Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Χειμωνιάτικο θαύμα» και η Ελλάδα













Τιμώμενη χώρα στην αγορά Plaisirs d’ Hiver
Με την Ελλάδα ως «τιμώμενη χώρα» αρχίζουν στις 25 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις, στην τρίτη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, Plaisirs d’ Hiver (χριστουγεννιάτικα θαύματα) στις Βρυξέλλες.

Το Γραφείο ΕΟΤ-Βελγίου συμμετέχει στη διοργάνωση με οκτώ περίπτερα παρουσίασης ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης και μόνιμο Info-point για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη βελγική αγορά.

Η τουριστική αγορά του Βελγίου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική με προορισμό την Ελλάδα, καθώς επίσημα στοιχεία των αεροπορικών αναχωρήσεων από το Βέλγιο καταγράφουν περίπου 720.000 ταξιδιώτες προς ελληνικούς προορισμούς για το 2011. Στόχος του ΕΟΤ είναι να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας στη βελγική αγορά, αναδεικνύοντας εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο δήμαρχος Βρυξελλών Freddy Thielemans και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γεώργιος Κολέτσος, επισημάνθηκε από τους διοργανωτές πως «η επιλογή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στο Winter Wonders 2011 (Plaisirs d’ Hiver 2011) ήταν μια συνειδητή απόφαση του Δήμου Βρυξελλών για να βοηθήσει την Ελλάδα στη μεταλαμπάδευση μιάς θετικής εικόνας προς το βελγικό κοινό, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή».

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Plaisirs d’ Hiver, διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την πόλη των Βρυξελλών, στοχεύοντας σε κοινό 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, εκ των οποίων 20% τουρίστες. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και αγορών από τα 284 περίπτερα (chalets) που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος διαδρομής 2 χιλιομέτρων, από την Grand Place έως την Place St. Catherine, με σημείο αναφοράς ένα μεγάλο παγοδρόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: