Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕΡΟΣ Β΄

Και ξαφνικά σκάει η <<βόμβα>> ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος αποχωρεί από τα διοικητικά δρώμενα στον Παναθηναϊκό. Ο άνθρωπος που ίδρυσε την περίφημη ΠΕΚ αποφάσισε έτσι ξαφνικά να αποχωρήσει από το προσκήνιο.

Η ιδρυτική διακήρυξη έγινε την επομένη μιας βαριάς ήττας από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας και σίγουρα δεν βοηθούσε την ομάδα να σταθεί στα πόδια της. Μέσα όμως στην απογοήτευση των ημερών ο Βγενόπουλος πέρασε σαν ο άνθρωπος της επόμενης ημέρας, η οποία αποδείχτηκε εξαιρετικά σύντομη.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε το άνοιγμα στην ΠΑΕ και μπήκαν ως μέτοχοι άλλοι 3 επιχειρηματικοί κολοσσοί: ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Τα χαμόγελα περίσσευαν στις πρώτες συναντήσεις, όπως και μεγάλα λόγια περί <<Αμπράμοβιτς>> και άλλων. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έκανε μεγάλα όνειρα για την συνύπαρξη τέτοιων οικονομικών μεγεθών, αλλά κάποιοι σκέφτονταν την δυσκολία του εγχειρήματος. Όταν μιλάμε για τόσο ισχυρές προσωπικότητες το πλέον δύσκολο είναι να καταλάβουν όλοι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν και υποχωρήσεις και πως δεν μπορολυν να έχουν πάντα δίκιο.

Ο Κος Βγενόπουλος προσπάθησε να ωθήσει τα πράγματα στα άκρα επιχειρώντας να έρθει σε απευθείας σύγκρουση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο σκοπός του ήταν να φανεί ο ίδιος ως ο παράγοντας που ενδιαφέρεται μόνο για να βάλει λεφτά χωρίς τέλος στο σύλλογο και να στηρίξει τον πρόεδρο και τον προπονητή, οι οποίοι έχουν ένα ισχυρό ρεύμα στους φιλάθλους.

Ο Κος Βαρδινογιάννης έκανε μια εξαιρετική <<ντρίπλα>>. Έκανε γραπτώς την εισήγηση για την παραμονή του Νικόλα Πατέρα στην Προεδρία και φυσικά όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ δεν είχαν λόγο να μην ανανεώσουν την θητεία του προέδρου.
Επίσης συμφώνησε αμέσως ώστε το μεταγραφικό μπάτζετ α έχει βάση τα 20 εκατ. Ευρώ κόντρα στις πληροφορίες κάποιων <<φίλων>> του συλλόγου που διέρρεαν πως ο μεγαλομέτοχος αποτελεί τροχοπέδη για μεγάλο ποσό χρημάτων που σκόπευαν να ρίξουν άλλοι μέτοχοι. Στα υπέρ του και το γεγονός ότι δεν έθεσε θέμα για τον Χενκ Τεν Κάτε παρότι μπορεί να του προσάψει πολλά για την φετινή αποτυχημένη περίοδο. Και τέλος, δείχνοντας με λόγια ότι το τελευταίο που θέλει είναι να υπάρχει αυτή η έκρυθμη κατάσταση στο σύλλογο αποφάσισε να αφήσει την θέση του στο Δ.Σ ώστε να μην βρίσκουν <<πάτημα>> οι επιτήδειοι.

O Νικόλας Πατέρας πιστώνεται, εκτός από την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του και την στήριξη όλων των συμμέτοχών του. Τον επέλεξαν παμψηφεί εκ νέου πρόεδρο, του ανέθεσαν εν λευκώ τον έλεγχο της ομάδας και ακόμα και ο αποχωρήσας Α. Βγενόπουλος του παραχώρησε το δικαίωμα ψήφου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: