Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σειρά αιτημάτων ετέθη από τον Ν.Γκρούεφσκι στις Πρέσπες

Ετέθη και το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, καθώς και το αίτημα να μην εμποδίσει η Ελλάδα την έναρξη διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαική Ενωση, δήλωσε ο Ν.Γκρούεφσκι σε δημοσιογράφους που τον είχαν ακολουθήσει στην συνάντηση των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν από τα Σκόπια στην συνάντηση των Πρεσπών:

«Σήμερα μου ανακοινώθηκε ότι η ελληνική πλευρά παραμένει στις θέσεις της, όπως ακριβώς αυτές παρουσιάστηκαν από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στον ΟΗΕ, τόσο για το θέμα της ονομασίας όσο και για το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας. Ετσι μπορώ να πω ότι δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Ωστόσο θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες, θα συνεχίσουμε τον διάλογο, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο χωρών στον ΟΗΕ θα συνεχίσουν το έργο τους».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να μην εμποδίσει η Ελλάδα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΠΓΔΜ τον Δεκέμβριο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ενώ του επεσήμανε -όπως δήλωσε- ότι «η πολιτική όρθωσης εμποδίων και των εκβιασμών αποδείχτηκε ανεδαφική, καθώς δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων, όπως αποδείχτηκε και στο Βουκουρέστι».

Στους Σκοπιανούς δημοσιογράφους, είπε ακόμη πως ζήτησε να ανοίξει μία ακόμη συνοριακή δίοδος με την Ελλάδα στις Πρέσπες καθώς και σιδηροδρομική διέλευση στη Δοϊράνη.

Εν κατακλείδι ο Ν.Γκρούεφσκι δήλωσε πως έθεσε το θέμα της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας στον Ελληνα πρωθυπουργό και πως τέτοιες συναντήσεις μπορούν να δώσουν ώθηση και δυναμική στις σχέσεις των δύο χωρών.


πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: