Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Επικρατέστερο το σενάριο των εκλογών

Eν αναμονή των αποφάσεων του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το ζήτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αυτή τη στιγμή, η διεξαγωγή εκλογών τον Οκτώβριο (4 ή 11 του μήνα), φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο, παρά τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει ο Κώστας Καραμανλής από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του.

Θερμότερος υποστηρικτής της προσφυγής στις κάλπες είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος συγκεντρώνει τα πυρά των στελεχών που θεωρουν πολιτική αυτοκτονία τις εκλογές.

Ποια στελέχη διαφωνούν

"Όχι" στις πρόωρες εκλογές έχουν πει οι υπουργοί Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κ. Μαρκόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Α. Λυκουρέντζος. Στους παραπάνω
υπουργούς έρχονται να προστεθούν οι Μιχάλης Λιάπης, Σάββας Τσιτουρίδης, Αργύρης Ντινόπυλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννης Τραγάκης και Μαριέττα Γιαννάκου.

Παράλληλα και ο Γιάννης Μανώλης, με τη χθεσινή του παραίτηση "φωτογράφισε" Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Σουφλιά λέγοντας ότι ορισμένοι "ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος, έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο."

Παραιτήθηκε ο Μανώλης

Ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανώλης, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, πράξη την οποία είχε προαναγγείλει από καιρό. Τη θέση του θα λάβει ο κ. Δημήτρης Κρανιάς, πρώτος επιλαχών στον ίδιο νομό.

Ο κ. Μανώλης γνωστοποίησε την αποχώρησή του με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου - όπως δήλωσε - να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό «να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας».

Σε εκλογικό συναγερμό η Ιπποκράτους

Συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πεπεισμένη ότι η χώρα οδεύει προς εθνικές εκλογές και γι' αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει ετοιμότητα των κομματικών μηχανών.

"Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία και κάθε μέρα, που περνάει, είναι μια χαμένη μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες", δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης και επανέλαβε ότι "ο τόπος χρειάζεται άμεσα μια νέα πορεία, που προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης και βεβαίως, αλλαγή πρωθυπουργού."

Με την ομιλία του κ.Γ.Παπανδρέου, στο Θησείο στις 3 Σεπτέμβρη, για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα ξεκινά πολιτική εξόρμηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Αμέσως μετά, από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, και για τις επόμενες εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εξόρμηση (ομιλίες και άλλες δράσεις), με τη συμμετοχή κεντρικών στελεχών του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: