Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Μην αφήνετε την προστασία των ματιών σας στην τύχη


Σίγουρα σας έχει τύχει ενώ κάνετε τη βόλτα σας στην αγορά να πέσετε πάνω σε κάποιον πλανόδιο και να εντυπωσιαστείτε από τα γυαλιά ηλίου που πουλάει για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πανομοιότυπα με τα γυαλιά γνωστών οίκων και την ίδια στιγμή η τιμή τους είναι 10 φορές χαμηλότερη από τα αντίστοιχα επώνυμα προϊόντα.

Πριν μπείτε όμως στο πειρασμό να τα αγοράσετε, καλό είναι να σκεφτείτε ότι προορίζονται για τα μάτια σας και δε θέλετε να εμπιστευτείτε την προστασία των ματιών σας σε γυαλιά αγνώστου και αμφιβόλου προελεύσεως και ασφάλειας.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προφύλαξη. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB είναι ικανή να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια σας, αν δεν τα προστατεύσετε με τα κατάλληλα γυαλιά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και οπωσδήποτε από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) συνιστά πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου:
*να ελέγχετε αν φέρουν τη σήμανση CE, που σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
*να προσέχετε την ποιότητα των φακών, ώστε να σας εξασφαλίζουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις (το χρώμα των φακών δεν έχει σχέση με την απορροφητικότητά τους).
*ειδικά για τα μικρά παιδιά να φροντίζετε τα γυαλιά που επιλέγετε να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού.
*να ελέγχετε το υλικό κατασκευής του σκελετού, ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα.
*να συμβουλεύεστε τους οπτικούς και να ζητάτε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών, που πρόκειται να αγοράσετε.
*να αποφεύγετε την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης, που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής σας και βέβαια να μην παρασύρεστε από τις αντιγραφές μοντέλων οίκων μόδας, που μπορεί να είναι μικρής αξίας αλλά δυστυχώς είναι και αμφίβολης ποιότητας και κατ’ επέκταση μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την υγεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: