Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ταλιατέλες με αγκιναράκια λαδιού




Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 10΄- 20΄

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. ταλιατέλες
10 αγκιναράκια λαδιού, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση (τα βρίσκουμε σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή συσκευασμένα σε βαζάκι)
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)
2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
6 - 7 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα που βράσαμε τις ταλιατέλες ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αγκιναράκια, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4 - 6 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα αγκιναράκια. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Τι πίνουμε
Oι «δύσκολες» αγκινάρες προτιμούν τα λευκά κρασιά της Νέας Ζηλανδίας. Διαλέξτε λοιπόν ένα Sauvignon blanc ή ένα Chardonnay.

ΠΗΓΗ: γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: