Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΖΟΥΜΑ

Ο σημερινός Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής βρίσκεται στον αντίποδα του Νέλσον Μαντέλα. Αν ο Μαντέλα αποτελεί σύμβολο του αγώνα και επιτομή της αξιοπρέπειας και της σύνεσης, ο Κος Ζούμα θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστεί σε σαπουνόπερα: πρώην αγωνιστής κατά του απαρχάιντ, ταπεινής καταγωγής, χαμηλής μόρφωσης, λαϊκιστής, πολύγαμος, έχει κατηγορηθεί για βιασμούς και δωροδοκίες και παρ΄ όλα αυτά τον εξέλεξαν Πρόεδρο.
Ο 68χρονος Ζούμα, Ζουλού στην καταγωγή, είναι απόφοιτος Δημοτικού, έγινε από νωρίς μέλος του αφρικάνικου Κογκρέσου μαι μετά του ένοπλου σκέλους του, πέρασε από την Νεολαία του Κουμουνιστικού Κόμματος και φυλακίστηκε για την δράση του στην γνωστή φυλακή Ρόμπιν Άϊλαντ μαζί με τον Μαντέλα.
Το 2005 υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το αξίωμα του αντιπροέδρου της χώρας εξαιτίας των κατηγοριών ότι έπαιρνε μίζα χάρη στην υπογραφή ενός αμφιλεγόμενου συμβολαίου αγοράς όπλων. Την ίδια χρονιά κατηγορήθηκε για βιασμό από μια οικογενειακή φίλη, η οποία ήταν φορέας του AIDS. Πέρασε από δίκη και αθωώθηκε, παρ΄όλο που η στάση του προκάλεσε γενική κατακραυγή.
Επιδεικνύει μια ανεύθυνη συμπεριφορά για πολιτικό ηγέτη σε μια χώρα που τη θερίζει αυτή η νόσος.
Είναι ωστόσο δημοφιλής σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, επειδή προβάλλεται ως το <<παιδί του λαού>>, μιλάει όπως οι απλοί άνθρωποι, δηλώνει σοσιαλιστής και υπόσχεται ανακατανομή του πλούτου. Την ίδια στιγμή, ο οικογενειακός του πορϋπολογισμός( 3 σύζυγοι, παιδιά, σπίτια και προσωπικό) στοιχίζουν στους φορολογούμενους 15.5 εκατ ραντ το χρόνο (περίπου 2 εκατ δολάρια).
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: