε μελλοντικές, διαμορφώνοντας μια εκρηκτική κατάσταση για την ηγεσία της Καθο0λικής Εκκλησίας.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΠΟΥΛΗ!!!! ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ!!! ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: