Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραήλ....Το κράτος που χρηματοδοτεί την γέννηση παιδιών...

Το Ισραήλ είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της εξωσωματικής γονιμοποίησης και το νοσοκομείο που πραγματοποιεί 7.000 θεραπείες το χρόνο είναι μια από τις πολυσύχναστες κλινικές γονιμοποίησης στον κόσμο. Αντίθετα από άλλες χώρες που τα ζευγάρια μπορεί να χρεοκοπήσουν στην προσπάθειά τους να  συλλάβουν, το Ισραήλ παρέχει δωρεάν απεριόριστες θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης μέχρι και την γέννηση 2 μωρών σε γυναίκες μέχρι 45 ετών. Παρ' όλο που οι θεραπείες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες δημόσιας υγείας της χώρας, η πολιτική είναι από τα λίγα θέματα στο οποίο σχεδόν όλοι οι τομείς της ισραηλινής κοινωνίας φαίνεται ότι συμφωνούν.
Το Ισραήλ, έχει εστιάσει στην προώθηση του του ποσοστού των εβραϊκών γεννήσεων προκειμένου να διατηρήσει την εβραϊκή πλειοψηφία και πιο πρόσφατα ως αντίβαρο στα υψηλότερα ποσοστά γονιμότητας των Παλαιστινίων στις κατεχόμενες περιοχές. Οι άραβες πολίτες του Ισραήλ, έχουν τα ίδια δικαιώματα στις πληρωμένες από το κράτος θεραπείες γονιμότητας.
Ένα μεγάλο κέντρο αναπαραγωγής μωρών είναι η Ασούτα, που πραγματοποιεί περίπου το 1/4 των  28.000 θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης του Ισραήλ το χρόνο.  Στο κέντρο γονιμότητας, μεταξύ της αίθουσας όπου γίνεται η ωοληψία των ωαρίων και της αίθουσας όπου γίνεται η εμβρυομεταφορά στους ασθενείς, βρίσκεται ένα εργαστήριο που φιλοξενεί 60.000 κατεψυγμένα έμβρυα.
Η ακμάζουσα βιομηχανία παρέχει πλεονεκτήματα και στους ισραηλινούς γιατρούς.  Η μεγάλη δεξαμενή των ασθενών με τα ποικίλα προβλήματα γονιμότητας τους έχει βοηθήσει να προσαρμόσουν τις θεραπείες που καταλήγουν με μια επιτυχή εγκυμοσύνη, λένε. Και επειδή το κόστος δεν είναι θέμα, υπάρχει λιγότερη πίεση για να εμφυτευτούν πολλά έμβρυα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες από το επιθυμητό κυήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: