Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ


Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 ξύλο κανέλας
¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
2 κ.γ ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
6 κρόκους
1/3 φλυτζ. Τσαγιού ζάχαρη
6 κ.σ καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει  να παίρνει βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την κανέλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα μπολάκια φαρδιά. Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό μέχρι το νερό να καλύψει το μισό ύψος το πυρίμαχο. Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2 – 3 μέρες. Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε κρέμα με 1 κουταλάκι κ.σ ζάχαρη. Εάν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη αλλιώς Κάτω από το γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

EOZ ή η νομιμοποίηση της απώλειας εθνικής κυριαρχίας

Μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Στέφαν Καπφέρερ, σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ήρθε στην επιφάνεια η προσπάθεια προώθησης τέτοιων εγχειρημάτων που καταβάλλεται εδώ και αρκετό καιρό από διάφορους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, οργανώσεις, διοικητικές αρχές όπως οι Περιφέρειες (με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της Πελοποννήσου), εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, όπως της Μακεδονίας και της Θράκης κ.ά., και φυσικά το think tank Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, του οποίου η μελέτη για την υλοποίηση ΕΟΖ στη Θράκη έχει συμπεριληφθεί στον φάκελο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα σταλεί για έγκριση στις Βρυξέλλες στις αρχές του 2012. Λέγεται επίσης ότι μετά τη Θράκη θα ακολουθήσουν η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Αττική.
Στις ΕΟΖ της Ελλάδας, οι επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν μείωση φορολογικών συντελεστών τουλάχιστον κατά 10%. Οι διαδικασίες διαγωνισμών και αδειοδοτήσεων και οι διοικητικές διαδικασίες θα γίνονται σε ρυθμούς εξπρές (fast track) μέσω της δημιουργίας, αποκλειστικά για την ΕΟΖ, ανεξάρτητης διοικητικής αρχής που θα επιβλέπει την ταχεία διεκπεραίωση των διαδικασιών για την υλοποίηση των επενδύσεων, θα λειτουργεί με αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και θα αποτελέσει υπόδειγμα για την ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε όλη την επικράτεια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διαβεβαιώνουν ότι δεν θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα· η ίδρυση ΕΟΖ στη Θράκη υποστηρίζεται με το επιχείρημα των έκτακτων οικονομικών συνθηκών στη χώρα και των συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού που προκύπτουν λόγω γειτνίασης με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, οι οποίες ήδη διαθέτουν ΕΟΖ.
 Ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε άρθρο του για τις ΕΟΖ, γράφει στα Επίκαιρα (22.9.2011):
«Το φαινόμενο αυτό είναι ομόλογο του πολεμικού φαινομένου, της εκστρατείας, δηλαδή, μιας στρατιωτικής δύναμης εναντίον μιας αδύναμης –συνήθως– χώρας προς κατάκτηση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών. Είναι η λεγόμενη διαδικασία της διά των όπλων “πρωτογενούς συσσώρευσης”. Αν υπάρχει κατάκτηση διαρκείας, τότε πρόκειται για την περίπτωση τη αποικιοποίησης ή της δημιουργίας περιφερειακού προτεκτοράτου.


Αν ο επιδρομέας αποχωρήσει νωρίς, τότε πρόκειται περί μιας λεηλασίας του οικονομικού και κοινωνικού κεκτημένου της κατακτούμενης χώρας, όπου στη θέση της προηγούμενης παραδοσιακής, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής εμφανίζονται τα ερείπια της προκλητικής, ασύστολης, “απελευθερωμένης” από κανόνες, ήθη και έθιμα, πρόσκαιρης και κερδοσκοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Αυτή είναι η φύση των Ειδικών Οικονομικών ή Επενδυτικών Ζωνών, που σχεδιάζεται από τους Γερμανούς, υπό τον εύηχο –αν και αρνητικά φορτισμένο για τους προοδευτικούς Έλληνες– τίτλο “Σχέδιο Μάρσαλ” ή, για να δοθεί περισσότερη έμφαση στην κοινοτική “συμπαράσταση”, “γερμανική απόβαση στην Ελλάδα”». Ξαφνικά, η Ελλάδα μοιάζει να μετατρέπεται σε κάποιο παρθένο δάσος των Ινδιών. Ο ελληνικός λαός, οποιασδήποτε κοινωνικής τάξης, γίνεται μαοϊκός ναξαλίτης αντάρτης που μάχεται ενάντια στην απαλλοτρίωση της γης του από τους ξένους ιμπεριαλιστές της χημικής βιομηχανίας και τους ντόπιους κρατικούς εκπροσώπους τους.
Ο Δημήτρης Πατέλης, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της προσωρινής πολιτικής επιτροπής του ΕΠΑΜ, γράφει στο blog του ΕΠΑΜ Χανίων σχετικά με τις ΕΟΖ: «Δεν θέλουμε ούτε το νόμισμά τους, είτε ευρώ είτε άλλο που ετοιμάζονται να εφεύρουν, ούτε έχουμε ανάγκη τα παραμύθια τους να αισθανόμαστε ευρωπαίοι –δηλαδή ανώτεροι από το είναι μας– και να είμαστε σκλάβοι τους, αυτή ήταν η μολυσμένη τροφή με την οποία μας έθρεψαν ως πτωχούς ιθαγενείς τις τελευταίες δεκαετίες οι δωσίλογοι που σήμερα αποκαλύπτουν το αποτρόπαιο πρόσωπό τους. Τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες προς το παρόν δεν τις προβλέπουν άλλωστε στην επικράτειά τους, ενώ αντίθετα για μας τις ετοιμάζουν ταχύτατα με τη βοήθεια του κ. Τατούλη. Ποιοι λοιπόν άλλοι τον ακολουθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για να ερημώσουν πολιτισμικά και να αλώσουν εθνικά το λίκνο του νέου Ελληνικού κράτους;». Ακόμα χειρότερα, αυτά τα λόγια παραπέμπουν μάλλον στην εποχή των Κινέζων Μπόξερ που μάχονταν ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό και την κουλτούρα του, στις αρχές του 20ού αιώνα.
Η ηγεμονική θέση του χρηματιστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου γερμανικών συμφερόντων στην ΕΕ και την Ευρωζώνη είναι προφανής. Στην περίπτωση των ΕΟΖ, η εμπλοκή των Γερμανών τεχνοκρατών υπήρξε καταλυτική, και φυσικά με το αζημίωτο. Η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κατερίνα Καραγιάννη, είναι Ελληνογερμανίδα και πρώην στέλεχος της Deutsche Bank. Τη νομική μελέτη του Φόρουμ για την πραγματοποίηση της ΕΟΖ στη Θράκη εκπόνησε γερμανική εταιρεία. Η ευρωενωσιακή Task Force, που με την έκθεσή της τονίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας ΕΟΖ και επίσπευσης του προγράμματος Helios, έχει επικεφαλής τον Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης.

Κανόνες στοματικής υγιεινής...

Ο βασικότερος στόχος της στοματικής υγιεινής είναι ένα αστραφτερό χαμόγελο με υγιή δόντια και ούλα. Αυτό επιτυγχάνεται με την απομάκρυνση όλων των παθογόνων παραγόντων του στόματος και κυρίως της οδοντικής μικροβιακής πλάκας, για την πρόληψη της τερηδόνας, της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας. Στις μέρες μας, η φτωχή στοματική υγιεινή, η σύγχρονη διατροφή και η μη τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο δημιουργούν αυξημένες πιθανότητες για την εκδήλωση κάποιας σοβαρής ασθένειας στα δόντια μας και γενικά στην στοματική μας κοιλότητα.
Η οδοντική μικροβιακή πλάκα, είναι μια μαλακή και άμορφη ουσία που κολλάει στις επιφάνειες των δοντιών και είναι η κύρια αιτία των παθήσεων του στόματος. Το 60-80% της μάζας της αποτελείται από μικρόβια, υπολείμματα τροφών κ.ά. Αναπτύσσεται κυρίως από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και σε περιοχές στις οποίες είναι δύσκολος ο καθαρισμόςωτων δοντιών.
Η οδοντόβουρτσα είναι υπέυθυνη για την μηχανική απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας, των υπολειμμάτων τροφών  καθώς και για την τόνωση των ούλων. Για να θεωρηθεί καλή μια οδοντόβουρτσα, θα πρέπει να έχει μερικά χαρακτηριστικά, όπως μικρή κεφαλή και νάυλον ίνες με αποστρογγυλωμένα άκρα, η επιφάνεια βουρτσίσματος να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη, να έχει βολική και εύκαμπτη λαβή και να είναι μέτριας η μαλακής σκληρότητας. Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να καθαρίζεται καλά μετά από κάθε χρήση, στεγνή και μέσα στην ειδική θήκη.
Η οδοντόκρεμα είναι βοηθός της οδοντόβουρτσας και βοηθάει στην μηχανική απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών που παραμένουν στα δόντια. Επίσης περιέχει διάφορα συστατικά που βοηθούν στην χημική απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών καθώς και φθόριο για πιο ανθεκτικό σμάλτο των δοντιών.
Τα στοματικά διαλύματα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη σωστή στοματική υγιεινή με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα, καθώς επίσης και τον τακτικό έλεγχο στον οδοντίατρο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά στοματικά διαλύματα. Τα περισσότερα από αυτά δημιουργούν την αίσθηση της δροσερής και ευχάριστης αναπνοής, κατί που διαρκεί ελάχιστες ώρες χωρίς να έχει αντιμικροβιακή δράση.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει νόμισμα- Το δολάριο θα την έσωνε


Αλλάζοντας νόμισμα και υιοθετώντας το δολάριο, η Ελλάδα θα μπορούσε να γλιτώσει από την κρίση, σύμφωνα με τον Μάθιου Λιν, Λονδρέζο αναλυτή της Strategy Economics.
Οικονομία Για την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει έτσι απλά την ευρωζώνη, την ίδια στιγμή που έχει ένα τεράστιο έλλειμμα, όμως αργά ή γρήγορα δε θα μπορεί να δανείζεται άλλα χρήματα, δήλωσε ο Λιν.
Ο Μάθιου Λιν σε δηλώσεις του στο CNBC ανέφερε ότι η χώρα θα κατέρρεε αν υιοθετούσε εν μια νυκτί την δραχμή. Μάλιστα σύμφωνα με τον Λιν, το νόμισμά της θα είχε αντίστοιχη αξία με αυτό της Ζιμπάμπουε.

Σοκολατόπιτα χωρίς αυγό


Σοκολατόπιτα χωρίς αυγό 
Υλικά
Για 4-6 άτομα

Για την σοκολατόπιτα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές σούπας κακάο
3/4 της κούπας τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα τσαγιού παγωμένο νερό
1/2 κούπα τσαγιού κονιάκ
2 κουταλιές σούπας ξίδι
3 1/2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού σόδα
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς
Για την σος σοκολάτας
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
3/4 κούπας φυτική κρέμα «γάλακτος»
2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση

Για την σοκολατόπιτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το νερό, το κονιάκ, το ξύδι με την ζάχαρη και τα χτυπάμε και προσθέτουμε τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 35 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με την σος σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε την σοκολατόπιτα στη μέση σαν παντεσπάνι, να στρώσουμε τη σος σοκολάτας στο κάτω κομμάτι, να καλύψουμε με το επάνω και μετά περιχύνουμε με την υπόλοιπη σος σοκολάτας.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Νέα μέτρα ύψους 5,5% του ΑΕΠ ως τον Ιούνιο ζητά η ΕΕ

Η Ελλάδα θα πρέπει να περικόψει τις κρατικές δαπάνες κατά επιπλέον 5,5% του ΑΕΠ το 2013 και 2014 προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου στήριξης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα πρέπει να υιοθετηθούν στους προϋπολογισμούς του 2013 και 2014. Ολόκληρη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Οι υπάρχουσες πολιτικές δεν αρκούν» για την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα 1,8% το 2013 και 4,5% το 2014 και η κυβέρνηση «θα πρέπει να καθορίσει τα μέτρα αυτού του ύψους (5,5% του ΑΕΠ) μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και να τα υιοθετήσει στους προϋπολογισμούς του 2013 και 2014 προκειμένου να επιτύχει τους στόχους», τονίζεται.

Η έκθεση - που έχει στη διάθεσή του το Reuters- περιγράφει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την εκταμίευση του νέου δανείου προς την Ελλάδα και συστήνει η εκταμίευση της πρώτης δόσης να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι περικοπές ύψους 1,5% του ΑΕΠ που υιοθέτησε η Ελλάδα στις αρχές του 2012 λογικά θα δώσουν τη δυνατότητα στην Αθήνα να ανταποκριθεί στον στόχο του περιορισμού του πρωτογενούς ελλείμματος στο 1% φέτος.

«Ωστόσο, οι τρέχουσες προβλέψεις αποκαλύπτουν τεράστια δημοσιονομικά κενά το 2013-2014», τονίζεται στην έκθεση, και σημειώνεται πως η αστοχία για τα δυο χρόνια ανέρχεται συνολικά στο 5,5%.

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ανακοινωθούν και να υιοθετηθούν τους επόμενους μήνες σημαντικές επιπλέον περικοπές στις δαπάνες, ειδικότερα όταν η Ελλάδα αναθεωρήσει τον μεσοπρόθεσμο προϋπολογισμό της τον Μάιο του 2012», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Παράληλα, επεσημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις νέες περικοπές, επανεξετάζει τα προγράμματα δημοσίων δαπανών, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην εξοικονόμηση από τις κοινωνικές δαπάνες, την άμυνα και την αναδιάρθρωση της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η συνέχιση της ευρύτατης διεθνούς χρηματοοικονομικής βοήθειας μπορεί να αναμένεται μόνο εάν βελτιωθεί η εφαρμογή των πολιτικών», τονίζεται στην έκθεση.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να τηρήσουν τις συμφωνηθείσες πολιτικές θα δοκιμαστεί τους ερχόμενους μήνες, καθώς θα πρέπει να καθοριστούν τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος προκειμένου να κλείσει το τεράστιο κενό για το 2013-2014».

imerisia

Συνάντηση με τους πρυτάνεις την Παρασκευή Μπαμπινιώτης: Διάλογος και βελτιώσεις στο νόμο για τα πανεπιστήμια

Συνάντηση με τους πρυτάνεις θα έχει την Παρασκευή ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Ο υπουργός προανήγγειλε ήδη βελτιώσεις στον νέο νόμο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστός, αφού ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος.

Αφορμή για τις αναφορές στο νόμο δόθηκε από τις προγραμματισμένες, για αύριο, Τετάρτη, εκλογές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήδη, έχουν αναβληθεί στο Πάντειο και στο Ιωαννίνων, για δεύτερη φορά.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας. Το να παρεμποδίζονται οι διαδικασίες -πρόσθεσε- δεν τιμά κανέναν. Συσσωρεύονται οι αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, υπογράμμισε.

Ο υπουργός είπε ότι θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις, για να εξετάσουν την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα, ενώ επισήμανε ότι θα συζητήσει μαζί τους για να βρουν λύσεις

Σχετικά με το θέμα των μαθητικών παρελάσεων και ποιες είναι οι σκέψεις του για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο Γ.Μπαμπινιώτης τόνισε ότι, ως δάσκαλος και εκπαιδευτικός, θα αισθανόταν άσχημα αν δεν ήταν παρών στην απόδοση τιμών γι' αυτούς που στέριωσαν αυτό τον τόπο. Μάλιστα, είπε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο η συμμετοχή όλων στις παρελάσεις.

Υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, με στόχο να μάθει ο ίδιος τα ζητήματα που τους απασχολούν και να προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Είναι περιορισμένο το χρονικό διάστημα -είπε- αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο, καίρια θέματα. Ένα από αυτά, είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα συζητηθεί, ώστε να μην είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι, σε καμία περίπτωση, δεν απορρίπτεται η αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κομνηνός Μαντάς τόνισε ότι ο νέος υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχουν τα βιβλία των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις αρχές Αυγούστου στα σχολεία, ενώ είπε ότι η Παιδεία βρίσκεται στη χειρότερη φάση της, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση «η Παιδεία είναι υπό διωγμόν» και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναξιοπρεπή διαβίωση.

Υπογράμμισε, όμως, σχετικά με την αξιολόγηση, ότι δεν μπορεί να κατηγοριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί ούτε να αξιολογούνται, με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Είμαστε -κατέληξε - αντίθετοι σε μια λογική αξιολόγησης- τιμωρίας των εκπαιδευτικών.

Ο νέος υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και με τους καθηγητές.

tanea

Προβοκάτσια στο facebook κατά της χώρας μας

Πολλές φορές έχουμε δει στο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook  απο ψεύτικα προφίλ καλλιτεχνών μέχρι σελίδες υπέρ της κακοποίησης ζώων .
Αυτές της  μέρες με μεγάλη μας λύπη εντοπίσαμε μια σελίδα από Έλληνες (προφανώς μόνο στην αστυνομική τους ταυτότητα) όπου ζητούν με θράσος να προσαρτηθούν η Μακεδονία η Κύπρος και τα νησιά του Αιγαίου στην "μαμά" Τουρκία.

Το ΛΑΟΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ


Μετά την διαγραφή του κυρίου Βορίδη και του κυρίου Γεωργιάδη ο κύριος Καρατζαφέρης καλωσόρισε στο κόμμα τον  κύριο Γιάννη Παπαμιχαήλ τον γιο της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη και του αξέχαστου Δημήτρη Παπαμιχαήλ . ο Κυρίος Καρατζαφέρης στην παρουσίαση - καλωσόρισμα προς τον γιο τον δύο επιτυχημένων ηθοποιών είπε:«Τον Γιάννη τον γνωρίζω από μικρό παιδί, από την εποχή που έκανα παρέα με τους γονείς του. Είναι ένας αγωνιστής. Ένας άνθρωπος που μπορεί και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ζωής, ένας νέος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει στα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι από το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών θα μπορέσει να δώσει ένα μήνυμα προς τη νεολαία όλης της Ελλάδας. Γιάννη καλώς ήλθες», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, καλωσορίζοντας τον κ. Παπαμιχαήλ στα ψηφοδέλτια της Β΄ Αθηνών.

Οι νέοι μισθοί των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα


Ερμηνευτική εγκύκλιο για τις μειώσεις στο βασικό και τους κλαδικούς μισθούς, καθώς και τις μεταβολές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, εξέδωσε απόψε το υπουργείο Εργασίας.
Τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, μειώνονται από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 κατά 22% σε σχέση την προηγούμενη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που είχε υπογραφεί στις 15/7/2010.

Έτσι, ο κατώτερος μισθός διαμορφώνεται στα 586,08 ευρώ και στα 26,18 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο. Για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι 32%. Ο μισθός διαμορφώνεται στα 510,95 ευρώ, ενώ το ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ. Για τους εργαζόμενους της κατηγορίας αυτής, η μείωση υπολογίζεται σε σχέση με την ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, ακόμη και αν προσλαμβάνονται σε κλάδους που προβλέπεται μεγαλύτερος βασικός κλαδικός μισθός.

Από τις 14-02-12 η διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δε μπορεί να είναι μικρότερη από 1 έτος και δεν μπορεί να ξεπερνά τα 3 έτη. Το όριο της τριετίας για τις συλλογικές συμβάσεις επηρεάζει και το χρονικό όριο των ατομικών συμβάσεων που ενσωματώνουν τους όρους των κλαδικών.

Για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει, δίνεται τρίμηνη προθεσμία, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν οι κοινωνικοί εταίροι.

Στο διάστημα αυτό παραμένουν σεβαστές και ισχυρές οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που περιέχουν τους όρους των συλλογικών συμβάσεων που έχουν λήξει.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ( Του Γιώργου Πλακιά)


ΥΠΟΘΕΣΗ
Είναι γνωστό ότι όλα τα βιολογικά φαινόμενα διέπονται από απόλυτο ντετερμινισμό, ήτοι εξυπηρετούν κάποια βιολογική σκοπιμότητα που συνυφαίνεται άρρηκτα με τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης και της αναπαραγωγής.
Επομένως και ο ύπνος, ως πρωτεύον βιολογικό φαινόμενο, θα πρέπει να υπακούει σε κάποια βιολογική νομοτέλεια, η οποία δεν είναι άλλη από την αδήριτη ανάγκη ανανέωσης των ζωτικών δυνάμεων του οργανισμού, άνευ της οποίας θα ήταν αδύνατη η διατήρηση της ζωής.
Επειδή, όμως, ένας ήσυχος και επαρκής ύπνος θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί σε ένα περιβάλλον έμπλεο εσωτερικών και εξωτερικών ερεθισμών, η ζωντανή ύλη δημιούργησε το όνειρο ως ασφαλιστική δικλίδα του ύπνου. Δηλαδή επιφύλαξε στο όνειρο το ρόλο του φύλακα – άγγελου του ύπνου.
Έτσι, κάθε ερεθισμός που θα προκαλούσε ακαριαία τη διακοπή του ύπνου, μεταμφιέζεται μέσω του ονείρου σε ακίνδυνη διαταρακτική αιτία του ύπνου. Όταν, όμως, η ένταση του ερεθισμού αυξάνει επικίνδυνα, τότε ο ερεθισμός μεταλλάσσεται σε εφιάλτη που προκαλεί ακαριαία την αφύπνιση του οργανισμού.
Η υπόθεση αυτή επαληθεύτηκε με το εξής απλό πείραμα:
Την ώρα που κοιμόταν η αδερφή μου, πλησίασα προοδευτικά στην παλάμη του χεριού της ένα αναμμένο κερί, για να προκαλέσω ερεθισμό προϊούσης έντασης. Όταν η φλόγα του κεριού έφτασε σε απόσταση 4 εκατοστών από την παλάμη του χεριού, η αδελφή μου ξύπνησε με εφιάλτη.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Την Τρίτη η κηδεία του Νίκου Δαδινόπουλου

undefined
Την Τρίτη θα κηδευτεί, στο νεκροταφείο Βύρωνα, ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος, ο οποίος πέθανε το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από μάχη με την επάρατη νόσο.

Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου των Χανίων όπου είχε μεταφερθεί από το Κέντρο Αποκατάστασης Ολύμπιον της Κρήτης. Ένα λίπωμα στη σπονδυλική στήλη τον οδήγησε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην τηλεοπτική σειρά «Η ζωή της άλλης», όπου έπαιζε. Η επέμβαση έγινε και ο ηθοποιός προσπαθούσε να αναρρώσει στο σπίτι του, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν σταθεροποιήθηκε, όπως αναμενόταν, και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Νίκος Δαδινόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου του 1944 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1966.

zougla.gr

«Έφυγε» από τη ζωή η Δόμνα Σαμίου


Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» σήμερα από την ζωή η ερμηνεύτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Δόμνα Σαμίου. Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας, όπου και απεβίωσε στις 10 Μαρτίου 2012. Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Από εκεί έχει τα πρώτα ακούσματα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, όπως η ίδια ομολογεί σε συνέντευξή της. Έτσι μεγάλωσε και αγάπησε το Δημοτικό Τραγούδι. Σε ηλικία 13 ετών είχε την πρώτη διδακτική επαφή με την μουσική. Πήγε στο «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής», όπου και μαθήτευσε κοντά στον δημιουργό του Σίμωνα Καρρά. Εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής. Το 1954 άρχισε μια μακρά σχέση με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) που τερματίστηκε το 1971. Παράλληλα συνεργάστηκε με την Ελληνική Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.) για μια σειρά μουσικών ντοκιμαντέρ με το τίτλο «Μουσικό Οδοιπορικό». Το 1971, παρουσιάστηκε δίπλα στον Διονύση Σαββόπουλο συνερμηνεύοντας παραδοσιακά . Ήδη όμως το 1960 κυκλοφόρησαν δίσκοι της σε Ελλάδα, Γαλλία και Σουηδία.Έκανε αμέτρητες συναυλίες στις οποίες τραγουδά η ίδια, αλλά και παρουσιάζει αυθεντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς του δημοτικού τραγουδιού. Το έργο της ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και την ελληνική γλώσσα και παρουσιάζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της αμερικανικής ηπείρου και σε πόλεις της Αυστραλίας, όπου και δίνει συναυλίες. Το 1979, ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Σολωμός, της ανέθεσε τη μουσική επιμέλεια για τους Όρνιθες του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκαν πρώτα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στη συνέχεια στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.Μεγάλη αναγνώριση της δίδεται από το Μέγαρο Μουσικής, όπου παρέδωσε συναυλίες με Ακριτικά Τραγούδια (Μάιος 1995) και ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα (Χριστούγεννα 1996), καθώς και το αφιέρωμα που της έκανε ο ίδιος φορέας τον Οκτώβριο του 1998 για τα 70 της χρόνια. Το 1981 δημιούργησε τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου», όπου και συνέχισε μέχρι τέλους την ίδια ποιοτική και αξιόλογη δισκογραφική της παραγωγή. Παράλληλα, από το 1994 ως το 2001, παρέδωσε μαθήματα δημοτικού τραγουδιού στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων. Της απονεμήθηκε, το 2006, το βραβείο Αρίων για την συνολική προσφορά της στην διάσωση του δημοτικού τραγουδιού.

Η Δόμνα Σαμίου συνέχισε ως το θάνατό της την έρευνα και την καταγραφή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.


inews