Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα φέρει το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Στον «αέρα» η ανέγερση τουλάχιστον 20 οικισμών πανελλαδικά


Ενδεχόμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για το σύνολο των δικαιούχων και της κοινωνίας, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μένουν «στον αέρα» τα υπό εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανέγερση 20 οικισμοί πανελλαδικά, που περιλαμβάνουν 1.300 κατοικίες. Εξ αυτών πέντε οικισμοί αποτελούμενοι από 200 κατοικίες μόλις ξεκίνησαν. Σε πολλούς από αυτούς έχει ήδη διενεργηθεί η κλήρωση και οι δικαιούχοι περιμένουν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, ενώ παραμένουν ακλήρωτοι τρεις οικισμοί αποτελούμενοι από 300 κατοικίες. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκονται υπό δημοπράτηση τέσσερις οικισμοί, 80 κατοικιών.

Επίσης, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ, θα παραμείνουν κενοί ολοκληρωμένοι οικισμοί για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν ενώ ταυτόχρονα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η κοστολόγηση οικισμών που έχουν παραχωρηθεί στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται έναρξη αποπληρωμής του τιμήματος των κατοικιών αυτών.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν, δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κοστολόγησης 300 παλαιότερων οικισμών, που αποτελούνται από 15.000 κατοικίες συνολικά, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια, δεδομένου ότι υπήρχαν προβλήματα γραφειοκρατικά με βάσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, από πλευράς πολεοδομίας, κτηματολογικών γραφείων κλπ.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, περνούν σε κατάσταση εκκρεμότητας όλα τα εκταμιευθέντα από κεφάλαια ΟΕΚ δάνεια και οι οφειλές από παραχωρηθείσες κατοικίες που αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή συνολική οφειλή 1.200.000.000 ευρώ προς τον Οργανισμό. Τα πλέον πρόσφατα δάνεια χορηγήθηκαν το 2010 και θα αποπληρωθούν σε βάθος 25ετίας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το κλείσιμο του ΟΕΚ θα σημάνει, επίσης, ότι θα περάσουν σε κατάσταση εκκρεμότητας η καταβολή επιδότησης επιτοκίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα 83.000 δάνεια και αυτή τη στιγμή είναι ενεργά για το 2011: 69.703, για το 2012: 63.992 για το 2013: 57.226, για το 2014: 49.082, για το 2015: 39.073 μειούμενα σταδιακά μέχρι το 2019 που λήγει η επιδότηση, η οποία διαρκεί για τα εννέα πρώτα χρόνια των δανείων (συνολικός χρόνος αποπληρωμής 15 έτη). Τίθεται θέμα αν θα έχουν οι δικαιούχοι τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά όταν θα διακοπεί η καταβολή της επιδότησης του επιτοκίου από τον ΟΕΚ.

topeiraxtiri

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ




Ο κύβος ερρίφθη και ας μας το κρύβουν. Τα εληνικά πετρέλαια και το φυσικό αέριο τα πήραν ήδη αμερικανικές εταιρείες και το μεγάλο μοίρασμα έγινε στην επίσκεψη της υποργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κυρίας Χίλαρι Κλίντον, στην Αθήνα.
Ήδη η αμερικανική εταιρεία
Julian Ard Co, με έδρα το Τέξας, που ασχολείται με εξόρυξη και εκμετάλευση υδρογονανθράκων και κατέχει το 67% της TEXACO, αναζητά τον Έλληνα γεωλόγο που θα γίνει το "δεξί χέρι" του Αμερικανού συντονιστή εκατόν πενήντα ειδικών στην ανεύρεση και εξόρυξη πετρελαίου - φυσικού αερίου στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (από το Κατάκολο μέχρι βόρεια της Κέκρυρας, δηλαδή σε όλο το Ιόνιο) και Νότια της Κρήτης, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχει όγκος 2,5 τρις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Παράλληλα, ένα ειδικά εξοπλισμένο αεροπλάνο γεωφυσικών ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ 10 και 15 Απριλίου 2011. Στις 10 Απριλίου, το αεροσκάφος βρισκόταν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου Κρήτης και αμέσως μετά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι παρασκηνιακές συμφωνίες Ελλάδας-ΗΠΑ για τους ελληνικούς υδρογονάνρθακες εξελίσσονται σε έξι φάσεις, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου και Νοεμβίου 2011.

Συγκεκριμένα:

Φάση 1η: Απρίλιος 2011

Το πρωί της 10ης Απριλίου, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης "Νίκος Καζαντζάκης" προσγειώνεται αεροσκάφος της βρετανικής εταιρείας ARKEX, η οποία ειδικεύεται στις υπηρεσίες υπστήριξης γεωφυσικών ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, έχει της έδρα της στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, αλλά την τελευταία πενταετία αναπτύσσεται ραγδαία και προς τις ΗΠΑ, όπου λειτουργεί ήδη ένα υποκατάστημα στο Χιούστον του Τέξας, τον "παράδεισο" των πετρελαϊκών βιομηχανιών.

Το αεροπλάνο της ARKEX διαθέτει ειδικές κάμερες, με υπεριώδεις ακτίνες, φωτογράφησης του βυθού της θάλασσας και των πετρωμάτων που υπάρχουν, καθώς και ένα ειδικό μαγνητόμετρο για εναέριες έρευνες κοιτασμάτων, το οποίο ανέπτυξε με τη βοήθεια της διαστημικής τεχνολογίας.

Το "μαγνητόμετρο" βοηθά σημαντικά τις ετερείες πετρελαίου και αερίου στο να εντοπίζουν τις καλύτερες τοποθεσίες για τη διάνοιξη πηγαδιών.

Το όργανο είναι τοποθετημένο στη "μύτη" του μικρού αεροσκάφους, το οποίο μπορεί να πετάξει πάνω από την περιοχή που παρουσιάζει ενδιαφέρον για γεωλογική έρευνα και να καταγράψει τα διάφορα σήματα κάτω το έδαφος. Το κόστος της εκτέλεσης μιας τέτοιας έρευνας είναι δέκα φορές φθηνότερο απ' ό,τι εκείνο μιας σεισμικής έρευνας.

Οι σχετικές έρευνες έχουν γίνεις από τις παρακάτω εταιρείες:

· USGS (United States Geological Survey): 1960 μέχρι σήμερα.

· FIGR (French Institute Geophysical Survey): 1990 μέχρι σήμερα.

· TGS - NOREC (Tomkinson Geophysical Services - NOREC): 1990 μέχρι σήμερα.

· Petroleum Geo-Services της Νορβηγίας: 1990 μέχρι σήμερα.

Φάση 2η: Μάιος - Ιούνιος 2011

Από το 2008 η Αλβανία, που έχει ορίσει τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, έχει καλέσει την αμερικανική εταιρεία HAMILTON OIL από το Τέξας να κάνει έρευνα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, όπου γρήγορα ανακαλύπτονται τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου.

Οι επιστήμονες της HAMILTON OIL διαπιστώνουν ότι τα κοιτάσματα αυτά περνούν σε μεγάλο ποσοστό και στην ελληνική περιοχή και ζητούν άδεια από τις ελληνικές Αρχές να κάνουν έρευνες και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το πρόβλημα,όμως, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει ορίσει τη δικής ΑΟΖ σε σχέση με την Αλβανία και τον περασμένο Μάιο έρχεται σε μια πρώτη συμφωνία με την Αλβανία για τον ορισμό της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή αυτή. Μία μέρα πριν η σχετική συμφωνία, έρθει στην αλβανική Βουλή για επικύρωση, επεμβαίνει η Τουρκία και με την επιρροή που ασκεί στους μουσουλμάνους βουλευτές της Αλβανίας καταφέρνει να μην φτάσει ποτέ η συμφωνία στο αλβανικό Κοινοβούλιο.

Φάση 3η: 25 Ιουνίου 2011

Στη εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης δημοσιεύεται μία αγγελία που αναφέρει ότι αμερικανική εταιρεία ερευνών ενδιαφέρεται για την πρόσληψη ενός Έλληνα γεωλόγου.

Η αγγελία συνοδεύεται από έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, τον οποίο μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν συμμετοχή και να πάρουν πληροφορίεςγια τις συνεντεύξεις που είναι προγραμματισμένες για την 1η Αυγούστου.

Φάση 4η: 18 Ιουλίου 2011

Φτάνει στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κα Χίλαρι Κλίντον, για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Μεταξύ των τεσσάρων στενών συνεργατών της βρίσκεται και ο υπεύθυνος για ενεργειακά θέματα της αμερικανικής κυβέρνησης, κ. Χάρι Νόιμαν, ο οποίος με τη συνεργασία του Αμερικανικού πρέσβη στην Αθήνα κάνει επαφές εκτός πρωτοκόλλου με Έλληνες αρμοδίους του τομέα "ελληνικός ορυκτός πλούτος".

Όταν αργότερα η Χίλαρι θα επισκεφθεί την Τουρκία, θα ζητήσει επιμόνως την άρση των πιέσεων από τη μεριά του Ερντογάν προς την Αλβανία, ώστε να προχωρήσει η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ και να ανοίξει ο δρόμος για την ελεύθερη και χωρίς προσκόματα διεξαγωγή ερευνών στα Διαπόντια Νησιά και την Κέρκυρα.

Φάση 5η: 1η Αυγούστου 2011

Σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Καψής" της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται συνεντεύξεις των Ελλήνων γεωλόγων που έχουν δηλώσει συμμετοχή για μία θέση εργασίας σε αμερικανική εταιρεία γεωφυσικών ερευνών.

Περίπου τριάντα Έλληνες πτυχιούχοι γεωλόγοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Αμερικανών. Μετά το τέλος της διαδικασίας ενημερώνονται πως οι πέντε καλύτεροι πριν από τα Χριστούγεννα θα κληθούν σε νέα συνέντευξη, που θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, από στελέχη της εταιρείας Julian Ard Co, η οποία και ενδιαφέρεται για την πρόσληψη ενός Έλληνα γεωλόγου, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον Αμερικανό επικεφαλής των ερευνών σε περιοχή της Ελλάδας (που, όμως, δεν κατονομάστηκε).

Η εταιρεία σκοπεύει να φέρει από τις ΗΠΑ περίπου 150 ειδικούς επιστήμονες και τεχνικούς, οι οποίοι θα ελέγχουν τα στοιχεία των ερευνών και θα κάνουν τον τελικό χάρτη των περιοχών που έχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Φάση 6η: 22 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου 2011

Στο διάστημα αυτό θα βρίσκεται στην Ελλάδα το αμερικανικό ερευνικό σκάφος "Atlantis", που ανήκει στο WHO (Woods Hole Oceanographic), για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από τη Σαλαμίνα μέχρι το Κατάκολο.

Το ερώτημα για όλ' αυτά είναι άλλο:

Το ότι θα μας πάρουν τα "φιλέτα" σε ενεργειακούς πόρους και τουρισμό είναι αναπόφευκτο.

Με ποιούς όρους όμως; Και σε ποιες τιμές;

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Άγιος Χαράλαμπος (10 Φεβρουαρίου)

Ο ιερεύς της Μαγνησίας
Ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυς και θαυματουργός, γεννήθηκε στην Μαγνησία το 90 μ.Χ. περίπου και μαρτύρησε στα χρόνια των μεγάλων διωγμών της Χριστιανοσύνης. Η Μαγνησία αυτή κατά πάσαν πιθανότητα ήτανε στη Θεσσαλία. Τα ερείπιά της σώζονται ακόμη κοντά στο χωριό που λέγεται «Μηλιές». Είχε το ευτύχημα να γεννηθή από γονείς ευσεβείς χριστιανούς που κρατούσανε την πίστι τους στο Χριστό με κίνδυνο της ζωής τους στους δύσκολους, αλλά ηρωικούς εκείνους χρόνους των διωγμών.
Στην Μαγνησία έζησε όλη του την ζωή ο Άγιος Χαράλαμπος. Εκεί σαν νέος, ήτανε φωτεινό παράδειγμα συνετής ζωής. Αργότερα η πίστις του στο Χριστό έγινε πιο φλογερή και η επιθυμία του να βοηθήση τους Χριστιανούς και τους ειδωλολάτρες, να σωθούνε, πιο μεγάλη. Δεν μπορούσε να ησυχάση, όταν σκεπτότανε, ότι υπάρχουν άνθρωποι μακρυά από το Χριστό, που δεν ξέρουν ποιος είναι ο προορισμός τους και γιατί ζουν εδώ στη γη.

Είναι κρίμα, έλεγε, είναι τρομερό, είναι αδιανόητο να ζούνε οι άνθρωποι στην πλάνη της ειδωλολατρείας και να πάνε κατόπιν στην Κόλασι.
Αφιερώθηκε, λοιπόν, εις την υπηρεσία του Χριστού. Έγινε ιερέας το 130 μ.Χ. Από την θέσι του τώρα αυτή, από το θείο αυτό αξίωμα της Ιερωσύνης, ανέλαβε τον μεγάλον αγώνα, αφ’ ενός ν’ ανοί­ξη τα μάτια του κόσμου και να δουν τον κίνδυνον από την ειδωλολατρικήν πλάνην και αφ’ ετέρου ν’ αγιάζη με τα μυστήρια τους πιστούς και να τους οδηγή στην τελειότητα. Μπροστά σε Χριστιανούς και ειδωλολάτρες, άρχισε τα φλογερά χριστιανικά κηρύγματά του. Καίτοι σ’ όλη του τη μακρά ζωή — έζησε 113 χρόνια — έγιναν πολλοί διωγμοί των Χριστιανών και αυτός ποθούσε το μαρτύριο, και δεν ελάμβανε κανένα μέτρο, εν τούτοις επέζησε, διότι ο Θεός τον εφύλαττε γι’ αργότερα. Εμαρτύρησε το 202 μ.Χ.
Γαλήνιος μπροστά στον οργισμένο άρχοντα.
Τότε αυτοκράτορας στη Ρώμη ήτανε ένας ασεβής και χριστιανομάχος, ο Σεβήρος (193-211 μ.Χ.). Ο αυτοκράτορας αυτός και τα γράμματα αγαπούσε και τις τέχνες υποστήριζε και λαμπρές υπηρεσίες στη νομοθεσία προσέφερε. Μένει όμως εις αίσχος και εντροπήν του το ότι, όχι μόνο τον Χριστιανισμό δεν μπόρεσε να εννοήση, αλλά και τους Χριστιανούς σκληρά τους κατεδίωξε. Είχε κηρύξει φοβερό διωγμό εναντίον των Χριστιανών. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις είχε διορίσει ηγεμόνες ειδωλολάτρες και είχε δώσει αυστηρές διαταγές. Όποιος ήτανε Χριστιανός, όποιος καταφρονούσε τα είδωλα, όποιος δεν ακολουθούσε τις διαταγές του, τον περίμεναν σκληρά βασανιστήρια και φρικτός θάνατος.
Ηγεμόνας στην περιοχή εκείνη της Μαγνησίας, που ζούσε ο Άγιος Χαράλαμπος, ήτανε τότε ένας κακόψυχος και θηριόψυχος, Λουκιανός ονομαζόμενος. Αυτός σκόρπιζε γύρω του την απειλή και την φοβέρα. Μόλις μάθαινε, ότι σε κάποια πόλι ή επαρχία υπήρχαν Χριστιανοί και ότι καταφρονούσαν τα είδωλα, έτρεχε εκεί μανιασμένος. Μάζευε τους Χριστιανούς και τους φυλάκιζε. Έπειτα άρχιζαν τα βασανιστήρια. Πλημμύριζαν με το αγνό τους αίμα οι πλατείες, οι χώροι συγκεντρώσεων, τα στάδια και οι δρόμοι.
Όταν έμαθε ο ηγεμόνας Λουκιανός την χριστιανική δραστηριότητα του Ιερέως Χαραλάμπους, ωργίσθηκε πολύ. Έξαλλος από το κακό του, έστειλε στρατιώτες στην Μαγνησία να τον συλλάβουν και να τον φέρουνε μπροστά του. Πράγματι οι απεσταλμένοι του Λουκιανού φέρανε σιδηροδέσμιο τον γέροντα κληρικό μπροστά στον ηγεμόνα. Ήτανε τότε υπέργηρος. Εκατόν δέκα τριών (113) ετών.
Ο ηγεμόνας τον κοίταξε με βλοσυρό και άγριο βλέμμα, και τον ρώτησε απειλητικά:
— Γιατί, Γέροντα, καταφρονείς και παραβαίνεις τις βασιλικές διαταγές; Και γιατί μιλάς εναντίον των θεών μας;
— Εγώ, του απήντησε ο Άγιος, υπακούω και υποτάσσομαι στον Βασιλέα των Ουρανών, τον Χριστόν μου. Γονατίζω ευλαβικά στα δικά Του προστάγματα, γιατί ξέρω πως είναι ποτισμένα με δικαιοσύνη, με αγάπη και σωτηρία της ψυχής. Ο δικός σας βασιλεύς διατάζει παράλογα πράγματα. Σας προστάζει να προσκυνάτε Θεούς αναίσθητους, νεκρά στοιχεία, είδωλα άψυχα. Σας νεκρώνει την ζωή και σας σκοτώνει την ψυχή. Ο ιδικός μου Βασιλεύς, ο Χριστός, μας οδηγεί στην λύτρωσι, στην αιωνία ζωή. Όποιος ζητήση με θερμή προσευχή και πίστι την δύναμίν Του, γίνεται και αυτός ισχυρός. Με την δύναμί Του γίνεται δυνατός. Με την δύναμί Του, εξαφανίζονται οι αρρώστειες και συντρίβονται οι δαίμονες…
— Φθάνει, Γέροντα… αρκετά! Δεν έχω όρεξι ν’ ακούω τις ανοησίες σου. Το κήρυγμά σου, κράτησέ το για άλλους. Εγώ ένα έχω να σου πω. Κι’ αυτό είναι το συμφέρον σου. Προσκύνα τα είδωλα, γιατί έτσι μονάχα θα μπορέσης να γλυτώσης τα βασανιστήρια, που σε περιμένουν… Τ’ ακούς, ξεροκέφαλε;
Ο Άγιος χαμογέλασε και του είπε:
— Κακώς νόμισες, ότι έναν ιερέα του Χριστού θα τον τρομάξουνε οι φοβέρες για βάσανα και θάνατο. Εγώ έπρεπε να είχα κοιμηθή προ πολλού. Και εάν με θανατώσης, θα μου δώσης εκείνο, που περιμένω. Άλλωστε ημείς οι Χριστιανοί τα βάσανα και το θάνατο δεν τα αποφεύγομε, αλλά τα θέλουμε και τα ποθούμε. Γιατί ημείς είμεθα εξοικειωμένοι με τους αγώνες και τους πολέμους και όπως οι γενναίοι στρατιώτες, δεν επιθυμούμε τον ήσυχο θάνατο της κλίνης, αλλά τον δοξασμένο της μάχης.
— Είσαι γέροντας και λυπούμαι τα γεράματά σου, να σε βάλω σε βασανιστήρια, είπε ο Λουκιανός.
— Ας είμαι γέροντας. Μη με λυπάσαι καθόλου. Αλλά να μάθης, ότι στους ιδικούς μας αγώνας το παν είναι η ψυχή. Αυτή δεν γηράσκει με την ηλικία. Αμφιβάλλεις, Έπαρχε, γι’ αυτό; Δοκίμασε. Και θα δης, ότι οι δήμιοί σου θα κουρασθούνε και ο ιερεύς Χαράλαμπος, με την χάριν του Χριστού, δεν θα τους πη να τον λυπηθούνε. Άλλωστε, χωρίς στερήσεις, χωρίς υπομονή και χωρίς βάσανα, πως θα κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών; Αυτά, άρχοντά μου, τα βάσανα, μας ανοίγουν τις πόρτες της αιωνίου ευτυχίας. Υπάρχει καλλίτερο από τα βάσανα; Αυτά μας φέρνουνε κοντά στον Χριστό μας. Γιατί, λοιπόν, να τ’ αποφεύγουμε; Έπειτα όλα αυτά περνούν τόσο γρήγορα!

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ας βοηθήσουμε όλοι τους άστεγους και όσους έχουν ανάγκη. Πρώτα εμείς οι Bloggers!!!

Ολοι εχουμε μια κουβερτα περισευουμενη:α
και μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ
στα τηλέφωνα 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465.
επίσης στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Εχελιδών 69, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όλο το 24ωρο,
ώστε όσοι δεν έχουν στέγη να προμηθεύονται κουβέρτες, παπλώματα και υπνόσακους, προκειμένου να περάσουν το βράδυ εκεί. Επίσης κέντρο σίτισης Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους... (κοινοποιήστε το)




επειδη αυτη η ιστορια με το bloggin' δεν ειναι μονο
αχαχουχα, σαγαπω μαγαπας , κανε μου λιγακι μμμ,
κανε μου ενα σχολιο να σου κανω και εγω ενα
αλλα ειναι και ανθρωπια
και ειναι πολυ ευκολο να σαι "συνανθρωπος" ,
το πιο δυσκολο ειναι να γινεις ανθρωπος ομως,
κι επειδη αυτες τις μερες θα κανει ψοφο εξω
ενω εσυ θα καθεσαι διπλα στο καλοριφέρ μπορείς να κάνεις κάτι απλό & χρήσιμο
Μέχρι την παραπάνω σειρά είναι αντίγραφο από την κατ' εμέ ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ και την οποία την ευχαριστώ πάρα πολύ από την κάτω σειρά και μετά αρχίζω εγώ !!!




Επειδή όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι ζούμε σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η μέγιστη φιλανθρωπία και από πλευρά πολιτικών μας ΥΠΆΡΧΕΙ η Τερατώδης προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας για αυτό ας λάβουμε υπόψη μας το παραπάνω γιατί τα πάντα μπορούν να αλλάξουν απλά μέχρι να ανοιγοκλείσει ένα μάτι!!!
(αχ!!! κύριοι της πολιτικής ζωής του τόπου μας συγνώμη έγραψα Τερατώδης μεγαλειώδης ήθελα να πω συγνώμη ε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;);;;Αλήθεια κύριοι έχετε σκεφτεί το άλλο;; ένας μεγάλος ίσως αντέξει το κρύο ένα παιδί και μάλιστα 2 ή 3 χρόνων;;; υπάρχουνε άστεγοι της ηλικίας μου (36) που μέχρι πρότινος είχαν μια αξιοπρεπή ζωή πληρώνοντας το δάνειό τους με το μετρημένο τους σούπερ μάρκετ και γενικά την μετρημένη τους ζωή!!!!! και τώρα είναι στην οδός Σταδίου στα σλίμπινγκ μπάνγκ!!! και ο χορός καλά κρατεί!!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

evia-logos

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

07-02-2012: Μέτρα προστασίας για τους άστεγους

Μετά την απολύτως επιτυχή κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, των μη Κυβερνητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων και των χιλιάδων πολιτών, που κατά τη διάρκεια του σφοδρού ψύχους βρέθηκαν στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, θέτει εκ νέου σε ετοιμότητα το μηχανισμό του δήμου, εν όψει του νέου κύματος έντονων καιρικών φαινομένων.
Αξιολογώντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, ο δήμος Αθηναίων, για την προστασία των αστέγων, αποφάσισε από το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2012 και για όσο χρειαστεί:
- τη διάθεση δύο χώρων για τη φιλοξενία αστέγων
α) της αίθουσας Δ12 «Νίκος Γκάτσος» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και
β) της Λέσχης Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης)
- συνεργασία με τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, Κλίμακα, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα) τόσο στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών όσο και στην εργασία δρόμου (street work) για την ενημέρωση και φροντίδα των αστέγων
- επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465 και σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.
-συμμετοχή στην επιχείρηση των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

cityofathens

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Διαδώστε το......

ΒLOGS: Aπό την 1η Μαρτίου 2012, όλα τα blogs της Google αλλάζουν domain και πλέον θα έχουν κατάληξη ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται / Ακούγεται πως την επόμενη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα περάσει το νομοσχέδιο για τα blogs από τη Βουλή / Το νομοσχέδιο ACTA που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και η ελληνική κυβέρνηση

από ΒlackΜediterraneanPirate BlackMediterraneanPirate  07-02-2012   
short  link   wp.me/pPn6Y-cAz

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012
Συμφωνα με δημοσιευμα του BBC, η Google εκτος απο την πολιτικη απορρητου, απο την 1η Μαρτιου 2012 αλλαζει την πολιτικη της και στα blogs.
Oλα τα blogs της πλατφορμας blogspot.com ,θα αλλαξουν τον επομενο μηνα domain αυτοματα και θα εχουν καταληξη, αναλογα με τη χωρα απο τη οποια προερχονται, απο την οποια γινονται δηλαδη οι περισσοτερες αναρτησεις (*στη γλώσσα της χώρας).
Τι σημαινει αυτο;;;
Τα blogs που βγαινουν απο την Ελλαδα και ειναι της Google, απο 1η Μαρτιου 2012 θα εχουν την καταληξη blogspot.com.gr πραγμα το οποιο σημαινει πως πλεον θα υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια και θα μπορει να γινεται αρση του απορρητου ακομη και για συκοφαντικη δυσφημιση!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGS ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ BLOGSPOT,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.
ΚΡΙΜΑ…ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.
Διαβαστε το δημοσιευμα του BBC εδω http://www.bbc.co.uk/news/technology-16852920
ΠΡΕΖΑ TV
Εμείς το είδαμε στο ιστολόγιο  epitropesdiodiastop.blogspot.com
*Διαβάσαμε ότι πολλοί/ές bloggers του blospot σκέφτονται σαν λύση να το γυρίσουν στο wordpress
—————————————————————————————————————————————————-
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ραγδαιες ειναι οι εξελιξεις αναφορικα με την ανωνυμια στο διαδικτυο.

Ντροπή για τις εκκλησίες μας....

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Savoir Vivre φιλοξενούμενου

Οι φιλοξενούμενοι με βάση τους παλιούς κανόνες καλής συμπεριφοράς, ήταν και είναι τιμώμενα πρόσωπα.


Κάθονται στις καλύτερες θέσεις στο τραπέζι, κοιμούνται στο καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού και γενικά τυχαίνουν της προσοχής και φροντίδας των οικοδεσποτών.

Υπάρχουν όμως κανόνες και διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν για να ευοδωθεί και να επαναληφθεί η προσφορά:




  • Δεν παρατείνουμε τον χρόνο της φιλοξενίας μας
  • Φροντίζουμε να καλέσουμε τους οικοδεσπότες σε ένα εστιατόριο για ένα φιλικό γεύμα κατά την διάρκεια της παραμονής μας
  • Προσαρμοζόμαστε με το πρόγραμμα της οικογένειας που μας φιλοξενεί
  • Δεν έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις
  • Δεν δείχνουμε την δυσαρέσκειά μας σε περίπτωση πλήξης
  • Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των οικοδεσποτών δεν παίρνουμε ποτέ θέση
  • Αποφεύγουμε την υπερβολική οικειότητα και κατάχρηση των χώρων που μας διατίθενται
  • Φροντίζουμε να κάνουμε δραστηριότητες ανεξάρτητες με των οικοδεσποτών
  • Προσέχουμε τα έπιπλα και τον χώρο φιλοξενίας μας
  • Κάνουμε σωστή χρήση των οικιακών συσκευών και πάντοτε αφού ρωτήσουμε
  • Μαζεύουμε τα πράγματα μας και παραδίδουμε το χώρο που μας φιλοξένησε στην αρχική του κατάσταση
  • Μετά το πέρας της φιλοξενίας μας, ευχαριστούμε με ένα συμβολικό δώρο ή ένα τηλεφώνημα.
  •  
  • tsekouratoi

Έπαιρνε ναρκωτικά από φαρμακεία με πλαστογραφημένες συνταγές δολοφονημένου ψυχίατρου

39χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και εργαζόταν ως βοηθός του ψυχιάτρου

μέχρι και την ημέρα που δολοφονήθηκε. Πρόκειται.....
......
για τη δολοφονία που είχε συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη καθώς ο γιατρός είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο ιατρείο του μαχαιρωμένος μετά από φωτιά. Ο 39χρονος πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές δολοφονηθέντος ψυχιάτρου και προμηθευόταν ναρκωτικά σκευάσματα από φαρμακεία της πόλης, Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην οδό Καρακάση, κατά την έξοδο του δράστη από φαρμακείο της περιοχής, όπου υπέδειξε πλαστές ιατρικές συνταγές και προμηθεύτηκε παρανόμως ψυχοτρόπες ουσίες, με σκοπό να τις διοχετεύσει σε στέκια τοξικομανών.

Στην κατοχή και στις οικίες του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τέσσερα (4) μικροδέματα ηρωίνης βάρους 13,5 γραμ.,
2.400 ναρκωτικά δισκία
Δεκαοχτώ (18) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του,
Πέντε (5) πλαστές και δύο κενές ιατρικές συνταγές,
Ένα (1) μπλοκ συνταγών με ασυμπλήρωτα και σφραγισμένα φύλλα

Ένα (1) φιαλίδιο μεθαδόνης, βάρους 114,4 γραμ


tsekouratoi

5 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τον καρκίνο του μαστού...

1. Γνωρίστε το στήθος σας. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε νεαρές γυναίκες ηλικίας από 15 έως 34 ετών. Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα υπέρ και τα κατά της αυτοεξέτασης του στήθους. Αν ξέρετε πώς ‘’πρέπει’’ να αισθάνεστε το στήθος σας, θα μπορέσετε να καταλάβετε όταν υπάρχει μια σημαντική αλλαγή που σημαίνει ότι θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας.
2. Να είστε επίμονη. Αν νομίζετε ότι αισθάνεστε ‘’κάτι’’ αλλά η οικογένεια ή οι φίλοι σας χαρακτηρίζουν υπερβολικές τις ανησυχίες σας, γιατί είστε ‘’πολύ νέα για καρκίνο του μαστού’’ είναι εύκολο να τους πιστέψετε και να μην αναζητήσετε περαιτέρω απαντήσεις. Αλλά πρέπει να ακολουθείτε το ένστικτό σας, συμβουλεύει η Philomena McAndrew. «Η νεαρότερη ασθενής που έχω δει ήταν 18 ετών, όταν ένιωσε κάτι περίεργο στο στήθος της και 22 όταν διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού. Όταν έλεγε στους γιατρούς ότι αισθανόταν ‘’κάτι’’ και ανησυχούσε γι ‘αυτό εκείνοι την καθησύχαζαν λέγοντάς της ότι ήταν πάρα πολύ νέα», αναφέρει.
3. Επιλέξτε το γιατρό σας. Επιλέξτε προσεκτικά το γιατρό που θα σας παρακολουθεί. «Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού δεν είναι σαν τις άλλες μορφές καρκίνου, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία αμέσως», επισημαίνει η Philomena McAndrew. «Έχετε ανάγκη από έναν γιατρό που να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα μαζί του και να είναι καταρτισμένος για όλες τελευταίες εξελίξεις σε τομείς, όπως αυτός της γενετικής και της εισαγωγικής θεραπείας (χημειοθεραπεία πριν την επέμβαση) για να νιώθετε ασφαλείς».
4. Εξετάστε τις επιλογές σας. «Ενημερωθείτε για τις επιλογές όσον αφορά τη θεραπεία σας», λέει η Christina Applegate. «Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή. Οτιδήποτε σας προβληματίζει είναι σημαντικό.» Μερικές online πηγές πληροφόρησης ειδικά για τις γυναίκες υψηλού κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, που συνιστούν η Christina Applegate και η Philomena McAndrew, είναι οι εξής: breastcancer.org, www.youngsurvival.org και FORCE www.facingourrisk.org.
5. Δικτυωθείτε. «Ο καρκίνος του μαστού όταν είστε στη δεκαετία των 20, των 30 ή των 40 μπορεί να σας κάνει να απομονωθείτε», δηλώνει η Philomena McAndrew. «Ζητήστε, αν χρειαστεί, τη βοήθεια και του γιατρού σας και φροντίστε να έρθετε σε επαφή με άλλες γυναίκες στην ηλικία σας που αντιμετωπίζουν την ασθένεια. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού είναι εκπληκτικό – ακόμη κι αν πριν δεν γνωρίζονταν καν ή αν φαινομενικά δεν έχουν άλλα κοινά στοιχεία- μπορούν να γίνουν μια γροθιά, στηρίζοντας η μία την άλλη σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία.»

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο τελικός στόχος είναι η εξουδετέρωση της Ελλάδας

Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα μας έχει στην κυριολεξία εξοντωθεί. Ως παράγων στην ευρύτερη περιοχή έχει γεωπολιτικά αδρανοποιηθεί Το οικονομικό πρόγραμμα που έχει επιβληθεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα,
αντί να οδηγήσει στη «διάσωσή» της, την έχει φέρει στα πρόθυρα της επίσημης χρεοκοπίας. Αντί οι δανειστές να διορθώσουν αυτά που εμφανώς έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ, ζητούν και άλλα μέτρα, στην ίδια λογική, που βεβαίως θα οδηγήσουν προς την ίδια κατεύθυνση. Έπειτα από τόσα μέτρα τα οποία εκμηδένισαν το εισόδημα, ισοπέδωσαν την αγορά και εξαθλίωσαν εκατομμύρια Έλληνες, το δημοσιονομικό όφελος είναι ανύπαρκτο. Το έλλειμμα για το 2011, έναντι πρόβλεψης 9% του ΑΕΠ, διαμορφώθηκε στο 9,3%-9,4%, το πραγματικό όμως είναι περίπου 10,5%, όσο ήταν το 2010. Ύστερα από ένα χρόνο μέτρων πρωτοφανούς αγριότητας, το αποτέλεσμα είναι μηδενικό και αντί η συνταγή να διορθωθεί, επαναλαμβάνεται με μεγαλύτερη ένταση. Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις τους για το χρέος είναι τόσο έγκυρες όσο ήταν και αυτές για το έλλειμμα και την ύφεση. Έχουν ήδη παραδεχθεί ότι ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020 δεν είναι εφικτός με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αλλά ακόμη και αν ήταν μιλάμε για ποσοστό χρέους περίπου όσο ήταν και όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο. Άρα, έπειτα από δέκα χρόνια οικονομικής γενοκτονίας και οικονομικο-πολιτικής κατοχής της χώρας, θα βρισκόμαστε εκεί όπου ήμασταν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μεθόδευσε την είσοδό μας στο Μηχανισμό. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην εξής θέση: Ή θα αποδεχθεί τα νέα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε επίσημη χρεοκοπία και σε δεύτερη φάση σε έξοδο από το ευρώ ή θα αρνηθεί να υποστεί ακόμα μία μάταιη βιαιότητα και θα οδηγηθεί πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα, χρεοκοπία, με τους δανειστές να φορτώνουν την ευθύνη για την κατάληξη στην ίδια τη χώρα. Γι’ αυτό και ήδη δυσφημούνται οι Έλληνες διεθνώς ως «ειδική περίπτωση», αρνούμενοι να συνεργαστούν και απρόθυμοι να προωθήσουν τις «μεταρρυθμίσεις».