Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Οι πρώτες άδειες ίδρυσης κολεγίων

Ένα βήμα πιο κοντά στην κοινοτική οδηγία για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς δόθηκαν οι πρώτες άδειες ίδρυσης.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας 39 άδειες ιδρύσεως σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για 33 κολέγια τα οποία είχαν υποβάλει αιτήσεις στο υπουργείο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα και Κέρκυρα είναι μερικές από τις πόλεις.

Χθες, κυκλοφόρησαν τα ΦΕΚ με Αριθμό Φύλλου 1531 έως 1533 στα οποία αναφέρονται οι άδειες ιδρύσεως στα Κολλέγια που είχαν υποβάλει αιτήσεις έως την 31/12/08.

Συνολικά δόθηκαν άδειες σε πέντε Αμερικάνικα κολέγια, 12 που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια, σε εννέα που συνεργάζονται με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και επτά κολέγια που είτε είναι καινούργια, είτε δε συνεργάζονται με κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Επόμενο βήμα και πιο σημαντικό θα είναι η έκδοση των αδειών λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Αύγουστο το υπουργείο Παιδείας πρέπει να επισκεφτεί ένα-ένα τα κολέγια και να διαπιστώσει αν τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νέος νόμος, κυρίως αν τηρεί τους κτιριακούς όρους που έχει θέσει το υπουργείο.

Τρίτο και τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο είναι η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν περίπου ένα μήνα υπήρχε νέα καταδίκη της χώρας μας για τη μη ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Η λίστα των κολεγίων

Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που έλαβαν άδεια ίδρυσης κολεγίου είναι τα εξής, κατά σειρά δημοσίευσης:

Ευρωπαϊκό Κολέγιο Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, DEI College, Μεσογειακό Κολέγιο, Καλλιόπη Ιωσηφίδη και ΣΙΑ, Κολέγιο Ινδιανάπολης Αθηνών, Hellenic College, Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών, Ελληνοβρετανικό Κολέγιο, CMA, AAS College, New York College, Minoan Educational, idEF, City, BCA, ALBA, Ανατόλια, Κολέγιο Rene Descartes, Alpine, Τεχνολογίες Πληροφορικής Αθηνών, ICBS (Αθήνας/Λάρισας/Θεσσαλονίκης), IST Studies, Βακαλό Art and Design, Κολέγιο Περρωτής, ΑΚΤΟ, Athens GSM (Αθήνας/Θεσσαλονίκης), City Unity College, Pandidaktirion College, Deree College, Πέτρος Φυτηλάς, Aegean Omiros College, Κολέγιο Akmi Metropolitan (Αθήνας/Θεσσαλονίκης), New York College, ΑΚΤΟ και MBS College.

Δεν υπάρχουν σχόλια: