Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Μίνι Κινητήρας σώζει μικρά παιδιά!


Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ανακάλυψαν μια νέα συσκευή που βοηθάει τα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως δυσλειτουργίες ή τρύπες στα αγγεία ή τις βαλβίδες της καρδιάς.
Πρόκειται για ένα εμφύτευμα που αποτελείται από ένα ειδικό λαστιχάκι και ένα μικροσκοπικό «κινητήρα». Η τοποθέτησή του γίνεται χειρουργικά από το στήθος του παιδιού και στην συνέχεια η μικροσυσκευή προσαρμόζεται με τηλεχειριστήριο, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή.
Η συσκευή αυτή βοηθάει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η καρδιά σε αυτές τις περιπτώσεις, ρυθμίζοντας την ποσότητα αίματος που θα διοχετεύεται στους πνεύμονες. Έτσι δεν κατευθύνεται μεγάλη ποσότητα αίματος στους πνεύμονες και αποφεύγεται η δύσπνοια που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε ανάλογες περιπτώσεις.
Τα παιδιά αναπτύσσονται διαρκώς και μαζί τους μεγαλώνουν τα όργανά τους και οι αρτηρίες τους. Αν ένα μωρό υποβληθεί σε μια τόσο δύσκολη χειρουργική διαδικασία για να εξομαλυνθεί το πρόβλημα στην καρδιά του μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί και άλλες επεμβάσεις. Τα επαναλαμβανόμενα χειρουργεία όμως μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, όπως μόλυνση, αναπνευστική ανεπάρκεια και αιμορραγία.
Η συσκευή αυτή έρχεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των επαναλαμβανόμενων χειρουργείων , αφού προσαρμόζεται στα ευαίσθητα σημεία της καρδούλας των μικρών ασθενών και τους εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον. Η θεραπεία έχει εφαρμοστεί έως σήμερα σε δέκα χώρες της Ευρώπης και έχει στεφθεί με επιτυχία…! 

By Elf 

Δεν υπάρχουν σχόλια: