Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Γ. Παπανδρέου : Δε χρεωκοπούμε - Έχουμε δυνατότητες


Την εγκατάλειψη της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης και την πλήρη αναδόμηση της οικονομίας ως καθήκον, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από την Αυστρία, όπου βρέθηκε ως κεντρικός εισηγητής στο εαρινό συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοικονομικών.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής επευφημήθηκε από εκατοντάδες κορυφαίους εκπροσώπους διεθνών τραπεζικών και χρηματοικονομικών ιδρυμάτων, ζήτησε από την Ευρώπη να μην προβεί σε εξοντωτικές οικονομίες, αλλά να επενδύσει για την ανάπτυξή της και, προκειμένου να αποκτήσει πόρους, να θεσπίσει φόρους χρηματοοικονομικών συναλλαγών και να προχωρήσει στην έκδοση Ευρωομολόγων.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Ευρώπη αντέδρασε γρήγορα και συνεργάστηκε. «Η ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι πραγματική και ήταν πολύ βασικό να γίνει αυτό ορατό, καθώς πολλές διακυμάνσεις οφείλονταν στον ισχυρισμό ότι η Ευρώπη δεν ήταν ικανή να αντιδράσει». και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «Η Ελλάδα διαθέτει προϊόντα για εξειδικευμένες αγορές -μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τουρισμό, στη γεωργία, στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας- αλλά και με τον μεγάλο αριθμό άριστα εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού, δυνατότητες που άφησαν ανεκμετάλλευτες και δεν επένδυσαν σε αυτές, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προκαλώντας πολλά χρέη χωρίς τη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας»


Την Δευέρα 14/06 καταφτάνει στην Αθήνα το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας θα πραγματοποιήσουν έλεγχους σε υπουργεία-“κλειδιά” για να διαπιστωθεί αν σημειώνονται αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό ώστε να καταβληθεί η δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξασφαλισμένες είναι η δεύτερη και η τρίτη δόση του δανείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: