Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...


Χρόνια τώρα, με τις πρώτες φθινοπωρινές μπόρες χάνονται στα λασπόνερα ζωές και περιουσίες. Στα χαρτιά παραμένουν σημαντικότατα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα αποτελούσαν ισχυρές ασπίδες για δεκάδες περιοχές του Λεκανοπεδίου που πνίγονται κάθε χρόνο.
Στις τεχνικές υπηρεσίες ξέρουν πολύ καλά τους λόγους: <<Είναι έργα που κοστίζουν και δεν φαίνονται από την εκλογική πελατεία>>.
  • Στα κονδύλια που διατίθενται για την αντιπληννυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου, ισχύει το <<κάθε πέρσι και καλύτερα>>: Σύμφωνα με σοιχεία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την περίοδο 1998-2004 διατέθηκαν τα περισσότερα χρήματα, γύρω στα 700 εκατ ευρώ. Όχι από την <<απλοχεριά>> της τότε κυβέρνησης, αλλά γιατί στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχαμε νεκρούς και τεράστιες ζημιές. Αντίθετα, τα κονδύλια την τελευταία τετραετία δεν ξεπέρασαν τα 100 εκατ ευρώ.
  • Και η παρωδία δεν έχει τέλος: Δέν είναι μόνο ότι δεν υλοποιούνται έργα εκατομμυρίων, αλλά συντηρείται από την κεντρική διοίκηση ένα μπάχαλο  και στο επίπεδο των μικρότερων παρεμβάσεων, που όταν γίνονται έγκαιρα, γλιτώνουν εκατοντάδες πολίτες από μεγάλους μπελάδες. Ο λόγος για τον καθαρισμό των φρεατίων και των ρεμάτων. Παρά τις προσπάθειες από τις Νομαρχίες, οι παρεμβάσεις δεν είναι ποτέ αρκετές. Η ευθύνη των καθαρισμών επιμερίζεται σε 3 φορείς: Υπουργείο, Νομαρχίες και Δήμοι.Και οι 3 έχουν την ευθύνη συντήρησης οδικών δικτύων και ο καθένας καθαρίζει ρέματα και φρεάτια, που ανήκουν στα <<δικά του>> οδικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: