Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Φορολογεί την Εκκλησία η Ιταλία

Στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.
Το Βατικανό, βάσει συμφωνιών με το ιταλικό κράτος, δεν...

καταβάλλει τον προβλεπόμενο φόρο ακινήτων, έστω και αν τα κτίρια ιδιοκτησίας του βρίσκονται στην ιταλική επικράτεια.



Η μέχρι πρότινος φορολογική ασυλία της εκκλησιαστικής περιουσίας από τα ακίνητα, φτάνει στο τέλος της λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης της χώρας και της κατακραυγής της ιταλικής κοινής γνώμης. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ο Τύπος αλλά και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητούν άμεσα να αρθεί η ευνοϊκή μεταχείριση της Ρώμης προς το Βατικανό. Συγκεκριμένα, στο Facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα με την ονομασία «Βατικανό πλήρωσε και εσύ τα μέτρα», με τα μέλη του ολοένα και να αυξάνονται.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θετική απέναντι στην πρόταση του Μάριο Μόντι να εισάγει τροπολογία στο Κοινοβούλιο ώστε να καταβάλλει η Εκκλησιαστική Εκκλησία φόρο για ακίνητα που εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς.



Η Καθολική εκκλησία της Ιταλίας κατέχει 11.000 ακίνητα αξίας περίπου 9 δις ευρώ ( περίπου το 20% των ιταλικών ακινήτων) και περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα και μια σειρά οικημάτων. Η περιουσία της αυξάνεται συνεχώς, αφού κάθε χρόνο εκτιμάται ότι τουλάχιστον 10.000 Ιταλοί συμπεριλαμβάνουν την Αγία Έδρα στις διαθήκες τους.



Όπως επισημαίνει η Corriere della Sera, οι φορολογικές αρχές θα υπολογίσουν το φόρο αναλογικά, βασισμένες στο ποσοστό ενός ακινήτου που εξυπηρετεί καθαρά θρησκευτικούς σκοπούς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μία Εκκλησία θα εξακολουθήσει να εξαιρείται από την καταβολή φόρου, αλλά ένα παρεκκλήσι που λειτουργεί εντός ενός ξενώνα θα φορολογηθεί ανάλογα.



Το συνολικό ύψος του φόρου που θα καλείται να καταβάλει το Βατικανό ενδέχεται να φθάνει έως και τα 720 εκατ. ευρώ, βάσει εκτιμήσεων δημοτικών υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι η εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη φορολογία ακινήτων είχε γίνει επί διακυβέρνησης Μπερλουσκόνι.



Πάντως, παρά την κρίση στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα που βαραίνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, μέχρι στιγμής δεν έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός να προβεί σε μια τέτοια πράξη. Οι πολίτες βάζουν πλάτη για τη "διάσωση" της χώρας, θα βάλει και η ελληνική Εκκλησία;

tsekouratoi

Ιταλοί δήμαρχοι προσφέρουν τους μισθούς τους στην Ελλάδα!

Την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας αποφάσισαν να αποδείξουν έμπρακτα δύο δήμαρχοι ιταλικών πόλεων...
ανακοινώνοντας πως προσφέρουν το μισθό τους για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του ύψους 1.100 ευρώ για τον ελληνικό λαό. Ο ίδιος έκανε γνωστή την απόφασή του με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.

Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό».

«Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται» επισημαίνει και τονίζει ότι «αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε».

Στην ίδια κίνηση προέβη και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», ανέφερε κ. ο Μοσκατιέλο, αιτιολογώντας την απόφασή του.

tromaktiko

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι τα κόλλυβα ;

Απόσπασμα από το βιβλίο «Τα ιερά μνημόσυνα»
του Πρεσβυτέρου Θεμιστοκλέους Στ.Χριστοδούλου,
εκδόσεις Ομολογία, Αθήνα 2002.

Τα Κόλλυβα, ή όπως αλλιώς επεκράτησε σε πολλά μέρη η ονομασία «το στάρι», είναι ένα από τα πιο παλαιά χριστιανικά έθιμα που διατηρήθηκε στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τους κεκοιμημένους εν Χριστώ αδελφούς μας. Τα κόλλυβα είναι σιτάρι βρασμένο που κατά κανόνα σήμερα έχει τη μορφή στολισμένου δίσκου με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα , καρύδια, φουντούκια, φιστίκι κ.α και κυρίως ζάχαρη. Τα κόλλυβα προσφέρονται απαραιτήτως στις μνήμες των αγίων, τα ονομαζόμενα «Άγια» πράξη που συνεχίζει να διατηρείται στα μοναστήρια, ενώ από τις ενορίες η τάξη αυτή εξέλιπε. Επίσης, άλλοι τις μνήμες των κεκοιμημένων αγαπητών και προσφιλών μας προσώπων που μετατέθηκαν του προσκαίρου τούτου κόσμου, τα ονομάζουν «πεθαμένα».

Όμως από πού προέρχεται το όνομα «ΚόλλυβỨ Η ονομασία κόλλυβα προέρχεται από τη λέξη «ο κόλλυβος» που σημαίνει το σταθμικό μέτρο για τον προσδιορισμό του βάρους του χρυσού, όπως επίσης και κάθε νόμισμα μικρής αξίας, δηλαδή το πολύ λεπτό σε πάχος και αξία νόμισμα. Ο Αριστοφάνης (424 π.Χ) τα νομίσματα τα ονομάζει «Κόλλυβους». Για τον λόγο αυτό και όσοι ασχολούνταν με τα νομίσματα την παλαιά εποχή τους ονόμαζαν «κολλυβιστάς». «Κολλυβίζειν» ονόμαζαν το κέρδος που προερχόταν από συναλλαγή. Το έθιμο των κολλύβων είναι πάρα πολύ παλαιό. Οι ρίζες του βρίσκονται στα προ Χριστού ακόμη χρόνια. Το σιτάρι, η κύρια τροφή του ανθρώπινου γένους , ήταν καρπός ιερός για τους αρχαίου προγόνους μας. Ήταν το εξαιρετικό είδος τροφής που έκαμε το άνθρωπο να διαφέρει από τα άγρια ζώα. Το σιτάρι έτσι είχε κι έναν ιερό χαρακτήρα.
Στα πολύ γνωστά μας Ελευσίνια Μυστήρια γινόταν σιωπηρή επίδειξη ένος σταχυού. Σε πολλούς ακόμη τάφους οι αρχαίοι προγονοί μας έθαβαν μέσα σε μεγάλα πιθάρια σιτάρι, διότι πίστευαν ακράδαντα στη μεταθανάτια ζωή. Οι Αθηναίοι, κατά τους χρόνους του Ισοκράτη τοποθετούσαν σιτάρι, στους τάφους των κεκοιμημένων, τους δε κεκοιμημένους τους ονόμαζαν «Δημήτριους», γιατί πίστευαν ότι η Θεά Δήμητρα τους χάρισε ως δώρο το σιτάρι. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν την συνήθεια να προσφέρουν στους νεκρούς τους μία φορά το χρόνο την ημέρα των Χυτρών την Τρίτη δηλ. και τελευταία ημέρα της εορτής των Ανθεστηρίων, αυτό που ονόμαζαν «πανσπερμία ή πανκαρπία», δηλαδή ένα μίγμα διαφόρων καρπών. Η εορτή αυτή των αρχαίων Ελλήνων που γινόταν προς τιμήν των νεκρών, έχει κάποια σχέση με το δικό μας Ψυχοσάββατο.
Με τις λέξεις κόλλυβο και κόλλυβα στην αρχή εννοούσαν κάθε είδος μικρού γλυκού από σιτάρι σε σχήμα πίτας ή τα «τρωγάλιζα» και τα «τραγήματα», δηλαδή ξηρούς καρπούς (καρύδια , αμύγδαλα, σταφίδες, φουντούκια, σύκα κ.α.) καθώς και τον «εψητόν σίτον» κατά τον Βυζαντινό λεξικογράφο Σουίδα.
Σύμφωνα με τη γνώμη μερικών το έθιμο των κολλύβων οφείλεται στην παλαιά συνήθεια της διανομής νομισμάτων κατά τα μνημόσυνα. Έτσι έχουμε ταύτιση νομισμάτων και κολλύβων. Η διανομή των νομισμάτων –κολλύβων συνεδέετο με την ελεημοσύνη κατά τα χρόνια του χριστιανισμού: «ελεημοσύνες υπέρ αυτών που έφυγαν προς τον Κύριο στα μνημόσυνα αυτών». Αυτές τις ελεημοσύνες ελάμβαναν, συνήθως από τα υπάρχοντά του αναπαυομένου, οι πτωχοί, οι συγγενείς κι οι φίλοι του μεταστάντος, οι πρεσβύτεροι κι οι διάκονοι.
Η λέξη Κόλλυβα με τη σημασία του βρασμένου σιταριού και διαφόρων σπόρων χρησιμοποιούνταν στα Ευχάϊτα. Στο συναξάρι του δια των κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου ο ίδιος ο Άγιος παραγγέλει στο Πατριάρχη Ευδόξιο να δώσει στους πιστούς κόλλυβα. Κι όταν ο Πατριάρχης ρώτησε» και τι είναι αυτά τα κόλλυβα, άγιε; Ο Άγιος απήντησε: «Σιτάρι και άλλοι σπόροι. Βρασμένα όλα μαζί καλά. «Κόλλυβα» τα λέμε εμείς στην πατρίδα μου στα Ευχάϊτα»..."

evia-logos

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Το Δίκτυο Αρκαδίας ως σύνολο ανθρώπων που ανήκουν στην Κεντροαριστερά, επιδιώξει το δημοκρατικό διάλογο, τη συμμετοχικότητα και την ενεργοποίηση όλων των πολιτών στα κοινά. Λόγω των εξελίξεων στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, η ζύμωση που πρέπει να δημιουργηθεί στην Κεντροαριστερά πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση - από τα κάτω- και να επιβάλει τους κανόνες της νέας εποχής προς το συμφέρον της κοινωνίας και μόνον αυτής.
Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης. Στα πλαίσια της επαφής του κ. Κουβέλη με πολίτες της Αρκαδίας συναντηθήκαμε και εμείς μαζί του και με άλλα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφερθήκαμε στα εξής θέματα:
  1. Τα θέματα διαφάνειας και διαφθοράς.
  2. Αγροτικά θέματα λόγω και της κατάθεσης νομοσχεδίου για τον πρωτογενή τομέα.
  3. Τη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η πολιτική σκηνή.
  4. Τα θέματα Ενέργειας και «δημοσίων αγαθών».
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε είχε τα στοιχεία της αυτονόητης ανάλυσης και ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Κεντροαριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στην επέλαση της ιδεολογίας των αγορών και των συντηρητικών επιλογών των διαφόρων κομμάτων.
Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. εντάσσεται στις ενέργειες και τις δράσεις του Δικτύου των πολιτών της Αρκαδίας με κόμματα, πολιτικούς φορείς και πολιτικά πρόσωπα. Ήδη έχει επιδιωχθεί συνάντηση με το Γραμματέα και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ζούμε σ’ έναν δοκιμαζόμενο νομό με πολλά προβλήματα και μία περιφέρεια με μεγάλες δυνατότητες, αλλά με πολλά ανοικτά θέματα.
Επίσης αναφέρουμε ότι το Δίκτυο ήρθε και δημιουργήθηκε για να μείνει και να υλοποιήσει τους πολιτικούς του στόχους. Γι’ αυτό επιδιώκει και ζητάει τη δική σας συμμετοχή είτε με κείμενα και παρατηρήσεις είτε πιο ενεργά ως μέλη. Δημιουργήσαμε δικό μας site(http://diktyoarkadias.blogspot.com) και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον συναντιόμαστε για να ξεκαθαρίσουμε τις δράσεις μας. Τα μέχρι τώρα κείμενά μας είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, για να δείτε τις αξίες μας και τις επιδιώξεις μας. Επιμένουμε στην άμεση Δημοκρατία, στη συμμετοχή όλων και ότι τελικά το αυτονόητο ίσως είναι η λύση στο αδιέξοδο της Κρίσης.
Δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν στη μεταπολίτευση εξακολουθούν να αγνοούν το διάλογο και την ισότιμη συμμετοχή και έχουν «κλειδώσει» στα γραφεία τους την πολιτική τους παρουσία κλείνοντας τα αυτιά τους σε γόνιμες συζητήσεις. Απ’ την άλλη μεριά υπάρχουν σχηματισμοί που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Θέλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες διαλόγου και συμφωνίες που να προωθούν τη Δημοκρατία και τα αιτήματα της βάσης. Μόνο με το διάλογο θα ξεφύγουμε από το μονόλογο της μεταπολίτευσης και θα δραπετεύσουμε από τη φυλακή της Κρίσης.

diktyoarkadias

Αύριο 14:00 όλος ο κόσμος γίνεται Ελλάδα

“We are all Greeks” με αυτό το σύνθημα 10αδες οργανώσεις, 100άδες σελίδες στο facebook, χιλιάδες tweets καλούν όλους να διαδηλώσουν μαζικά υπέρ της Ελλάδας και κατά των μέτρων λιτότητας που οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν όχι μόνο εναντίον των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

Χιλιάδες είναι οι χρήστες του internet που αναπαρήγαγαν την ιδέα του Αντριάνο Τσελεστάνο που από το φεστιβαλ του Σαν Ρέμο δήλωσε ότι η “η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο, προτού τα μέτρα γενικευτούν” και σε όλο το διαδίκτυο υπάρχουν αναρτήσεις με το σύνθημα “αλληλεγγύη στου Έλληνες”.




Το ραντεβού, διαδικτυακό και όχι μόνο έχει κλειστεί για αύριο στις δύο το μεσημέρι.

newsit

Χτύπημα κατά παραγγελία; Οι επίμονες ερωτήσεις των ληστών στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

- Οι δύο κουκουλοφόροι έκλεψαν χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και αγαλματίδια του μουσείου
- Ακινητοποίησαν τη φύλακα, την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στα ενδότερα
- Διαβάστε ποιες ήταν οι επίμονες ερωτήσεις και τι έψαχναν οι δράστες
- Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου, προκάλεσε την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού


Όλα έγιναν στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας, στις 07.30. Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν. Έτσι άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου αναφέρει την περιοχή των Σκοπίων ως “Μακεδονία”!!!



Απίστευτο, όμως με το ελληνικό κράτος και ιδίως με το Υπουργείο Εθνικής Απονεύρωσης, όπως θα έπρεπε δίκαια να μετονομαστεί στο Υπουργείο Παιδείας, όλα είναι δυνατά!

Μας το κατήγγειλε ο αναγνώστης μας κος Μαγκούτας Ζαχαρίας και το ψάξαμε.
Στην σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας υπάρχει ο χάρτης της Ευρώπης με αναφορές στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων την περίοδο 1933-45.
Εμφανώς όμως πάνω από την Ελλάδα, η περιοχή των σημερινών Σκοπίων, αναφέρεται ως “Μακεδονία”
Δείτε τον χάρτη:


Μπορείτε να δείτε το σχολικό βιβλίο εδώ
Το να ζητήσουμε να επέμβει το Υπουργείο θα ήταν αστείο μια που μέχρι τώρα τάσσεται εναντία σε κάθε ελληνικό δίκαιο.
Μας ξεπουλάνε μέρα με την μέρα εδώ και πολλά όχι μόνο ότι υλικό υπάρχει στην κατοχή μας αλλά και τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, την ίδια μας την ύπαρξη! Κι όσο κι αν λένε ότι είμαστε γραφικοί και συνομοσιολόγοι πλέον δεν ξεγελούν κανέναν…
αἰέν ἀριστεύειν

evia-logos

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αντάλλαξε την γυναίκα του με μια γίδα!

Ένας αγρότης, στην Βουλγαρία, αντάλλαξε την γυναίκα του με μια γίδα επειδή δεν μπόρεσε να του χαρίσει απογόνους!
Ο κύριος Stoil Panayotov, από την περιοχή Plovdiv, πήγε στην λαϊκή και αντάλλαξε την…
σύζυγο του με μια οκτώ ετών γίδα! Η πρωτοφανής ανταλλαγή έλαβε μέρος μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αγορά!
«Την προηγούμενη ημέρα ένα φίλος μου είπε πως δεν… είχε καθόλου τύχη με τις γυναίκες και πως του αρέσει η δική μου. Ρώτησα την γυναίκα μου και πήρα την έγκριση της», είπε ο 45-χρονος αγρότης. Ο κύριος Stoil Panayotov πρόσθεσε πως η γίδα έχει γεννήσει τρία κατσικάκια ενώ η σύζυγος του δεν μπόρεσε να «κάνει» παιδιά!
«Η συμφωνία ήταν πιο επικερδής για τον ιδιοκτήτη της γίδας αφού εγώ πήρα γίδα από δεύτερο χέρι ενώ αυτός σύζυγο από πρώτο» είπε ο κύριος Stoil

The truth about Greece

(Κάντε κλικ στην φώτο πατήστε με τον " φακό" στην φώτο και θα δείτε το άρθρο)















Source:9GAG.COM

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το όρος της δημιουργίας..



Με ύψος 4.317 μ. το κωνοειδές όρος Σάστα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αποτελεί εδώ και αιώνες το ιερό βουνό των ιθαγενών Ινδιάνων της περιοχής. Έτσι λοιπόν οι φυλές που κατοικούν γύρω από το Σάστα θεωρούν ότι η κορυφή του όρους αποτέλεσε κατά το παρελθόν το λίκνο της ζωής. Από εκεί ξεκίνησε να εξαπλώνεται πάνω στον πλανήτη η χλωρίδα και η πανίδα.
Κάποιο Μεγάλο Πνεύμα άνοιξε μια τρύπα στον ουρανό και ξεκίνησε να δημιουργεί το νερό, τα δέντρα, τα ζώα και τα ψάρια. Ωστόσο, ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κάπως διαφορετικά. Σύμφωνα με τους μύθους των γηγενών, οι πρώτοι άνθρωποι γεννήθηκαν από την συνένωση της κόρης του Μεγάλου Πνεύματος και μιας αρκούδας Γκριζλι, μια ιστορία που ταιριάζει με τις θεωριες των Σίτσιν, Αϊκ κ.ά περί <<γεννετικών >> πειραμάτων  στην αρχαιότητα με στόχο την δημιουργία του ανθρώπινου είδους...
υπάρχουν επίσης μύθοι που χαρακτηρίζουν το Σάστα ως ένα είδος <<προσωρινού>> καταφυγίου των οργανισμών του πλανήτη μετά από ένα μεγάλο κατακλυσμό....

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι Anonymous Απέτρεψαν (;) Αυτοκτονία 21χρονου

«Είμαι ένα αγόρι 21 ετών από την Ελλάδα, και κουράστηκα να παρακολουθώ συμπολίτες μου να υποφέρουν, εμπόρους και καταστηματάρχες να πουλούν στο 1/100 της πραγματικής τιμής τα προϊόντα τους, αλλά και…

Η Πόλωση στις Σχέσεις… Ένα ρεαλιστικό Δράμα..της Κωνσταντίνας Σουρίλα


                                                                           







«Η αγάπη είναι ένα είδος τρέλας,
 λέει ο Πλάτωνας, μια ιερή τρέλα…»

Thomas Moore, «Η Φροντίδα της Ψυχής».



Η Πόλωση στις Σχέσεις…
Ένα ρεαλιστικό Δράμα


Χαιρετώ τους αγαπητούς αναγνώστες και τις αναγνώστριες.
Την προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για κάποιες μορφές ανώριμης αγάπης, τις συμβιοτικές σχέσεις. Αναλύσαμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ώριμη μορφή αγάπης περνά μέσα από την αγάπη για τον εαυτό μας και ότι στην αληθινή αγάπη τα άτομα μπορούν να υπάρξουν και ΜΑΖΙ και ΧΩΡΙΑ. Ξαναγυρίζουμε πάλι σήμερα στις ανώριμες μορφές αγάπης για να φωτίσουμε μια άλλη πτυχή στο σχετίζεσθαι. Το θέμα της βίας και της εξουσίας.