Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΕΝΣΕΡ....

Η  Κα Μπακογιάννη πολύ θα ήθελε να βαδίσει στα χνάρια του φιλιλεύθερου κόμματος της Γερμανίας (FDP), που από τις δεκαετίες του  ΄60 και του ΄70 είναι το κόμμα ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας. Μετά την συνάντησή της με τον Κο Σαμαρά, λίγες μέρες πριν από την διαγραφή της, έδειξε με ευθύ τρόπο τον προσανατολισμό του νέου φορέα που σκέφτεται να δημιουργήσει: είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ <<να κουβεντιάσουμε τον τρόπο που οι φιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας μπορούν να συμβάλουν στην ταχύτατη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση>>. Αυτές τις φιλελεύθερες δυνάμεις θέλει να εκφράσει η Κα Μπακογιάννη, η οποία θα επιχειρήσει να βαδίσει εκεί όπου απέτυχαν να βαδίσουν άλλοι αυθεντικοί εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού όπως ο Μάνος και ο Ανδριανοπουλος.
Μέσα από τις τάξεις του γερμανικού φιλελεύθερου κόμματος, αναδείχθηκαν κυρίως υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας όπως ο ίδιος ο Γκένσερ, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην ενοποίηση της χώρας, αλλά και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όταν με δική του απόφαση αναγνώρισε πρώτος την ανεξαρτησία της Κροατίας. Οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι έχουν λάβει μέρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι μόνο με τους Χριαστιανοδημοκράτες, αλλά και με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Η  Κα Μπακογιάννη ουσιαστικά, λόγω της μιντιακής στήριξης αλλά και της απροκάλυπτης εύνοιας του οικονομικού κατεστημένου, θέλει να εκφράσει, όπως και στην Γερμανία, τους <<πλούσιους>>, αφού οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι θεωρούνται το <<κόμμα των πλουσίων>>, στηρίζουν την φιλελεύθερη οικονομία της αγοράς. Θέλει ουσιαστικά ένα κόμμα διαμαρτυρίας για την κεντροδεξιά παράταξη, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος  αν πιάσει τόπο. Η Κα Μπακογιάννη  έχτισε το προηγούμενο διάστημα την τακτική της με αφορμή το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και έδωσε πολιτικό και ιδεολογικό περίβλημα στην προσωπική της αντιπαλότητα με τον Σαμαρά. Τάχθηκε από νωρίς υπέρ της προσφυγής της χώρας στο μηχανικό στήριξης από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, ενώ ο Σαμαράς έχτισε μεθοδικά την αντιπολιτευτική του στρατηγική επάνω στην αντίθεσή του και στην κριτική στους χειρισμούς του πρωθυπουργού που είχαν κατάληξη την προσφυγή στον μηχανισμό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: