Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Η αμερικάνικη τράπεζα Wells Fargo είχε κέρδη 3,2 δις δολάρια μόνο τα 2 τελευταία τρίμηνα. Η Citygroup, 3 δις και η  Chase 2,7 δις δολάρια. Εν μέσω κρίσης,  υποτίθεται.... Κι όμως δεν τους φτάνουν τα τρομακτικά αυτά κέρδη και προσπαθούν να βγάλουν ακόμη περισσότερα εκμεταλλευόμενες ακόμη και τους ανέργους!!!!!!
Κι όμως δεν τους φτάνουν τα τρομακτικα κέρδη και προσπαθούν να βγάλουν ακόμα περισσότερα εκμεταλλευόμενες ακόμα και τους ανέργους!!!!!Το τραπεζικό κόλπο με στόχο τους ανέργους <<στήνεται>> ως εξής:
Με την ανεργία στα ύψη στην Αμερική-ξεπερνά πλέον το 10%- οι τράπεζες απευθύνονται στις αμερικάνικες πολιτείες και προτείνουν μια σύμβαση που ορίζει να στέλνουν οι πολιτείες στις τράπεζες τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας και σε αντάλλαγμα θα χορηγούν στους ανέργους πιστωτικές κάρτες ή Visa ή Mastercard.
Οι πολιτείες εξοικονομούν αρκετά ποσά από το κόστος των επιδομάτων ανεργίας, αλλά οι τράπεζες με αυτό τον τρόπο κερδίζουν πολλά περισσότερα.Πως? Από τα επιτόκια των επιδομάτων που καταθέτουν οι πολιτείες στις τράπεζες για το χρονικό διάστημα μέχρι αυτά να περάσουν στους λογαριασμούς των ανέργων.
Οι τράπεζες δίνουν την δυνατότητα στουσ ανέργους να κάνουν δωρεάν ορισμένες αναλήψεις μετρητών το μήνα με τις κάρτες τους, αλλά για τισ υπόλοιπες παίρνουν προμήθεια που φτάνει ως 3%.
Αν η τράπεζα που προσφέρει την πιστωτική κάρτα δεν έχει ΑΤΜ σε μια γειτονιά ή σε μια μικρή πόλη, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Οι άνεργοι κάτοχοι της κάρτας πρέπει να χρησιμοποιούν ΑΤΜ άλλης τράπεζας και η προμήθεια που καταβάλλουν είναι διπλή.Αλλά και για να μάθουν πόσα χρήματα έχουν στο λογαριασμό τους, οι άνεργοι καταβάλλουν επίσης προμήθεια στις τράπεζες!!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: