Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μπράουνις με ελαιόλαδο και παγωτό βανίλια




Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 25 - 30΄

Υλικά (για 8 άτομα):

300 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά, βιολογικά
120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
8 μπάλες παγωτό βανίλια

Διαδικασία:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε κατσαρολάκι που στερεώνουμε πάνω σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε και το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Τελος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Βάζουμε 1 τσέρκι (στεφάνι ζαχ/κής) διαμέτρου 18 εκ. μέσα σ' ένα ταψί, πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 1 φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα στο σκεύος το μείγμα και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, ώσπου να σχηματιστεί λεία και γυαλιστερή κρούστα, αλλά το μπράουνις να παραμείνει ρευστό στο εσωτερικό του. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και συνοδεύουμε με το παγωτό.

ΠΗΓΗ: γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: