Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ?


Έντονη δυσαρέσκεια εκδηλώνει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, αφού πιστεύουν οτι τα οικονομικά της χώρας πρόκειται να χειροτερεψουν το επόμενο διάστημα αλλά και πως η χώρα βρισεται σε λάθος τροχιά. Ακόμη πιο δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση αφού η δημοσκόπηση που πραγατοποιησε η Public Issue για λογαριασμό του Σκάι και της Καθημερινής για τον μήνα Ιούνιο, δείχνει οτι το 53% των πολιτών πιστέυει οτι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ενώ μονο το 34% πιστεύει ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Συγκεκριμένα το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση
Το 84% πιστύει ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά
Το 81% νομίζει ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι αρκετές και Το 69% θεωρεί ότι τα οικονομικά της χώρας θα χειροτερέυσουν το επόμενο διάστημα.
Το 66% των πολιτών θεωρεί πως ούτε η κυβερνηση ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και μια της ΝΔ είναι κατάλληλη για τη χώρα.
Μόλις το 18% είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 9% από την αντιπολίτευση.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Γιωργος Παπανδρέου με ποσοστό 41% ακολουθεί ο «κανένας» με ποσοστό 40% και ο Αντώνης Σαμαρας με ποσοστό 18%.
Φαίνεται μια στροφή του κόσμου προς τις κυβερνήσεις συνεργασίας σε ποσοστό 35% ενώ μόνο ένα 20% φαίνεται πλέον να υποστηρίζει τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Η« αποχή και η αντικομματική ψήφος αποδοκιμασίας» σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι σε υψηλά  επίπεδα αφού το φτάνει στο 34,5% και δείχνει συνεχομενες ανοδικές τάσεις με ενδεχόμενο η συμμετοχή στις εκλογές να φτάσει στο επίπεδο των ευρωεκλογών του 2009!!
Τέλος η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 45%
ΝΔ 27%
ΚΚΕ 9,5%
ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ 5,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,5%

Δεν υπάρχουν σχόλια: