Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Φοινικόδασος Βάι...


Μία ανεπανόρθωτη καταστροφή συντελείται αυτή την περίοδο στο μοναδικό προστατευόμενο και πόλο έλξης χιλιάδων  τουριστών φοινικόδασος Βάι, στο Λασίθι Κρήτης. Το περιβαλλοντικό <<έγκλημα>>, που περιλαμβάνει εκτεταμένες αποψιλώσεις   που φτάνουν έως το 40% επί της συνολικής του έκτασης, ψεκασμούς και διανοίξεις δρόμων, διαπράττει- επισήμως και νομίμως- η δασική υπηρεσία Λασιθίου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του ρυγχωτού σκαθαριού και των μέτρων προστασίας του δάσους από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της μελέτης <<Καθαρισμός  φοινικοδάσους Βάι για την αντιπυρική και φυτοϋγειονομική  προστασία του>>, την οποία συνέταξε- και ενέκρινε- η ίδια η διεύθυνση Δασών Λασιθίου, που υπάγεται στην αποκεντρωμένη διοίκηση της Κρήτης, σε μία προσπάθεια να απορροφήσει κονδύλι 400.000 ευρώ που διατέθηκαν από το ταμείο Δασών του υπουργείου περιβάλλοντος για την προστασία του δάσους.  Συνοπτικά, η μελέτη ορίζει μεταξύ άλλων κλαδεύσεις, εκθαμνώσεις , αποξέσεις της παρεδαφιαίας βλάστησης , διεύρυνση των αποστραγγιστικών καναλιών, διαπλατύνσεις δρόμων και ραντίσματα.
Το τοπικό γραφείο της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, το Πανεπιστήμιο και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και πολλοί ακόμη φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είχαν προσβάλει εξαρχής τη μελέτη, τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι <<βαριές και μη αντιστρεπτές>> και ότι <<δικαιολογούνται μόνο εφόσον αποφασίσουμε να μετατρέψουμε το φοινικόδασος σε πάρκο αναψυχής>>. <<Πρόκειται για μελέτη-έκτρωμα, για ένα καθαρά κηποτεχνικό και αποσπασματικό έργο>>, τονίζει ο Καλούστ Παραγκαμιάν, υπεύθυνος Προγράμματος Νησιωτικών Υγροτόπων της WWF Ελλάς.
Σύμφωνα με WWF, οι προτεινόμενες επεμβάσεις δεν συνάδουν με τη διαχείριση ενός φυσικού οικοσυστήματος , καθώς μορφοποιούν το τοπίο και τη βλάστηση, με κίνδυνο να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του. Η <<δασική υπηρεσία λειτουργεί ως ο ‘’Μεγάλος Πάπας>>, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σάκης Μυλωνάς και προσθέτει :<<Δύο φοβερά επιπόλαια, ως ο μοναδικός φορέας γνώσης. Θεωρεί το δάσος ‘’φέουδο της ‘’ της , ψεκάζει ενώ δεν υπάρχει σκαθάρι, κάνει αποστραγγιστικά έργα που αλλοιώνουν τον υγρότοπο και ανοίγει δρόμους, καταστρέφοντας οποιαδήποτε πανίδα αναπτυχθεί στις συστάδες>> .
Το WWF Ελλάς κατέγραψε πλήρη αποψίλωση του υποορόφου του δάσους σε ποσοστό ως 40%, καθώς και βαρύ κλάδεμα όχι μόνο των φοινίκων, αλλά και όλων των υπόλοιπων δέντρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οργάνωσης το δάσος θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 χρόνια για να επανέλθει στην κανονική κατάστασή του.

Οι Ιρανοί γράφουν το δολάριο.....


Η….επιμονή του Ιράν να διαχειρίζεται και να εμπορεύεται το πετρέλαιο του προς το συμφέρον του και όχι σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει το αμερικάνικο δολάριο, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, αποτελεί μία σοβαρότατη αν και όχι τόσο εμφανή παράμετρο της κλιμακούμενης αμερικανικής επιθετικότητας.
Αυτή η  επικίνδυνη πτυχή του παγκόσμιου νομισματικού πολέμου παραμένει στο ημίφως της δημοσιότητας, καθώς πρώτα πλασάρονται τα πυρηνικά της
Τεχεράνης και μετά οι Αμερικάνικες, οι Ισραηλινές, και οι δυτικές στρατιωτικές απειλές κατά του Ιράν, που υποτίθεται ότι απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη.
Αξίζει να σημειώσουμε και να θυμηθούμε ότι τόσο ο Σαντάμ του Ιράκ όσο και ο Καντάφι της Λιβύης προσπάθησαν να βγάλουν το δολάριο απ΄την παγκόσμια κυριαρχία: Ο Σαντάμ υπογράφοντας συμβόλαια πώλησης Ιρακινού πετρελαίου σε ευρώ και ο Καντάφι στην προσπάθεια δημιουργίας νέου νομίσματος ανταλλάξιμου σε χρυσό. Είναι γνωστή η κατάληξη και των δύο αυτών ανθρώπων.
Έτσι, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, στις 20 Δεκεμβρίου 2011 το Ιράν και η Κίνα υπέγραψαν 2 συμφωνίες για την ενίσχυση των εμπορικών τους σχέσεων και των κοινών τους επενδύσεων.
Η αμερικάνικη αντίδραση σε αυτή την εχθρική απέναντι στο δολάριο και τις ΗΠΑ κίνηση καταγράφηκε 3 μέρες αργότερα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε ένα νόμο που προβλέπει αυστηρότατες ποινές στις τράπεζες που συναλλάσσονται με το Ιράν. Παρά την αντίδραση της Αμερικής, το Ιράν επιβεβαίωσε ότι εκτός από την Κίνα, υπάρχουν και άλλοι που είναι διατεθειμένοι να αμφισβητήσουν την κυριαρχία δολαρίου-ΗΠΑ.
Εκτός από την Κίνα και την Ρωσία και  η Ινδία είναι έτοιμη να πληρώνει σε άλλο νόμισμα εκτός δολαρίου το ιρανικό πετρέλαιο που έχει ανάγκη. Η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να διασφαλίσει την προμήθεια πετρελαίου, εμφανίζεται αποφασισμένη να πληρώνει την αξία του πετρελαίου σε χρυσό, μέχρι να συμφωνηθεί μεταξύ των 2 χωρών ένα αποδεκτό νόμισμα για τις συναλλαγές τους.
Αντιλαμβάνεται δηλαδή πιο εύκολα κανείς ότι:  
Ø  Το αμερικάνικο μένος κατά της Τεχεράνης, είναι η μόνη χώρα παραγωγής πετρελαίου στην Μέση Ανατολή που δεν εξαρτάται από την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική.
Ø  Τη σημασία που έχει για την Κίνα και για το Ιράν, καθώς από κει καλύπτει το 30% των αναγκών της σε πετρέλαιο.
Ø  Την ευκαιρία που προσφέρει το Ιράν στην Ρωσία να υποσκάψει την αμερικανική κυριαρχία.
Υστερόγραφον!!
Αν κοιτάξουμε και λίγο πιο πέρα από το Ιράν και τη Συρία θα δούμε ότι όλα αυτά που γίνονται εκεί δεν είναι μόνο γα την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την αλλαγή του Ασάντ από πρόεδρο της χώρας. Αν η Αμερική θέλει τόσο πολύ τη δημοκρατία  μπορεί, να την εφαρμόσει και στην Σαουδική Αραβία όπου δεν είναι δημοκρατικό το καθεστώς, αλλά είναι σύμμαχοι τους.

Τυχερά αρκουδάκια...


Για τους επιστήμονες …

Τα δύο ορφανά και αβοήθητα αρκουδάκια εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο ,σε ηλικία μόλις δύο μηνών, στα αφιλόξενα πυκνά δάση της Πίνδου, έχοντας στην ουσία μηδαμινές πιθανότητες να επιβιώσουν. Την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον ως δύο νεαρές αλλά στιβαρές αρκούδες που υπερβαίνουν σε βάρος τα 50 κιλά και έχουν κάθε ικανότητα να εντοπίσουν μόνες τους την τροφή τους!
Όταν τα βρήκαμε στην ορεινή περιοχή της Φλώρινας ζύγιζαν μόλις 8 κιλά, έκλαιγαν γοερά και αρνιόντουσαν πεισματικά να δεχθούν τροφή. Μία εβδομάδα μετά μας ειδοποίησαν από το Περτούλι Τρικάλων για τον εντοπισμό τους που ήταν αδύναμα και φοβισμένα , σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Καραμανλίδη , επιστημονικό υπεύθυνο του Αρκτούρου. <<Φαίνεται πως και τα δύο αρκουδάκια έχασαν τις μητέρες  τους. Ωστόσο, ήταν τυχερά, μέσα στην ατυχία τους καθώς ήταν συνομήλικα και, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να τα μεγαλώσουμε μαζί και να εφαρμόσουμε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα φυσικής ανατροφής>>, επισημαίνει ο βιολόγος.

Με σωστή ανατροφή
Η ανατροφή τους  έγινε στο Κέντρο Επανένταξης του Αρκτούρου στην Αγραπιδιά της Φλώρινας. Πρόκειται για μια δασική έκταση  δέκα στρεμμάτων που είναι εξοπλισμένη με κάμερες και διαχωρίζεται από το φυσικό περιβάλλον από μία συρμάτινη περίφραξη.
Η εφαρμογή τους προγράμματος περιελάμβανε τη στενή τους παρακολούθηση καθώς  και αυστηρά χρονοδιαγράμματα , ακόμα και εργαστηριακές συνταγές για  την διατροφή τους .
Τους πρώτους μήνες, περνούσαμε μαζί τους έως και δέκα ώρες το 24ωρο.  Με την πάροδο του χρόνου ο περιορισμός της επαφής με τους ανθρώπους έγινε αναγκαίος. Στην αρχή κρύβαμε το φαγητό τους σε διάφορα σημεία για να τα αναγκάσουμε να το βρουν μόνα τους και φεύγαμε γρήγορα>>, προσθέτει η <<θετή μητέρα>>  του Τζον και του Νικήτα, εξηγώντας όμως πως μέχρι το φθινόπωρο η διαδικασία εγκατάλειψης είχε γίνει αρκετά ευκολότερη. <<Από κάποια στιγμή και έπειτα άρχισαν να αντιμετωπίζουν εχθρικά τους ανθρώπους και επιθυμούσαν να κρατήσουν αποστάσεις>>.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012



Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Η αγάπη του για την Ελλάδα είναι γνωστή , καθώς εκτός από τα ατελειώτα καλοκαίρια που έχει περάσει στην Πάρο και σε άλλα ελληνικά νησιά και πρόσφατα, με αφορμή την ελληνική κρίση, έβαλε "πλάτη" και με δηλώσεις του που ακούστηκαν σε όλο τον κόσμο, στήριξε την Ελλάδα.

Κβαντικό Ίντερνετ με αδιανόητες δυνατότητες


Το μέλλον του Ίντερνετ διαγράφεται κβαντικό. Γερμανοί ερευνητές έκαναν το αρχικό και πολύ σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του πρώτου στον κόσμο κβαντικού δικτύου τηλεπικοινωνιών.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να συνδέσουν δύο άτομα που απείχαν μερικές δεκάδες μέτρα μεταξύ τους και πιστεύουν ότι μπορούν μελλοντικά να κατασκευάσουν ένα πλήρες κβαντικό δίκτυο, συνδυάζοντας πολλές τέτοιες επιμέρους κβαντικές συνδέσεις.

Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, οι φυσικοί αναπτύσσουν σιγά-σιγά κβαντομηχανικές μεθόδους που τους επιτρέπουν να μεταδώσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα που θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να αποκωδικοποιηθούν.

Επιτομή πολιτικής διαφθοράς


Το εισαγγελικό πόρισμα για Τσοχατζόπουλο περιγράφει
τη μεθοδική δράση του
Ενα πρωτοφανές δίκτυο απόκρυψης της κατ' εξακολούθηση διακίνησης παράνομου πολιτικού χρήματος περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα, βάσει του οποίου συνελήφθη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος. Το ογκωδέστατο πόρισμα -αποτελείται από 206 σελίδες- είναι στην ουσία επιτομή πολιτικής διαφθοράς, καθώς καταγράφει με λεπτομερέστατο τρόπο και με αδιάσειστα στοιχεία την πολυσχιδή και μεθοδική δράση του πρώην υπουργού και πλειάδας συνεργατών του. Σύμφωνα με το πόρισμα, με αφετηρία το 1997 και κυρίως την τριετία 1999 - 2002, ο κ. Τσοχατζόπουλος εισέπραττε μίζες εκατομμυρίων ευρώ από εξοπλιστικά προγράμματα και έστησε ένα πολύπλοκο δίκτυο για τη διακίνησή τους. Το δίκτυο προέβλεπε τη σύσταση εξωχώριων εταιρειών και την επιστράτευση έμπιστων συνεργατών ως παρένθετων προσώπων, που συσκότιζαν τη δράση του. Οι μίζες καταγράφονται μία προς μία στο εισαγγελικό πόρισμα - μόνο για τα συστήματα Tor M1 έχουν εντοπιστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού 16.202.000 ελβετικά φράγκα. Το δε παράνομο πολιτικό χρήμα, που διακινείτο ακόμη και με βαλίτσες ή σακούλες, ξεπλενόταν συστηματικά επί μία δεκαετία κυρίως με την αγορά δεκάδων ακινήτων.
kathimerini

Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις εκλογές


Οι εκλογές έρχονται, όλα τα κόμματο προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκλογκή αναμέτρηση και όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, η πιθανότητα εκλογής αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι μηδαμινή.
Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Φορτώνουν… μπαταρίες στον Παναθηναϊκό


Μία δύσκολη περίοδος ολοκληρώθηκε επιτυχημένα για τον Παναθηναϊκό και μία άλλη δύσκολη περίοδος ξεκινάει σε λίγες μέρες με τους παίκτες να παίρνουν μερικές… ανάσες.

Η «βασίλισσα», ΑΕΚ, γίνεται 88 ετών!


Σαν σήμερα (13/04) πριν από 88 ολόκληρα χρόνια μία παρέα προσφύγων της Πόλης, δημιούργησε την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.
Μεγάλη εβδομάδα και στο κλίμα των ημερών, η Ένωση θέλει τη δική της Ανάσταση για να ξεφύγει από το λήθαργο των τελευταίων ετών. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα φτάσουν τα 89 χρόνια ζωής, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο διοικητικό και οικονομικό κομμάτι είναι τόσο μεγάλα που έχουν θέσει σε αμφιβολία την ύπαρξή τους. Σαν σήμερα, ωστόσο, πριν από 88 χρόνια μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, γεννιόταν.

Νέα στοιχεία για τον "άγνωστο γιο του Χίτλερ".


  • Συντάκτης: Ειρήνη Λαμπιώτη

  •  Νέα στοιχεία που ενισχύουν την πιθανότητα ο Χίτλερ να είχε αποκτήσει έναν γιο με μία γαλλίδα έφηβη την εποχή που ακόμη υπηρετούσε ως στρατιώτης στη Γαλλία, έφερε στη δημοσιότητα το γαλλικό περιοδικό Le Point.
Σύμφωνα με αυτά η ερωτική σχέση του γερμανού δικτάτορα με την 16χρονη γαλλίδα Σαρλότ Λομπζουά, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1917, όταν εκείνος πολεμούσε ως υποδεκανέας του γερμανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Μάρτιο του 1918 γεννήθηκε ο γιος τους, Ζαν Μαρί.

Άκρως αντιπαραγωγική η πολλή δουλειά στο σπίτι για τους μαθητές


Άκρως αντιπαραγωγική κρίνεται από Αυστραλούς επιστήμονες η πολλή δουλειά στο σπίτι για τους μαθητές. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όχι μόνο δεν τους βοηθούν να μάθουν περισσότερα αλλά δρουν ανασχετικά και στις επιδόσεις τους…

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οικολογικές ιδέες για «πράσινο» Πάσχα από τη Greenpeace


Οικολογικές ιδέες για «πράσινο» Πάσχα από τη Greenpeace


Να κάνουμε τη διαφορά φέτος το Πάσχα φτιάχνοντας μόνοι μας τα στολίδια, τα αβγά και τα δώρα για τους φίλους μας, χρησιμοποιώντας φυσικές πρώτες ύλες και εξοικονομώντας χρήματα μας καλεί η Greenpeace…

Ο Γκλέτσος έδειρε εργολάβο γιατί του ζήτησε μίζα

Το πρωί της Μεγάλης Πέμτης παρουσιάστηκε μπροστά στον κ.ο Γκλέτσο ένας εργολάβος από την Λάμια και του ζήτησε με το αζημίωτο φυσικά να αναλάβει όλα τα δημοσία έργα του Δήμου

Μόλις άκουσε να του ζήτα μίζες ο εργολάβος   ο κύριος Γκλέτσος του έκανε την μούρη αγνώριστη

μάλιστα ο κυρίος Γκλέτσος δήλωσε στο lamiareport.gr σε ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος  είπε ο κος Γκλέτσος "Βλέπω τα κάλα νέα κυκλοφορούν Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Πάγιο αίτημα μου τόσους μήνες ήταν να μην βλέπω εργολάβους.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Κάντε Πάσχα "χωρίς αίμα για κανέναν"! Μαγειρίτσα με μανιτάρια!


Οι οικολόγοι εύχονται σε όλους «Καλό Πάσχα, χωρίς πόνο και αίμα για κανέναν». Αυτές τις ημέρες τα αμνοερίφια ζουν τα δικά τους πάθη. Χιλιάδες από αυτά οδηγήθηκαν, οδηγούνται και ως τη Μεγάλη Παρασκευή θα οδηγηθούν στα σφαγεία, για να καταλήξουν -όπως απαιτεί το πατροπαράδοτο έθιμο της Λαμπρής- στο πασχαλιάτικο τραπέζι μας. Για το λόγο αυτό, η ομάδα «Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής» διεκδικεί τα δικαιώματα των συμπαθέστατων ζώων, πραγματοποιώντας συμβολική εκστρατεία ευαισθητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γκλέτσος μοιράζει αρνιά!





Θα μοιράσω αρνιά σε όσες οικογένειες έχουν ανάγκη» δηλώνει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, και προσκαλεί όλους τους Ελληνες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου του αλλά και το ρουμελιώτικο Πάσχα.

Ο Γκλέτσος μοιράζει αρνιά! : Θα μοιράσω αρνιά σε όσες οικογένειες έχουν ανάγκη» δηλώνει ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, και προσκαλεί όλους τους Ελληνες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου «Η κρίση απαιτεί παράδοση» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος, περιγράφοντας τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Χαρίζουμε νησιά στην τουρκία;

Το παζάρι του ξεπουλήματος της δημόσιας γης έχει αρχίσει για τα καλά με πρώτο σταθμό την Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας <<Χουριέτ>>, ο Πρόεδρος του προγράμματος ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ Κος Πάνος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι το 1/3 της ελληνικής γης είναι προς πώληση. Ο Κος Πρωτοψάλτης έκανε δηλώσεις στο περιθώριο της συνάντησης με θέμα <<Ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες>> στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία οι Έλληνες αξιωματούχοι προσκάλεσαν τούρκικες εταιρείες να καταθέσουν προσφορές για επενδύσεις σε ελληνικά νησιά και ελληνικές εταιρείες που είναι προς πώληση.
Τους διαβεβαίωσαν επίσης ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν οι Τούρκοι συμμετέχουν στους διαγωνισμούς. Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα ξεπουλήσουμε την περιουσία μας σε Τούρκους, αλλά θα βρεθούν οι ελληνικές εταιρείες να είναι αλυσοδεμένες με δάνεια σε τούρκικες τράπεζες. Και ας μην ξεχνάμε ότι η πάντα η Γερμανία, όποτε <<κατεβαίνει>> στην περιοχή μας, το κάνει σε συνεργασία με την Τουρκία. Το πρώτο προτεκτοράτο της ευρωζώνης είναι εδώ με <<χωροφύλακα>> την Γερμανία.

Και για κυρίως πιάτο θα έχουν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου Ελλάδας και Τουρκίας, με νταβατζή την Ε.Ε ή την Αμερική. Γι αυτό πριν πάτε στην κάλπη, σκεφτείτε ήρεμα όλα αυτά που συμβαινουν και μετά αποφασίστε...

Επί 8 χρόνια βίαζαν ανήλικα κορίτσια των συγχωριανών τους

Σε 9 χρόνια κάθειρξη και 3.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκαν τρεις άνδρες ηλικίας άνω των 80 ετών, από το χωριό Βιδιάκι Αρκαδίας κατηγορούμενοι ότι επί 8 χρόνια αποπλανούσαν και ασελγούσαν στις κόρες συγχωριανών τους ηλικίας 14 και 15 ετών.

Φώφη Γεννηματά :Ο τόπος χρειάζεται την εμπειρία, τη δύναμη και τις διεθνείς σχέσεις που έχει αποκτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πιστεύω στην αποτελεσματικότητά του yperdimios: Are you kidding right?


Φώφη Γεννηματά

Να θέλω να ηρεμήσω και να μην μπορώ, μα είναι κατάσταση αυτή διάβασα της δηλώσεις της Κα Φωφης Γεννηματά ότι λέει «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο τόπος χρειάζεται την εμπειρία, τη δύναμη και τις διεθνείς σχέσεις που έχει αποκτήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πιστεύω στην αποτελεσματικότητά του, την έχει ανάγκη η χώρα»

Κρασί για τα οστά....

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα <<χτίζει>> γερά οστά και μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες. Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του κινδύνου καταγμάτων και ανακάλυψαν ότι οι μέτριες ποσότητες κρασιού αυξάνουν την οστική πυκνότητα στην σπονδυλική στήλη και τα ισχία.

Βιολογικά αναψυκτικά....

Η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ είναι η πρώτη στην Ελλάδα καθώς και η πρώτη ελληνική επιχείρηση που πιστοποιήθηκε για τα βιολογικά της αναψυκτικά. Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Οργανισμός προχώρησε στην έκδοση πιστοποιητικού για την βιολογική αεριούχο πορτοκαλάδα και την βιολογική αεριούχο λεμονάδα...

Κυνομαχίες: 'Εγκλημα χωρίς τιμωρία

Το βάρβαρο "χόμπι" των κυνομαχιών είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στην Ελλάδα, αποκαλύπτει σε συνέντευξη στο tvxs.gr η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονίας Νατάσα Μπομπολάκη.
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις κυνομαχίες
είναι ψυχικά άρρωστοι.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει ρητά τις κυνομαχίες, οργανωμένες συμμορίες τις διοργανώνουν μυστικά σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Πολλά χρήματα διακινούνται για τους ιδιοκτήτες των άτυχων τετράποδων μέσω στοιχημάτων και επάθλων.
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Κότσαρη

Ισραηλινοί επιστήμονες κοντά σε αντικαρκινικό εμβόλιο;


Της Μελίνα Τσέλιου
Αντικαρκινικό εμβόλιο που φαίνεται ότι θα αντιμετωπίζει το 90% των καρκίνων ισχυρίζονται ότι ετοιμάζουν ερευνητές στο Ισραήλ.

Το εμβόλιο εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του καρκινοπαθούς να συρρικνώνει τους καρκινικούς όγκους.

«Ιστορικός τόπος» το εβραϊκό νεκροταφείο στα Ιωάννινα


Το Ισραηλινό Νεκροταφείο Ιωαννίνων είναι και επίσημα πλέον «ιστορικός τόπος», έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Το εν λόγω μνημειακό σύμπλεγμα αποδεικνύει τη παρουσία για αιώνες των ελληνόφωνων Εβραίων στα Ιωάννινα, τους λεγόμενους Ρωμανιάτες.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Ινδονησία μεγέθους 8,9 ρίχτερ. Διαβάστε αναλυτικά




Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στην Ινδονησία είχε, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, μέγεθος 8,9 βαθμών και επίκεντρο περιοχή κοντά στην δυτική ακτή της βόρειας Σουμάτρας.
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο σεισμός σημειώθηκε στην δυτική επαρχία Άτσεχ.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.

Συμμετοχή 100% στο «κούρεμα» θέλει το IIF


Την ελπίδα να συμμετάσχει το 100% των ιδιωτών πιστωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας εξέφρασε, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, με ανακοίνωση του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Φωτίζει με Τέχνη τη Σπιναλόγκα


Ο καλλιτέχνης θα μετατρέψει το νησί σε ένα τεράστιο σύγχρονο εικαστικό έργο, τοποθετώντας καθρέφτες αλλά και δημιουργίες του μέσα στα ερείπια


Ενα τολμηρό καλλιτεχνικό εγχείρημα θα παρουσιάσει ο Κώστας Τσόκλης στη Σπιναλόγκα
Ενα τολμηρό καλλιτεχνικό εγχείρημα θα παρουσιάσει ο Κώστας Τσόκλης στη Σπιναλόγκα
H Σπιναλόγκα για πέντε μήνες θα γεμίσει καθρέφτες, ένα είδος που απαγορευόταν στους λεπρούς. Στη μνήμη τους θα τους αποδοθεί υπαινικτικά ως έργο τέχνης, από τις 2 Ιουνίου έως το τέλος Οκτωβρίου. Και δεν θα είναι μόνο οι καθρέπτες...Το νησί που έχει ταυτιστεί με τη συγκλονιστική ιστορία του αποκλεισμού των λεπρών θα μετατραπεί για ένα πεντάμηνο σε ένα τεράστιο έργο σύγχρονης τέχνης, με ποικίλες εικαστικές παρεμβάσεις και περφόρμανς.

Πτώση 8,8% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το πρώτο τρίμηνο του 2012


Μεγαλύτερη υποχώρηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στη Θεσσαλονίκη κινήθηκαν ανοδικά
Του Σταθη Κουσουνη

«Βουτιά» σημείωσαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις με αεροπλάνο στη χώρα μας στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου σε σχέση με την ίδια περίοδο, πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ένταλμα Σύλληψης για τον Τσοχατσόπουλο


Αγαπητοί μου αναγνώστες κόντεψε να μου βγει ο καφές απ την μύτη  σήμερα το πρωί βλέποντας την εκπομπή της κυρίας Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ  Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης για το πρόσωπο του κυρίου Τσοχατσόπουλου .

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Aσθενείας Πάρκινσον

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον ίδιο χρόνο δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της EPDA», που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1775 του άγγλου γιατρού Τζέιμς Πάρκινσον. Ο Πάρκινσον το 1817 ανακάλυψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας, που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και σήμερα είναι γνωστή με το όνομά του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/worldays/102#ixzz1reNGkqLi

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κλείνει πασίγνωστο site - Πάνω από 510.000 οι χρήστες στην Ελλάδα που κατέβαζαν παράνομα ταινίες

Οι διαχειριστές μιας πασίγνωστης ιστοσελίδας στην Ελλάδα από την οποία περίπου 510.000 Έλληνες ήταν εγγεγραμμένοι για να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή και βιβλία, βρίσκονται στα χνάρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα οδηγός, σκότωσε φοιτήτρια!



Οι συγγενείς της 21χρονης φοιτήτριας, που βλέπετε στη φωτογραφία, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού...




Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Χανίων για την
υπόθεση της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Ηράκλειο, Κατερίνας
Κονιδάκη, η οποία ακριβώς πριν από ένα χρόνο έχασε την ζωή της όταν
έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της σαν «βολίδα», το όχημα που οδηγούσε νεαρός
Χανιώτης.



Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά και από σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι
συνήγοροι της οικογένειας, άσκησε σε βάρος του 21χρονου οδηγού ποινική
δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε ο θάνατος της
κοπέλας.

Στα 600 δισ. δολάρια η κεφαλαιοπο_ Συνεργείο του Sigma στην καρδιά της παράνομης Τουρκικής Γεώτρησης (βίντεο)

Στην καρδιά της παράνομης τουρκικής γεώτρησης στην κατεχόμενη Συγκράση, βρέθηκε συνεργείο του Sigma. Η εργασίες για τοποθέτηση του πύργου της γεώτρησης άρχισαν την Δευτέρα.
Διασχίζοντας τη κατεχόμενη μαγευτική πεδιάδα της Μεσαορίας έφτασε μέσω του Λευκονοίκου στη Σύγκραση. Μετά από πολύωρη έρευνα βρήκαμε το σημείο όπου η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου εργάζεται πυρετωδώς για την έναρξη της γεώτρησης που θα τρυπήσει την κατεχόμενη γη με στόχο την εξεύρεση υδρογονανθράκων.
Με το που το που έφτασε το συνεργείο τονίστηκε από τις αρχές ότι δεν επιτρέπεται η κινηματογράφηση των εργασιών, γεγονός που τους ανάγκασε να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.
Κατά τα τέλη Απριλίου αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση.
Το ότι οι πιθανότητες ανεύρεσης υδρογονανθράκων είναι λίγες το επιβεβαίωσε και ένας εκ των εργατών της Τουρκικής Εταιρείας πετρελαίου.
Η μετάβαση στα κατεχόμενα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.
Στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου η ψευδοαστυνομία ισχυρίστηκε ότι το όχημα του σταθμού, εμπλεκόταν σε 3 τροχαίες παραβάσεις, συγκεκριμένη μέρα πριν από περίπου εννιά μήνες.
Αφού ζητήθηκαν φωτογραφίες των καμερών φωτοεπισήμανσης αλλά μάταια. Το εκπληκτικό είναι ότι οι τρεις τροχαίες παραβάσεις ορίου ταχύτητας έγιναν διαδοχικά μέσα σε 12 λεπτά και μάλιστα το όχημα εκινείτο και στις τρεις περιπτώσεις με την ίδια ταχύτητα.
Στα πλοκάμια της τουρκικης απατεωνιάς και άλλοι ε/κ.
Στην εκκλησία του Αγίου Προκοπίου οι εικόνες που αντίκρυσε το συνεργίο ήταν απεχθείς.


cytoday