Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Το σπίτι που καταναλώνει ενέργεια από τη φύση!


Ήλιος αέρας και ζάχαρη είτε από φρούτα είτε από ζαχαροκάλαμο, είναι ότι χρειάζεται να έχει για να παράγει καύσιμα για το σπίτι και για το μηχανάκι του ένας κρητικός από το Ηράκλειο. Ο ίδιος είναι ηλεκτρολόγος αλλά όπως φαίνεται δεν έχει καθόλου ανάγκη την ΔΕΗ ούτε και το πετρέλαιο αφού με δικές του κατασκευές και πατέντες έχει καταργήσει την βενζίνη την οποία έχει αντικαταστήσει με οινόπνευμα που παράγει στο σπίτι του.
Όλα ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την έρευνα στο θέμα της ενέργειας. Όταν έφτιαξε το σπίτι του στόχευε στην απόλυτη αυτονομία του. Το ιδιότυπο αυτό σπίτι έχει φωτοβολταϊκά στην στέγη του, δύο ανεμογεννήτριες και αποστακτήριο παραγωγής οικολογικού καύσιμου, μια γεννήτρια και ένα μετατροπέα ρεύματος. Απλές κατασκευές και μηχανήματα που έφτιαξε μόνος του ο ιδιοκτήτης δίνοντας σε όλους ένα παράδειγμα για το πως μπορεί να ζήσουμε χωρίς να έχουμε λογαριασμούς και χα χρησιμοποιούμε συμβατικά καύσιμα.
Αυτό μπορεί να γίνει το σπίτι του μέλλοντος, ένα μέλλον οικολογικό, φτηνό το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στην δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας μας.
Η δημιουργικότητα και η φαντασία του δεν σταμάτησαν εκεί αφού σκέφθηκε να παράγει εναλλακτικά καύσιμα, μέσα από την έρευνα διαπίστωσε ότι οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη μπορεί να παράγει καύσιμο που είναι ουσιαστικά το οινόπνευμα. Κατασκεύασε ένα αποστακτήρα , τον τροφοδότησε με φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες και ξεκίνησε να μαζεύει όλα τα σαπισμένα φρούτα της περιοχής, και έτσι έβγαλε το πρώτο καύσιμο.
Το καύσιμο αυτό το χρησιμοποιεί για το μηχανάκι του που εξωτερικά δεν φαίνεται να διαφέρει από τα κοινά μηχανάκια άλλα η βασική τους διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο καίει οινόπνευμα!!
Τα εναλλακτικά αυτά καύσιμα δεν εξυπηρετούν μονάχα την κίνηση του, αφού στο σπίτι του λειτουργεί ένα ολόκληρο σύστημα παραγωγής-διαχείρισης- αποθήκευσης-κατανάλωσης ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: