Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Με χρέος 150 εκατομμύρια ευρώ παρέδωσε ο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ

undefined
Μεγάλη η … κληρονομιά που άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το χρέος στο ΠΑΣΟΚ από τα 17 εκατομμύρια ευρώ έφτασε μέσα σε λίγα χρόνια στα 150 εκατ. ευρώ!
Μπορεί ο Βενιζέλος να στηρίζει τις πολιτικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου όμως σχετικά με το κόμμα, όπως διαβάζουμε, «μελετά το ενδεχόενο να ζητήσει έκθεση ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά και να προσλάβει διεθνή οίκο για την αξιολόγησή τους
Το ξήλωμα των κακώς κειμένων σύμφωνα με τα parapolitika.gr, θα ξεκινήσει από το περίφημογυμναστήριο με τις δύο σάουνες. Και μόνο η εικόνα της ηλεκτρονικής κλειδαριάς που τοποθετήθηκε για τη φύλαξή του σόκαρε τους επιτελείς του όταν το αντίκρισαν.
Είναι το μοναδικό γραφείο για το οποίο έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα ασφαλείας.
Ο στόχος είναι να μείνουν εκτός οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι φωτογράφοι… προφανώς για να μην εκτεθεί περαιτέρω ο Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει και της πολύ κρίσιμης προεκλογικής περιόδου.

mnhmonio

Πάγκαλος: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»






Ο Θόδωρος Πάγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όπως ο ίδιος δήλωσε σε σημερινή, πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. «Αποσύρομαι, δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές. Είμαι 74 ετών και 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε επίσης ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν στο τέλος του 2013, αλλά θα γίνουν νωρίτερα λόγω της ευαισθησίας που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός στην τήρηση των συμφωνιών μεταξύ των κομμάτων. Επομένως, πρόσθεσε, είναι «άχαρη» κάθε συζήτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό.

Εκτίμησε, επίσης, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να συγκυβερνήσουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πάντως, τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού, ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο. Είναι ιδιόμορφη αυτή η κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής πολιτικής, αλλά και των δομικών και διαθρωτικών αλλαγών, που προωθούνται, είναι προδιαγεγραμμένες από τα Μνημόνια, τα οποία έχουν προσυπογράψει και τα δύο κόμματα».

Για τη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία. Πρέπει να υπάρξουν οργανωμένες τάσεις με απόψεις».

Ο κ. Πάγκαλος, εξέφρασε τη διαφωνία του για τις παρελάσεις, οι οποίες, όπως είπε, «εφτασαν να είναι πρόβλημα, αφού η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά βρίσκουν την ευκαιρία να επιτίθενται ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ κατηγόρησε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ ότι «συμπαρατάσσονται στα επεισόδια και προωθούν τραμπούκικες απόψεις».

Τέλος, δίνει δίκιο στον Γιάννη Ραγκούση για τις θέσεις του στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, λέγοντας: «ή κάνεις απελευθέρωση ή δεν κάνεις».


kathimerini

Πιο αισιόδοξος από ποτέ για την Ελλάδα ο Ράιχενμπαχ

Θετικές εξελίξεις στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στην Ελλάδα, για παράδειγμα στην προσπάθεια να σταματήσει η καταβολή συντάξεων με πλαστά δικαιολογητικά, διαπι΄στώνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force), Χόρστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse, δηλώνει ότι είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την Ελλάδα.

Πιο αισιόδοξος από ποτέ για την Ελλάδα ο Ράιχενμπαχ

«Το τμήμα του υπουργείου που είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου έχει κάνει μεγάλη πρόοδο» επισημαίνει ο κ. Ράιχενμπαχ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle.

Επίσης επισημαίνει ότι ο έλεγχος των δαπανών έχει βελτιωθεί, ενώ κρίνει ρεαλιστικό τον στόχο να εισπράξει φέτος δύο δισεκατομμύρια επιπλέον φορολογικά έσοδα από εκκρεμείς υποθέσεις. Από την άλλη πλευρά τονίζει ότι τα προβλήματα παραμένουν στην προσπάθεια για τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και τη διενέργεια ελέγχων στις επιχειρήσεις.

Γεωργία και τουρισμός στην πρώτη γραμμή
Μεγάλες δυσκολίες βλέπει στον χρηματοπιστωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι απαιτείται άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία. Επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι η ελληνική οικονομία έχει προοπτικές ανάπτυξης κυρίως στη γεωργία και στον τουρισμό, αλλά επίσης και σε τομείς όπως οι υδατοκαλλιέργειες, η παρασκευή γενόσημων φαρμάκων και η φροντίδα ηλικιωμένων.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο εμπόδιο. «Η διαδικασία για την αδειοδότηση επιχειρήσεων είναι ένας εφιάλτης. Μπορεί να κρατήσει χρόνια ολόκληρα» δηλώνει χαρακτηριστικά. Αλλά και η εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων είναι περίπλοκη διαδικασία, καθώς η κτηματολογική υπηρεσία δεν μπορεί πάντοτε να εκδώσει ασφαλείς τίτλους ιδιοκτησίας. «Η επίλυση αυτών των προβλημάτων έχει απόλυτη προτεραιότητα» λέει ο Χορστ Ράϊχενμπαχ.

Στρατηγική κατά της διαφθοράς
Τέλος, σχετικά με τις προσεχείς εκλογές ο επικεφαλής της Task Force δηλώνει ότι ελπίζει σε σταθερές πολιτικές συνθήκες. Υποστηρίζει ότι η ψυχολογία στην Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει πολύ γρήγορα προς το καλύτερο, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το φθινόπωρο «μία αξιόπιστη στρατηγική εναντίον της διαφθοράς». Αυτό το πρόβλημα τον ανησυχεί ιδιαιτέρως, τονίζει ο Χορστ Ράϊχενμπαχ.


ethnos

Πάγκαλος: "Εγκαταλείπω την πολιτική"

undefined
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΝΕΤ.

«Πήρα αυτή την απόφαση καθώς είμαι ήδη 35 χρόνια στη βουλή και ήρθε η ώρα να παραδώσω την σκυτάλη στους νέους», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα αγωνιστεί για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, ενώ προέβλεψε ότι όποιο κόμμα αναδειχθεί πρώτο δεν θα έχει αυτοδυναμία.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο», υποστήριξες ο αντιπρόεδρος.

Η ημερομηνία των εκλογών επισήμανε ότι είναι άχαρη η σχετική συζήτηση και ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρωθυπουργό, σημείωσε. Αναφερόμενος στη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξουν οργανωμένες τάσεις με απόψεις.

«Zούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών»

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή τους, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει για ποιό λόγο πρέπει να έχουμε στρατιωτικές αλλά και μαθητικές παρελάσεις. Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών και όχι μόνο προσώπων, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «ζούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών» και έκανε λόγο για «προϊούσα κατάλυση του Συντάγματος και βασικών νόμων».

Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στο ΚΚΕ για την πρόσφατη απεργία στα λιμάνια. «Το ΚΚΕ σταματάει τα πλοία ενώ τα πληρώματα θέλουν να κάνουν δρομολόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι «κλείνοντας τα καράβια με ομάδες εγκαθέτων αυξάνουμε τους ανέργους».

Η επίθεση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε την παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Μάκη Μαΐλη.

«Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι η συκοφαντία και η προβοκάτσια. Και ο κ. Πάγκαλος αυτά τα συνηθίζει», τόνισε ο κ. Μαΐλης.

protothema

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΝΔ στο 18,1%, ΠΑΣΟΚ στο 14,3% δείχνει νέο γκάλοπ

undefined
"Καταστροφή" για τα μνημονιακά κόμματα δείχνει νέα δημοσκόπηση της Kapa Research, η οποία τοποθετεί τη Νέα Δημοκρατία μόλις στο 18,1% και το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται ως δεύτερο κόμμα, στο 14,3%.

Με βάση, πάντα, τη δημοσκόπηση, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%. Στην πέμπτη θέση είναι ο Σύριζα με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.

"Πρώτο κόμμα" είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι ξεπερνούν το 25%, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο» στη σχετική ερώτηση...

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

protothema

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού

Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό που ουδείς γνωρίζει τι συνέπειες θα έχουν: στο Δ.Σ. που έγινε, παραιτήθηκαν τα μέλη ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση. Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί νέο Δ.Σ. στην Γ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ στις 18 Απριλίου, τότε ο Παναθηναϊκός θα οδηγηθεί στη λύση του Πρωτοδικείου.

Μάλιστα, ο απερχόμενος πρόεδρος, Δημήτρης Γόντικας, είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε πως «κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά πλέον δεν υπάρχουν τα ελάχιστα εχέγγυα για να δουλέψουμε. Με αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας αυτό το διάστημα, την ομάδα και τον προπονητή που κράτησαν την ομάδα όρθια. Ηρθε το πλήρωμα τού χρόνου, παραιτούμαστε για να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει το δρόμο του. Οι εξελίξεις θα τρέξουν στις 18 Απριλίου. Τότε θα γίνει , όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, νέα γενική συνέλευση για την εκλογή νέου Δ.Σ. Είναι προφανείς οι λόγοι που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

Και συμπλήρωσε ο κ. Γόντικας: « Εχουν δρομολογηθεί κινήσεις και θα γίνει κάποια προσπάθεια αναφορικά με την ΟΥΕΦΑ. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, πλέον απευθυνθείτε στους μετόχους. Το τελευταίο που μπορώ να σας πω ως πρόεδρος είναι ότι θα πάω να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές τις εξελίξεις».

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί νέο Δ.Σ. στην Γ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟ στις 18 Απριλίου, τότε ο Παναθηναϊκός θα οδηγηθεί στη λύση του Πρωτοδικείου.

Στη συνεδρίαση που προηγήθηκε και ήταν γεμάτη ένταση παραιτήθηκαν αρχικά οι Τζήμας, Ελευθεράκης, Λουμίδης, Λομβάρδου και Χατζηνικολάου. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι με εξαίρεση τους Βασίλη Κωνσταντίνου, Μίμη Δομάζο και τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο. Τελικά όλοι αποχώρησαν και το Δ.Σ. διαλύθηκε.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε σε ανοιχτή ακρόαση και ξεκαθάρισε: « Με την επιστολή μου παλαιότερα στον Δημήτρη Γόντικα είχα τονίσει πως τα χρήματά μου ήταν διαθέσιμα γι' αυτό το συγκεκριμένο Δ.Σ. και με τον ίδιο πρόεδρο. Από τη στιγμή που διαλύεται και δεν μπορώ να διασφαλίσω το πού θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, ζητώ το 1, 7 εκατ. ευρώ πίσω».

Ούτε οι κ. κ. Πολέμης και Βασιλάκης που θα έδιναν χρήματα με τη μορφή δανείου θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση.

Να τονιστεί ότι στη συνεδρίαση υπήρξε και λογομαχία του κ. Τζήμα με τον κ. Θ. Γιαννακόπουλο. Ο κ. Γιαννακόπουλος όταν αποχώρησε νωρίτερα, είπε: « Ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν.Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στα όρια διάλυσης».

tanea

Ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλευρό της Ελλάδας


Στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι «καθώς γιορτάζουμε την 191η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο».

Ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε ότι «αν και οι δεσμοί μεταξύ του Ελληνικού και Αμερικανικού Έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο».

Ο Αμερικανός ηγέτης ξεκίνησε και φέτος το χαιρετισμό του λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά και στη συνέχεια καλωσόρισε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως» και ότι ο ίδιος είναι υπερήφανος να τον αποκαλεί φίλο του.

Καλωσόρισε επίσης τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και τους πρέσβεις της Ελλάδας Βασίλη Κασκαρέλη και της Κύπρου Παύλο Αναστασιάδη, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχους ελληνικής καταγωγής, καθώς και στελέχη, επιχειρηματίες και προσωπικότητες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιείται για 26 συνεχή χρόνια, παρέστη και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρέμεινε περισσότερη ώρα και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομογενείς για την κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας σε αρκετούς ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα τα καταφέρει και η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι «αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες αντιξοότητες και πάντα τις υπερνίκησε λόγω του θάρρους που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της».

Η τελετή άρχισε με την ομιλία του αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα για τη φιλοξενία και «για τη μεγάλη τιμή προς την Ορθόδοξη Ελληνοαμερικανική κοινότητα». Στη συνέχεια, μίλησε για τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη «ζοφερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «στις παρούσες συνθήκες, υπάρχει η άμεση ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ανέφερε ότι υπολογίζει στη συνέχιση της στήριξης του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ και αναφέρθηκε στα θέματα των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και επανένωσης του νησιού, καθώς και στην «αρμόζουσα διευθέτηση» του θέματος της ονομασίας της πΓΔΜ.

Καταλήγοντας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε: «Η χώρα μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο παγκόσμιος φάρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια προς ανακούφιση της Ελλάδας, του λίκνου της δημοκρατίας, στη συγκυρία αυτή της σοβαρής της οικονομικής δυσχέρειας. Ναι! Μπορούμε, ασφαλώς μπορούμε κύριε Πρόεδρε, όταν η Αμερική μας έχει εσάς Πρόεδρο. Επαναβεβαιώνουμε τις ολόψυχες μας ευχαριστίες προς εσάς, τις οποίες συνοδεύουν οι προσευχές μας στο Θεό για εσάς Κύριε Πρόεδρε και την αξιότιμη οικογένεια σας, τη μεγάλη μας χώρα και την ηρωική και δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Οι θερμές μας προσευχές και προσπάθειες για την Ελλάδα βασίζονται στην ακλόνητη πίστη ότι την Σταύρωση ακολουθεί πάντα η Ανάσταση».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν ιδιαιτέρως με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για δεκαπέντε περίπου λεπτά στο Green Room του Λευκού Οίκου, λίγο πριν από την τελετή.

Μετά την τελετή στο Λευκό Οίκο, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης, παρέθεσε δεξίωση στην ελληνική πρεσβεία για την εθνική μας επέτειο, όπου παρέστησαν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μέλη του Κογκρέσου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και δεκάδες εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

sport-fm

Έλαια για τις μάστιγες του καιρού μας…

Άγχος: Αγγελική, Περγαμόντο, Κέδρος, Χαμομήλι, Γεράνι, Γιασεμί, Αγριοκυπάρισσο, Λεβάντα, Μαντζουράνα, Πορτοκάλι, Τριαντάφυλλο, Ροδόξυλο, Σανταλόξυλο, Μανταρίνι, Ylang Ylang.

  • · Εξασφαλίζουν γαλήνιο ύπνο, τονώνουν τη διάθεση, προκαλούν ευφορία, ανανεώνουν , χαλαρώνουν, ανεβάζουν τη σεξουαλικότητα, καλμάρουν, τονίζουν τα συναισθήματα αγάπης.
  • · Μασάζ στο μπάνιο, αρωματικό χώρου, εισπνοές

Αφηρημάδα: Κέδρος.

  • · Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση, ξεκουράζει το νου.
  • · Μασάζ στο μπάνιο, αρωματικό χώρου.

Εξάντληση: Δάφνη, Κορίανδρον, Ευκάλυπτος, Γεράνι, Τζίντζερ, Γιασεμί, Λεβάντα , Αγριοκυπάρισσο, Λεμόνι, Πορτοκάλι, Δεντρολίβανο, Θυμάρι.

  • · Θερμαίνουν, διεγείρουν το νου, βοηθούν τη μνήμη, ξεκουράζουν, τονώνουν, φρεσκάρουν, βοηθούν τον καλό ύπνο.

· Μασάζ στο μπάνιο, αρωματικό χώρου.

Θυμός: Χαμομήλι, Γιασεμί, Μαντζουράνα, Μέντα, Τριαντάφυλλο, Δεντρολίβανο.

  • · Αυξάνουν τη διαύγεια του νου, παράγουν συναισθήματα αγάπης, ενισχύουν τις ειρηνικές διαθέσεις, βοηθούν τον καλό ύπνο, παράγουν αισθαντικότητα, αμβλύνουν τον εκνευρισμό, χαλαρώνουν.

· Μασάζ, εισπνοές, αρωματικό στο μπάνιο.

Κατάθλιψη: Δάφνη, Περγαμόντο, Γεράνι, Γιασεμί, Αγριοκυπάρισσο, Λεβάντα, Λεμόνι, Πορτοκάλι, Σανταλόξυλο, Τριαντάφυλλο, Μανταρίνι.

  • · Αφροδισιακά, προάγουν τη διαύγεια πνεύματος, ανεβάζουν τη διάθεση, ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα.

Νευρικότητα: Χαμομήλι, Κορίανδρον, Πορτοκάλι, Μανταρίνι.

  • · Φρεσκάρουν, καλμάρουν.

Βήχας: Κάρδαμο, Μάραθος, Μαντζουράνα, Κυπαρίσσι, Αγγελική, Ροδόξυλο, Σανταλόξυλο, Ευκάλυπτος, Τζίντερ, Λεμόνι, Λεβάντα, Κέδρος.

  • · Αντισηπτικά, κατά των λοιμώξεων.
  • · Κομπρέσες.

Πονόλαιμος: Ευκάλυπτος, Γεράνι, Λεβάντα, Λεμόνι, Σανταλόξυλο.

  • · Ανακουφίζουν.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Καλός ο καιρός και σήμερα

Καλοκαιρία θα επικρατήσει και σήμερα σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές τις απογευματινές ώρες.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καλός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Kαιρός: γενικά αίθριος.τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα όμβρων σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά βόρειων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: αραιές νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά κυρίως της ηπείρου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.τοπικα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: ασθενείς και τοπικά στο ιόνιο βόρειοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: ασθενείς και τοπικά στα νότια και ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Kαιρός: γενικά αίθριος.

Aνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: γενικά αίθριος.

Aνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


naftemporiki

Αγκάθι για το ΠΑΣΟΚ το θέμα της επιστροφής διαγραφέντων βουλευτών


Αθήνα
Το ενδεχόμενο επιστροφής στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ διαγραφέντων βουλευτών που καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο είναι το πρώτο μεγάλο εσωκομματικό ζήτημα που πρέπει να λύσει ο νέος πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος εμφανίζεται να τάσσεται κατά των αποκλεισμών, καλώντας σε συστράτευση εν όψει των επικείμενων εκλογών, όμως η θέση αυτή συναντά αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη και βουλευτές του Κινήματος.

Ανάμεσα στα στελέχη αυτά είναι και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ηγεσία του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος συναντήθηκαν την Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας μετέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις έντονες αντιδράσεις που εκφράζουν αρκετοί βουλευτές οι οποίοι στήριξαν στη Βουλή τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος φαίνεται να διαφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι όσοι επέλεξαν να καταψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο έκοψαν τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις και ότι θα καταλήξει το επόμενο διάστημα με γνώμονα την άποψη ότι «κάθε περίπτωση πρέπει να αξιολογηθεί χωριστά».

Από την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι οι διαγραφέντες είναι καλοδεχούμενοι να επιστρέψουν, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να κατεβούν στα ψηφοδέλτια.

«Εκεί τα κριτήρια είναι διαφορετικά γιατί υπάρχουν βουλευτές που σήκωσαν το βάρος της επιλογής και, κατά την άποψή μου, η άρνηση ψήφου εκείνη τη δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας», τόνισε.

Οι άνθρωποι του προέδρου

Στον στενό του συνεργάτη Στέλιο Αγγελούδη πρότεινε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου, ενώ ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Βασίλης Γερανίδης θα αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως έχει ήδη δηλώσει, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου επιμένουν ότι η ηγετική ομάδα που θα επιλέξει ο νέος αρχηγός θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αποτελείται όχι μόνο από στελέχη της ομάδας Βενιζέλου αλλά και από στελέχη που θα εκφράζουν το «όλον ΠΑΣΟΚ».

Πάντως, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι κεντρικό ρόλο, τουλάχιστον στην προεκλογική περίοδο, θα έχει και ο ιατρός Γιάννης Δατσέρης, ο οποίος χειρίζεται τα θέματα της επικοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τον γραμματέα του κόμματος, εκκρεμεί η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Οι τελευταίες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν την αλλαγή του γραμματέα πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Όσον αφορά στο πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος προς το παρόν δεν έχει ληφθεί οριστική απόφασης, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα.

in.gr

90+1 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά περισσότερους από 90 έξυπνους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα τόσο στο σπίτι σας όσο και στις καθημερινές σας μετακινήσεις με το αυτοκίνητο προτείνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς μέσα από το νέο συνοπτικό «Οδηγό Εξοικονόμησης Ενέργειας: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήμα».

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η εξοικονόμηση ενέργειας αναδεικνύεται ως πρώτη προτεραιότητα. Όχι μόνο για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά κυρίως για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών κάθε νοικοκυριού. To WWF Ελλάς στο πλαίσιο της εκστρατείας Eco2nomy, η οποία υποστηρίζεται από τον όμιλο Eurobank EFG, δημιούργησε ένα συνοπτικό οδηγό με συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας που αφορούν τέσσερις βασικούς τομείς της καθημερινότητας: ρύθμιση θερμοκρασίας χώρων και νερού, φωτισμός, χρήση ηλεκτρικών συσκευών και μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Για καθέναν από αυτούς τους τομείς προτείνονται τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας μηδενικού κόστους, ενώ για όσες δράσεις απαιτείται επένδυση χρημάτων υπολογίζεται και ο χρόνος απόσβεσής τους.

Β. Σόιμπλε: "Το πότε θα γίνουν οι εκλογές αφορά μόνο τους Έλληνες"

Τις αιτιάσεις μερίδας του ελληνικού τύπου περί έξωθεν παρέμβασης στο χρόνο διεξαγωγής των ελληνικών εκλογών διέψευσε με δήλωσή του ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη διάρκεια παρουσίασης του γερμανικού κμεσοπρόθεσμου κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο έως το 2016, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και η διαμόρφωση του προϋπολογισμού είναι υπόθεση των Ελλήνων και κανενός άλλου".

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης πως οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα απορρέουν από ευρωπαϊκούς κανόνες και συμβάσεις, των οποίων "η τήρηση είναι μια συμβολή στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - και η αλληλεγγύη δεν είναι ποτέ μονόδρομος".

Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε επίσης πως η ανάπτυξη της Ελλάδος είναι βασική προτεραιότητα και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, την οικονομία της και τις χρηματαγορές προκειμένου να εφαρμοσθούν τα συμφωνηθέντα.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποσό που έχει κερδίσει η Γερμανία μέχρι σήμερα από τους τόκων των δανείων προς την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως αν η κρατική γερμανική τράπεζα KfW είχε δώσει αυτά τα δάνεια κάπου αλλού "οι τόκοι θα ήταν υψηλότεροι".


emea

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Χρυσοχοίδης κατεβάζει 4.500 αστυνομικούς για την παρέλαση

ΧΟΥΝΤΑ!!!
Ο Χρυσοχοίδης θέλει να αποφύγει τα απρόοπτα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.. Για αυτό το λόγο σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί θα κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και θα βρίσκονται ακροβολισμένοι από.....






την Ερμού μέχρι και το Κολωνάκι και από την Ομόνοια μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός και τη Συγγρού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας αγανακτισμένος δε θα κατορθώσει να φτάσει μέχρι την εξέδρα των επισήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα μέτρα τάξης θα βασιστούν στο δόγμα «μηδενικής ανοχής», κάτι που σημαίνει ότι αν χρειαστεί θα «μιλήσουν» τα κλομπ και τα δακρυγόνα! Ενεργό συμμετοχή θα έχουν και οι δίδυμοι κοριοί της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής. Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί το μέτρο των προληπτικών ελέγχων και προσαγωγών, καθώς όσοι θεωρηθούν ύποπτοι και επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα σημεία που θα συγκεντρωθεί ο κόσμος είτε θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο είτε θα προσάγονται!

Ο Κος Σαχινίδης νέος Υπουργός Οικονομικών...

Ο Φίλιππος Σαχινίδης είναι ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Η ορκωμοσία του έχει προγραμματιστεί για τις 14.45 το μεσημέρι σήμερα.



Ο κ. Σαχινίδης αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που κατείχε τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College), ενώ απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.

Την περίοδο 1991 - 1994 δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).

Είναι τραπεζικό στέλεχος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 - 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών.

Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό Tύπο και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου από το 1990 και έχει ένα γιο 18 ετών, το Δημήτρη.


tanea

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με πορεία ενάντια στην κρίση


Γιορτή της ποίησης είναι η σημερινή ημέρα, καθώς με πρωτοβουλία της UNESCO ορίστηκε η 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το 1999.

Ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός θέλησε με αυτό τον τρόπο να προωθήσει την τέχνη της ποίησης - και συγκεκριμένα τις προσπάθειες των μικρών εκδοτών να τυπώνουν συλλογές νέων ποιητών, την επιστροφή της προφορικής παράδοσης με την ανάγνωση ποιημάτων ενώπιον κοινού και την αποκατάσταση ενός διαλόγου μεταξύ της ποίησης και των άλλων μορφών τέχνης, πάνω στον αφορισμό του Ντελακρουά, «Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση».

Η Εταιρεία Συγγραφέων, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου η αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και η Ελληνοαμερικανική Ένωση έχουν προαναγγείλει εκδηλώσεις με πορεία διαμαρτυρίας και πολλές αναγνώσεις ποιημάτων.


Πορεία διαμαρτυρίας

Με σύνθημα «Όχι άλλη μια διαμαρτυρία, αλλά μια ΑΛΛΗ διαμαρτυρία», η αλυσίδα πολιτισμού Ιανός - που γίνεται πολύ συχνά το θύμα βανδαλισμών στα βίαια επεισόδια της Αθήνας-, o «Κύκλος Ποιητών», τα περιοδικά «Poetix» και «Ποιητικά» και οι εκδόσεις «Μικρή ’ρκτος» καλούν σήμερα ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, εκδότες αλλά και κάθε πολίτη σε συν οδοιπορία / διαμαρτυρία προς το Σύνταγμα και προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), με όπλο την «Ποίηση ενάντια στην Κρίση».

Με το ερώτημα «Αν όχι τώρα πότε;» οι διοργανωτές της εκδήλωσης επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους: «Επειδή έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε αν η ποίηση μπορεί να γιορτάζει τη μέρα της, ακίνδυνα και αθώα, όταν γύρω μας καταρρέουν το δίκαιο, η πνευματική μας υπόσταση, η χώρα μας η ίδια. Θελήσαμε να συναντήσουμε εμείς την ποίηση και την άνοιξη στους δρόμους της Αθήνας, να αναζητήσουμε στην αμηχανία, τον θυμό και την απόγνωση, που έχουν πια τα βλέμματα των συμπολιτών μας, την ελπίδα της Αντίστασης».


Αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο

Στις 7 το απόγευμα, ο Ιανός διοργανώνει βραδιά με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, στην οποία ο βραβευμένος ποιητής θα διαβάσει ποιήματά του στον Ιανό της Αθήνας, ενώ η εκδήλωση θα μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση στο βιβλιοπωλείο της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Εταιρεία Συγγραφέων

Η Αλίκη Καγιαλόγλου -με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα ποίησης- εμφανίζεται απόψε στις 9 στην σκηνή του Bacaro (Σοφοκλέους 1, Αθήνα). Η γνωστή ερμηνεύτρια θα απαγγείλει στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου καθώς και άλλων λογοτεχνών –όπως των Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Γκάτσου. Επιπλέον, θα τραγουδήσει κομμάτια εξαιρετικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, με τη συνοδεία πιάνου και κλασικής κιθάρας.

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου (1912-1991), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) αφιερώνει τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στον ίδιο και το έργο του. Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ποιητικής καμπάνιας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, το ΕΚΕΒΙ θα προωθήσει καλαίσθητες αφίσες με στίχους του Βρεττάκου, όπου θα προβληθούν στις οθόνες των σταθμών του Αττικό Μετρό και του Ηλεκτρικού, καθώς και στις εσωτερικές οθόνες των τραμ φέρνοντας το επιβατικό κοινό σε άμεση επαφή με επιλεγμένα δείγματα από το έργο του στη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βραδιά Αμερικανικής ποίησης με ανάγνωση μεταφρασμένων ποιημάτων γνωστών σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων και ποιητών θα λάβει χώρα απόψε στις 7 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).


naftemporiki

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Παραλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Στην Ιπποκράτους γίνεται το μεσημέρι η τελετή παραλαβής του ΠΑΣΟΚ από τον νέο πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο. Τη σκυτάλη του κινήματος παραδίδει στον κ. Βενιζέλο ο Γιώργος Παπανδρέου. Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα. Επισκέφθηκε επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τονίζοντας πως «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει». Στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο κ. Βενιζέλος θα υποβάλει την παραίτησή του.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία από τη νέα του θέση. Πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας δεν παίρνει θέση για τις εξελίξεις μέσα στα κόμματα, ωστόσο τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, όπως εξαίρετη ήταν η συνεργασία τους κατά το παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τις ευχές του και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις.

Ολοκαύτωμα 81χρονης στην Ελλάδα του Μνημονίου για να ζήσουν τα παιδιά της...


Μια ανθρώπινη τραγωδία εν μέσω της τραγωδίας μιας ολόκληρης χώρας: Μια Ελληνίδα μάνα, 81 ετών, μη αντέχοντας να βλέπει την οικογένειά της να υποφέρει από την οικονομική εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις του Μνημονίου τον ελληνικό πληθυσμό, αποφάσισε να δώσει ένα τραγικό, συμβολικό τέλος στη ζωή της αυτοπυρπολούμενη στην αυλή του σπιτιού της!