Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Φρένο στις φήμες για πτώχευση



Πυρά κατά των κερδοσκόπων που διακινούν φήμες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στην δραχμή εξαπολύουν συντονισμένα κυβέρνηση, αντιπολίτευση και τραπεζίτες. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια φήμη η οποία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους αποταμιευτές, την ίδια ώρα που όλοι οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πολύ καλά θωρακισμένο μετά και τη συμφωνία για το πακέτο στήριξης της οικονομίας.
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα, μετά τη συμφωνία για τον μηχανισμό βοήθειας είναι ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δήλωσε χαρακτηριστικά «Θα ήθελα να διαψεύσω όλα τα κακόπιστα σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από την ελληνική οικονομία. Είμαστε σε δρόμο σίγουρο, πετυχαίνομε με σταθερό τρόπο τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Να τονίσω και να εγγυηθώ ότι εάν δεν παρασυρθούμε από αυτήν την ακατάσχετη φημολογία που υπάρχει διεθνώς και δεν πρέπει να παρασυρθούμε, ένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα βγει πολύ πιο δυνατή μ΄πεσα από αυτήν την κρίση»
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι παρακολουθεί έκπληκτος όλη αυτή την ανυπόστατη φημολογία και σχολίασε πως πρόκειται για «αστεία πράγματα» επισημαίνοντας ότι αυτή η φημολογία δεν βοηθάει κανένα.
Τέλος στην ανυπόστατη φημολογία ζητάει και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ό οποίος τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία αυτή την ώρα στην Ελλάδα και κατά συνέπεια το τραπεζικό σύστημα που αποτελεί μέρος αυτής,.
Σε συνάντηση του Α Σαμαρά με το προεδρείο των τραπεζιτών, αφού κυριάρχησε η άποψη ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, απορροφώντας όλους τους κραδασμούς με τους επικεφαλής της Ελληνικής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να καθησυχάζουν τους καταθέτες τονίζοντας πως δεν έχουν αν φοβούνται τίποτα και δεν πρέπει να ανησυχούν καθόλου.
Καθησυχαστικός και ό Ολι Ρέν παρά την εικόνα των εσόδων στο πρώτο πεντάμηνο του έτους ο εκπρόσωπος του Όλι Ρέν εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για το έλλειμμα, αφού όπως δήλωσε οι αποκλίσεις που σημειώνονται δεν συνεπάγονται συνολική αποτυχία του προγράμματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από την αποδοτικότητα του πακέτου του Μαΐου.
Κρίσιμο συνεπώς το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, οπότε θα πρέπει να αρχίσουν να αποδίδουν τα πρόσθετα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, ώστε κα την αξιολόγηση που θα κάνει η Τρόικα τον Αύγουστο Για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: