Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Βλεφαροπλαστική......

Ιδανικοί υποψήφιοι....
-Άνδρες και γυναίκες, συνήθως μέσης και προχωρημένης ηλικίας, με χαλάρωση στο άνω και κάτω βλέφαρο και ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
-Άνδρες και γυναίκες, νεαρής ηλικίας με γενετική προδιάθεση, που εμφανίζουν πρώιμα τις γνωστές <<σακούλες>> στα κάτω βλέφαρα, που οφείλονται σε συγκέντρωση λίπους κάτω από τα μάτια.

Τι υπόσχεται...
Να διορθώσει τα σημάδια της γήρανσης, τη χαλάρωση που υπάρχει στο πάνω και κάτω βλέφαρο και να σας απαλλάξει από τις <<σακούλες>> των κάτω βλεφάρων.

Πριν την επέμβαση....
Ο πλαστικός χειρούργος, κάνει εμπεριστατωμένη εξέταση της όρασης, των ανατομικών ιδιομορφιών της περιοχής των ματιών, των κινήσεων των ματιών και βλεφάρων κλπ. Κατάλληλη προετοιμασία χρειάζεται να γίνει σε άτομα με αλλεργικές παθήσεις των ματιών. Γίεται επίσης, προεγχειρητικός έλεγχος ρουτίνας, που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακα.

Πως γίνεται.....
Η επέμβαση γίνεται με μια τομή στην πτυχή του πάβω βλέφαρου, από όπου αφαιρείται το το χαλαρό δέρμα που περισσεύει καθώς και κάποια ποσότητα λίπους, αν υπάρχει. Σε ότι αφορά την διόρθωση των κάτω βλεφάρων και από εκεί αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει και δημιουργεί δυσμορφία.

Είδος αναισθησίας..
Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη σε νοσοκομείο ή οργανωμένη κλινική, παρουσία αναισθησιολόγου.

Η επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες.

Μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας 2 ώρες περίπου μετά την επέμβαση.

Χρόνος ανάρρωσης....
Τα ράμματα αφαιρούυνται 6 ημέρες μετά την επέμβαση. Κάποια μικρά πρηξίματα που μπορεί να υπάρξουν, υποχωρούν με την βοήθεια παγωμένων επιθεμάτων με αλόη ή κρύες κομπρέσες χαμομηλιού. Μπορείτε να διαβάσετε μετά από 2-3 μέρες και στην εργασία σας μπορείτε να επιστρέψετε μετά από μια εβδομάδα. Την πρώτη εβδομάδα δεν επιτρέπεται το μακιγιάζ και η έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά.

Μετά την επέμβαση, η επούλωση είναι τόσο καλή, ώστε σε 1-2 μήνες δεν φαίνεται κανένα σημάδι.

Διαρκεί αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα η χαλάρωση και οι ρυτίδες στην περιοχή να γίνουν φανερές πάλι μετά από 8-10 χρόνια.

Το κόστος συνήθως κυμαίνεται από 2.500-3.500 ευρώ.

Ιδέες για πράσινα Χριστούγεννα από τη Greenpeace

Φαντάζεστε τα Χριστούγεννα χωρίς χειμώνα; Χωρίς χιονισμένους δρόμους, χιονάνθρωπο, χιονοπόλεμο και κόκκινες παγωμένες μύτες; Αν δεν λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ο χειμώνας για την ήπειρο μας σύντομα θα αποτελέσει μια ανάμνηση.

Κι ενώ έχουμε βάλει λάμπες για εξοικονόμηση ενέργειας, κλείνουμε τα φώτα, δεν αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand by), χρησιμοποιούμε πάνινες σακούλες για τα ψώνια και γενικότερα έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τις κλιματικές αλλαγές, έρχονται τα Χριστούγεννα να μας βγάλουν από τον «πράσινο» δρόμο.

Με λαμπερά φωτάκια, δέντρα, party, δώρα, στολίδια και άλλα πλησιάζουν οι γιορτές επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη γη.
Παρ’ όλα αυτά,  σύμφωνα με τη Greenpeace, υπάρχουν λύσεις για πράσινα Χριστούγεννα.

Όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση, τα πράσινα Χριστούγεννα μπορεί να θέλουν λίγο πιο πολύ σκέψη αλλά είναι ο τέλειος τρόπος για να φέρετε την οικογένεια πιο κοντά και να διαδώσετε εναλλακτικό lifestyle με σεβασμό για το περιβάλλον, σε φίλους και γνωστούς!!!

Στολίδια:
Τα στολίδια φέτος δεν χρειάζεται να είναι από πλαστικό ούτε να τα αγοράσετε…η οικογένεια θα έρθει πιο κοντά αν καθίσουν όλοι μαζί και φτιάξουν από απλά καθημερινά πράγματα στολίδια για το σπίτι αλλά και για δώρα.
• Τα pop-corn, τα κάστανα, τα φασόλια, και τα ξερά φύλλα κάνουν φανταστικές γιρλάντες για το δέντρο, τις γλάστρες και το τζάκι
• Η αποξηραμένη δάφνη, τα ξύλα κανέλλας, τα φουντούκια και τα κουκουνάρια μπορούν να κάνουν πρωτότυπα στεφάνια για την πόρτα και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
• Μια φαρδιά υφασμάτινη κορδέλα μπορεί να μετατρέψει την εξώπορτα σας σε ένα γιγάντιο δώρο
• Τα οργανικά κουλουράκια, που μπορείτε να φτιάξετε, σε διάφορα σχήματα (αστεράκια, χιονάνθρωπους, σπιτάκια) μπορούν να γίνουν ωραία στολίδια για όλα τα τραπεζάκια ακόμη και το δέντρο
• Τα λουλούδια και τα γκυ είναι ένας απλός και πάντα φθηνός τρόπος για να στολίσετε το σπίτι σας.
• Αντί για ψεύτικο δέντρο, προτιμήστε να στολίσετε ένα αληθινό έλατο σε γλάστρα ή το παραδοσιακό καραβάκι.

Party:
Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα έχουμε να οργανώσουμε αλλά και να πάμε σε πολλές γιορτινές συγκεντρώσεις. Φροντίζουμε λοιπόν να:
• ψήνουμε ταυτόχρονα πολλά φαγητά στον φούρνο
• μην χρησιμοποιούμε ποτηράκια και πιατάκια μιας χρήσης
• έχουμε υφασμάτινα τραπεζομάντιλα
• βάλουμε κάδο ανακύκλωσης σε εμφανή σημείο στην κουζίνα
• μη σπαταλάμε πολύ νερό στο πλύσιμο των πιάτων και μετά να καθαρίσουμε το σπίτι με οικολογικά καθαριστικά.


prasino-hamomilaki

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πλάτωνας Καπρίδης: Τραγικός θάνατος του μπασίστα του Μύρωνα Στρατή

Πλάτωνας Καπρίδης: Τραγικός θάνατος του μπασίστα του Μύρωνα Στρατή

Ο νεαρός μπασίστας Πλάτωνας Καπρίδης, σκοτώθηκε στο γύρισμα βίντεο κλιπ του τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή σε δύο εγκαταλελειμένα εργοστάσια στην Ελευσίνα.

Ο θάνατος του 31χρονου μουσικού ήταν ακαριαίος, όταν έπεσε στο έδαφος από την οροφή του ενος εργοστασίου για να φωτογραφίσει το άλλο εγκαταλελειμμένου εργοστασίο.

Ο Πλάτωνας Καπρίδης είχε πάει χθες το βράδυ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα να κάνει το λεγόμενο reperage, δηλαδή να προετοιμάσει το γύρισμα για το νέο βίντεο κλιπ του Μύρωνα Στρατή με τον οποίο συνεργάζεται αρκετά χρόνια.

Ο νεαρός μπασίστας ανέβηκε στην οροφή του ενος εργοστασίου για να φωτογραφίσει το άλλο που βρίσκεται απέναντι Όμως υποχώρησε η οροφη και έπεσε από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκε ακαριαία.

Έχασε τον έλεγχο, και έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Παρόλο που το ασθενοφόρο έφτασε αμέσως, δεν ήταν δυνατόν να σωθεί, αφού είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τόσο οι δικοί του άνθρωποι όσο και οι στενοί φίλοι του, το χαμό του 31χρονου μπασίστα, που βρήκε χθες τη νύχτα τραγικό θάνατο σε εγκαταλελειμένο εργοστάσιο στην Ελευσίνα।

madata

Coca Cola: 10 σημαντικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε



Η Coca Cola είναι το πιο διαδεδομένο ανθρακούχο ποτό σε όλη την υδρόγειο. Η λέξη Coca-Cola σημαίνει στα κινέζικα «κάνει το στόμα ευτυχισμένο». Μάθετε πολύτιμες πληροφορίες, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον John Styth Pemberton, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και εκατομμύρια κουτάκια Coca-Cola πωλούνται καθημερινά. Γνωρίστε παρακάτω την Coca Cola.

* Γνωρίζατε ότι:

1. Ήταν αρχικά πράσινη; Σήμερα, το άλλο όνομα του εμπορικού σήματος της Coca Cola είναι «Red Empire» δηλαδή, η Κόκκινη Αυτοκρατορία.

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους και σήμερα υπάρχει ένας όρος γνωστός ως «Coca Cola φοβία» o οποίος αναφέρεται στον εθισμό για Coca Cola.

3. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη “OK”.

4. Η παραγωγή της Coca-Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα; Το νούμερο; 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται κρύα, αλλά σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες, όταν κάνει κρύο.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905 αλλά αφαιρέθηκε λόγω της ανησυχίας του κόσμου.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας, την αφαίρεση του λίπους αλλά και για τις σκουριασμένες βίδες.

8. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τσιμπημάτων από μέδουσες.

9. Διανέμεται παντού ανά τον κόσμο και οι εκτιμήσεις, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ότι εισρέουν στα ταμεία της 60 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

10। Περισσότερες από 15.000 «Coca Cola», όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

aniwthoi

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα

Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό...
Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο.
Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.

«Ρωμιοσύνη» Γιάννης Ρίτσος

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου προτρέπουν πάντα για στοχασμό για τα μηνύματα που τότε πρωτοεκφράστηκαν και σήμερα επαναπροσδιορίζονται, για όσα άλλαξαν και για όσα παρέμειναν τα ίδια, σε συνδυασμό όχι μόνο με την αμφισβήτηση για τις εκδηλώσεις του εορτασμού που πολλοί εκφράζουν, αλλά και για την ένταση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που σήμερα βιώνουμε.

Η ζωή από τότε έχει αλλάξει και φαντάζει μακρύς ο χρόνος. Μια ολόκληρη γενιά όμως, η εποχή εκείνη την έχει ανεξίτηλα σημαδέψει, κυρίως γιατί ήταν η κορύφωση της αμφισβήτησης μιας ολόκληρης εποχής και της σύγκρουσης με απάνθρωπους μηχανισμούς.

Η δικτατορία ήταν μια αυθαίρετη εξουσία. Εξέφραζε τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και τις δυνάμεις της παρακμής της παραδοσιακής ελληνικής πολιτείας. Ιδιαίτερα την περίοδο 1969-1973 οι απάνθρωποι μηχανισμοί της ήρθαν σε σύγκρουση με τμήμα της ελληνικής παραδοσιακής αστικής κοινωνίας, που θεώρησε ότι το καθεστώς έθιγε κατάφωρα τις αξίες της και άρχισε να την αμφισβητεί. Στον αντιδικτατορικό αγώνα ιδιαίτερη συμμετοχή είχαν φοιτητές που δεν είχαν καταβολές από την παραδοσιακή Αριστερά. Παρόλα αυτά, όλοι όσοι πρωτοστατήσαμε, βρεθήκαμε στρατευμένοι, φυλακισμένοι και πολλοί υποστήκαμε φρικτά βασανιστήρια. Είναι σημαντικό ότι οι αστοί αμφισβητίες, πέρα από τη συμμετοχή τους στον αντιδικτατορικό αγώνα, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας απροσδόκητης ευαισθησίας όλης της ελληνικής κοινωνίας και στη δημιουργία προϋποθέσεων για την κάλυψη ενός μεγάλου ποσοστού του δημοκρατικού ελλείμματος, που εκείνη την εποχή ήταν ιδιαίτερα έντονο.

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως μέσα από τις συγκεκριμένες συνθήκες, δημοκράτες, πατριώτες, αριστεροί, χριστιανοί και κομμουνιστές βρεθήκαμε ν’ αγωνιζόμαστε μαζί στον αντιδικτατορικό αγώνα, ανεξάρτητα από ιδεολογικά ρεύματα, οικογενειακές καταβολές και εμπειρίες. Μας ένωσε ο κοινός αγώνας για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία.

Είναι δύσκολο ν’ αντιλαμβανόμαστε τον αντιδικτατορικό αγώνα μ’ έναν ενιαίο τρόπο. Κάτι τέτοιο δεν θα αντανακλούσε την πραγματικότητα και θα ήταν σε μεγάλο βαθμό μια μορφή ευνουχισμού της περιόδου εκείνης. Στην πραγματικότητα, ο αντιδικτατορικός αγώνας κρατά μια ξεχωριστή θέση, ιδιαίτερα στην καρδιά και την ψυχή των νέων ανθρώπων. Αυτό το πετυχαίνει γιατί ακριβώς ο καθένας μας μπορεί να βρει τη μορφή εκείνης της έκφρασης που του ταιριάζει καλύτερα.

Η παραπάνω αναφορά είναι απαραίτητη για να τη συνδέσω με τη σημερινή επικαιρότητα, όπως την αντιλαμβάνομαι. Όλο και περισσότεροι με ρωτούν για το αν βιώνουμε το τέλος της μεταπολίτευσης, το ρόλο και τις ευθύνες της λεγόμενης γενιάς του Πολυτεχνείου σε σχέση και με τη σημερινή κρίση. Οι σκέψεις μου είναι οι εξής:

1. Αποτελεί σταθερή μου άποψη ότι η ηθική διάσταση του αντιδικτατορικού αγώνα δεν μπόρεσε να «μπολιάσει» τη μετέπειτα πολιτική ζωή. Σχεδόν σ’ όλους τους χώρους –και ιδιαίτερα στον αστικό χώρο- εμβληματικές προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα ακυρώθηκαν, υποτιμήθηκαν, αποσύρθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρω ονόματα όπως τον Αλέκο Παναγούλη, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον Γιάγκο Πεσματζόγλου, τον Χριστόφορο Στράτο, τον Γιώργο-Αλέξανδρο Μαγκάκη, αλλά και τον Σάκη Καράγιωργα που θα μου μείνει αξέχαστο όταν το 1975 στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ του φώναζαν «κάτσε κάτω κουλοχέρη»!!. Ακόμα και όταν τα πρόσωπα αυτά άσκησαν εξουσία δεν ήταν ποτέ σε θέση ν’ αλλάξουν τις κυρίαρχες τάσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου.

2. Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν ότι οι παλαιοί προδικτατορικοί μηχανισμοί ήρθαν και ξανάστησαν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Να μην ξεχνάμε ότι καμία γενιά δεν γράφει μόνη της την ιστορία. Στην πραγματικότητα χρειάζεται συνδυασμός γενεών. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι στους αντιστασιακούς αγώνες, που στην πραγματικότητα είναι λίγοι οι ενεργοί συμμετέχοντες, αλλά λειτουργούν πάντα σαν συνείδηση ενός λαού, στη συνέχεια εμφανίζονται πολλοί που διεκδικούν τις σχετικές δάφνες. Δεν υπάρχει λόγος να σκιαμαχεί κανείς γι’ αυτές τις δάφνες. Απλά το αναφέρω για να έχουμε εκτίμηση των πραγματικών γεγονότων. Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι προδικτατορικοί μηχανισμοί είναι που ξανάστησαν τους κομματικούς μηχανισμούς σαν «σχολές ακραίου αμοραλισμού και ιδιοτέλειας».

3. Θεωρώ όλη τη συζήτηση περί μεταπολίτευσης και το τέλος της σαν μία μιντιακή κατασκευή, όπως και τις ιδιότητες και ιδιαιτερότητες που αποδίδουν στη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου. Στην πραγματικότητα είμαστε ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια και αρκεί να διαβάσει κανείς Ροΐδη και Σουρή ή την ιστορία μας από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα για να διαπιστώσει ότι υπάρχει μία συνέχεια στη μετα-επαναστατική (1821!) εποχή. Ιδιότητες όπως ατομικισμός, επαρχιωτισμός, λαϊκισμός, μικροαστισμός και νεοπλουτισμός ή ακόμα και το να «πεθάνει η κατσίκα του γείτονα», είναι κυρίαρχα χαρακτηριστικά μας, ανεξάρτητα και από τον αντιδικτατορικό αγώνα και από τις ευθύνες μιας συγκεκριμένης γενιάς.

4. Ζούμε μία απίστευτη κρίση. Δεν ξέρω πότε και πως θα τελειώσει. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας όπου λύνεις υπάρχοντα προβλήματα και νέα προβλήματα παρουσιάζονται. Πιστεύω επίσης ότι αυτός ο αγώνας δίνεται, τουλάχιστον από τους ρομαντικούς, σε δύο επίπεδα: Ένα επίπεδο, ελπίζοντας πάντα μέσα από την κρίση να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο και σ’ ένα δεύτερο επίπεδο να επιβιώσουμε με το λιγότερο δυνατό πόνο σ’ έναν εν γνώσει μας ατελή και άδικο κόσμο. Παράλληλα με τις προσπάθειες που κάνουμε –και καλώς τις κάνουμε- να μην καταρρεύσει η οικονομία μας και το τραπεζικό μας σύστημα, να πάρουμε την 6η δόση, να βρούμε συναινετικές πολιτικές διεξόδους, όποιος δεν θέλει να χάσει την ελπίδα του για έναν καλύτερο κόσμο, θα τον συμβούλευα τις ημέρες της γιορτής του Πολυτεχνείου να το επισκέπτεται και να βλέπει εκεί, μέσα στο ετερόκλητο και πολύχρωμο αριστερίζον κυρίως πλήθος, πέρα από τις αντιρρήσεις του και τις ευθύνες που του αναλογούν, ότι παραμένει αναμμένη η φλόγα αυτής της ελπίδας.

5. Πιστεύω ότι οι κορυφαίες στιγμές δημιουργούνται όταν διαφορετικές κοινωνικές συνιστώσες συναντώνται σ’ έναν ενιαίο στόχο, όπως ήταν η ανατροπή της χούντας στο Πολυτεχνείο. Οι μεγάλες εθνικές στιγμές, κατά την άποψή μου, δημιουργούνται όταν συγχρονίζονται κυρίως οι διάφορες αριστερές συνιστώσες με τις αντίστοιχες αστικές και πολιτικά φιλελεύθερες συνιστώσες. Πράγματι η επέτειος του Πολυτεχνείου –και κυρίως η πορεία όπως γίνεται- αφορά κυρίως τις αριστερές συνιστώσες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αστικός κόσμος δεν έχει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις να δημιουργεί τις δικές του εστίες ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο.

6. Θέλω να είμαι σαφής στην άποψή μου. Θεωρώ ότι η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν ξεκίνησε από μας. Τη βιώνουμε με ιδιαίτερη ένταση λόγω της ελληνικής «ιδιαιτερότητας», των απαρχαιωμένων ιδεολογικών και αριστερών αγκυλώσεων και της κομματοκρατίας που, χάριν κυρίως των πελατειακών σχέσεων, κατάργησε την αξιοκρατία και υπόθαλψε μία αναποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση που στηρίζεται στη γραφειοκρατία και την υπερφορολόγηση για να διατηρεί τις σπατάλες της και τα προνόμιά της. Η ευθύνη είναι μεγάλη για την ελληνική αστική τάξη που ανέχτηκε και υπόθαλψε μία απαράδεκτη κατάσταση χωρίς τα αντίστοιχα υγιή αντανακλαστικά. Ανέχτηκε με απαράδεκτο τρόπο καταστροφές ό,τι ωραίου υπάρχει από ακραία στοιχεία, υπόθαλψε διαπλοκές και διαφθορές, ανέχτηκε μια αντιστροφή της κλίμακας αξιών, τοποθετώντας το χρήμα στην κορυφή της κλίμακας, ανέδειξε σε φετιχισμό τη στείρα εκπαίδευση χωρίς αντίστοιχες αξίες, υπερπροστατεύοντας συγχρόνως τα λίγα παιδιά της. Θεωρώ ότι η όποια εναπομείνουσα αστική τάξη είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο βαθμό ευθύνης για να ξεπεράσουμε την κρίση με το θετικότερο δυνατό τρόπο και με τη λιγότερη βία.

*Ο Γιώργος Βερνίκος σήμερα είναι επιχειρηματίας। Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και από τους πρωτεργάτες των καταλήψεων της Νομικής. Έχει γράψει το βιβλίο «Όταν θέλαμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα», Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2003.

protagon

ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


Δεν τρως ποτέ ßραδινό πριν τις 10µµ.

Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάßεις έναν τενεκέ λάδι, έναν… τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι ßουνού, ελιές και λεµόνια.


Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.

Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 6π.µ.της Κυριακής.

Σε τσαντίζει το ότι για να πας να ψωνίσεις το Σάßßατο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα µαγαζιά κλείνουν στις 3.

Χειροκροτάς τον πιλότο όταν προσγειωθείς.

Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ και αρνείσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.

Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία.

Αγαπηµένη σου ασχολία όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα, είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες.

Δεν σου κάνει εντύπωση γοµάρι 30 χρονών να ζει µε τους γονείς του ή 25 και να µην έχει ßγάλει ούτε µεροκάµατο.

Νηστεύεις, αλλά κάθε φορά µε διαφορετικούς όρους.

Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήµατα για τα ßασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.

Μισείς τους δηµοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς.

Κυριακή πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευµα ρίχνεις Χριστοπαναγίες στο γήπεδο.

Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόµο και απολογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριßώς το ίδιο.

Καυχιέσαι που ήσουν Λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά ßάζεις ßύσµα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Κόρινθο και ειδικότητα διαßιßαστής στο Χαϊδάρι.

Πας γυµναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα τη µέρα.

Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιού σου αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα.
Προειδοποιείς µε τα φώτα για µπλόκο

Όταν σταµατάς στο φανάρι έχεις το χέρι στην κόρνα.

Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιµεύει η ‘διάßαση πεζών’

Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ



Διάβασα και σας το μεταφέρω ότι ο Γιάννης Σμαραγδής μετά την επιτυχία της ταινίας του "Ελ Γκρέκο" γυρίζει τώρα μια ταινία για τον Ιωάννη Βαρβάκη. Το άρθρο αναφέρει στοιχεία τα οποία ομολογώ πως δεν γνώριζα και επειδή πιστεύω ότι έχουν ενδιαφέρον, σας τα παραθέτω.
Ο Ιωάννης Βαρβάκης πριν γίνει εθνικός ευεργέτης ήταν πειρατής αλλά και έμπορος.Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ψαρά.Το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωάννης Λεοντής αλλά οι συνομήλικοι του τον αποκαλούσαν "βαρβάκι"  (είδος γερακιού) επειδή είχε μεγάλα αυστηρά μάτια και ήταν πολύ ορμητικός.Του άρεσε αυτό το παρατσούκλι και το κράτησε για πάντα.
Πειρατής στο Αιγαίο το 1770 (την εποχή των Ορλωφικών) ο Βαρβάκης καίει τον τουρκικό στόλο στο Τσεσμέ κερδίζοντας τον θαυμασμό των Ρώσων.Γρήγορα γίνεται προστατευόμενος της Μεγάλης Αικατερίνης, η οποία του εκχωρεί ειδικά προνόμια αλιείας στην Κασπία Θάλασσα και μάλιστα του έδωσε το μονοπώλιο εμπορίας του χαβιαριού για όλη του τη ζωή και έγινε ζάμπλουτος.
Το χαβιάρι έως τότε δεν είχε γίνει ακόμη διάσημο στο κόσμο διότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει αφού μέσα σε λίγες ώρες αλλοιωνόταν. Ο Βαρβάκης με μελέτες και προσπάθειες που έκανε κατάφερε
 να το εξάγει διεθνώς.
Ηταν εξέχον μέλος της Φιλικής Εταιρείας και πρόσφερε παρα πολλά στην ελληνική επανάσταση.
 Πολεμοφόδια, τρόφιμα και κάθε λογής βοήθεια.Μέχρι τέλους έδινε γενναιόδωρα ότι είχε για την πατρίδα(Βαρβάκειο Σχολή.Βαρβάκειο Αγορά κλπ.).
Η ταινία γυρίζεται στη Μεσσηνία σε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό στη Μεθώνη,με σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο Σεμπάστιαν Κοχ, Τζον Κλιζ, Κατρίν Ντενέβ,Λάκης Λαζόπουλος και πολλοί άλλοι.
Σε μια εποχή εθνικής ταπείνωσης ο Γιάννης Σμαραγδής επιχειρεί να τονώσει το εγώ μας με μια ταινία για τον Ιωάννη Βαρβάκη, συνεχίζει δηλαδή να εστιάζει σε μεγάλους Ελληνες που άφησαν το στίγμα τους διεθνώς, Καβάφης, Θεοτοκόπουλος και τώρα Βαρβάκης.
Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον και αυτή την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή!
"ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13-11-2011 στο "7"

Όλα τα στοιχεία για τους φόρους που πληρώνουμε

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει τη διάθεση μέσω διαδικτύου του Στατιστικού Δελτίου Φορολογικών Δεδομένων Οικονομικού Έτους 2010. Το Στατιστικό Δελτίο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση:

http://www.gsis.gr/statistiko_deltio/statistiko_deltio_2010/statdeltio2010.html

Το στατιστικό δελτίο αποτελεί μια αξιόπιστη και εύχρηστη πηγή στατιστικής πληροφόρησης για τα φορολογικά δεδομένα που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και στοιχεία Κεφαλαίου.

Το περιεχόμενο και ο τρόπος παρουσίασης του Στατιστικού Δελτίου αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με τη στατιστική ανάλυση των οικονομικών μεγεθών, όπως αυτά διαμορφώνονται σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία. Όλα τα στοιχεία δημοσιεύονται με άδεια ελεύθερης αναδιανομής και με χρήση ανοικτών προτύπων. Συγκεκριμένα, η χρησιμοποιούμενη άδεια Creative Commons 3.0 επιτρέπει τη διανομή και διασκευή των δεδομένων, υπό τη προϋπόθεση ότι γίνεται αναφορά προέλευσης και ότι τα παράγωγα των δεδομένων χρησιμοποιούν την ίδια ή παρόμοια άδεια.

taxheaven

Και ο ιδιοκτήτης του Bodyline σήμερα στον εισαγγελέα για 625.000 ευρώ

Την ίδια ώρα που οι Γ. Πετζετάκις και Παν. Πανούσης βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης για χρέη σε βάρος του Δημοσίου, για ποσά που -κατά την κατηγορία- ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, ακόμη ένας επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης των «Bodyline», συλλαμβάνονταν για τον ίδιο λόγο από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο 72χρονος Λέοντας Λεβής, διαχειριστής εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαφήμισης και της αισθητικής, συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη, κατηγορούμενος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 625.663,47 ευρώ. Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο του αρμόδιου εισαγγελέα προς την Οικονομική Αστυνομία, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από την 4η ΔΟΥ Αθηνών σε βάρος του.

Στο Αυτόφωρο σήμερα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επίμαχες οφειλές σχετίζονται τόσο με ΦΠΑ όσο και με άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να τακτοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν και άλλες εκκρεμότητες με το Δημόσιο, είχε προχωρήσει σε διακανονισμό το 2009, ωστόσο δεν αποπλήρωσε στη συνέχεια τις δόσεις.

Ο Λ. Λεβής αναμένεται να βρεθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από όπου πέρασε χθες ο πρόεδρος της Βιομηχανίας Ελαστικών και Πλαστικών, Γ. Πετζετάκις, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο κ. Πετζετάκις παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές, προκειμένου να δικαστεί για οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,1 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για σήμερα, ώστε ο Γ. Πετζετάκις, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στη Βούλα, να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Αθανασόπουλος, μίλησε για «αδυναμία της επιχείρησης να καταβάλει τα χρήματα», υποστηρίζοντας πάντως ότι οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο αφορούν περίοδο κατά την οποία ο κ. Πετζετάκις δεν ήταν εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. «Δεν μπορεί να αμαυρώνεται το όνομα της εταιρείας, που αντιμετωπίζει δυσκολίες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση προχώρησε πριν από μερικές μέρες σε αίτημα εξυγίανσης (προπτωχευτική διαδικασία).

Λίγο νωρίτερα, στο εδώλιο του Αυτοφώρου είχε καθίσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Παν. Πανούσης, με την κατηγορία των χρεών σε βάρος του Δημοσίου, ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου του 2012.


enet

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο στρατιώτης που οδήγησε το άρμα στο Πολυτεχνείο,θυμάται...



Η εισβολή του άρματος μάχης στο Πολυτεχνείο
,δεν σημάδεψε μόνο τους εξεγερμένους μέσα από τη πύλη που τσακίστηκε από τους τόνους χάλυβα που έπεσαν με ορμή πάνω της.
Σημάδεψαν βαθειά τον 20χρονο τότε στρατιώτη που είχε διαταχθεί να οδηγήσει το άρμα μέσα στο Πολυτεχνείο.
Τ΄ όνομά του Α.Σκευοφύλαξ,αλλά μικρή σημασία έχει τ΄ όνομα. Σημαντικές είναι οι αναμνήσεις ενός ανθρώπου,όπως τόλμησε να της πει μία και μοναδική φορά σε συνέντευξή του στο Βήμα, στην επέτειο του 2003.
Η ιστορία πολλές φορές κάνει ανθρώπους απλούς πρωταγωνιστές.Κάποιες φορές αρνητικούς πρωταγωνιστές. Όπως εκείνο το 20χρονο παιδί στο άρμα μάχης.Που τότε όπως εξομολογήθηκε,πίστευε ότι έκανε το καθήκον του εναντίον των “εχθρών κομμουνιστών”. Και μετά ,όταν η τραγωδία πέρασε και έγινε πολίτης ψήφισε δυο φορές ΚΚΕ!

Η διήγησή του για εκείνη τη νύχτα,ήταν συγκλονιστική:

•«Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία. Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ημουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί. Τότε οι «μαυροσκούφηδες» ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή. «Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα» μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε. Θυμάμαι στο στρατόπεδο κάποιοι είχαν ραδιοφωνάκια και ακούγαμε στα κρυφά τον σταθμό του Πολυτεχνείου. «Παλιοκουμμούνια» θα καλοπεράσετε!» λέγαμε».

•«Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου, η ίλη μου πήρε εντολή να ετοιμαστεί για έξοδο. Αποφασίστηκε να βγουν πέντε δικά μας άρματα, κάτι γαλλικά AMX30. Εγώ ήμουν οδηγός στο πρώτο άρμα που βγήκε στον δρόμο». Στο ίδιο άρμα βρίσκονταν ο αξιωματικός Μιχάλης Γουνελάς, ως επικεφαλής, ο ανθυπασπιστής Λάμπρος Κωνσταντέλλος, ως οδηγός εδάφους, ο λοχίας Στέλιος Εμβαλωμένος και ο Γιάννης Τίρπας.

•«Στη 1.15 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου φτάσαμε στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Λίγο αργότερα διασχίζαμε την Αλεξάνδρας, όταν στο ύψος του IKA, στη στάση Σόνια, σταματήσαμε γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός. Υπήρχαν οδοφράγματα, φωτιές και ακινητοποιημένα λεωφορεία. Με διάφορες μανούβρες αριστερά – δεξιά, μπρος πίσω, άνοιξα τον δρόμο και προχωρήσαμε» θυμάται ο κ. Σκευοφύλαξ. Ο δρόμος για τα τανκς ήταν ανοιχτός πλέον προς το Πολυτεχνείο. «Οταν φτάσαμε στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων, μας έδωσαν εντολή να σταματήσουμε. Εκεί, στην πλατεία Αιγύπτου, μείναμε περίπου μία ώρα. Ο κόσμος θυμάμαι ότι μας φώναζε «είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια». Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα»!

•2 το πρωί. «Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα, έστριψα το άρμα προς το Πολυτεχνείο, με γυρισμένο το πυροβόλο προς τα πίσω. Θυμάμαι ότι σηκώθηκα από τη θέση μου και εγώ και το άλλο πλήρωμα. Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Εδειχναν πανικόβλητοι Και εγώ, να σκεφτείς ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια που ήθελα να τα φάω»!

•3 το πρωί.«Τότε ήρθε ο οδηγός εδάφους του άρματος και μου λέει: «Θα μπούμε μέσα, θα ρίξουμε την πύλη. Ετοιμάσου!Πήρα θέση και ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος. Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα. Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα. H καγκελόπορτα έπεσε αμέσως. Πίσω από τη σιδερένια πύλη ήταν σταθμευμένο το Μερσεντές το οποίο είχαν βάλει εκεί οι φοιτητές για να φράξουν την είσοδο. Το έκανα αλοιφή. H αριστερή ερπύστρια το έλιωσε. Με το που έπεσε η πύλη του Πολυτεχνείου εισέβαλαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τους φοιτητές. Λίγο αργότερα κατέβηκα και εγώ από το άρμα και μπήκα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν υπήρχε νεκρός. Θα μπορούσε όμως και να υπάρχουν νεκροί» .

•«Αστυνομικοί κυνηγούσαν και χτυπούσαν τους φοιτητές όπου τους έβρισκαν. Αν δεν ήταν οι ΛΟΚατζήδες να τους σταματήσουν – θυμάμαι ότι πολλές φορές πιάστηκαν στα χέρια μαζί τους – δεν ξέρω και γω τι θα γινόταν».

•«Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ήταν πολύ χτυπημένοι, θυμάμαι ότι είδα πολλούς τραυματίες, ενώ τρεις-τέσσερις ήταν σωριασμένοι κάτω, ακίνητοι. Δεν ξέρω αν ήταν νεκροί. Δεν κοίταξα να δω. Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε κατά πάνω μου και μου είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;». Αφήνιασα. Εβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντάς το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: «Σκάσε, ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω». Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή… Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ενας φασίστας».

•«Οπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Οταν γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο. Οσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ’ όσα τους κάναμε… Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!..».

•«Οταν γυρίσαμε στο στρατόπεδο, έγινα ήρωας. Οι στρατιωτικοί μου έδιναν συγχαρητήρια. Τότε αισθανόμουν ότι ήμουν κάποιος, ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα «παλιοκουμμούνια», όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Ενιωθα περήφανος. Ημουν και εγώ φασίστας».

•«Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα. Στη θέση μου θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας, έφεδρος στρατιώτης ήμουν άλλωστε. Δεν με απαλλάσσει όμως αυτό. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου».

anoiwthoi

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Φτιάξτε σπιτική σαγκρία













Για απόλαυση κάθε στιγμή
Σε μια μεγάλη κανάτα, ρίξτε το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού. Ρίξτε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε μέσα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύετε. Σερβίρετε αφού το έχετε αφήσει να δέσει στο ψυγείο

Υλικά

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 1/4 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
1 κουτάκι σόδα κρύα
1 φλιτζάνι τεμαχισμένα φρούτα

Πηγή:greekmasa.gr

«Χειμωνιάτικο θαύμα» και η Ελλάδα













Τιμώμενη χώρα στην αγορά Plaisirs d’ Hiver
Με την Ελλάδα ως «τιμώμενη χώρα» αρχίζουν στις 25 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις, στην τρίτη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, Plaisirs d’ Hiver (χριστουγεννιάτικα θαύματα) στις Βρυξέλλες.

Το Γραφείο ΕΟΤ-Βελγίου συμμετέχει στη διοργάνωση με οκτώ περίπτερα παρουσίασης ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης και μόνιμο Info-point για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη βελγική αγορά.

Η τουριστική αγορά του Βελγίου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική με προορισμό την Ελλάδα, καθώς επίσημα στοιχεία των αεροπορικών αναχωρήσεων από το Βέλγιο καταγράφουν περίπου 720.000 ταξιδιώτες προς ελληνικούς προορισμούς για το 2011. Στόχος του ΕΟΤ είναι να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας στη βελγική αγορά, αναδεικνύοντας εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο δήμαρχος Βρυξελλών Freddy Thielemans και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γεώργιος Κολέτσος, επισημάνθηκε από τους διοργανωτές πως «η επιλογή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στο Winter Wonders 2011 (Plaisirs d’ Hiver 2011) ήταν μια συνειδητή απόφαση του Δήμου Βρυξελλών για να βοηθήσει την Ελλάδα στη μεταλαμπάδευση μιάς θετικής εικόνας προς το βελγικό κοινό, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή».

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Plaisirs d’ Hiver, διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την πόλη των Βρυξελλών, στοχεύοντας σε κοινό 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, εκ των οποίων 20% τουρίστες. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και αγορών από τα 284 περίπτερα (chalets) που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος διαδρομής 2 χιλιομέτρων, από την Grand Place έως την Place St. Catherine, με σημείο αναφοράς ένα μεγάλο παγοδρόμιο.

Ο φοίνικας που... περπατάει!























Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει πού οφείλεται η περίεργη αυτή ιδιότητα
Ο «φοίνικας που περπατάει» ή αλλιώς Socratea exorrhiza, όπως είναι και η επιστημονική του ονομασία, είναι ένα φυτό που έχει μια περίεργη ιδιότητα: καθώς αναπτύσσεται, μετακινείται, αλλάζοντας θέση!

Αν και ο τρόπος με τον οποίο μετακινείται δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως, η λειτουργία του αυτή, οφείλεται στις ρίζες-ξυλοπόδαρα τα οποία δημιουργεί. Σύμφωνα με μία θεωρία, όταν ένα άλλο δέντρο πέσει πάνω στον φοίνικα, τότε δημιουργεί καινούργιες ρίζες λίγο μακρύτερα από το αρχικό σημείο που μεγάλωσε, «εγκαταλείπει» τις αρχικές του, και μετακινείται στις καινούργιες.

Ωστόσο, η θεωρία αυτή έχει αμφισβητηθεί. Άλλοι προτείνουν σαν εξήγηση, πως ο φοίνικας μετακινείται από την αρχική του θέση προκειμένου να έχει καλύτερη πρόσβαση στο φως του ήλιου.

Ο «φοίνικας που περπατάει», ευδοκιμεί στα δάση της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 25 μέτρα και η διάμετρος του κορμού τα 17 εκατοστά.


















































πηγη: http://www.newsbeast.gr

Μέτρα για τη σωτηρία των μελισσών στην Ευρώπη












Εγκρίθηκε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου
Το 84% των φυτικών ειδών και το 76% της παραγωγής τροφίμων στην Ευρώπη, εξαρτάται από τις μέλισσες ενώ ο μελισσοκομικός τομέας παρέχει εισόδημα, άμεσα ή έμμεσα, σε παραπάνω από 600.000 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τονίζεται σε Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που υιοθετήθηκε με 534 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 92 αποχές από την Ολομέλεια.

Με το Ψήφισμα απευθύνεται έκκληση για τη λήψη μέτρων προστασίας των μελισσών σ' όλη την Ευρώπη δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζεται, οι μέλισσες κινδυνεύουν να γίνουν είδος υπό εξαφάνιση.

Η αύξηση της θνησιμότητας των μελισσών, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή τροφίμων στην Ευρώπη και στη σταθερότητα του περιβάλλοντος, καθώς τα περισσότερα φυτά εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών, προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Ψήφισμα του.

«Η επικονίαση, είναι ένα δημόσιο αγαθό με οφέλη για τον ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα και μπορεί να διατηρηθεί μόνο μέσω κοινής ευρωπαϊκής δράσης», δήλωσε ο συντάκτης της έκθεσης Ούγγρος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, Κσάμπα Σάντορ.

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να προωθήσει τη σύσταση κατάλληλων εθνικών συστημάτων παρακολούθησης, σε στενή συνεργασία με τις μελισσοκομικές ενώσεις και να αναπτύξει εναρμονισμένα πρότυπα σε επίπεδο ΕΕ που θα επιτρέπουν τη σύγκριση.

Παράλληλα, τονίζεται στο Ψήφισμα, οι χώρες της ΕΕ χρειάζεται να συντονίσουν τις ερευνητικές τους προσπάθειες και να μοιραστούν τα ευρήματα μεταξύ εργαστηρίων, μελισσοκόμων, αγροτών και βιομηχανίας, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα, ενώ θα πρέπει να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της έρευνας, καθώς και η παροχή στήριξης στα διαγνωστικά εργαστήρια και στη διενέργεια δοκιμών σε εθνικό επίπεδο.



πηγη:
http://www.newsbeast.gr

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ενέσιμα εμφυτεύματα....

Μη μόνιμα εμφυτεύματα.....

Πρόκειται για εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος που έχουν την ιδιότητα να απορροφώνται από τον οργανισμό έπειτα από ορισμένο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά την έγχυση του υαλουρονικού οξέος στην περιοχή που χρειάζεται θεραπεία διαρκεί 8-10 μήνες. Μετά απο το διάστημα αυτό, η ουσία απορροφάται από το σώμα και η βελτίωση που είχε επιτευχθεί μειώνεται. Πρόκειται για παροδική βελτίωση και για να διατηρηθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει κατά διαστήματα να επαναλαμβάνεται η διαδικασία αυτή. Σε ότι αφορά την ουσία που χρησιμοποιείται, θεωρείται από τους ειδικούς ασφαλής, χωρίς σημαντικές παρενέργειες, καθώς πρόκειται για αδρανές υλικό που αποδομείται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα.

Εμφυτεύματα μακράς διαρκείας...

Τα εμφυτεύματα μακράς διαρκείας χρειάζονται προσοχή στην επιλογή, καθώς ο κίνδυνος για ανεπιθύμητες ενέργεις είναι υψηλότερος σε σχέση με τα απορροφήσιμα. Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα διαρκεί 1,5-2 χρόνια μπορεί για ορισμένους να είναι δελεαστικό, αλλά ενδεχομένως να έχουν περισσότερες επιπλοκές. Αυτές συνήθως είναι: ερεθισμοί, κοκκιώματα και άλλες δυσμορφίες που δύσκολα απομακρύνονται.

Χρήσιμες πληροφορίες:
-Τα ενέσιμα εμφυτεύματα πρέπει α γίνονται σε οργανωμένα ιατρεία από πλαστικούς χειρούργους.
-Η διαδικασία είναι σύντομη, δεν διαρκεί πάνω απο δέκα λεπτά.
-Δεν απαιτείται αναισθησία και δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από τις καθημερινές σας δραστηριότητες.
- Το κόστος είναι από 400-600 ευρώ.

Αντενδείξεις....
Απαγορεύεται σε περιόδους εγκυμοσύνης και λοχείας.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

BOTOX......

Πως γίνεται?

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ...2004


  • Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σαράντα σπίτια λιγότερα.
  • Το στέγαστρο του ΟΑΚΑ δεν έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του και κινδυνεύει να καταρρεύσει
  • Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει ότι θα ξαναπάρει πρωτάθλημα και κύπελο.
  • Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι 3,5 κιλά πιο αδύνατος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος 2 κιλά
  • Πολύ της μόδας είναι αυτά τα πως τα λένε, τα διακοποδάνεια. Γνωρίζουμε τον κόσμο.
  • Οι Πυξ-Λαξ δίνουν την τελευταία συναυλία της καριέρας τους.
  • Ο Φοίβος και η Αθηνά μας μυούν στην τερατολαγνεία.
  • Να ψηφίσουμε Μάρω Λύτρα και να φύγει από το παιχνίδι αυτός ο Κώστας Κούντος.
  • Η Ελένη Φουρέϊρα είναι δέκα τόνους πιο λευκή, πιο βαριά και ονειρεύεται να έρθει Ελλάδα.
  • Η Έφη Θώδη τα έχει τετρακόσια.
  • Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι ο σωτήρας της ελληνικής τηλεόρασης.
  • Η Άσπα Τσίνα τραγουδάει Κατερίνα Κούκα στο μπάνιο.
  • Ο Τζιμπρίλ σκέφτεται να χτυπήσει το πρώτο του τατού και να φορέσει φούστα.
  • Ο Κολούμπο του Κωστέτσου δαγκώνει έναν περαστικό στην Τσακάλωφ.
  • Η Σοφία Αλιμπέρτη και Ναταλία Γερμανού ανταλλάσσουν αγαπητικούς.
  • Η Μπεμπέ Λιλή είναι ακόμα εκεί που καταλαβαίνουμε όλοι, ότι ήταν προτού γεννηθεί.
  • Αγάπη δεν είναι τα κομμένα νύχια του ποδιού σου, πόσο μάλλον στην κουφάλα του δοντιού σου.
  • Ο Αλέξης Κούγιας χαρίζει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες στην Εύη Βατίδου.
  • Η Άννα Δρούζα σκέφτεται να κόψει τον ελληνικό και να πίνει φραπελιά.
  • Η Αλίκη Αρβανιτίδη δεν πιστεύει επ' ουδενί στα στιγμιαία λάθη.
  • Ο Στιβ Τζομπς θα ζήσει άλλα επτά χρόνια.
  • Η Τζούλια Αλεξανδράτου δεν έχει βάλει ποτέ στο στόμα της σαμπάνια. Και πουθενά αλλού.
  • Και το κυριότερο, ο Γιώργος Παπανδρέου ΔΕΝ είναι πρωθυπουργός.