Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Παρ΄ολίγον διπλωματικό επεισόδιο με την Κίνα

Λές και δεν έφταναν τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, λίγο έλειψε να προστεθεί ένα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την περασμένη εβδομάδα. Το επεισόδιο, που θα είχε σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή ύστερα από παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δ. Δρούσα.
Όλα άρχισαν με μία πρόσκληση που απηύθυνε το Γραφείο Εμπορικής Εκπροσώπησης της Ταϊβάν σε μία ομάδα 4-5 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ να επισκεφτούν το νησί. Όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα καλύπτονταν από την κυβέρνηση της Ταϊβάν. Ορισμένα στελέχη του ΥΠΕΞ όταν πληροφορήθηκαν το επικείμενο ταξίδι, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, όμως τελικά οι αντιρρήσεις και οι ανησυχίες κάμφθηκαν.
Έτσι λοιπόν οι βουλευτές μαζεύτηκαν την καθορισμένη μέρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έτοιμοι να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος. Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο οποίος πληροφορηθείς τα γεγονότα ανησύχησε βαθύτατα, έσπευσε να επικοινωνήσει με την ηγεσία του ΥΠΕΞ για να ζητήσει πληροφορίες για αυτή την επικείμενη επίσκεψη των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Ταϊβάν. Η ηγεσία του ΥΠΕΞ έπεσε από τα σύννεφα. Ο συνήθως ήρεμος Δ Δρούτσας έγινε έξαλλος και έσπευσε να επικοινωνήσει με το αεροδρόμιο και να απαιτήσει από τους επίδοξους ταξιδευτές να ματαιώσουν πάραυτα το ταξίδι τους. Όπως και έγινε.
Φαντάζεστε να είχε γίνει το ταξίδι;Μετά θα βλέπαμε επίσημες επισκέψεις κινέζων αξιωματούχων στα κατεχόμενα και θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: