Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Κλείστε την τηλεόραση και ανοίξτε την γνώση!!!!!! Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η σύσταση για τους γονείς, από πρόσφατη έρευνα του Δόκτορα Δημητρίου Χρηστάκη, διευθυντή του Κέντρου Παιδικής Υγείας, Συμπεριφοράς και Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Παιδικών Ερευνών του Σιάτλ και καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
  • Όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή, έστω και ως υπόβαθρο στο οικειακό περιβάλλον, είναι σα να ράβεται το στόμα των γονέων και των παιδιών,
  • Αποτέλεσμα? Προβλήματα στην πρόοδο του γλωσσικού αισθητηρίου, που επηρεάζουν ακόμα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Κανονικά οι ενήλικοι, χρησιμοποιούν περίπου 941 λέξεις ανά ώρα. Στην μελέτη αυτή, κατέγραψαν από 500 ως 900 λέξεις λιγότερες ανά ώρα εκ μέρους τους όταν η τηλεόραση ήταν ανοιχτή. Αλλά θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει ότι όσα δεν λένε οι γονείς τα λένε οι ήρωες της τηλεόρασης, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν βάζουν γλώσσα μέσα. 
  • Ακόμα και αν βιντεοσκοπήσει κανείς ένα γονέα και ρίξει το βίντεο στην τηλεόραση, πάλι το παιδί θα μάθει πολύ λιγότερα από το αν υπήρχε ζωντανή παρουσία του πατέρα του ή της μητέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: