Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Στους οκτώ, γιατί έτσι πρέπει...

Χωρίς να παίξει φανταστικό μπάσκετ η Εθνική δεν κινδύνευσε απέναντι στη Γερμανία, την οποία νίκησε με 76-84 κι έκανε το "4 στα 4" στο Ευρωμπάσκετ εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους προημιτελικούς.

Στο πρώτο μέρος ήταν ο Σπανούλης, στο δεύτερο οι Ζήσης-Σχορτσιανίτης και κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε σε ακόμα μία νίκη στη διοργάνωση χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα από τη "νασιοναλμανσάφτ".

Μοναδικό σημείο στο οποίο κινδύνευσε η Ελλάδα, ήταν 4 λεπτά πριν τη λήξη όταν οι Γερμανοί μείωσαν στους 4 (66-70), αλλά η συνέχεια άνηκε στους παίκτες του Καζλάουσκας που συγκεντρώθηκαν στην επίθεση και έφτασαν στην τελική επικράτηση παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Σαφάρτζικ στο δεύτερο ημίχρονο (είχε 23 πόντους συνολικά) και την πολύτιμη βοήθεια που είχε από τον Μπένζινγκ (14 πόντοι).

Από πλευράς Εθνικής ο Σπανούλης ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (είχε και 7 ασίστ), ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Σχορτσιανίτη (14), του Ζήση (12) αλλά και τον "τεσσαριών" Φώτση και Πρίντεζη που χτύπησαν σε κρίσιμα σημεία.

Πλέον οι παίκτες θα ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι της Β' φάσης, την Κυριακή εναντίον της Ρωσίας που μπήκε επίσης με το... δεξί στον Ε' όμιλο επικρατώντας με 60-56 της Κροατίας.

Ο αγώνας
Έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ζήση και Φώτση η Εθνική μας έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 10-6 των Γερμανών που σε εκείνο το σημείο αφυπνίσθηκαν και με δύο "κολλητά" τρίποντα από τους Σαφάρτζικ και Γιάγκλα προηγήθηκαν με 12-10.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε μία σχετική χαλάρωση στην άμυνα και προβληματίστηκε αρχικά από το σκληρό παιχνίδι των Γερμανών, αλλά βρήκε τις λύσεις με τους Σπανούλη και Σχορτσιανίτη οι οποίοι την οδήγησαν στο προβάδισμα με 5 πόντους (19-25) στο τέλος της περιόδου.

Για πρώτη φορά διψήφια
Ξεκινώντας το δεύτερο δεκάλεπτο ελαφρώς νευρικά οι δύο ομάδες δεν σημείωσαν πόντο για σχεδόν ένα τρίλεπτο, αλλά οι Ζήσης και Καλαμπόκης ανέλαβαν να ξεκολλήσουν την Ελλάδα που προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά 10 πόντων (19-29). Οι Γερμανοί επιχείρησαν να αντιδράσουν και μείωσαν ξανά σε μονοψήφια διαφορά η οποία διατηρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Καζλάουσκας πάντως έβρισκε λύσεις πότε με τον Περπέρογλου και πότε με τον Σχορτσιανίτη που έκανε μεγάλη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα, διατηρούσε την υπέρ της διαφορά σε επίπεδο 7 πόντων μέχρι να την ανεβάσει και πάλι στους 10 (31-41) πριν ο Πλέι διαμορφώσει το 33-41 του ημιχρόνου.

Το καλύτερό της δεκάλεπτο
Το προσωπικό κρεσέντο του Ζήση στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους έδωσε "αέρα" στην Εθνική μας που και πάλι αμυντικά παρουσίασε κενά, αλλά διατηρήθηκε σε διαφορές της τάξεως των 9 πόντων χάρη και στη μαχητικότητα του Πρίντεζη.

Οι Γερμανοί κατάφεραν με τα περιφερειακά σουτ να πλησιάσουν ως τους 4 (45-49) με τον Σούλτζε, αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση η ελληνική φροντ λάιν που με τους Σόφο και Πρίντεζη να είναι ασταμάτητοι κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +11 (50-61).

Ρεσιτάλ Σαφάρτζικ αλλά χωρίς... συνέπειες
Oι Γερμανοί ευτύχησαν ειδικά στην τελευταία περίοδο να έχουν σε εκπληκτική μέρα τον Σαφάρτζικ που επιχείρησε μόνος του να ανατρέψει τα δεδομένα. Η διαφορά έπεσε στους 4 (66-70) 5 λεπτά πριν τη λήξη του ματς αλλά ακόμα και σ' εκείνο το σημείο οι τυπικά γηπεδούχοι δεν φάνηκαν έτοιμοι για την ανατροπή.

Η βελτίωση της Εθνικής στην άμυνα και οι λύσεις από τους Ζήση-Φώτση οδήγησαν ξανά σε μεγάλη διαφορά την ομάδα μας και όταν ο Σχορτσιανίτης σημείωσε το γκολ-φάουλ 2 λεπτά πριν το τέλος για το 68-76 όλα φάνηκε ότι είχαν τελειώσει. Χρειάστηκαν κάποιες τελευταίες πινελιές από τον Σπανούλη που απάντησε σε όλα τα καλάθια του Σαφάρτζικ διαμορφώνοντας το τελικό 76-84.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 33-41, 50-61, 76-84

Oι σκόρερ των δύο ομάδων:

Γερμανία (Μπάουερμαν): Στάιγκερ 3 (1), Σάφαρτζικ 23 (5), Σούλτσε 3 (1), Ολμπρεχτ 4, Βισόσκι 2, Χάμαν, Γκριν 6, Πλάις 4, Χάρις 4 (1), Φέμερλινγκ 8, Μπένζινγκ 16 (1), Γιάγκλα 3 (1)

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 5 (1), Μπουρούσης 2, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 20 (1), Καλάθης, Φώτσης 12 (2), Πρίντεζης 8, Κουφός 4, Περπέρογλου 7 (1), Σχορτσιανίτης 14

ΠΗΓΗ:www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: