Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Αυτή η Ελλάδα πολέμησε με τέσσερις στρατούς

Οι σημερινοί ηγέτες σε Ελλάδα και Κύπρο
να ακούσουν την φωνή του Λαού και να πουν «ΟΧΙ» στην ιμπεριαλιστική δουλεία

Αυτή η Ελλάδα πολέμησε με τέσσερις στρατούς
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Όταν ήμουν παιδί είχα βρει μια φωτογραφία ταυτότητας του παππού Ευάγγελου. Ήταν ντυμένος με τη στολή του στρατιώτη και το δίκοχο. Δεν τον γνώρισα ποτέ γιατί έχει πεθάνει από το 1948, αλλά από την ιστορία του κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι Ρωμιός. Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και πατριώτης.
Ο Ευάγγελος είχε γεννηθεί το 1908 στην Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 11 χρονών έφυγε με την οικογένειά του αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη μητέρα πατρίδα, αφιλόξενη και σκληρή. Την αγάπησε κι έκανε προκοπή σε μια γειτονιά του Πειραιά που εκείνη την εποχή είχε περιβόλια, λίγα αρχοντικά και πεύκα.
Το 1940 πήγε στο μέτωπο να πολεμήσει και διέθεσε δύο λεωφορεία που είχε για τη μεταφορά των στρατιωτών. Συμμετείχε στην εποποιΐα του 1940 – 1941. Ήταν μεταξύ των απελευθερωτών της Βορείου Ηπείρου. Βοήθησε στην απόκρουση των τμημάτων που εισέβαλαν στη χώρα από τη Βουλγαρία κατά την εαρινή επίθεση των Ναζί την άνοιξη του 1941.
Ύστερα από ενάμισι χρόνο πολέμου γύρισε με τα πόδια στον Πειραιά. Λίγο πριν πεθάνει τον Δεκέμβριο του 1948 άφησε έξι γυναίκες πίσω του. Έλεγε στη γυναίκα του, τη Μάρω: «Να προσέχεις τα κορίτσια. Αυτές είναι η ζωή που χάσαμε… Είναι η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε εμείς».

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δειτε το....

ΟΙ "HYMA" ΣΤΟ REX



Με επιτυχία διοργανώθηκε την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στο REX η μουσική βραδιά από το συγκρότημα "HYMA" με έντεχνα και λαικά τραγούδια.


Παρευρέθηκαν, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών "ΕΚΦΡΑΣΗ", παράγοντες και ποδοσφαιριστές του Α.Π.Ο Καστέλλας, ο εκπρόσωπος ενός νέου συλλόγου που πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, πλήθος ανθρώπων και ωραίες παρουσίες που ήρθα να απολαύσουν το ποτό τους ακούγωντας υπέροχη ζωντανή μουσική.


Η βραδιά κύλησε όμορφα τόσο από την εξυπηρέτηση του μαγαζιού όσο από τις χορευτικές ικανότητες των παρευρισκομένων που παράγγελναν τραγούδια της αρεσκίας τους, ιδιαίτερα όμως από τις χορευτικές και φωνητικές ικανότητες της προέδρου της "ΕΚΦΡΑΣΗΣ".


Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και θα επαναλαμβάνεται κάθε Πέμπτη.

Δυστυχώς, δεν θα γίνουμε Αργεντινή

Από το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια να πεισθούμε, ότι ο καλύτερος τρόπος για...
να ανταπεξέλθει η Ελλάδα και να δει το μέλλον της με αισιοδοξία ήταν η βοήθεια από το ΔΝΤ, που στη συνέχεα βέβαια έγινε Τρόικα, με τη συμμετοχή της ΕΕ και της ΕΚΤ. Μάλιστα εκείνη την περίοδο παρουσιαζόταν με δραματικό τρόπο το τι συνέβη στην Αργεντινή μετά τη χρεοκοπία της και όλοι εύχονταν η Ελλάδα να μην έχει την ίδια τύχη. Το ίδιο εύχονται ακόμα και σήμερα. Αλήθεια όμως, πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα στην Αργεντινή; Κατάφερε τελικά να επανέλθει δεδομένου ότι χτυπήθηκε στην αρχή μιας καταστροφικής δεκαετίας;

Παρακάτω παρουσιάζεται η περίπτωση της Αργεντινής. Αυτό που είναι εκπληκτικό, είναι ότι προσπαθώντας να δούμε τι συνέβη στην Αργεντινή, συναντάμε εικόνες από την Ελλάδα!

Όταν η κρίση άρχισε να χτυπά την Αργεντινή, το ΔΝΤ εμφανίστηκε και άρχισε να συνομιλεί με την κυβέρνηση σχετικά με το πώς θα καταφέρει η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Το ΔΝΤ επέμενε ότι η δημοσιονομική πολιτική που εφαρμοζόταν έπαιξε πρωταρχικό ρόλο για την κρίση που βίωνε η Αργεντινή και πρότεινε τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας ως την κατάλληλη πολιτική που θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών για τη χώρα και θα έθετε τις βάσεις για τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Αυτή η πολιτική όμως, αποδείχθηκε απολύτως αποτυχημένη και οδήγησε τη χώρα να χάσει πάνω από το 20% του ΑΕΠ της από το επίπεδο που είχε κορυφώσει το 1998 και να βρεθεί για πάνω από 4 χρόνια σε ύφεση, με την ανεργία στο 21,5%, τους πραγματικούς μισθούς με μείωση 18% και με το 53% των Αργεντίνων να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Όλα αυτά, οδήγησαν σε συνεχείς, άγριες διαδηλώσεις και ταραχές, ανέτρεψαν την κυβέρνηση και τελικά οδήγησαν την Αργεντινή στη χρεοκοπία, όταν όλες οι πολιτικές και όλα τα σκληρά μέτρα, είχαν ληφθεί εξαρχής με γνώμονα την αποφυγή αυτού του σεναρίου. Η χρεοκοπία κυριάρχησε ως επιλογή, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον κατήφορο της αργεντίνικης οικονομίας.

Στη πραγματικότητα, η Αργεντινή δεν ευθυνόταν για την κρίση που τη χτύπησε, αλλά υπήρξε το θύμα μιας γενικότερης αναταραχής που είχε ξεσπάσει στην παγκόσμια οικονομία και η οποία οξύνθηκε με τις κρίσεις του Μεξικού, της Ασίας και κυρίως της Ρωσίας που πυροδότησε την κατάρρευση του hedge fund, Long Term Capital Management (LTCM). Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του συστημικού κινδύνου που οδήγησε σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού που συνεπάγεται αύξηση του χρέους αλλά και αύξηση της πιθανότητας πτώχευσης μιας χώρας. Το τελευταίο είναι που οδηγεί στη διατήρηση μακροπρόθεσμα υψηλών επιτοκίων και υψηλού επιπέδου χρέους.

Η ύφεση στην Αργεντινή επήλθε επειδή η κρίση δημιούργησε τεράστιες εκροές κεφαλαίων από τη χώρα, όπως και από άλλες χώρες και στον επαναπατρισμό τους στην Αμερική και στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Μην έχοντας αξιολογήσει αυτό τον παράγοντα, τα δημοσιονομικά μέτρα επιδείνωσαν την κατάσταση. Εφόσον το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί από τα υψηλά ελλείμματα, κάθε προσπάθεια να επιλυθεί σε αυτή τη βάση θα είναι αποτυχημένη, όπως έχει αποδείξει και το παρελθόν.

Μετά τη χρεοκοπία, η οικονομία παρέμεινε σε ύφεση μόλις για τρεις μήνες (ύφεση 5% που θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη).

Νέο Μυλότοπος: ένα όμορφο χωριό στα Γιαννιτσά


Στην Ευρώπη έχουν  μπόλικο αστικό πράσινο, έχουν φροντισμένα παρτέρια, έχουν φυτεμένες ζαρντινιέρες, έχουν λουλουδιασμένους δρόμους. Στην Ευρώπη έτσι, στην Ευρώπη γιουβέτσι. Στην Ελλάδα; Τίποτε;
Να πας μία βόλτα στο Νέο Μυλότοπο, έξω από τα Γιαννιτσά. Εκεί οι περίεργοι αυτοί άνθρωποι έχουν στους κεντρικούς δρόμους κάτι μεγάλα παρτέρια χτισμένα με κόκκινο τουβλάκι. Άκου τώρα τι έκαναν οι σατανάδες: γέμισαν τα παρτέρια με χώμα και... δεν πάει το μυαλό σου.
Φύτεψαν μέσα φυτά! Άκουσον άκουσον! Πόσο πια να καλπάσει η φαντασία του ανθρώπου;
Την κατασκευή την έκαναν οι δημοτικές αρχές, αλλά οι κάτοικοι που έχουν φάτσα κάρτα τα παρτέρια μπροστά στα σπίτια τους πετάνε κάπου κάπου μέσα κανά λουλουδικό ανάλογα με την εποχή. Και έτσι, τα παρτέρια είναι σα να έχουν υιοθετηθεί από τους κατοίκους που τα αγαπάνε , τα φροντίζουν, τα ταχταρίζουν και τα κρατούν πάντα λουλουδιασμένα και φρέσκα. Τα λουλουδάκια δε διψούν ποτέ, γιατί τα φροντίζει το δίκτυο αυτόματου ποτίσματος.
Να μην ξεχάσω να σου πω το πιο σημαντικό. Πριν φύγεις, κάνε μία βόλτα και τσάκισε τα τοπικά κρέατα στο ταβερνάκι. Άκου που σου λέω.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ακραίο σενάριο χαρακτηρίζει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της τις υποθέσεις της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

<b>Alpha Bank:</b> Ακραία τα σενάρια της τρόικας για την Ελλάδα
Alpha Bank: Ακραία τα σενάρια της τρόικας για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου το ΑΕΠ της χώρας σε πραγματικές τιμές και το ΑΕΠ σε ονομαστικές τιμές θα είναι το 2015 κατά 6,4% και 9,5% αντίστοιχα χαμηλότερα απ' ό,τι θα ήταν με τις εκτιμήσεις του Ιουλίου του 2011

Όπως υπογραμμίζει στο δελτίο της η τράπεζα, η 5η έκθεση της τρόικας για το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας (Οκτώβριος του 2011) περιλαμβάνει ξαφνικά μία πλήρη ανατροπή των υποθέσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόσο την περίοδο 2011-2015 όσο και την περίοδο 2015-2020 σε σχέση με τις εκτιμήσεις της τρεις μήνες πριν από το Ιούλιο του 2011.

Αυτή η δραστική υποβάθμιση των υποθέσεων περί των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας οδηγεί στις πρόσφατες υποθέσεις της τρόικας περί «ενδεχόμενης» μη βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου το ΑΕΠ της χώρας σε πραγματικές τιμές και το ΑΕΠ σε ονομαστικές τιμές θα είναι το 2015 κατά 6,4% και 9,5% αντίστοιχα χαμηλότερα απ' ό,τι θα ήταν με τις εκτιμήσεις του Ιουλίου του 2011.

Μάλιστα με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις το ΑΕΠ και η εγχώρια ζήτηση σε πραγματικές τιμές θα είναι μειωμένα κατά -2,6% και κατά -10,4% αντίστοιχα το 2015 έναντι του 2010 παρά το ότι οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών της χώρας σε πραγματικές τιμές θα είναι αυξημένες κατά 36,15% το 2015 (δηλαδή κατά 13,21 δισ. ευρώ) έναντι του 2010 και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών θα είναι μειωμένες μόνον κατά 3,4%.

Τα παραπάνω ισοδυναμούν με την υπόθεση ότι η πολιτική που θα ακολουθηθεί την περίοδο 2011-2015 θα είναι μία διαδικασία συνεχούς καταστροφής της εγχώριας ζήτησης για κατανάλωση και για επενδύσεις.

Εγχώρια ζήτηση
Δεν θα επιτραπεί δηλαδή στην εγχώρια ζήτηση να επηρεαστεί θετικά ούτε καν από τα σημαντικά εισοδήματα που θα προκύψουν από τη δυναμική αύξηση των εξαγωγών ούτε από τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. (ή έστω 40 δισ.) το 2011-2015. Παράλληλα οι συνολικές επενδύσεις θα είναι το 2015 κατά 13,8% χαμηλότερες από το 2009 και κατά 33% χαμηλότερες από το 2007.

Για να υλοποιηθούν οι υποθέσεις ιδιαίτερα σε σχέση με τις επενδύσεις θα πρέπει να μην εφαρμοστεί οτιδήποτε ακούγεται για επιτάχυνση της υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 με απορρόφηση επιχορηγήσεων 15 δισ. Να παραμείνουν σε αδράνεια τα ΣΔΙΤ σε ενέργεια, λιμάνια περιφερειακά αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους. Επίσης η απασχόληση θα συνεχίσει να μειώνεται χωρίς εμφανή αύξηση της παραγωγικότητας.


imerisia

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητά ο Α. Τσίπρας

Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητά ο Α. Τσίπρας

«Δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τον ελληνικό λαό η απόφαση που ελήφθη από την Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως παράδεισο όσα ξόρκιζε ως κόλαση».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για χρεοκοπία και εκτίμησε ότι η απόφαση της ΕΕ θα εκτινάξει την ανεργία, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της μετανάστευσης, κυρίως των νέων, θα οδηγήσει σε φτώχεια και εξαθλίωση και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ρωτήσει τον ίδιο τον λαό αν συμφωνεί με τις αποφάσεις αυτές.

«Μας είπαν ότι θα είναι πρόσκαιρη η επιτροπεία και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αποδείχτηκε ότι θα είναι μόνιμη και μακράς διάρκειας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και να πει όχι στη μόνιμη επιτροπεία της χώρας, να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και να επιβάλλει την λαϊκή κυριαρχία.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ξεκινήσαμε με λιτότητα και εσωτερική υποτίμηση και φθάσαμε σήμερα σε μόνιμη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας και με το χρέος της χώρας γύρω στο 115% και με προοπτική το 2020 να φθάσουμε περίπου στο ίδιο.


newsbomb

Κρίσιμες λεπτομέρειες που μένει να διευκρινιστούν ακόμα

Αρκετές από τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου πακέτο για την Ελλάδα μένει να προσδιοριστούν ακόμα.

Ενδεικτικά ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα ανακοίνωσε μεν ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις του εθελοντικού (κουρέματος) θα συμφωνηθούν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη την ερχόμενη περίοδο και θα εφαρμοσθούν με αμεσότητα και δύναμη, διευκρίνισε δε ότι δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη η καθαρή παρούσα αξία της ζημιάς για τους ομολογιούχους.

Πρόσθεσε ότι το IIF θα χρειασθεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τις αρχές "για να διαμορφώσει μία συγκεκριμένη εθελοντική συμφωνία".

Στο ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής αναφέρεται ότι "οι χώρες της Ευρωζώνης θα συμβάλλουν στο πακέτο της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών με το ποσό των 30 δισ. ευρώ".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, αυτή η αναφορά σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δανεισθεί το ποσό των 30 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), με το οποίο θα εγγυηθεί την πληρωμή των νέων ομολόγων που θα πάρουν εθελοντικά οι ιδιώτες επενδυτές.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι πρόκειται για κίνητρο να συμμετάσχουν οι ιδιώτες στο εθελοντικό "κούρεμα" των ομολόγων τους και προσθέτουν ότι και στη συμφωνία της 21η Ιουλίου μεταξύ της Ευρωζώνης και του IIF προβλεπόταν το ποσό των 35 δισ. ευρώ για την εγγύηση των νέων ομολόγων από το EFSF.

Η σημερινή συμφωνία δεν αναφέρει πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν τα 30 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να αποσαφηνισθεί στις νέες διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων των ιδιωτών με τα νέα ομόλογα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στην αρχή του 2012.


newscode

Η γυναίκα με τα πόδια γίγας!!Δεν θα το πιστεύετε!!

Η Μάντυ Σέλαρς ειναι Βρετανίδα , 34 χρονών ,της αρέσει

ο Κινηματογραφος οι Φιλοι και να βγαίνει έξω.Ομως η Μάντυ Σελαρς εχει κατι που την κάνει να ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους Ανθρωπους..

Η Κυρία Σέλαρς εχει εξαιρετικά τεραστια πόδια που κάνουν την ζωή της πολύ δύσκολη. Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν γιατί τα πόδια της Mandy Σέλαρς μεγαλώνουν σε αντιθεση με το υπολοιπο σώμα της.Το μόνο που της λένε είναι ότι η μόνη επιλογή της είναι ένας ριζικός ακρωτηριασμός. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για μια νέα Θεραπεία αλλα δυστηχώς δεν βρήκε λύση στο πρόβλημα της.Οι άνθρωποι την κοιτάζουν επίμονα κάθε φορά που Βγαινει από το σπίτι.Χρειάζεται ένα ειδικό αυτοκίνητο για να μπορεί να μετακινηθεί ενώ πρέπει να έχει γυρω της αλλους Ανθρώπους για να την βοηθούν.Το χειρότερο ειναι πως η κατάστασή της επιδεινώνεται συνεχώς γιατί τα πόδια της εξακολουθούν και μεγαλώνουν και οι γιατροί λένε ότι χρειάζεται επειγόντως ακρωτηριασμός .Οπως δηλωνει :'Όπως μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος των ποδιών μου κάνουν το περπάτημα δύσκολο και χρειαζονται δεκανίκια για να σταθώ όρθια.Χρησιμοποιώ ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι, όταν πάω έξω».ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙΟι Γιατροί δεν μπορουν να βρούν τι ακριβώς εχει η Μαντυ.Υποθέτουν μόνο πως ίσως πασχει απο το συνδρομο του Πρωτεα που εχει σαν αποτελεσμα να μεγαλωνουν υπερβολικά τα ακρα.athensmagazine.gr

Η γλώσσα του σώματος στον εργασιακό χώρο

Πώς μπορεί ο αποδέκτης να αποκομίσει μεγαλύτερο ποσοστό του μηνύματος από τη μη λεκτική μας επικοινωνία και όχι από τα λόγια μας.

Πολλοί από εμάς έχουν ακούσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του μηνύματος που τελικά φτάνει στον αποδέκτη μεταδίδεται από τη μη λεκτική μας επικοινωνία και όχι από τα λόγια μας. Σωστά! Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι μπορούμε να ελέγξουμε τη γλώσσα του σώματός μας, μεταδίδοντας το μήνυμα που επιθυμούμε. Λάθος! Μπορούμε να ελέγξουμε κάποιες ή και αρκετές από τις κινήσεις μας, αλλά οι υπόλοιπες θα μας «προδώσουν».
Για μία σωστότερη ανάλυση των σημάτων της μη λεκτικής επικοινωνίας ξεκινούμε ως εξής:
Α. Πρόσωπο
Σημαντικά θέματα που αφορούν το πρόσωπό μας είναι:
- Το σκέπασμα του στόματος του συνομιλητή μας όταν μας ακούει σημαίνει ότι σκέφτεται πως λέμε ψέματα.
- Το σκέπασμα του στόματός μας όταν μιλάμε δείχνει την προσπάθειά μας να αποκρύψουμε στοιχεία. Και αυτό το σήμα εκλαμβάνεται αρνητικά.
- Ο ιδρώτας μας κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνομιλίας προδίδει ανυπαρξία ελέγχου της κατάστασης από την πλευρά μας, καθώς έχουμε περιέλθει σε δύσκολη θέση. Εκλαμβάνεται αρνητικά.
- Βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση: όταν τρίβουμε τη μύτη, το πηγούνι ή το αυτί μας τη στιγμή που μιλάμε. Προσοχή: αποφύγετέ τα οπωσδήποτε!
- Όταν ακούμε, οι προηγούμενες ενέργειες φανερώνουν σκεπτικισμό ή και δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του συνομιλητή μας.
- Η παλάμη που στηρίζει το πρόσωπό μας δείχνει αδιαφορία ή και κούραση. Αν δούμε τον συνομιλητή μας στη συγκεκριμένη στάση είναι καλό να σταματήσουμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας.
- Το κοίταγμα πάνω από τα γυαλιά μιλά για επιθετική από τη μεριά μας διάθεση προς τον απέναντί μας.
Β. Κορμός και άνω άκρα
Σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορμό είναι:
- Το σταύρωμα των χεριών του συνομιλητή μας στο στήθος φανερώνει ανάγκη αυτοπροστασίας ή άμυνα. Δεν είναι θετικό σημάδι και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε την αιτία του.
- Το πιάσιμο και με τα δύο χέρια μιας τσάντας ή ενός ποτηριού δείχνει την αμηχανία μας, καθώς προσπαθεί να κρύψει τα ευαίσθητα σημεία μας, το στήθος και την κοιλιά μας.
- Ακάλυπτο στήθος και κοιλιά σημαίνουν ότι δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε σε μια συζήτηση, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και ειλικρινείς σε όσα λέμε.
- Το τρίψιμο των παλαμών μεταξύ τους δείχνει την έξαψή μας και την προσμονή μιας θετικής έκβασης της συζήτησης.
Γ. Κάτω άκρα
Σημαντικά θέματα που αφορούν τα κάτω άκρα είναι:
- Το σταύρωμά τους, αν συνδυάζεται και με σταύρωμα των χεριών, δείχνει κλείσιμο των διαύλων επικοινωνίας. Αποφύγετέ το.
- Σταύρωμα μπορεί όμως να υπάρχει επειδή απλώς είναι άβολη η καρέκλα ή έτσι συνηθίζεται. Άρα από μόνο του δεν δείχνει πολλά. Αναζητήστε και άλλα σήματα.
Δ. Αξεσουάρ
Σημαντικά θέματα που αφορούν τα αξεσουάρ είναι:
- Το απότομο σβήσιμο του μόλις αναμμένου τσιγάρου δείχνει την αρνητική μας διάθεση σχετικά με τα όσα ακούμε εκείνη τη στιγμή.
- Το άναμμα του τσιγάρου, η νωχελική διάθεση και το αόριστο κοίταγμά μας προς κάποιο, π.χ., παράθυρο φανερώνουν ότι αυτό που ακούμε μας αρέσει.
- Το νευρικό παίξιμο κομπολογιού, στυλό ή κλειδιών φανερώνει την αμηχανία ή και τον εκνευρισμό μας.
Πηγή : www.kariera.gr

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Χημικοί ψεκασμοί....Μας ψεκάζουν σα κατσαρίδες....

Προς κάθε αρμόδιο Υπουργό της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Πρωθυπουργό και τους Κυβερνήτες Παγκοσμίως.
Θέμα: Διενέργεια χημικών αεροψεκασμών, στα πλαίσια της εφαρμογής του παγκόσμιου προγράμματος της «γεωμηχανικής», δηλαδή της χειραγώγησης του κλίματος.
Κύριοι,
Διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, αφορά όλο τον πλανήτη και άπτεται της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος. Θεωρούμε ότι υπάρχει μία συνωμοσία σιωπής για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, το οποίο όμως γίνεται φανερό, σχεδόν καθημερινά, στους πολίτες από τις λευκές «ουρές» των αεροπλάνων που δε σβήνουν αλλά απλώνουν στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας τεχνητή νέφωση και αλλάζοντας, πολλές φορές, τον καιρό ακόμα και μιας ολόκληρης περιοχής. προκαλώντας έντονα καιρικά φαινόμενα.

Περιέχουν υδρόφιλες χημικές ουσίες, όπως βάριο, άλατα, οξείδια αλουμινίου ή και χαλαζία που απορροφούν την ατμοσφαιρική υγρασία, αντανακλούν στο διάστημα μέρος τη ηλιακής ακτινοβολίας. Υπάρχουν πληροφορίες ότι
αυτές οι «χημικές ουρές» γίνονται για πειραματική εφαρμογή νέων στρατιωτικών και άλλων τεχνολογιών, που χρησιμοποιούν και επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και άλλα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας, για τεχνητή τροποποίηση του καιρού και εφαρμογή βιολογικών πειραμάτων σε ολόκληρους πληθυσμούς. Ως πολίτες της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη απαιτούμε να πληροφορηθούμε την αλήθεια. Δε δεχόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα σε ένα πείραμα με αβέβαιες επιπτώσεις στους οργανισμούς του πλανήτη και τους πολίτες και ζητούμε να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

� Γίνονται οι παρατηρούμενοι αεροψεκασμοί για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας ή για άλλο σκοπό?

� Ποιοι δίνουν άδειες πτήσεων πάνω από την Ελληνική και την Παγκόσμια Επικράτεια και γιατί δεν ενημερώνονται οι πολίτες?

� Ποιοι είναι οι στόχοι των σχετικών πειραματισμών?

� Ποιάς έκτασης είναι το μέγεθος της ζημιάς που έχει ήδη υποστεί το φυσικό μας περιβάλλον?

� Γιατί δεν έχει εκδοθεί, μέχρι σήμερα, ούτε μία επίσημη ανακοίνωση από τις διάφορες κυβερνήσεις ή κάποιο παγκόσμιο οργανισμό?

� Γιατί δεν έχει γίνει παράλληλη αξιολόγηση των οποιωνδήποτε πειραματισμών από την διεθνή επιστημονική κοινότητα?

� Γιατί δεν απαντήθηκαν οι σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών μας και γιατί οι κυβερνήσεις παγκοσμίως συνεχίζουν να προσποιούνται ότι αγνοούν το θέμα?


news24

Το 60% των σύγχρονων Ελληνίδων αυτοϊκανοποιείται

Η ερωτική ζωή των Ελληνίδων, όπως φαίνεται περνά… κρίση καθώς 6 στις 10 γυναίκες δηλώνουν πως αυτοϊκανοποιούνται, όπως καταγράφουν επίσημα στοιχεία ελληνικών ερευνών.

Εν έτει 2011, η πλειοψηφία των γυναικών δεν έχει κάποιο σύντροφο στο πλευρό της, με αποτέλεσμα να βρίσκει “τον έρωτα” υπό την μορφή της αυτοϊκανοποίησης!

Σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%.

Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών έχει να κάνει σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο και το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια.

Περίπου μια στις τρεις γυναίκες (30%) παραδέχεται ότι δεν είναι μονογαμική, ενώ περισσότερες από τις μισές από τις 400 γυναίκες, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν, ότι θα μπορούσαν να καταφύγουν σε φαρμακευτικές μεθόδους προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους απόδοση.

streetnews

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τώρα και απο το γηπεδο...

Τουρκία: Αγώνας δρόμου από τα σωστικά συνεργεία

Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε χθες τα νοτιοανατολικά της χώρας και ενώ εκφράζονται φόβοι ότι εκατοντάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.
Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε χθες τα βορειοανατολικά της χώρας και ενώ εκφράζονται φόβοι ότι εκατοντάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.
Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των τουρκικών αρχών έχουν χάσει τη ζωή τους 264 άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1300. Πάνω από 1.000 κτήρια καταστράφηκαν στην περιοχή, με τις πόλεις Βαν και Έργκις να έχουν πληγεί περισσότερο από το χτύπημα του Εγκέλαδου.
Το έργο των διασωστών δυσχεραίνει η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χωριά και πόλεις σε όλη την Ανατολία, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Σύμφωνα με το CNN Turk, από το σεισμό καταστράφηκε και ο κύριος δρόμος που συνδέει τη Βαν με την Έργκις.
Όσο η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη, οι αρχές μοιράζουν ψωμί και τρόφιμα στους πληγέντες, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα τους γύρω από φωτιές στους δρόμους με κουβέρτες.
Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι περίπου 100 ειδικοί έφθασαν στην πληγείσα ζώνη, ώστε να συντονίσουν την επιχείρηση διάσωσης αλλά και τις δράσεις ανακούφισης των πληγέντων.
Διανεμήθηκαν επίσης περίπου 5.000 σκηνές και 11.000 κουβέρτες, σόμπες και φαγητό, καθώς και κινητές κουζίνες για τους αστέγους.
Περισσότεροι από 200 μετασεισμοί έχουν «ταρακουνήσει» την περιοχή από την ώρα του κύριου σεισμού, ο οποίος είχε διάρκεια 25 δευτερολέπτων.
Ο Ταγίπ Ερντογάν που ταξίδεψε χθες στη Βαν για να αποκτήσει εικόνα της έκτασης της καταστροφής, επέστρεψε στη Αγκυρα και συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο, ώστε να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο εξής.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα του είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα μόνη της και ευχαρίστησε τα κράτη που προσφέρθηκαν να παράσχουν βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων της Αρμενίας και του Ισραήλ, κράτη με τα οποία οι διμερείς σχέσεις τον τελευταίο καιρό έχουν ψυχρανθεί.
Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε βαθιά λυπημένος για τις ανθρώπινες απώλειες και για την καταστροφή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, «εκφράζει από καρδιάς συμπόνια στην κυβέρνηση και τους πολίτες της Τουρκίας».

naftemporiki