Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

AddThis Social Bookmark Button
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σήμερα 26 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά της "μάστιγας" των νέων που δεν είναι άλλο από τα ναρκωτικά. Στην περιοχή της Μεσσαπίας αλλά και σε όλη την Εύβοια και την Ελλάδα οι περισσότεροι νέοι έχουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους δοκιμάσει ναρκωτικές ουσίες. Αν τους ρωτήσει κάποιος γιατί έκαναν χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, οι απαντήσεις ποικίλουν.
Άλλοι λένε από "μαγκιά". Μα είναι "μαγκιά" να οδηγείς τον εαυτό σου στην πλήρη εξαθλίωση, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στον κοινωνικό εξευτελισμό και στον αργό θάνατο; "Μαγκιά" δεν είναι αυτό. Μαγκιά είναι να ζεις και να παλεύεις στη ζωή. Μαγκιά είναι να ονειρεύεσαι. Μαγκιά είναι να βάζεις στόχους. Μαγκιά είναι να μορφώνεσαι.
Άλλοι πάλι λένε ότι καταναλώνουν ναρκωτικές ουσίες γιατί είναι απογοητευμένοι από τη ζωή. Και τι με αυτό; Μήπως αισθάνονται καλύτερα; Και αν αισθάνονται για λίγο διάστημα, σύντομα ο εφιάλτης τους κατακλύζει τη ζωή τους. Σύντομα ο θάνατος τους χτυπά την πόρτα. Σύντομα οι οικογένειές τους και ο κοινωνικός τους περίγυρος ζουν μία ατέλειωτη κόλαση. Αν θέλει κάποιος να ζει σε παραδείσους ας "χρησιμοποιήσει τα δικά του πινέλα και χρώματα για να φτιάξει αυτούς", όπως έλεγε ο Καζαντζάκης, και όχι να τους φτιάχνουν με σκόνες και ενέσεις.
Η ζωή για όλους τους ανθρώπους είναι πολύτιμη και δεν μπορεί να την αφαιρεί κανείς. Τη ζωή όλοι μας θα πρέπει να τη ζούμε, και ας έχει και τις δυσκολίες της και τις απογοητεύσεις της, διότι είναι ωραία. Ας μην την καταστρέφουμε χρησιμοποιώντας τα ναρκωτικά. Δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο παίρνουν το "εγώ μας" και το κάνουν "τίποτα".
Και όσους δεν θέλουν να μιλούν για αυτό θέμα, τους χαρακτηρίζω ως ελέφαντες που κρύβουν την προβοσκίδα τους πίσω από τις "παπαρούνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: