Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σημίτης: “Το ένα ευρώ θα είναι 600 δραχμές αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη”

Τους κινδύνους που απορρέουν από το ενδεχόμενο ακόμη και μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας που μπορεί όμως να οδηγήσει σε προσωρινή έξοδο από το ευρώ, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής”. “Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση”, τονίζει και εκτιμά ότι το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι τυχόν έξοδός μας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο γιατί θα είναι καταστροφική.
«Σε μια τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων μας», επισημαίνει ο κ. Σημίτης.
Ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι ο βέβαιος πανικός δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη, η οργή ανάλογη της χωρίς προηγούμενο φτώχειας και ανεργίας.
Στο άρθρο του ο κ. Σημίτης εκτιμά ότι όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή «αναστολή» της συμμετοχής της χώρας που χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη.
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, έξωση, θα πραγματοποιηθεί, ίσως με υποσχέσεις για σύντομη επάνοδο στο ευρώ. Παρ’ όλα αυτά θα είναι πιθανότατα εξίσου δραματική με τη μη ελεγχόμενη.
«Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα» αναφέρει παράλληλα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς.
zoomnews

Ξέχνα το Wi-Fi kai ετοιμάσου για την εποχή του Li-Fi




Φαντάσου έναν κόσμο στο οποίο κατεβάζεις μια ολόκληρη σεζόν από τα φιλαράκια σε μόλις ενάμιση λεπτό, μια ταινία σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το itunes (η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική να σου θυμίσω) μέχρι να πεις κιχ.

Αυτός είναι ο κόσμος του Li-Fi, μιας τεχνολογίας που επανέρχεται δυναμικά για να αντικαταστήσει (ίσως) τα ασύρματα δίκτυα με τα οποία διεξάγονται οι επικοινωνίες μας σήμερα.

Η τεχνολογία βασίζεται σε μια νέα γενιά διόδων φωτός, τα περίφημα LED. Αν σε ενδιαφέρει η geeky πλευρά του πράγματος, η τεχνολογιά του VLC (visible light communication) χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να μεταδώσει δεδομένα. Οταν το LED είναι αναμένο μεταδίδει το ελάχιστο ποσό πληροφορίας π.χ. 1. Όταν είναι κλειστό μεταδίδει το 0.

Η γερμανική κατοχή, τότε και σήμερα…


Η γερμανική κατοχή, τότε και σήμερα…Τότε ήταν το 1941, τώρα λέγεται Χορστ Ράιχενμπαχ: ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας…
Η εφημερίδα που βλέπετε είναι τα σημερινά «Νέα», που μετά την κατοχή (1945) έβγαλαν το «Αθηναϊκά» από τον τίτλο τους, για να «ξεχαστεί» η «συνεργασία» του εντύπου με τους κατακτητές. Όπως όμως κι αν λέγεται ο Γερμανός «υπουργός», όπως και να λέγεται η εφημερίδα, η ιστορία σαν να επαναλαμβάνεται…
 
tsantiri.gr


Ερευνα...Με τις δραχμές ένας καφές θα κάνει 3750 δρχ και ένα ποτό 7,5 χιλιάρικα


Το ένα ευρώ θα ισούται με 750 νέες δραχμές... Σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικών μελετών Roubini Golbal Economics...
εαν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή τότε θα πρέπει να γίνει υποτίμηση εως και 120% από την αξία που είχε όταν σφραγίστηκε η ισοτιμία της με το ευρώ.
Όταν καλωσορίζαμε το ευρώ το ανταλλάσαμε με 340,075 δραχμές.
Η Roubini Golbal Economics εκτιμά πως για να μειωθούν τα ελλείμματα της Ελλάδας θα πρέπει να...... υποτιμξθεί η νέα δραχμή κατά 120% από την παλιά ισοτιμία.
''Υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές απαιτούν από την Ελλάδα να μειώσει στο μισό την αρνητική καθαρή της θέση σε δύο χρόνια, εκτιμούμε πως η νέα δραχμή θα πρέπει να είναι 120% πιο αδύναμη, σε πραγματικούς όρους.Αυτό δεν θα ήταν παράλογο.Θα αντιμετώπιζε άμεσα το επαχθές και πραγματικό πρόβλημα του βάρους των χρεών της ελληνικής οικονομίας'' τονίζει η εταιρεία συμφερόντων του οικονομολόγου Ν.Ρουμπινί.
news 24



Μαζί τα φαγάμε, ας βοηθήσουμε!!!!!!

.....................

Το γέλιο είναι «φάρμακο» για την άνοια


Σε «φάρμακο» για την άνοια αναδεικνύεται το γέλιο. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η γελωτοθεραπεία μπορεί να μειώσει κατά 20% τον εκνευρισμό των ασθενών, βελτιώνοντας επίσης την ψυχική τους διάθεση.

Η μελέτη, που τιτλοφορείται «SMILE», διήρκησε τρία χρόνια, πραγματοποιήθηκε σε 400 ανοϊκούς ενοίκους 36 γηροκομείων της Αυστραλίας και διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο γελωτοθεραπευτής Ζαν-Πωλ Μπελ, ο οποίος συνήθως εργάζεται ως «γιατρός-κλόουν» για άρρωστα παιδιά, χρησιμοποίησε συνδυασμό παιχνιδιών, ανεκδότων και τραγουδιών για να προκαλέσει το γέλιο στους μισούς από τους εθελοντές.

Σε κάθε γηροκομείο, ένα μέλος του προσωπικού εκπαιδεύτηκε ώστε να είναι το «αφεντικό του γέλιου». Ρόλος του ήταν να φροντίζει να ενσωματωθεί το γέλιο στην ρουτίνα όσων εθελοντών υποβάλλονταν σε γελωτοθεραπεία.

Οι υπόλοιποι 200 εθελοντές δεν υποβλήθηκαν σε αυτή τη μορφή θεραπείας.

Καθώς περνούσε ο καιρός, οι ασθενείς που έκαναν γελωτοθεραπεία έδειχναν πιο ήρεμοι, πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στο γηροκομείο και λιγότερο νευρικοί. Στο τέλος της μελέτης, ο εκνευρισμός τους είχε μειωθεί κατά 20%, με αντίστοιχη βελτίωση στην εν γένει ψυχική τους διάθεση.

«Το 20% ακούγεται μικρό, αλλά είναι ακριβώς το ποσοστό της βελτίωσης που περιμένεις όταν δίνεις στους ανοϊκούς ασθενείς αντιψυχωσικά φάρμακα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Λι-Φέι Λόου, από τη Σχολή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Όπως εξήγησε ο δρ Λόου, παρουσιάζοντας τη νέα μελέτη στο πλαίσιο του Εθνικού Ερευνητικού Φόρουμ για τις Άνοιες που διοργανώνει το υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας, ποσοστό 70-80% των πασχόντων από άνοια βασανίζονται από τον εκνευρισμό.

«Ο εκνευρισμός τους εκδηλώνεται με σωματική και λεκτική βία, περιπλάνηση, φωνές και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ερωτήσεις», εξήγησε. «Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί πρόκληση τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους φροντιστές τους - είτε μένουν σπίτι τους είτε σε γηροκομεία».

Ο δρ Λόου πρόσθεσε πως οι ανοϊκοί ασθενείς δεν ήταν οι μόνοι που ωφελήθηκαν από την γελωτοθεραπεία.

«Οι εργαζόμενοι των γηροκομείων που συμμετείχαν στη μελέτη, δήλωσαν πως η όλη διαδικασία βελτίωσε και την δική τους ψυχική διάθεση, καθώς έβλεπαν τους ασθενείς τους να νιώθουν καλύτερα και ερχόμενοι λιγότερο αντιμέτωποι με τον εκνευρισμό τους. Έτσι, ωφελήθηκε και η ποιότητα της εργασίας τους», είπε.



iatros24

''ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ,ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ''ΔΗΛΩΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ SPIEGEL!

Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι …κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!

Ο καθηγητής σε.....

Το χωριό που «έφυγε» από το ευρώ

Το γραφικό χωριό Φιλετίνο στην Ιταλία,
με 600 κατοίκους - 598 επίσημα - προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στη Ρώμη, καθώς μετά που ανακηρύχθηκε Πριγκιπάτο, εξέδωσε και...



δικό του νόμισμα αποκηρύσσοντας το ευρώ. Η ισοτιμία του φιορίτο προς το ευρώ είναι 1 προς 72 σεντς. Το μεσαιωνικό χωριό βρίσκεται μεταξύ Ρώμης και Πεσκάρα σε υψόμετρο 1.063 μέτρων.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δειτε το......

Παραλήρημα ανθελληνικής προπαγάνδας

Άλλο η διπλωματία, άλλο τα προκλητικά βίντεο των Γερμανών

Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν πριν από λίγο με την ψήφο τους βοήθεια ύψους 22,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια προς την Ελλάδα.

Καλή η διπλωματία αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει δημοσιεύματα του Focus που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας με καυστικά σχόλια για τους Έλληνες καθώς και ένα παλαιότερο βίντεο από τη δημοφιλή εκπομπή «Harald Schmidt Show», που προβλήθηκε από το κανάλι «Das Erste», το οποίο ανήκει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Όλα αυτά συντηρούν την ανθελληνική προπαγάνδα των Γερμανών που δεν σταματούν να ασχολούνται με την Ελλάδα παρά τις κινήσεις ματ που κάνουν κατά καιρούς οι Γερμανοί.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων  η ανιστόρητη παρουσιάστρια δείχνει φωτομονταρισμένη εικόνα από αρχαίο αγγείο όπου ένας τούρκος πηδάει έναν Έλληνα που κρατάει την Ελληνική σημαία, ενώ εκτενής αναφορά γίνεται για τη διαφθορά των Ελλήνων και για το πώς εξαπάτησε την ευρωζώνη για να γίνει μέλος της.






newsbeast

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τι σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στα Σκόπια

Του Κώστα Τζεβελέκου
 
Διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί από σήμερα, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Ερντογάν θα συμμετέχει στην επίσημη τελετή αποφοίτων πρώτης γενιάς από το τουρκικό πανεπιστήμιο των Βαλκανίων που βρίσκεται στα Σκόπια.
Επίσης, θα συμμετάσχει στην πανηγυρική εκδήλωση του πολύχρωμου τζαμιού στο Τέτοβο και στα εγκαίνια της θρησκευτικής σχολής Hafiz που λειτουργεί μέσα στο τζαμί και χρηματοδοτήθηκε από το κόμμα του Ερντογάν, δηλαδή από τον μέντορά του και πολυεκατομμυριούχο Γκιουλέν.
Εν συνεχεία, ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολας Γκρουέφσκι και άλλους εκπροσώπους κομμάτων ιδιαίτερα όμως με την ηγεσία των Αλβανών.
Τον τούρκο πρωθυπουργό συνοδεύει ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι και θα υπογράψουν οικονομικές , στρατιωτικές και αμυντικές συμφωνίες.
Με την επίσκεψη αυτή, ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι η Τουρκία ελέγχει τα Σκόπια και γενικότερα τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων.
Τουρκικές επενδύσεις
Αξίζει να σημειωθεί το νέο κτίριο του αεροδρόμιου των Σκοπίων το κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία TAV η οποία όμως έχει αναλάβει και τη διαχείριση όλου του αεροδρομίου.
Η εταιρεία δώρισε έναν ακόμα άγαλμα τον έφιππο Αλέξανδρο στο αεροδρόμιο το οποίο φυσικά ονόμασε «Μέγας Αλέξανδρος».

Ελληνοτουρκική ...φιλία;

 Από καιρό σκεφτόμουν  να γράψω ένα άρθρο για την Ελληνοτουρκική φιλία ή μάλλον καλύτερα για αυτή την ιδιότυπη σχέση των δύο αυτών χωρών .Απ την αρχή που (ξανά) έσκασαν τα Τούρκικα σήριαλ βλέπω παντού στο facebook  "Μισώ της Τούρκικες σειρές" ή είναι προδότες όσοι βλέπουν Τούρκικα και έχω μείνει στήλη άλατος διότι και εγώ βλέπω Τούρκικα και τα βρήσκω απλά σαπουνόπερες για να διασκεδάζει και να πέρνα ευχάριστα την 1 με 1.30 ώρα της η Ελληνίδα ή Τουρκάλα νοικοκυρά ή ο Έλληνας ή ο Τούρκος άνεργος  αφού λεφτά για έξοδο πλέον δεν παίζουν .Το κακό είναι ότι έχει παραγίνει το κακό με τα Τούρκικα σήριαλ και σπανία βλέπεις Ελληνικό ναι αυτό είναι πρόβλημα για ηθοποιούς για τεχνικούς σεναριογράφους σκηνοθέτες, αλλά κανείς δεν πάει να κατακτήσει έναν λαό με τα σήριαλ του είναι γελοίο και σαν σκέψη  ,άλλα το ότι οι Τούρκοι εποφθαλμιούν εδάφη της χώρας  και να ισχυροποιηθούν στα Βαλκάνια καταλαμβάνοντας χώρες είναι γεγονός και μάλιστα παρουσιάστηκε σε Τούρκικη εφημερίδα Millliet " Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ 2040" στην οποία φυσικά δεν υπάρχει καθόλου Ελλάδα και εδάφη της Ρωσίας και καθώς και όλη η μέση Ανατολή (εικόνα 1)


Εικόνα 1
Και πάλι ας μην πιαστώ από ένα άρθρο για να κρίνω το πως μας βλέπει η γείτονα και "φίλη" Τουρκία , Θα πάω  στην ανοιχτή απειλή πολέμου που έχει θέσει ως βέτο η Τουρκία αν κάνουμε χρήση του δικαιώματος μας να επεκταθούμε στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο .  Οι Τούρκοι έχουν ένα θέμα με την Ιστορία ,δεν δέχονται ότι αυτοί κάψανε της γειτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων στην Σμύρνη ,πρόσφατα μιλούσα με Τουρκάλα νεαρή στο Facebook και μου είπε πως "πότε δεν θα καίγανε την Σμύρνη διότι είναι Τούρκικη πόλη και ότι οι Τούρκοι δεν είναι δολοφόνοι " βεβαία

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

600.000.000 ευρώ χρωστά η σύζυγος του υπουργού Σηφουνάκη στο Δημόσιο!

Αρθρο του/της: Χριστιάννα Λούπα

Είναι πραγματικά, να απορεί κανείς, για το που βρίσκουν οι κυβερνώντες, το τόσο πολύ θράσος τους…
Αραγε, αυτοί είναι τόσο πολύ ξύπνιοι, ή εμείς κοιμόμαστε, παραπάνω από όσο πρέπει; Πιθανολογώ το δεύτερο. Γιατί αν ισχύει το πρώτο, βρείτε μου.. πηγάδι, να πάω να πέσω μέσα.
Έχουμε λοιπόν και λέμε.
Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, που….
χρωστούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην εφορία, στάθηκαν αρκετά, για να αναγκάσουν την τότε υπουργό Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον τουρισμό, Αγγελική Γκερέκου, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από το αξίωμά της.
Κι αυτό, γιατί η Κερκυραία ηθοποιός και πολιτικός, ήταν ΣΥΖYΓΟΣ του Τόλη. Και το ήθος της, ¨στριμώχθηκε¨ από την δικαιολογημένη της ευθιξία. Και έτσι… μας τελείωσε.
Τα χρέη των εξακοσίων ( καλά διαβάσατε 600 εκατομμυρίων ευρώ ) προς το δημόσιο,….
της κυρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν στον ΣΥΖYΓΟ της, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, για να έχει, μια ανάλογη, με την κυρία Γκερέκου, ευθιξία;

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραήλ....Το κράτος που χρηματοδοτεί την γέννηση παιδιών...

Το Ισραήλ είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της εξωσωματικής γονιμοποίησης και το νοσοκομείο που πραγματοποιεί 7.000 θεραπείες το χρόνο είναι μια από τις πολυσύχναστες κλινικές γονιμοποίησης στον κόσμο. Αντίθετα από άλλες χώρες που τα ζευγάρια μπορεί να χρεοκοπήσουν στην προσπάθειά τους να  συλλάβουν, το Ισραήλ παρέχει δωρεάν απεριόριστες θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης μέχρι και την γέννηση 2 μωρών σε γυναίκες μέχρι 45 ετών. Παρ' όλο που οι θεραπείες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες δημόσιας υγείας της χώρας, η πολιτική είναι από τα λίγα θέματα στο οποίο σχεδόν όλοι οι τομείς της ισραηλινής κοινωνίας φαίνεται ότι συμφωνούν.
Το Ισραήλ, έχει εστιάσει στην προώθηση του του ποσοστού των εβραϊκών γεννήσεων προκειμένου να διατηρήσει την εβραϊκή πλειοψηφία και πιο πρόσφατα ως αντίβαρο στα υψηλότερα ποσοστά γονιμότητας των Παλαιστινίων στις κατεχόμενες περιοχές. Οι άραβες πολίτες του Ισραήλ, έχουν τα ίδια δικαιώματα στις πληρωμένες από το κράτος θεραπείες γονιμότητας.
Ένα μεγάλο κέντρο αναπαραγωγής μωρών είναι η Ασούτα, που πραγματοποιεί περίπου το 1/4 των  28.000 θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης του Ισραήλ το χρόνο.  Στο κέντρο γονιμότητας, μεταξύ της αίθουσας όπου γίνεται η ωοληψία των ωαρίων και της αίθουσας όπου γίνεται η εμβρυομεταφορά στους ασθενείς, βρίσκεται ένα εργαστήριο που φιλοξενεί 60.000 κατεψυγμένα έμβρυα.
Η ακμάζουσα βιομηχανία παρέχει πλεονεκτήματα και στους ισραηλινούς γιατρούς.  Η μεγάλη δεξαμενή των ασθενών με τα ποικίλα προβλήματα γονιμότητας τους έχει βοηθήσει να προσαρμόσουν τις θεραπείες που καταλήγουν με μια επιτυχή εγκυμοσύνη, λένε. Και επειδή το κόστος δεν είναι θέμα, υπάρχει λιγότερη πίεση για να εμφυτευτούν πολλά έμβρυα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες από το επιθυμητό κυήσεις.