Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Νεκρός αστυνομικός σε πλημμυρισμένο χείμαρρο


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 39χρονος αστυνομικός στην Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από έντονη βροχόπτωση, ενώ τα φαινόμενα επηρεάζουν και άλλες περιοχές της χώρας.

Ο άτυχος αστυνομικός, έπεσε με το Ι.Χ του σε πλημμυρισμένο χείμαρρο από την καταρρακτώδη βροχή.

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα Ν.Τριανταφύλλου, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου και ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αστυνομικός το βράδυ της Παρασκευής κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην επαρχιακή οδό Παραλίας Κύμης-Λεπούρων, όταν στο ύψος της γέφυρας Στομίου το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας κι έπεσε σε παρακείμενο χείμαρρο ο οποίος είχε πλημμυρίσει.

Μετά από έρευνες πέντε ωρών γύρω στις 2 τα ξημερώματα, συνεργεία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το αυτοκίνητο και το ανέσυραν.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στη Χαλκίδα, την Ερέτρια, την Αμαρύνθο και το Βασιλικό.

Όπως τόνισε μιλώντας στo ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην κεντρική αρτηρία από τη Χαλκίδα προς την Ερέτρια, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί πολλοί οδηγοί.

Παράλληλα, δεν αποκλείστηκε η περίπτωση ο νομός να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην Ερέτρια, καταστράφηκε η γέφυρα του Σαρανταπόταμου, καθώς ο χείμαρρος έχει υπερχειλίσει. Από την υπερχείλιση του Σαρανταπόταμου έχουν πλημμυρίσει σπίτια στο χωριό Καλλιθέα και επιπλέον κινδυνεύουν σπίτια από στη συνοικία «Συνοικισμός» της Αμαρύνθου.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

Κλειστό λόγω των καιρικών φαινομένων και το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ προειδοποιεί ότι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβάνονται οι βόρειες και οι ανατολικές περιοχές της Αττικής) και στην Εύβοια θα συνεχιστούν και το επόμενο εξάωρο. Στη συνέχεια τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα έως και τις βραδινές ώρες.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.


ΠΗΓΗ:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: