Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Β. Σόιμπλε: "Το πότε θα γίνουν οι εκλογές αφορά μόνο τους Έλληνες"

Τις αιτιάσεις μερίδας του ελληνικού τύπου περί έξωθεν παρέμβασης στο χρόνο διεξαγωγής των ελληνικών εκλογών διέψευσε με δήλωσή του ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη διάρκεια παρουσίασης του γερμανικού κμεσοπρόθεσμου κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο έως το 2016, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και η διαμόρφωση του προϋπολογισμού είναι υπόθεση των Ελλήνων και κανενός άλλου".

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης πως οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα απορρέουν από ευρωπαϊκούς κανόνες και συμβάσεις, των οποίων "η τήρηση είναι μια συμβολή στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - και η αλληλεγγύη δεν είναι ποτέ μονόδρομος".

Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε επίσης πως η ανάπτυξη της Ελλάδος είναι βασική προτεραιότητα και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, την οικονομία της και τις χρηματαγορές προκειμένου να εφαρμοσθούν τα συμφωνηθέντα.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποσό που έχει κερδίσει η Γερμανία μέχρι σήμερα από τους τόκων των δανείων προς την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως αν η κρατική γερμανική τράπεζα KfW είχε δώσει αυτά τα δάνεια κάπου αλλού "οι τόκοι θα ήταν υψηλότεροι".


emea

Δεν υπάρχουν σχόλια: