Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Χρησιμοποίησε τη γυναίκα του στα χιόνια αντί για αλυσίδες!

Είναι από τα απίστευτα και όμως... ελληνικά. Συνέβη στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, τότε που η περιοχή της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας μαστίζονταν από χιονοθύελλα....Ενας οδηγός ξεκίνησε χωρίς αλυσίδες. Βρήκε ωστόσο την λύση: όταν κατάλαβε ότι ο δρόμος γλιστάει, έντυσε καλά την γυναίκα του, της έβαλε κασκόλ γύρω από το κεφάλι της και την έβαλε να κάτσει πάνω στο... καπό, ώστε να πατάνε καλά οι ρόδες του αυτοκινήτου του!!!

Η διαδρομή κράτησε περίπου στα 7 χιλιόμετρα, όσο ήταν και το πρόβλημα του ολισθηρού δρόμου. «Πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από αυτόν τον εφευρετικό οδηγό», σχολιάζει το site της Θήβας «exeisminima», από όπου και η φωτογραφία.
Κρίμα που δεν υπάρχει αντίστοιχη φωτό και από μπροστά॥

tro-ma-ktiko

H ιστορία της Λιβύης [1912-1969]

Ένα όμορφο μικρό ντοκιμαντέρ, που τονίζει τα βασικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στη Λιβύη μεταξύ 1912 και 1969....
Κατά τη διάρκεια του Ιταλοτουρκικού Πολέμου (1911-1912), η Ιταλία κατέλαβε την περιοχή και μετέτρεψε σε αποικίες τις τρεις επαρχίες της χώρας (Τρίπολη, Κυρηναϊκή, Φεζάν), ενώ το 1934 υιοθέτησε το όνομα Λιβύη σαν επίσημη ονομασία της αποικίας.
Ανάμεσα στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους, ο Βασιλιάς Ίντρις ήταν αρχηγός της λιβυϊκής αντίστασης εναντίον της ιταλικής κατοχής. Από το 1943 ως το 1951, το Φεζάν πέρασε υπό τον έλεγχο της Γαλλίας, ενώ οι άλλες δυο επαρχίες υπό βρετανική διοίκηση.
Στις 21 Νοεμβρίου 1949, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα για την ανεξαρτησία της Λιβύης πριν την 1η Ιανουαρίου 1952. Στις 24 Δεκεμβρίου 1951, η Λιβύη ανακήρυξε την ανεξαρτησία της, έχοντας πολίτευμα συνταγματικής μοναρχίας, υπό το βασιλιά Ίντρις.
Η ανακάλυψη σημαντικής ποσότητας κοιτασμάτων πετρελαίου το 1959 μετέτρεψε ένα από τα φτωχότερα έθνη στον κόσμο σε ένα κράτος με μεγάλο πλούτο. Αν και το πετρέλαιο βελτίωσε δραστικά τα οικονομικά της κυβέρνησης, άρχισε να αναπτύσσεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για τη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια του βασιλιά Ίντρις και της εθνικής ελίτ, η οποία συνέχισε να αυξάνεται με την άνοδο του Νάσερ και του αραβικού εθνικισμού στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.
Την 1η Σεπτεμβρίου 1969, μια μικρή ομάδα στρατιωτικών με επικεφαλής τον 27χρονο τότε Μουαμάρ αλ Καντάφι οργάνωσαν πραξικόπημα εναντίον του βασιλιά Ίντρις, ο οποίος βρισκόταν για λόγους υγείας στα Καμένα Βούρλα. Βασιλιάς έγινε ο ανιψιός του, Sayyid Hasan ar-Rida al-Mahdi as-Sanussi. Οι πραξικοπηματίες εκθρόνισαν τον Sayyid και τον έθεσαν υπό κατ' οίκον περιορισμό, ενώ κατήργησαν τη μοναρχία και ανακήρυξαν τη Λιβύη ως Νεα Αραβική Δημοκρατία.  [wiki]
.





epikairo

Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αποκλείει ένα πυρηνικό ατύχημα όπως αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία στο έδαφός της, προειδοποιεί ο Jan Haverkamp, ειδικός της Greenpeace για την πυρηνική ενέργεια.

Οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην ιαπωνική καταστροφή ήταν διαφορετικές, με τη Γερμανία να δηλώνει ότι κλείνει έως τον Ιούνιο όλα τα πυρηνικά εργοστάσια
που κατασκευάστηκαν πριν από το 1980 την ώρα που η Γαλλία επιμένει ότι όλοι οι δικοί της σταθμοί είναι ασφαλείς, την ώρα που η χώρα καλύπτει το 80% των ενεργειακών της αναγκών με την πυρηνική ενέργεια.

«Έχουμε 141 αντιδραστήρες στην Ευρώπη και θα έλεγα ότι οι 141 είναι οι πιο επικίνδυνοι», είπε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Haverkamp. Ξεκαθάρισε όμως ότι πράγματι κάποιοι είναι πιο επικίνδυνοι από άλλους, κάτι που εξαρτάται από τις τεχνικές προδιαγραφές ή την παλαιότητά τους.

Στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία, για παράδειγμα, υπάρχουν αντιδραστήρες όπως εκείνοι στον τόπο της καταστροφής, το εργοστάσιο Fukushima Daiichi, που δεν έχουν δευτερεύον σύστημα περιορισμού.

Στη δεύτερη κατηγορία των πιο επικίνδυνων αντιδραστήρων κατέταξε εκείνους της καναδικής εταιρείας Candu, εκ των οποίων δύο βρίσκονται στη Ρουμανία. Εάν αυτοί οι αντιδραστήρες κλείσουν πολύ γρήγορα, υπάρχει κίνδυνος προσωρινής αύξησης της θερμοκρασίας, για αυτό και είναι απαγορευμένοι στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τους αντιδραστήρες που ψύχονται με αέριο, αντί για νερό. Υπάρχουν 18 τέτοιοι στη Βρετανία. «Πρόκειται για πολύ παλιό τύπο, η Γαλλία τους έχει κλείσει όλους», εξηγεί ο Haverkamp.

Επικίνδυνοι θεωρούνται επίσης οι αντιδραστήρες που είναι παλαιότεροι των 30 ετών, για αυτό και ο ειδικός της Greenpeace χαρακτηρίζει πολύ σοφή την απόφαση της Γερμανίας να τους κλείνει।

10me3

Υποβρύχιο ποτάμι... στο σπήλαιο της Cenote Angelita

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν απο τον Anatoly Beloshchin στο σπήλαιο Cenote Angelita, του Μεξικού.
30 μέτρα βάθος, σε γλυκό νερό και πιο βαθιά στα 60 μέτρα σε αλμυρό νερό βρίσκεται ένα ποτάμι.
Στην πραγματικότητα είναι ενα στρώμα απο hydrogen sulphide (υδρόθειο)..
Για να το πιστέψετε πρέπει να το δείτε με τα μάτια σας...




Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στην τελική ευθεία το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Στην τελική ευθεία το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας από ψηλά

Ενα υπερσύγχρονο μουσειακό συγκρότημα ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή στη Θήβα για να αναδείξει τη διαχρονικότητα του πολιτισμού της Βοιωτίας από τους Προϊστορικούς χρόνους ως και τη Μεταβυζαντινή εποχή. Πήλινες πινακίδες που φέρουν χαραγμένη τη Γραμμική Β γραφή, δεκάδες σφραγίσματα και λεπτοτεχνήματα από χρυσάφι, ελεφαντόδοντο, λαζουρίτη και άλλα πολύτιμα πετράδια της Μυκηναϊκής εποχής, πρωτόγνωρα αρχαϊκά γλυπτά και σκεύη, πλήθος αφιερωμάτων από τα μεγάλα ιερά του Απόλλωνα, των Καβίρων, των Θεσμοφόρων θεοτήτων Δήμητρας και Κόρης και του τεμένους του Ηρακλή και των τέκνων του, επιτύμβιες στήλες, πήλινα αριστουργήματα ειδωλοπλαστικής _της κατεξοχήν παραγωγής της αρχαίας βοιωτικής τέχνης _ περιμένουν την έκθεσή τους στις νέες εγκαταστάσεις.

«Η νέα έκθεση αρχαιοτήτων είναι ανανεωμένη εκ βάθρων με σύγχρονη και εν μέρει αναστρέψιμη εκθεσιακή φιλοσοφία, με δυναμική και με εκπαιδευτική λειτουργικότητα», λέει ο διευθυντής της Θ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Βασίλης Αραβαντινός για το νέο μουσείο. Και μεταξύ των εκθεμάτων έχει να επισημάνει ιδιαίτερα μία συλλογή σφραγιδοκυλίνδρων και κοσμημάτων από λαζουρίτη, που ταξίδεψαν ως τη Θήβα από τη Μεσοποταμία και το Αφγανιστάν. Τις σπανιότατες στην Ελλάδα ζωγραφιστές νεκρικές λάρνακες, με έμπνευση από την Κρήτη και προέλευση από τη μυκηναϊκή Τανάγρα. Τις βοιωτικές εγχάρακτες στήλες, τους Κούρους από το Πτώο, τις ιέρειες από την Αυλίδα, τις γνωστές πλην εξαίρετες Ταναγραίες. «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών μαζί με τα μικρότερα που ήδη εγκαινιάσθηκαν στην Χαιρώνεια και την Τανάγρα συνιστούν μία σπάνια κιβωτό πολιτισμού και θησαυροφυλάκιο ιστορικών κειμηλίων», προσθέτει ο κ. Αραβαντινός.

Το νέο κτίριο βασισμένο σε μελέτη του αρχιτέκτονα Μιχ. Σουβατζίδη άρχισε να κτίζεται το 2005 και παραδόθηκε το 2010. Πρόκειται στην ουσία για επέκταση η οποία χωροθετήθηκε σε συνέχεια του υπάρχοντος κτιρίου, υπεδιπλασιάζοντας την έκτασή του και διαμορφώθηκε με μικρότερους διασπασμένους όγκους γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο. Η νέα κατασκευή ακολουθεί μάλιστα το έντονο ανάγλυφο της βόρειας κλιτύος του λόφου της Καδμείας και διαρθρώνεται σε τέσσερα επίπεδα στα οποία στεγάζονται, εκτός από τους νέους εκθεσιακούς χώρους (στο ανώτερο), συμπληρωματικές λειτουργίες καθώς και διοίκηση (στο επίπεδο του ισογείου). Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογισθεί ο ημιυπαίθριος χώρος ανάδειξης των ανασκαμμένων αρχαιοτήτων, που έχει ενταχθεί στην επίσκεψη του Μουσείου και είναι μάλιστα ορατός από την έκθεση.

Το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων χώρων του συγκροτήματος είναι πλέον 2692 τ.μ. (έναντι 613 του παλαιού). Οι καθαρά εκθεσιακοί χώροι καλύπτουν 1.000 τ.μ. στα οποία αμέσως προστίθενται 1.390 των εκθεσιακών ημιυπαίθριων και 1.750 του προαυλίου και λοιπών υπαίθριων χώρων, σε μέρος των οποίων θα τοποθετηθούν μη ευπαθείς αρχαιότητες (λέοντες, κιονίσκοι, επιτύμβιοι βωμοί και κύβοι). Σημαντικό είναι εξάλλου ότι το συγκρότημα θα διαθέτει χώρους συντήρησης, σχεδίασης, αποθήκευσης, μελέτης και βιβλιοθήκες, όπως απαιτείται από σύγχρονα μουσεία.

Οσον αφορά την έκθεση, όπως λέει ο κ. Αραβαντινός «Ο επισκέπτης θα ενημερώνεται πρώτα για τη φύση του τόπου, την ιστορία των ανασκαφών και των λαθρανασκαφών. Ακολουθούν η προϊστορική ενότητα, και στη συνέχεια οι ιστορικοί χρόνοι με επιτύμβια μνημεία και κτερίσματα ταφών από τις συλημένες νεκροπόλεις καθώς και ευρήματα από την ίδια την πόλη. Ολα αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τη ζωή, την ιστορία, τις περιόδους ακμής και συρρίκνωσης της πόλης και της περιοχής»। Να σημειωθεί ότι η «επανίδρυση» και αναδιοργάνωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας είναι η τρίτη κατά σειράν στην ιστορία του.

tovima

Tο ανεκδοτο της ημερας!!!


Οδηγός αυτοκινήτου τρέχει με 200.

Περνάει μπροστά από περιπολικό , το οποίο αρχίζει να τον καταδιώκει . Κάποια στιγμή, ο οδηγός κάνει στην άκρη και σταματάει .


Μπάτσος : - Πας καλά άνθρωπέ μου? Θέλεις να σκοτώσεις κόσμο?
Οδηγός : - Εχμ... έτρεχα ε?
Μπάτσος: - Μόνο έτρεχες ? Άδεια, δίπλωμα .
Οδηγός: - Ξέρετε... δεν έχω .
Μπάτσος : - ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ? Και τρέχεις έτσι ? Δεν πάμε καλά.. Βγες από το αυτοκίνητο .

Οδηγός : - Αν θέλετε να με ψάξετε , θα έλεγα να μην το κάνετε.
Μπάτσος : - Γιατί?
Οδηγός : - Ε να.. έχω και το σταφ επάνω μου.
Μπάτσος: - Σταφ ? Ναρκωτικά ??? Έχεις και ναρκωτικά??!?
Οδηγός: - Ε γιατί νομίζατε πως έτρεχα .. έχω να κάνω παράδοση.. άσε που με καθυστέρησε και ο έμπορας και έχω αργήσει.
Μπάτσος: - Μα εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα. Βγες έξω , θα ψάξω και το αυτοκίνητο .
Οδηγός : - Πάντως εγω στη θέση σας δε θα κοιτούσα κάτω από το κάθισμα .
Μπάτσος : - Γιατί ?
Οδηγός : - Εεε .. είναι το όπλο μου εκεί .
Μπάτσος : - ΟΠΛΟΦΟΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ???!?
Οδηγός : - Ε τι έτσι θα πάω στο βέρι? Δε λες καλά που το είχα μαζί μου , έτοιμος ήταν ο άλλος να μου την ανάψει, ευτυχώς πρόλαβα να τραβήξω πρώτος.. τώρα έχω να ξεφορτωθώ και το πτώμα .

Μπάτσος : - Πτώμα? Ποιο πτώμα?
Οδηγός: - Αυτό του έμπορα στο πορτ-μπαγκαζ .
Μπάτσος : - ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ?????? Τρελαίνεται ο μπάτσος, καλεί αμέσως ενισχύσεις , φτάνουν αντιτρομοκρατικές, εγκληματολογικό, περιπολικά, ελικόπτερο , ακροβολίζονται κομμάντα γύρω από το αυτοκίνητο . Σκάει ο διοικητής.

Διοικητής : - Τα χαρτιά σου. Ανοίγει ο οδηγός το ντουλαπάκι, βγάζει τα χαρτιά και του τα δίνει .

Διοικητής : - Αφού είχες χαρτιά γιατί είπες στο όργανο πως δεν έχεις ?
Οδηγός (έκπληκτος ): - Εγώ??
Διοικητής : - Τέλος πάντων , βγες σε παρακαλώ από το αυτοκίνητο.

Βγαίνει ο οδηγός, πέφτουν επάνω του τέσσερις, τον ψάχνουν .. τίποτα .

Διοικητής : - Που είναι τα ναρκωτικά ?
Οδηγός : - Ποια ναρκωτικά κύριε διοικητά?
Διοικητής: - Εδώ το όργανο μας είπε ότι έχεις ναρκωτικά επάνω σου.

Οδηγός : - Εγώ ??
Διοικητής : - Ψάξτε το αυτοκίνητο. Πλακώνουν άλλοι δέκα με σκυλιά κλπ κλπ, ψάχνουν παντού ... τίποτα .

Διοικητής : - Μα καλά, τα όπλα που είναι?
Οδηγός : - Ποια όπλα κύριε διοικητα ?
Διοικητής : - Το όργανο μας είπε ότι έχεις όπλο στο αυτοκίνητο.
Οδηγός: - ΕΓΩ?
Διοικητής: - Ουφφφ... μα τι γίνεται εδώ... τέλος πάντων, άνοιξε το πορτ- μπαγκαζ. Το ανοίγει ο οδηγός... τίποτα μέσα.

Διοικητής : - Το πτώμα που είναι ?
Οδηγός : - Ποιο πτώμα κύριε διοικητά?
Διοικητής: - Μα το όργανο μας είπε...
Οδηγός (έξαλλος ): - Ε μα σας είπε το ένα, σας είπε το άλλο, σε λίγο θα σας πει ότι πηγαινα και με 200!!!

Υπήρχαν άγγελοι στο φεγγάρι (πριν 200.000 χρόνια);

Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε. Ενας «άγγελος» ηλικίας μόλις… 200.000 χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα! Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;


Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας φανερώσουν πράγματα που απειλούν να ανατρέψουν επιστημονικές θεωρίες μισού αιώνα; Ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη φάρσα με στόχο τους εύπιστους που οραματίζονται την έλευση εξωγήινων;


Εκατοντάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με παράξενα και μεταφυσικά θέματα φιλοξενούν εδώ και έναν μήνα τη φωτογραφία ενός μικρού αγάλματος ύψους μόλις είκοσι πέντε εκατοστών. Παριστάνει μια γυναικεία ανθρωποειδή μορφή με μακριά μαλλιά και μακρύ φόρεμα που καλύπτει τα πόδια… Στους ώμους της φέρει ένα ζευγάρι φτερά και μοιάζει πολύ με την εικόνα που έχουμε όλοι για τους αγγέλους.


Εως εδώ, τίποτε το παράξενο. Εκείνο που έκανε τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του κόσμου συνοδευόμενη από ένα είδος ρεπορτάζ, το οποίο ωστόσο δεν αναπαρήγαγαν τα γνωστά ΜΜΕ, ήταν ο ισχυρισμός ενός επιστήμονα που εργάστηκε επί είκοσι τρία χρόνια στη NASA ότι το άγαλμα αυτό βρέθηκε το 1969 ενσωματωμένο σε ένα από τα βράχια της Σελήνης και έφεραν στη Γη οι αστροναύτες του «Απόλλων 11»!

Ο γεωλόγος δρ Μόρις Τσαρλς που αποκάλυψε την ύπαρξη του αγαλματίδιου ισχυρίζεται ότι εργαζόταν στη NASA επί είκοσι τρία χρόνια, από το 1964 έως το 1987, αλλά διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με τους παλιούς συνεργάτες του. Υποστηρίζει λοιπόν ότι η χημική ανάλυση στην οποία υποβλήθηκε το αγαλματίδιο απέδειξε ότι δημιουργήθηκε από ένα μείγμα σιδήρου που υπάρχει μόνο στη Σελήνη και μάλιστα γυαλίστηκε «στο χέρι» για να έχει μια εντυπωσιακά ασημόχρωμη γυαλάδα!


Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι κατασκευάστηκε πριν από 200.000 χρόνια, δηλαδή 170.000 χρόνια πριν εμφανιστεί στη Γη το ανθρώπινο είδος! «Το είδος του μετάλλου δείχνει ότι κατασκευάστηκε στη Σελήνη και δεν μεταφέρθηκε εκεί από εξωγήινα όντα! Αυτό σημαίνει πως κάποτε η Σελήνη είχε ατμόσφαιρα που επέτρεπε την ανάπτυξη ζωής και μάλιστα ενός εξελιγμένου είδους με υψηλή αίσθηση της ομορφιάς» υποστηρίζει ο καθηγητής.
Μετά την επίδειξή του σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, το αγαλματίδιο μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία για περαιτέρω μελέτη και εργαστηριακή εξέταση…Ενας άλλος Ιησούς ή δημιούργημα των Ανουνάκι; Πώς όμως έφτασε το αγαλματίδιο στα χέρια του δρα Τσαρλς, αν και έμεινε κρυφό επί σαράντα χρόνια;


«Ηταν κοινό μυστικό η ύπαρξή του, αλλά τα “κεφάλια” της NASA την κρατούσαν απόρρητη γιατί φοβόντουσαν παγκόσμιο πανικό! Πρόσωπα που για ευνόητους λόγους πρέπει να μείνουν ανώνυμα μου έφεραν κρυφά το άγαλμα» διατείνεται ο ίδιος.

Στο ρεπορτάζ που συνοδεύει τη φωτογραφία, ένας ανθρωπολόγος από την Ουάσινγκτον που δεν κατονομάζεται χαρακτηρίζει τους κατασκευαστές του «αγγέλου» ως όντα με θρησκευτικές πεποιθήσεις που μοιάζουν με τις χριστιανικές! «Δεν αποκλείεται να είχαν έναν δικό τους “Ιησού”, πράγμα που θα αποδείκνυε ότι οι πνευματικές αρχές είναι συμπαντικές» φέρεται να λέει προκαλώντας αντιδράσεις: «Αυτό είναι καθαρή χριστιανική προπαγάνδα» απαντά ο δρ Μάιλς Φρέντερικς από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δίνοντας μιαν άλλη εκδοχή: «Οι Σουμέριοι έλεγαν ιστορίες για τους Ανουνάκι από τον 18ο αιώνα π.Χ. Ισως τους επισκέφθηκαν όντα από τη Σελήνη που έφτιαξαν το άγαλμα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή τους»!

Κανείς δεν ξέρει αν το άγαλμα και οι ισχυρισμοί του δρα Τσαρλς είναι αληθινά. Η NASA διέψευσε επισήμως τους ισχυρισμούς του. Πάντως, το ίδιο είχε κάνει και στις 20 Απριλίου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην αστροναύτη Εντγκαρ Μίτσελ στο CNN, σύμφωνα με τις οποίες η συντριβή ενός UFO στο Ρόσγουελ του Νιου Μέξικο ήταν πραγματικό γεγονός! Ο Μίτσελ, που είχε συμμετάσχει στην αποστολή του «Απόλλων 14» στη Σελήνη, υποστήριξε ακόμη ότι οι Αρχές των ΗΠΑ -αλλά και οι διεθνείς- γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή, αλλά το κρατούν μυστικό από την κοινή γνώμη!




Υπήρχαν άγγελοι στο φεγγάρι (πριν 200.000 χρόνια); - Περίεργα
Υπήρχαν άγγελοι στο φεγγάρι (πριν 200.000 χρόνια); / LavantiS

πηγή: http://www.hotstation.gr

λάροι ..γλυκατζήδες

Τον μπελά τους έχουν βρει οι επισκέπτες ενός τουριστικού θέρετρου από ...γλάρους, οι οποίοι δεν τους αφήνουν ήσυχους να απολαύσουν το παγωτό τους.

Έτσι την ώρα που ανέμελοι στις διακοπές τους αποφασίζουν να φάνε ένα χωνάκι παγωτό για να δροσιστούν, πολλές φορές μετά από αρκετό περπάτημα, δέχονται την επίθεση από τα ...λιγούρικα πουλιά που παραμονεύουν και την κατάλληλη στιγμή επιτίθενται.



Οι συγκεκριμένοι γλάροι χαρίζουν ωστόσο ξεκαρδιστικές στιγμές στους τουρίστες, αλλά και στους ντόπιους, την ώρα ιδίως που ορμάνε στα παγωτά.



Μια απίστευτη εικόνα που κανείς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να φανταστεί είναι όταν γλάροι που έχουν αδυναμία στο παγωτό, προκειμένου να το αποκτήσουν, το αρπάζουν από τα χέρια ανυποψίαστων ανθρώπων.

Φαίνεται όμως πως δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στις γεύσεις, αφού καταβροχθίζουν με την ίδια άνεση σοκολάτα και βανίλια.

Αυτό πάντως που παραμένει άγνωστο είναι γιατί αυτοί οι γλάροι δεν προτιμούν τα ψάρια, όπως οι υπόλοιποι!

πηγή: star


Γλάροι ..γλυκατζήδες - Περίεργα
Γλάροι ..γλυκατζήδες / vinill

πηγή: http://www.hotstation.gr

Γουργουρητό γάτας 80 decibels

Το δυνατότερο “γουργουρητό” στον κόσμο εκτιμάται ότι έχει μία γάτα από τη Βρετανία, αφού ο ήχος που παράγει αγγίζει τα 80 decibels, τη στιγμή που ο ήχος που παράγει το γουργουρητό μίας “μέσης” γάτας, δεν ξεπερνά τα 25. Ο συγκεκριμένος ήχος μάλιστα, έφτασε στιγμιαία και τα 92 decibels, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να συγκριθεί με το θόρυβο μία χαρτοκοπτικής μηχανής, ενός Boeing 737 όταν πλησιάζει για προσγείωση ή εκείνον που κάνει ένα πιστολάκι για τα μαλλιά.


Οι ιδιοκτήτες της γάτας, που ακούει στο όνομα Smokey, Ruth και Mark Adams, δήλωσαν πως το γουργουρητό της -κατά τα άλλα- αγαπημένης τους γάτας, δεν τους αφήνει να ακούσουν τηλεόραση ή ραδιόφωνο ή να συνομιλήσουν στο τηλέφωνο.

“Πάντα έκανε πολλή φασαρία. Μέχρι και την ώρα που τρώει, καταφέρνει να γουργουρίζει. Οι μόνες στιγμές που είναι ήσυχη, είναι όταν κοιμάται”, είπε η κα Adams.

“Όταν μιλάω στο τηλέφωνο, με ρωτούν οι φίλοι τι είναι αυτός ο ήχος που ακούγεται κι όταν τους λέω ότι είναι η γάτα μου, δεν το πιστεύουν”.

“Ή θα τη μισήσεις ή θα τη λατρέψεις. Εξαρτάται από τη διάθεσή σου. Αν βλέπεις τηλεόραση και προσπαθείς να συγκεντρωθείς σ'αυτό που βλέπεις και αρχίσει να γουργουρίζει, θα σε νευριάσει, γιατί χαλάει τη στιγμή. Η κόρη μου για παράδειγμα, το βρίσκει αξιολάτρευτο”, είπε η ίδια.

Η 12 ετών γάτα είναι ήδη υποψήφια για τη δική της θέση στο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ Guinness, εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε, πως το μέγιστο που άγγιξε ανθρώπινη κραυγή ήταν 129 decibels. “Αν μία γάτα καταφέρνει όντως να φτάσει τα 80, θα είναι εντυπωσιακό”, είπε.




πηγή: cosmo.gr



Γουργουρητό γάτας 80 decibels - Περίεργα
Γουργουρητό γάτας 80 decibels / LavantiS

πηγή: http://www.hotstation.gr

ΟΑΕΕ: Καθιερώνει χαμηλότερες εισφορές με στόχο 900 εκατ. ευρώ


Ποσό της τάξης των 900 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια εκτιμά ότι θα εισπράξει ο ΟΑΕΕ, από ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4 δις. ευρώ, σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ταμείου ελευθέρων επαγγελματιών για την περίοδο 2011-2013. Στα μέτρα που περιλαμβάνει είναι και η προείσπραξης εισφορών με έκπτωση, εφόσον οι καταβολές ενός έτους δοθούν μέσα σε ένα ή δυο μήνες. Το ποσοστό της έκπτωσης εξετάζεται να είναι γύρω στο 15%.
Παράλληλα καθιερώνεται η επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας ακόμη και αν ένας ασφαλισμένος θα πρέπει υποχρεωτικά να ανέβει σε μεγαλύτερη. Η χαμηλότερη εισφορά όμως θα σημαίνει και μικρότερη σύνταξη.
Η πλειονότητα των παλιών συνταξιούχων του ΟΑΕΕ (140.000 δικαιούχοι) παίρνουν μέχρι 700 ευρώ, ενώ η μέση σύνταξη για τους νέους συνταξιούχους (2010) είναι στα 1.105 ευρώ.
Βασικός στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση, με άξονες:
· Τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης
· Την προώθηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις οφειλές
· Το πάγωμα των αυξήσεων των εισφορών και τις σημαντικές εκπτώσεις σε περιπτώσεις προείσπραξης εισφορών
· Τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών
· Την αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού
· Την ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των οφειλετών μας

ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΑ...

Ρεπορτάζ : Έφη Καραγεώργου
(από το Έθνος)
Περισσότερα από 2 εκατομμύρια στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες θα ρυθμιστούν φέτος, ενώ τράπεζες «κουρεύουν» μέχρι και κατά 60% τις οφειλές από τα καθυστερούμενα δάνεια προκειμένου να εισπράξουν τμήμα του...
χρέους. Φέτος, οι ρυθμίσεις όχι μόνο για καθυστερούμενες οφειλές, αλλά και για ενήμερα δάνεια θα είναι μαζικές. Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι θα ρυθμιστούν περί τα 2 εκατομμύρια δάνεια στο σύνολο της αγοράς και θα αφορούν όλες τις κατηγορίες δανείων, επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες.

Τα δάνεια που αναμένεται να ρυθμιστούν από τις τράπεζες θα ξεπεράσουν τα 51 δισ. ευρώ
Οπως υπογραμμίζουν οι τραπεζίτες, τα δάνεια που θα ρυθμιστούν αντιπροσωπεύουν το 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών.
Με συνολικά υπόλοιπα 256,7 δισ. ευρώ αναμένεται ότι θα ρυθμιστούν οφειλές ύψους άνω των 51 δισ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ρύθμιση ζητούν με μεγαλύτερη συχνότητα οι δανειολήπτες που είναι ενήμεροι και οι οποίοι σπεύδουν να «πακετάρουν» τα δάνειά τους, από τον φόβο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και υπό την απειλή της ανεργίας. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι στο σύνολο της αγοράς ρυθμίστηκαν 350.000 δάνεια.
Θα πρέπει να σημειωθεί -χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία- ότι ο συνολικός αριθμός των πάσης φύσεως δανείων διαμορφώνεται στα 11 με 12 εκατομμύρια.
Από αυτά, το 1 με 1,2 εκατομμύρια είναι στεγαστικά, 8 με 9 εκατομμύρια είναι καταναλωτικά δάνεια (ανοικτά, αυτοκινήτου, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.) και άλλο 1 εκατομμύριο τα επιχειρηματικά δάνεια (πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα νούμερα αντιστοιχούν σε τεμάχια δανείων και όχι σε αριθμό δανειοληπτών).
Δύο λύσεις
Ομως, την ίδια ώρα η «στάση πληρωμών» από πολλούς δανειολήπτες προς τις τράπεζες, οι οποίοι δεν πληρώνουν κυρίως οφειλές από κάθε είδους καταναλωτικά δάνεια (ανοικτά, προσωπικά, αυτοκινήτου κ.λπ.) και πιστωτικές κάρτες, οδηγεί τις τράπεζες σε δύο λύσεις:
Προχωρούν σε... γενναίο haircut της αρχικής οφειλής προκειμένου να εισπράξουν έστω ένα τμήμα του χρέους, που ήδη έχει βγει στο «κόκκινο». Τη λύση αυτή υιοθετούν οι ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Και ακόμα καλούν τους πελάτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση -πάνω από 3 μήνες- να προχωρήσουν σε ρύθμιση. Οι ίδιες οι τράπεζες προτείνουν επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής, για να μειωθεί το ύψος της μηνιαίας δόσης.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των δανειοληπτών ζητούν ρύθμιση από την τράπεζά τους. Οι τράπεζες έχουν σε ισχύ ειδικά προγράμματα «ομπρέλα» που καλύπτουν τους ενήμερους καταναλωτές, αλλά και δίνουν λύση σε όσους έχουν βρεθεί στο «κόκκινο», με περίοδο χάριτος, «πάγωμα» της οφειλής με πληρωμή μόνο τόκων, κ.λπ.
ΞΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Δέχεται να εισπράξει 7.000 € από τα 17.000 της οφειλής
Σε γενναίο haircut προχωρεί το τελευταίο διάστημα μεγάλη ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και δέχεται από τις 17.000 οφειλή να διαγράψει τις 10.000 ευρώ και να εισπράξει τις 7.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη τράπεζα ενημερώνει -τηλεφωνικά και εγγράφως- εκείνους τους πελάτες της που βρίσκονται σε καθυστέρηση και έχουν απλήρωτες δόσεις από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, ότι «κόβει» από το ποσό της οφειλής τόκους και πανωτόκια, ζητώντας να πληρωθεί για το ποσό που αφορά την αξία των συναλλαγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι για συνολική οφειλή (μαζί με τους τόκους υπερημερίας) της τάξης των 17.000 ευρώ η τράπεζα ζήτησε να εισπράξει τις 7.000 ευρώ.
Επίσης ελληνικές τράπεζες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και επικοινωνούν με τους πελάτες τους, προτείνοντας την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους, ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.
Οι τράπεζες επίσης «παγώνουν» και τις οφειλές από πιστωτικές κάρτες, σταματά δηλαδή ο ανατοκισμός και συμφωνούν με τους πελάτες τους τη σταδιακή αποπληρωμή.
Εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων εξηγούν το haircut στις οφειλές, σημειώνοντας ότι με δικαστικές αποφάσεις οι τράπεζες έχουν υποχρεωθεί να διεκδικούν ποσά οφειλής απαλλαγμένα από τόκους υπερημερίας και ανατοκισμούς.
ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Συναγερμός για τα «κόκκινα» δάνεια
Την ώρα που 2 εκατομμύρια δάνεια βρίσκονται καθ΄ οδόν για ρύθμιση, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης παραμένει αρνητικός. Οι νέες εκταμιεύσεις το πρώτο δίμηνο του 2011 ήταν μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010, όπου επίσης οι χορηγήσεις κινούνταν πτωτικά. Πέρυσι -για πρώτη φορά- ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης ήταν αρνητικός στο -0,1%, από το +4,1% που «έκλεισε» το 2009. Ομως οι τραπεζίτες ανησυχούν για τη δυναμική που διατηρεί ο ρυθμός ανόδου των καθυστερούμενων δανείων.
Τα τελευταία δείχνουν ότι το 10% των στεγαστικών δεν εξυπηρετείται, το 20% των καταναλωτικών δανείων (στις πιστωτικές το ποσοστό είναι και μεγαλύτερο) να έχει βγει στο «κόκκινο», όπως και το 17% των επιχειρηματικών δανείων. Ειδικότερα οι «κόκκινες» οφειλές στα στεγαστικά δάνεια είναι ύψους 8 δισ. ευρώ (80 δισ. ευρώ τα συνολικά υπόλοιπα), στα καταναλωτικά έχουν φτάσει τα 7 δισ. ευρώ (34,9 δισ. τα υπόλοιπα) και στα επιχειρηματικά έχουν ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ (υπόλοιπα 122,8 δισ.). Δηλαδή συνολικά δεν αποπληρώνονται δάνεια ύψους 35 δισ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται σχεδόν καθημερινά.

Το πακέτο μέτρων για το 2011, δια στόματος ΔΝΤ

To χρονοδιάγραμμα των μέτρων για την επίτευξη της μείωσης του ελλείμματος το 2011 περιλαμβάνει η τρίτη έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν μπει περιορισμοί σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, να περιοριστούν τα μισθολογικά έξοδα του Δημοσίου αλλά και να αναθεωρηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Μέχρι το τέλος του έτους, στα μέτρα που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί για να επιτευχθούν οι στόχοι της περιόδου 2012-14, περιλαμβάνονται:
•αύξηση της φορολογικής βάσης για εταιρείες με μείωση συντελεστών απόσβεσης και φοροαπαλλαγών καθώς και αυστηρότερους κανόνες στην ενδοομιλική κοστολόγηση (τέλος Ιουνίου)
•περιορισμό των φοροαπαλλαγών για φυσικά πρόσωπα και "εξορθολογισμό" στην φορολόγηση κεφαλαίου, με ότι αυτό συνεπάγεται (Ιούνιος)
•αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΚΟ (Ιούνιο και μέχρι το τέλος του έτους για τους οργανισμούς εκτός κεντρικής κυβέρνησης)
•μείωση επιδομάτων σε νοικοκυριά που ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας, χωρίς το όριο αυτό να ξεκαθαρίζεται (θα αφορά στον προϋπολογισμό για το 2012)
•ψαλίδι σε αυξήσεις και προαγωγές στο Δημόσιο, κόψιμο συμβασιούχων και 8ωρο για όλους τους υπαλλήλους (μέχρι τον Ιούνιο)
•μειωση των στρατιωτικών δαπανών στο 1% του ΑΕΠ από το 3,6% (δεν προσδιορίζεται ακριβής χρονική περίοδος)
Στον τομέα της είσπραξης των εσόδων, τα μέτρα θα αφορούν:
•στενό μαρκάρισμα στους 1.200 φορολογούμενους με τα υψηλότερα εισοδήματα, σε όσους έχουν μεγάλη περιουσία και σε ελεύθερους επαγγελματίες
•αξιολόγηση των ελεγκτών του Δημοσίου κατά πόσον πετυχαίνουν τους στόχους είσπραξης.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ τα παραπάνω μέτρα κρίνονται αναγκαία για να καταπολεμηθούν οι καθυστερήσεις που είναι πιθανό να σημειωθούν στις αναδιαρθρώσεις και κατά συνέπεια να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές. Οι καθυστερήσεις αυτές, τονίζει το ΔΝΤ, θα μπορούσαν να οφείλονται είτε σε πολιτικούς περιορισμούς ή αδυναμίες του συστήματος και θα μπορούσαν να “κολλήσουν” το έλλειμμα σε μη βιώσιμο επίπεδο.
Σε κάθε περίπτωση από τον οργανισμό αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αγορές να παραμείνουν κλειστές στην χώρα μέχρι η οικονομία και η δυναμική του χρέους να αλλάξουν ορίζοντα.
Σχετικά με τα παραπάνω, κύκλοι προσκείμμενοι στην κυβέρνηση ανέφεραν πως δεν αφορούν σε δέσμευση που πηγάζει από το Μνημόνιο αλλά για θέσεις του ΔΝΤ.


Ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που βρέθηκε ποτέ στη Βραζιλία, παρουσιάστηκε από ομάδα επιστημόνων της χώρας.

Πρόκειται για ένα...


δίποδο σαρκοφάγο, ευρήματα του οποίου εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική Βραζιλία και εικάζεται πως ζύγιζε από 5 ως 7 τόνους ενώ το μήκος του ήταν 12–14 μέτρα!!


Στην παρουσίαση, οι επιστήμονες επέδειξαν τμήματα από ένα επίμηκες κρανίο καθώς και μία γνάθος, με την παλαιοντολόγο Ελαϊν Μασάδο να τονίζει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που βρέθηκε ποτέ στη Βραζιλία και πως εντοπίστηκε στην λεκάνη του Μαρανιάου, στο νησί Καουάλ.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011


Είναι λίγο κλισέ ότι οι γυναίκες μέσα από μια σχέση αναζητούν την αγάπη και οι άνδρες το σεξ. Και όμως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός βρίσκει σύμφωνους και τους επιστήμονες που λένε ότι οι γυναίκες θέλουν αγάπη ενώ οι άνδρες επιθυμούν σεξ.

Έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι οι γυναίκες βλέπουν τη συγκατοίκηση ως το πρώτο βήμα πριν το γάμο ενώ οι άνδρες πιστεύουν και ελπίζουν ότι το σεξ θα βρίσκεται στο… πιάτο τους ανά πάσα στιγμή.

Μάλιστα οι άνδρες βλέπουν τη συγκατοίκηση ως «test drive» για να δουν αν ταιριάζουν, γεγονός που σημαίνει ότι ο γάμος δεν υπάρχει καν στη σκέψη τους παρά μόνο όταν έρθει η πίεση από την πλευρά της συντρόφου τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι η συγκατοίκηση δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο και από τους δύο συντρόφους.

Πάντως τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα βρίσκουν πολλά θετικά από τη συγκατοίκηση αφού πέρα από τη συντροφικότητα μοιράζονται και τα έξοδα του σπιτιού.

Στην συγκεκριμένη έρευνα πήραν μέρος 200 άνδρες και 200 γυναίκες. Οι περισσότερες κοπέλες ήταν πάνω από τα 20 και είπαν ότι ο λόγος που συγκατοικούν είναι κυρίως γιατί θέλουν να βρίσκονται με τον άνθρωπο που αγαπούν και τον οποίο κατά βάση έχουν επιλέξει για να κάνουν οικογένεια.

Οι άνδρες από την άλλη είπαν ότι αν και χάνουν την ελευθερία τους με την κοινή συμβίωση ωστόσο μπορούν και απολαμβάνουν το σεξ όσο συχνά θέλουν. Το κομμάτι του σεξ το θεωρούν πολύ σημαντικό.

Τέλος οι επικεφαλής της έρευνας Dr Pauline Rennie-Peyton o οποίος ειδικεύεται στις σχέσεις των δύο φύλων είπε: «Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι συγκατοικούν δεν σημαίνει ότι δεσμεύονται। Αν οι γυναίκες το βλέπουν ως πρώτο βήμα για το γάμο τότε θα πρέπει να είναι ειλικρινείς και να το ξεκαθαρίζουν από την αρχή για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως».

tyxaiodenomizo

Όνειρα: 13 ενδιαφέροντα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε

Κατά τη ρωμαϊκή εποχή, τα όνειρα υποβάλλονταν στη Γερουσία προς ανάλυση και ερμηνεία. Θεωρούνταν ως μηνύματα από τους Θεούς. Οι ονειροκρίτες συνόδευαν ακόμα και...
στρατιωτικούς ηγέτες στις μάχες και τις εκστρατείες. Επίσης, είναι γνωστό πως αρκετοί καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί πολλά από τα δημιουργήματά τους από τα όνειρα.

Τι γνωρίζουμε όμως γι’ αυτά; Παρακάτω, παρατίθενται 13 ενδιαφέροντα πράγματα για τα όνειρα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Παιχνίδι 15χρονων κατέληξε σε 5 έγκυες μαθήτριες

Πέντε 15χρονες μαθήτριες από την Πολωνία έμειναν έγκυες, παίζοντας με συμμαθητές τους το παιχνίδι 'ήλιος' ή 'αστέρι'...

Δύο από αυτές έχουν ήδη γεννήσει..

Πέντε μαθήτριες από την Πολωνία έμειναν έγκυες μετά από τη συμμετοχή τους σε σεξουαλικά παιχνίδια. Τις 15χρονες κοπέλες κατέστησαν έγκυες συμμαθητές τους, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού "ήλιος" ή "αστέρι" όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν τα παιδιά.

Στο εν λόγω παιχνίδι τα κορίτσια ξάπλωσαν στο πάτωμα σχηματίζοντας κύκλο με τα κεφάλια τους ενωμένα και τα μάτια τους ερμητικά κλειστά ενώ τα αγόρια πέρναγαν με τη σειρά και επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους. Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι μαθητές νικητής ήταν όποιος.. κατάφερνε να… ολοκληρώσει τελευταίος.

Αυτό το νοσηρό παιχνίδι, είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν έγκυες πέντε κοπέλες εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη γεννήσει. Ο εισαγγελέας ερευνά την υπόθεση, αλλά οι γονείς δήλωσαν την απροθυμία τους να βοηθήσουν, καθώς φοβούνται τη διαπόμπευση.

Η σεξουαλική αγωγή είναι ανύπαρκτη στο σχολείο και κανένας δεν θέλει να μιλήσει στα παιδιά για τέτοιου είδους θέματα με αποτέλεσμα πολλές ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στη χώρα।

10me3

Πόσων ετών είναι ο μεγαλύτερος φοιτητής στην Ελλάδα;

Φοιτητής ετών... 90!
«Πάντα είχα άχτι το ότι δεν κατάφερα ποτέ να σπουδάσω, παρότι είχα τις δυνατότητες.

Τώρα βλέπω ένα όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα».

Ο 90χρονος Κανάκης Γιακουμινάκης γράφτηκε και παρακολουθεί τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Χανίων, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής, όπως λέει και ο ίδιος.

Συγκλονίζει η τελευταία επιστολή του Μανώλη Ρασούλη

«Με πέταξαν στον κάδο, είμαι άνεργος, αχρήματος και ηλικιωμένος»Την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Μανώλης... Ρασούλης λίγο πριν φύγει από τη ζωή, φιλοξένησε σήμερα στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.


Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, ο Ρασούλης τον βρήκε πριν από ένα μήνα στην ταβέρνα της Μίνας μαζί με το γιο του και το Γιώργο Λιάνη και του έδωσε ένα γράμμα για να το δημοσιεύσει στις «Ματιές». Μέσα από τις γραμμές του βγαίνει η αγωνία του και η στενοχώρια του.


Ο Μανώλης Ρασούλης έγραφε τότε:

Το ήξερες; 20 αποκαλύψεις για το σεξ


Η λέξη sex καταγράφτηκε για πρώτη φορά το 1382...
Η συχνότερη τοποθεσία των ενηλίκων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα ενώ στο Νο2 βρίσκεται το αυτοκίνητο.
Ο σεξο-τουρισμός είναι γεγονός. Και οι γυναίκες όμως τον προτιμούν. Στατιστική μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες από Αμερική και Ευρώπη κάνουν σεξουαλικό τουρισμό κάθε χρόνο, με αγαπημένους τους προορισμούς την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Τουρκία και την Ισπανία.
Ανανάς και σέλερι κάνουν το σπέρμα γλυκό, ενώ ο Καφές και το Αλκοόλ πικρό. Όσο για τα συστατικά του, περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, φρουκτόζη και ελεύθερα αμινοξέα.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Χάραξε την σύντροφό του με πυρακτωμένο σίδερο

Ένας σαραντατριάχρονος Ιταλός πρωταθλητής του μπόντι μπίλντιγκ, συνελήφθη από την αστυνομία στην περιοχή Μοντεβέρντε της Ρώμης, μετά από την καταγγελία της πρώην συντρόφου του, βάσει της οποίας κατηγορείται ότι χάραξε με πυρακτωμένο σίδερο τα αρχικά του ονόματός του στο δέρμα της 32χρονης κοπέλας।
Η ασύλληπτη αυτή πράξη φέρεται να είναι αποτέλεσμα της παθολογικής ζήλειας του συλληφθέντα, που κατηγορούσε μεταξύ των άλλων την σύντροφό του ότι «τον απατούσε, και, εκτός αυτού, του έφερνε και γρουσουζιά»।
Η 32χρονη ιταλίδα ήταν υποχρεωμένη να τον ειδοποιεί για κάθε της μετακίνηση, με ένα μέσο όρο δεκαπέντε τηλεφωνημάτων την ημέρα।
Πριν από περίπου ένα μήνα, επιστρέφοντας στο σπίτι η γυναίκα, μετά από έντονο διαπληκτισμό αναγκάσθηκε να ξαπλώσει σε πάγκο του μπόντι μπίλντιγκ όπου ο σύντροφός της την ακινητοποίησε, της φόρεσε χειροπέδες και αμέσως μετά χάραξε στο δέρμα της, με πυρακτωμένο σίδερο, τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του: Ν।Τ.
Παράλληλα, αποφάσισε να μαγνητοσκοπήσει την όλη σκηνή με ερασιτεχνική βιντεοκάμερα. Το θύμα επισκέφθηκε το πρώτων βοηθειών όπου οι γιατροί αφού υπέγραψαν αναρρωτική άδεια ενός μηνός για να μπορέσει να επουλωθεί η πληγή, έπεισαν την 32χρονη, που παρουσίαζε και εμφανή συμπτώματα νευρικής εξάντλησης, να καταγγείλει το όλο συμβάν στην αστυνομία.

pathfinder


Ποια προϊόντα καθαρισμού κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά από αυτήν για την οποία είναι προορισμένα; Ποιο εξάρτημα του υπολογιστή σας έχει περισσότερα μικρόβια από την λεκάνη της τουαλέτας σας; Πολλά από τα αντικείμενα που περνούν άφοβα από τα χέρια μας καθημερινά δεν είναι τόσο αθώα όσο δείχνουν, αν δεν προσέξουμε κάποιους κανόνες υγιεινής. Είκοσι «ένοχοι» ζητούν… καθαριότητα. 


Top 10 Dirtiest Things You Touch Every Day

Χρήματα
Συχνά μιλάμε για «βρόμικο χρήμα» και «ξέπλυμα» χρήματος. Αγνοούμε, όμως, πως και στην κυριολεξία, τα χαρτονομίσματα συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους φορείς μικροβίων. Αλλάζουν εκατοντάδες χέρια και κυκλοφορούν από τσέπη σε τσέπη και από πορτοφόλι σε πορτοφόλι για πολύ καιρό πριν φτάσουν στην κατοχή μας. Γι’ αυτό, τα χαρτονομίσματα είναι μια βολική για τους μικροοργανισμούς (όπως η σαλμονέλα και το βακτήριο E.coli) επιφάνεια. Ακόμη και τα χαρτονομίσματα που φαίνονται σχετικά καινούρια, αποτελούν «φορείς». Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πλένουμε τα χέρια μας μετά από κάθε χρηματική συναλλαγή μας.

Ισχύει ο εκβιασμός πολέμου για τα 12 μίλια !


Ισχύει ο εκβιασμός πολέμου για τα 12 μίλια, το Καστελόριζο που ανήκει στη… Μεσόγειο, τα θέματα του Αιγαίου και ποιο πρότυπο εισηγείται για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πρόκειται για την πιο αδίστακτη προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλει στην έμφοβη Ελλάδα την εικόνα ότι αυτή είναι η δύναμη στην περιοχή και .........



δορυφόρος αυτής, η Ελλάδα

Η Ελλάδα υφίσταται συνεχείς τουρκικές επιθέσεις: Με παραβιάσεις στο Αιγαίο, με αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας, με γκριζοποίηση ελληνικών νησιών, με επιδείξεις οθωμανικής ισχύος και με προτάσεις για ένα νέο πρότυπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, όντως αναδεικνύεται σε Κίσιντζερ της τουρκικής διπλωματίας, η οποία θεωρεί πια την Ελλάδα ως έναν αδύναμο δορυφόρο, η υποτέλεια του οποίου, στην τουρκική πολυδιάστατη επιθετικότητα, είναι ζήτημα χρόνου να υλοποιηθεί.
Η πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Αθήνα και στη Δυτική Θράκη έχει όλα τα στοιχεία της αναδυόμενης και αποθηριούμενης νεο-οθωμανικής Τουρκίας: Αλαζονεία, υπεροψία της δύναμης, πολιτικής, στρατιωτικής, ενεργειακής, αλλά και της λεγόμενης μαλακής δύναμης (soft power), που αξιοποιεί για να προβάλει την εικόνα μιας δήθεν ειρηνόφιλης και ειρηνοποιού Τουρκίας. Πέρα από το ρόλο της περιφερειακής, η Τουρκία διεκδικεί και εκείνον της μεγάλης δύναμης.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πολύ γέλιο

Κίνδυνος θάνατος για τον πλανήτη από τις μέλισσες

Ο μαζικός θάνατος αποικιών μελισσών σε πολλά σημεία του πλανήτη ενδέχεται να αποτελεί ένα μέρος μόνο της μεγάλης, βαθείας και αυξανόμενης απειλής --που πρόερχεται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος-- και για τα αποθέματα τροφών για τους ανθρώπους, προειδοποιεί μια σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Η εξασθένιση των άνθεων των φυτών, η μεγάλη εξάπλωση των παρασίτων, η αλλόγιστη χρήση μικροβιοκτόνων είναι μερικοί μόνο από τους δεκάδες παράγοντες της μόλυνσης του αέρα που οδήγησαν στην πρόσφατη κατάρρευση των αποικιών των μελισσών, κυρίως στη Βόρεια Αμερική (μείωση κατά 30%) και στην Ευρώπη (επίσης 30%), αναφέρεται στην έκθεση του Περιβαλλοντικού Προγράματος του ΟΗΕ.

Ήρθε το... churchbook

Εδώ και λίγο καιρό έχει δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα που σκοπεύει να γίνει η εκκλησιαστική εκδοχή του Facebook.

O λόγος για το Churchbook το οποίο είναι ένα site που δημιουργήθηκε από τέσσερις καθηγητές πανεπιστημίου με σκοπό την δημιουργία ενός χώρου κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο την πνευματικότητα.
Το νέο site κοινωνικής δικτύωσης, είναι ανοιχτό σε όλες τις θρησκείες και τα δόγματα, με μοναδικό όρο τα μέλη του να μην να ασκούν προσηλυτισμό.
Παρόλο που το διάστημα λειτουργίας της ιστοσελίδας είναι μικρό, το Churchbook έχει ήδη αρκετά μέλη ενώ κάθε μέρα προστίθενται νέα.
Η διαδικασία εγγραφής είναι αρκετά απλή μιας και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συμπληρώσει τα υποχρεωτικά πεδία ενώ εκτός από ελληνικά το site είναι μεταφρασμένο και στα αγγλικά για να μπορούν να γραφτούν και άτομα εκτός των ελληνικών συνόρων.
Τέλος μέσα στους εγγεγραμμένους χρήστες της νέας ιστοσελίδας μπορεί να βρει κανείς ακόμα και κληρικούς της ελλαδικής εκκλησίας, οι οποίοι δηλώνουν όλα τα στοιχεία τους καθώς και την ενορία τους।

sigmalive

Πώς o σεισμός προκάλεσε κλίση του άξονα του κόσμου 25 εκατοστών

Ο σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία, την Παρασκευή ήταν τόσο ισχυρή που έπληξε στην πραγματικότητα το σύνολο του πλανήτη αφού ο άξονας της Γής μετακινήθηκε κατά 25 ολόκληρα εκατοστά, λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με την Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας ο σεισμός μεγέθους 9,0 της Ιαπωνίας ήταν τόσο ισχυρός που μετατόπισε τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη ενώ και η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε ότι το κύριο νησί της Ιαπωνίας έχει μετατοπιστεί 2,4 μέτρα από τη δύναμη της καταστροφής.
Η στροφή της κλίση της Γης θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον πλανήτη μας τις οποίες όμως εμείς δεν θα τις καταλάβουμε αφού θα γίνουν μελλοντικά , όπου η ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη θα αλλάξει τη μάζα του και θα χρειαστεί να γίνει ανακατανομή.
«25 εκατοστά ακούγονται αρκετά όταν κρατάτε ένα χάρακα μπροστά σας. Αλλά αν σκεφτούμε ότι από την άποψη της γης ως σύνολο, τότε είναι απολύτως μικροσκοπικό», τόνισε ο καθηγητής Andrew Miall από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
«Πρόκειται να γίνουν μικρές αλλαγές στη διάρκεια της ημέρας. ,ενώ θα μπορούν να γίνουν και πολύ, πολύ μικρές αλλαγές στην κλίση της γης, η οποία επηρεάζει τις εποχές αλλά όλα αυτά μελλοντικά».
Ένας άλλος επιστήμονας ο Dr Daniel McNamara, σεισμολόγος απο το US Geological Survey, είπε στην εφημερίδα The Huffington Post ότι η καταστροφή είχε μετακινήσει τμήματα της ακτογραμμής της Ιαπωνίας έως και 2.4 μέτρα ενώ άνοιξε γιγαντιαία ρήγματα στον πυθμένα της θάλασσας.
Προειδοποίησε επίσης ότι οι δονήσεις έχουν βυθίσει και το υψόμετρο του εδάφους της χώρας, αφήνοντας τμήματα μονίμως κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.
«Βλέπετε πόλεις ακόμα να βρίσκονται κάτω από το νερό; Ο λόγος είναι η καθίζηση. Η γη στην πραγματικότητα καταποντίστηκε, όταν ήρθε το τσουνάμι.» Οι σεισμοί αυτού του μεγέθους κάνουν την εμφάνιση τους μόνο μία φορά κάθε 1.000 χρόνια στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τους Ιάπωνες σεισμολόγους.
Ο Satoko Oki, από το Πανεπιστήμιο του Ερευνητικό Ινστιτούτο σεισμών του Τόκιο, δήλωσε στους Times της Ιαπωνίας ότι ο σεισμός προκλήθηκε από ένα ρήγμα στις τεκτονικές πλάκες κοντά στο όριο μεταξύ του Ειρηνικού και της Βόρειας Αμερικής.
Η πλάκα του Ειρηνικού, στη συνέχεια υποχώρησε κάτω από την Ιαπωνία στην Ιαπωνική Τάφρο, προκαλώντας βίαιες δονήσεις και την αποστολή τσουνάμι με ύψος δέκα μέτρων όπου χτύπησε την ανατολική ακτή του νησιού.
Ο Yuji Yagi, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tsukuba, είπε ότι «ένας σεισμός αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω σεισμούς
Η κ Oki προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι του Τόκιο δεν θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ασφαλείς και θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο σεισμό στην εντυπωσιακή πόλη.
Ο σεισμός της Παρασκευής ήταν ο πέμπτος πιο ισχυρός που έχει χτυπήσει τον κόσμο από τον περασμένου αιώνα που ξεκίνησαν και οι επίσημες καταγραφές Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 373 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο και 130 χλμ ανατολικά του Σεντάι, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο।
Δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν την πραγματική καταστροφή!



















tro-ma-ktiko

Λίγο έλειψε να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή το ψάρεμα στη λίμνη των Ιωαννίνων ένας τυχερός-άτυχος ψαράς! Το «ψάρι» που πίστεψε ότι τσίμπησε το δόλωμά του, ήταν κυριολεκτικά… θανατηφόρο!Ο άνδρας που ψάρευε με πετονιά στα θολά νερά της λίμνης, αντιλήφθηκε ότι είχε πιάσει κάτι, αλλά δεν μπορούσε να δει τι ακριβώς ήταν, παρά μόνο όταν το έφερε στην επιφάνεια. Όταν, όμως, αντίκρισε τι είχε πιαστεί στο αγκίστρι του, έπαθε σοκ, καθώς δεν ήταν ψάρι, αλλά μια… χειροβομβίδα! Για καλή του τύχη κράτησε την ψυχραιμία του και την έβγαλε πολύ προσεκτικά στη στεριά, απ' όπου απομάκρυνε τον κόσμο και κάλεσε την Αστυνομία।Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποίησαν πυροτεχνουργούς του στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ήταν μια αμυντικού τύπου χειροβομβίδα αγγλικής προέλευσης, από τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε οξειδωθεί από τη μακρόχρονη παραμονή της μέσα στο νερό.Ίσως, μάλιστα, η σκουριά να ήταν αυτή που εμπόδισε την περόνη να απασφαλιστεί, καθώς ο ψαράς την τραβούσε με την πετονιά του! Οι πυροτεχνουργοί παρέλαβαν το πολεμικό εύρημα και το μετέφεραν με ασφάλεια στη μονάδα τους, όπου θα το εξουδετερώσουν.

10me3
Πηγή: 10me3

Αρχαιολόγοι στην Κίνα ανακάλυψαν μια πολύ καλά διατηρημένη μούμια 700 ετών, μέσα σε έναν πέτρινο τάφο στην περιοχή Taizhou της ανατολικής κινεζικής επαρχίας Jiangsu, που ήταν θαμμένος σε βάθος 2 μέτρων.

Άνοιξαν προσεκτικά με τη βοήθεια μοχλών το καπάκι και αντίκρισαν το σώμα μιας γυναίκας, που...
εκτιμούν ότι είχε ζήσει την εποχή της Δυναστείας των Μινγκ. Μέσα στον τάφο βρήκαν ακόμη ρούχα και άλλα αντικείμενα, που συνόδευαν τους νεκρούς στην τελευταία τους κατοικία, όπως ένα δαχτυλίδι με πολύτιμο λίθο.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

10 συμβουλές για λιγότερες ημικρανίες

Τον έχετε νιώσει ποτέ; Αυτόν τον εξουθενωτικό πόνο στη μια πλευρά του κεφαλιού, που «κοκαλώνει» τον σβέρκο, κάνει τα μάτια να κλείνουν, τον ήχο να φαντάζει ανυπόφορος και το στομάχι να «γυρίζει» σαν τρελό; Ημικρανία είναι - και οτιδήποτε μπορεί να ελαττώσει τις κρίσεις και την έντασή τους, μοιάζει με μάννα εξ ουρανού...

Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες, ένα στα εννέα παιδιά και ένας στους 12 άντρες υπολογίζεται ότι πάσχουν από ημικρανία - μια νευρολογική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πονοκεφάλου (με τον πόνο να εκδηλώνεται συνήθως στην μία πλευρά του κεφαλιού), που συνοδεύονται από συνδυασμούς συμπτωμάτων, όπως η ναυτία, ο έμετος και η ευαισθησία στο φως και στον θόρυβο.

Οι απλές, καθημερινές δραστηριότητες τυπικά επιδεινώνουν τον πόνο, ενώ οι κρίσεις μπορεί να διαρκέσουν από αρκετές ώρες έως μία-δύο ημέρες και συχνά είναι εξουθενωτικές.

Το 10% περίπου των πασχόντων έχουν μια αύρα ή κάποια προειδοποιητική ένδειξη πριν από την κρίση, όπως το να βλέπουν ένα φως να τρεμοσβήνει, μια διαταραχή της οράσεως ή του λόγου, σύγχυση και μούδιασμα ή «μυρμήγκιασμα» ενός άκρου.

Η ημικρανία μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή στις ενήλικες, νεαρές γυναίκες. Μολονότι είναι ανίατη, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τα κατάλληλα μέτρα αυτοβοήθειας, τις απαιτούμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής και την σωστή ιατρική φροντίδα.

Οι πάσχοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η Ελ ΜακΦέρσον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μπεν Άφλεκ, εκδηλώνουν κατά μέσον όρο 13 κρίσεις τον χρόνο.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επινοηθεί αρκετές θεραπείες και φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν τους πάσχοντες. Μερικά από τα φάρμακα περιορίζουν ή καταπραΰνουν τα συμπτώματα, ενώ άλλα μειώνουν τη συχνότητα και τη διάρκεια των ημικρανικών κρίσεων. Παρ’ όλα αυτά, οριστική θεραπεία δεν υπάρχει – και στην αγωγή που συνιστούν οι γιατροί, σημαντική θέση κατέχουν ορισμένα μέτρα του τρόπου ζωής που περιορίζουν την εμφάνιση και την σοβαρότητα των κρίσεων.

Η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έναν δεκάλογο αυτοβοήθειας.

Αποφύγετε τις αιτίες

Κρατήστε για λίγες εβδομάδες ένα ημερολόγιο, για να δείτε εάν η ημικρανία σας εκδηλώνεται έπειτα από συγκεκριμένα γεγονότα ή συνθήκες. Συνηθισμένοι παράγοντες που μπορεί να δώσουν έναυσμα για μια κρίση είναι το κάπνισμα (η νικοτίνη πιστεύεται ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου), η πολύ έντονη γυμναστική, το στρες, οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου, το «πιάσιμο» του αυχένα και τα οδοντικά προβλήματα.

Προσέξτε το σάκχαρό σας

Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί συνηθισμένο εκλυτικό παράγοντα ημικρανίας, επειδή προκαλεί αύξηση της πίεσης. Να τρώτε κάθε τέσσερις ώρες και να μην περνάτε περισσότερες από 12 ώρες το βράδυ νηστικοί. Να προτιμάτε επίσης τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως φρούτα, λαχανικά και λίγων λιπαρών ή άπαχο γιαούρτι και τυρί. Αντιθέτως, να αποφεύγετε τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό ψωμί, τα γλυκά και τα ροφήματα με ζάχαρη.

Μην το παρακάνετε με την καφεΐνη

Η πολλή καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια ημικρανική κρίση. Περισσότερα από 300 mg καφεϊνης την ημέρα (αντιστοιχούν σε πέντε φλιτζάνια στιγμιαίο καφέ) μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Προσπαθήστε να πίνετε λιγότερους καφέδες ή αλλάξτε σε ντεκαφεϊνέ. Να θυμάστε πως και η σοκολάτα, το τσάι, αλλά και τα αναψυκτικά τύπου κόλα, περιέχουν καφεΐνη.

Προσοχή στα πρόσθετα

Πολλοί πάσχοντες από ημικρανία αναφέρουν ευαισθησία σε ορισμένα πρόσθετα των τροφίμων, όπως η μονονατρική γλουταμάτη (υπάρχει λ.χ. σε ορισμένα τυριά, αποξηραμένες ντομάτες και κρέατα σε κονσέρβα), η ασπαρτάμη (είναι τεχνητό γλυκαντικό), η ταρτραζίνη (είναι μια κίτρινη χρωστική που χρησιμοποιείται λ.χ. σε ροφήματα με ανθρακικό), διάφοροι θειωτικοί παράγοντες (υπάρχουν στο κρασί) και το βενζοϊκό νάτριο (υπάρχει λ.χ. σε ορισμένες γαρίδες, μαργαρίνες, αναψυκτικά και γλυκά).

Μασήστε πιπερόριζα

Μελέτες έχουν δείξει πως όταν μασάει κανείς ωμή πιπερόριζα καταπραΰνεται η ναυτία και τα πεπτικά προβλήματα που συχνά συνοδεύουν την ημικρανική κρίση. Η πιπερόριζα φαίνεται επίσης ότι καταστέλλει τη δράση των προσταγλανδινών – μιας ομάδας ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας μια ημικρανική κρίση.

Να τρώτε πρωτεΐνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί πάσχοντες από ημικρανία έχουν στον εγκέφαλό τους χαμηλά επίπεδα μιας ουσίας που λέγεται σεροτονίνη. Για να τα αυξήσετε, να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι μπανάνες, τα φασόλια, ο αρακάς, τα καρύδια, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Να πίνετε νερό

Η αφυδάτωση είναι συνηθισμένος εκλυτικός παράγοντας ημικρανίας. Οι ιστοί που περιβάλλουν τον εγκέφαλο αποτελούνται κυρίως από νερό και, όταν χάνουν νερό, συρρικνώνονται, με συνέπεια ερεθισμό και πόνο. Να πίνετε καθημερινά ένα έως δύο λίτρα νερό.

Πάρτε συμπληρώματα

Το 5ΗΤΡ μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να είναι λιγότερο ευάλωτος στις ημικρανικές κρίσεις, ενώ το συνένζυμο Q10 μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των ημικρανιών.

Να τρώτε μαγνήσιο

Η μειωμένη πρόσληψη μαγνησίου πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα – και τα δύο σχετίζονται με τις ημικρανικές κρίσεις. Τα φρέσκα, σκουροπράσινα λαχανικά, ο πολτός τομάτας, τα καρύδια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, ο αρακάς, οι πατάτες, οι μπανάνες και η μαγιά είναι μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο.

Δοκιμάστε τη γιόγκα

Η γιόγκα θεωρείται «φάρμακο» εναντίον του στρες, ενώ καταπραΰνει διάφορα ενοχλήματα και πονάκια παντού στο σώμα. Ορισμένες στάσεις της, εξάλλου, καταπραΰνουν την δυσκαμψία στον αυχένα και στους ώμους.

Tips

Εάν εκδηλώσετε μια ημικρανική κρίση που έχει συμπτώματα διαφορετικά από τα συνηθισμένα για εσάς και σας κάνει να ανησυχείτε, συμβουλευθείτε αμέσως τον γιατρό σας।

tanea

8 συμβουλές για να μην «σκάσει» το δέρμα σας από το κρύο

Η «συνταγή» για ξερό δέρμα και «σκασμένα» χείλη το χειμώνα είναι κρύο με χαμηλή υγρασία στους υπαίθριους χώρους και ζέστη με ξερό αέρα στους κλειστούς, αναφέρουν αμερικανοί δερματολόγοι. Και το «αντίδοτο», μερικές απλές συμβουλές.

1. Για να αποφύγετε την ξηροδερμία, το ξεφλούδισμα και την φαγούρα, φροντίστε να ενυδατώνετε κάθε μέρα καλά το δέρμα σας, συνιστά η δρ Άντζαλι Νταχίγια, δερματολόγος στο Κέντρο Υγείας των Γυναικών του Ιατρικού Κέντρου Weill Cornell, στη Νέα Υόρκη.

Μια καλή ώρα για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το μπάνιο, ώστε να «παγιδευτεί» η υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα πρέπει να επιλέγουν μια υδατική κρέμα δίχως αρώματα ή λανολίνη, συνιστά η δρ Νταχίγια.

2. Μολονότι το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο για την αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων, όλο αυτό το σαπούνι και το νερό μπορεί να κάνουν τα χέρια να «σκάσουν». Για να τα προστατεύσετε, να χρησιμοποιείτε ήπιο σαπούνι και μια να τους βάζετε κρέμα μετά, συνιστούν οι ειδικοί.

3. Nα αποφεύγετε το πολύ καυτό νερό όταν κάνετε μπάνιο. Τα σύντομα ντους με χλιαρό νερό είναι πιο φιλικά για το δέρμα. Αμέσως μετά, να σκουπίζετε το δέρμα σας απαλά, χωρίς να το τρίβετε.

4. Φροντίστε να κάνετε ντους κάθε μέρα, ώστε να χρησιμοποιείτε μικρότερη ποσότητα σαπουνιού και έτσι να προστατεύετε τις φυσικές ενυδατικές ουσίες του δέρματος, συνιστά η δρ Μόνικα Χάλεμ, δερματολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

5. Για να αντιμετωπίσετε τον ξηρό αέρα στους κλειστούς χώρους, καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα, τον οποίο όμως θα καθαρίζετε συχνά για να αποτρέπετε την μούχλα και τους μύκητες.

6. Όταν βγαίνετε έξω και κάνει κρύο, να καλύπτετε όσο περισσότερο μπορείτε το πρόσωπό σας και να αλείφετε τα χείλη σας με ένα «παχύ» balm με αντηλιακό. Δεν θα έβλαπτε επίσης να αλείφετε το πρόσωπό σας με αντηλιακό, το οποίο είναι εξίσου απαραίτητο τον χειμώνα όπως είναι το καλοκαίρι, ιδίως εάν έχει χιονίσει ή έχετε πρόγραμμα να πάτε για σκι στα χιόνια.

7. Αν και μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικό να απαλλαγείτε από το χλωμό χρώμα του δέρματός σας κάνοντας σολάριουμ, προτιμότερο είναι να το αποφύγετε, διότι η έκθεση στην ακτινοβολία των σολάριουμ έχει αποδειχθεί πως δεν κάνει καλό στο δέρμα, καθώς το οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως δερματικού καρκίνου.

Αντί για σολάριουμ χρησιμοποιήστε κάποια κρέμα αυτομαυρίσματος – αρκεί να βεβαιωθείτε ότι περιέχει έξτρα υδατικές ουσίες, διότι μερικά είδη ξεραίνουν το δέρμα.

8। Τα τυχόν σκασίματα και ο κνησμός (φαγούρα) που δεν καταπραΰνονται με τις υδατικές κρέμες πρέπει να ελέγχονται από δερματολόγο, διότι ενδέχεται να χρειαστούν πιο ειδική φροντίδα.


tanea

Το μυστήριο σαγηνεύει τις γυναίκες

Άντρες, αλλάξτε το προφίλ σας στο Facebook και εκεί που γράφει «Προσωπική κατάσταση» (Relationship status) πατήστε «Είναι περίπλοκο» (It’s complicated). Μια νέα μελέτη δείχνει πως οι γυναίκες ελκύονται από τους άντρες των οποίων τα συναισθήματα παραμένουν μυστήριο!

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Psychological Science», ομάδα φοιτητριών κλήθηκαν να σχολιάσουν τα προφίλ ανδρών στο Facebook.

Οι ερευνητές τους είπαν πως οι άντρες είχαν δει τα δικά τους προφίλ και τις είχαν χαρακτηρίσει όμορφες ή μέτριες, ενώ κάποιοι δεν είχαν δώσει χαρακτηρισμό διότι δήλωσαν πως δεν είναι σίγουροι εάν οι γυναίκες τους άρεσαν ή όχι.

Αποτέλεσμα: οι γυναίκες χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικούς τους άντρες των οποίων την γνώμη για τις ίδιες δεν ήξεραν.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι «η αμφιβολία αφήνει ένα κορίτσι να αναρωτιέται, με αποτέλεσμα να το σκέφτεται διαρκώς», απαντά η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Έριν Γουϊτσερτς, από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

«Εάν μια γυναίκα δεν είναι σίγουρη εάν το φευγαλέο άγγιγμά του ήταν τυχαίο ή έγινε επίτηδες, το σκέφτεται διαρκώς, το αναλύει και προσπαθεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση», προσθέτει.

Για τους άντρες, το εύρημα πρακτικά σημαίνει ότι, αν θέλουν να κατακτήσουν μια γυναίκα, δεν πρέπει να «πέφτουν» με τα μούτρα, αλλά να αφήνουν μικρές ενδείξεις ότι τη θέλουν ως κάτι περισσότερο από απλή φίλη, ούτως ώστε να παρακινούν το ενδιαφέρον της, συνιστά η δρ Γουϊτσερτς.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ενδείξεις; «Μια σύντομη στάση στο γραφείο της στη δουλειά, η αποστολή της αστείας φωτογραφίας που της άρεσε – οτιδήποτε αφήνει να εννοηθεί ότι την θέλουν για κάτι παραπάνω», λέει। «Δεν πρέπει όμως να παριστάνουν τους δύσκολους. Το κλειδί είναι να δηλώνουν πως είναι διαθέσιμοι, δίχως να γίνονται ενοχλητικοί ή αδιάφοροι».


tanea

Το γέλιο κλείνει τις πληγές

Ένα καλό, από καρδιάς γέλιο μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών, ακόμα και αν αυτές είναι επίμονες και δύσκολα αντιμετωπίσιμες, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ληντς. Αιτία; Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος…

Το εύρημα προέρχεται από πενταετή μελέτη, κατά την οποία δοκιμάστηκε σε 337 ασθενείς με πληγές στα πόδια η νεώτερη ιατρική τεχνολογία: ένας χαμηλής δόσης υπέρηχος.

Όπως όμως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» η επικεφαλής ερευνήτρια Άντρεα Νέλσον, καθηγήτρια Επούλωσης των Πληγών στην Ιατρική Σχολή του Ληντς, και οι συνεργάτες της, η τεχνολογία αυτή δεν επιτάχυνε την επούλωση των πληγών.

«Διαπιστώσαμε πως το κλειδί της φροντίδας γι’ αυτούς τους ασθενείς είναι να διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά», εξήγησε η δρ Νέλσον.

«Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό ήταν με ελαστικούς επιδέσμους και υποστηρικτές κάλτσες, σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή και άσκηση.

»Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το γνήσιο, από καρδιάς γέλιο, επίσης διαπιστώσαμε πως είναι ωφέλιμο. Και αυτό, διότι όταν γελάμε, κινητοποιείται το διάφραγμα (ο μυς που χωρίζει τον θώρακα από την κοιλιά) και η κινητοποίηση αυτή παίζει ζωτικό ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα».

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην μελέτη είχαν επίμονα έλκη (πληγές) στα πόδια, που δεν είχαν επουλωθεί έπειτα από 6 ή περισσότερους μήνες θεραπείας।

tanea

«Κόκκινος συναγερμός» για τον πυρηνικό σταθμό «Δεν ζούμε δεύτερο Τσέρνομπιλ»

Τουλάχιστον τρεις Ιάπωνες, οι οποίοι κατοικούν σε μία πόλη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο όπου σήμερα σημειώθηκε έκρηξη, εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα. Την ίδια στιγμή, οι εκατοντάδες κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τη Φουκουσίμα μετά την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα Daiichi 1 ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε ραδιενέργεια.


Η διαταγή εκκένωσης διευρύνθηκε προληπτικά ώστε να καλύπτει 20 χλμ. γύρω από τον αντιδραστήρα, αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως η διαρροή ραδιενέργειας βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοίί, λέγοντας πως «δεν ζούμε δεύτερο Τσέρνομπιλ».

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NHK, οι τρεις άνθρωποι ανήκαν σε μία ομάδα περίπου 90 ασθενών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης Φουτάμπα-μάτσι και επιλέχθηκαν τυχαία από τους γιατρούς για να υποβληθούν στις εξετάσεις που γίνονται έπειτα από ένα πυρηνικό ατύχημα.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι και οι τρεις είχαν εκτεθεί σε ραδιενέργεια, ενώ θα υποβληθούν σε ειδική πλύση για να αποβάλλουν τη ραδιενέργεια. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους δεν παρουσιάζει κάτι εκτός του συνηθισμένου, υπογράμμισε το NHK.

Εξάλλου, σύμφωνα με αξιωματούχο των ρωσικών υπηρεσιών υγείας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria-Novost, το ραδιενεργό σύννεφο που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1 μπορεί να φτάσει στη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα σε λιγότερες από 24 ώρες.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία το σύννεφο των ραδιενεργών σωματιδίων που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας θα φτάσει στην Καμτσάτκα σε λιγότερο από 24 ώρες», δήλωσε η Νατάλια Γντάνοβα της υπηρεσίας υγειονομικού ελέγχου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti।

tanea

Ενας δεύτερος ήλιος µπορεί να ανατείλει στον ουρανό

Την εικόνα αυτή – που αποτελεί καλλιτεχνική  απεικόνιση – ίσως να έχει στο απώτερο µέλλον  ο ουρανός της Γης. Ενας µακρινός αστέρας,  πολύ µεγαλύτερος από τον ήλιο, είναι πιθανό να  εκραγεί και η λάµψη της έκρηξης αυτής εκτιµάται  ότι θα φαίνεται στον ουρανό σαν ένας δεύτερος  ήλιος για διάστηµα περίπου δύο εβδοµάδων
Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Οταν συµβεί αυτό, η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για περίπου 15 ηµέρες
Είναι τόσο µεγάλος ώστε αν βρισκόταν στο κέντρο του ηλιακού µας συστήµατος θα... ένιωθε κάπως στριµωγµένος. Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Οταν συµβεί αυτό, ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλει στονουρανό της Γης!

Δεν χρειάζεται όµως να σπεύσουµε να αγοράσουµε ένα πιο «σκοτεινό» ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Ο αστέρας αυτός που βρίσκεται στονΩρίωνα, δηλαδή κάτι περισσότερο από 600 έτηφωτός µακριά από εµάς, δεν πρόκειται να µας βλάψει µε την ακτινοβολία του, έστω κι αν ο δικός µας ήλιος φαντάζει µπροστά του νάνος. Αλλωστε, εξαιτίας του άξονα περιφοράς του, οι επιστήµονες έχουν εκτιµήσει ότι δεν πρόκειται να πέσει πάνω στα κεφάλια µας κάποια...ριπή από την επικίνδυνηακτινοβολία «Γ» αµέσως µετά τη φοβερή έκρηξη. Ακόµη και η υπεριώδης ακτινοβολία του θα είναι πολύ πιο αδύνατη από εκείνη που µας στέλνει ο Ηλιος.

Ο Μπετελγκέζ ή Alpha Orionis έχει βεβαίως διάµετρο 730 φορέςµεγαλύτερη από αυτήν του δικού µας ήλιου, είναι 105 χιλιάδες φορές λαµπρότερος, το πρόβληµα όµως έχει να κάνει µε το γεγονός ότι ουδείς µπορεί να πει µε βεβαιότητα πότε ακριβώς θαεκραγεί ο Μπετελγκέζ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. Ο ΜπαντΚάρτερ – λέκτοραςΦυσικής στο Πανεπιστήµιο του Νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία – ισχυρίζεται ότι η τεράστια έκρηξη του σούπερ νόβα θα µπορούσε να συµβεί οποιαδήποτε στιγµή, είτε µέχρι το 2012 είτε σε ένα εκατοµµύριο χρόνια από σήµερα. Κατά τον ίδιο επιστήµονα, ο τεράστιος αστέρας κοντεύει να µείνει από... καύσιµα και µόλις αυτό συµβεί θα καταρρεύσει µέσα από µια µεγάλη έκρηξη. Η λαµπρότητά της θα είναι τόσο έντονη ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για περίπου 15 ηµέρες. Σαν ένας δεύτεροςήλιος.

Η λάµψη θαεξακολουθήσει να είναι ορατή ακόµη 2-3µήνες. Αυτό πουθα µείνει για να θυµίζει τονκόκκινο γίγαντα θα είναι ένας πυρήνας διαµέτρου 20 χιλιοµέτρων.

ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπετελγκέζ διακρίνεταιαπό τη Γη, παρά την τεράστια απόσταση που µας χωρίζει. Τονείχε παρατηρήσει και ο Πτολεµαίος χαρακτηρίζοντάς τον ως υπόκιρρο από τοχρώµα του. Δηλαδή ξανθό, χρυσοειδές.

Είναι µάλιστα το ένατο πιολαµπρό άστρο στον ουρανό.Και πολύ νεώτερο από τη Γη. Η ηλικία του υπολογίζεται σε 10-12 εκατοµµύρια χρόνια, δηλαδή δεν είχε γεννηθεί όταν στη Γη µεσουρανούσαν οι δεινόσαυροι, 150-65 εκατοµµύρια χρόνια πριν από σήµερα.

Αν και τόσονέος, ο ερυθρός υπεργίγαντας Μπετελγκέζ έχει εξελιχθεί πολύ γρήγορα εξαιτίαςτης µάζαςτου που είναι 18 φορές µεγαλύτερη από τον Ηλιο। Είναι αυτός οόγκος άλλωστε που δεν του επιτρέπει να κινείται και πολύ γρήγορα, µιας και περιφέρεται γύρω από τον άξονά του µε ταχύτητα 5 χιλιοµέτρων το δευτερόλεπτο. Πάντως εµείς θα µάθουµε ότι πραγµατοποιήθηκε η έκρηξη αιώνες µετά, όταν δηλαδή φτάσει εδώ το φως µεταφέροντας τις πληροφορίες από την έκρηξη.

tanea

Κρίσιμη μάχη με τη ραδιενέργεια


Για περίπου 1.800 νεκρούς κάνει λόγο ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει στις 10.000. Την ίδια στιγμή μάχη για να αποτρέψουν πυρηνικό δυστύχημα εξακολουθούν να δίνουν οι ιαπωνικές Αρχές μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε δύο πυρηνικά εργοστάσια.

Ωστόσο, η κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τήξη στονπυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο, που είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί νααποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας «μερικής τήξης», διαβεβαίωσε τελικά πως δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιο φαινόμενο στον αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου. Φόβοι εκφράστηκαν για τήξη σε δύο από τουςαντιδραστήρες της μονάδας, αφού τα συστήματα ψύξης τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Η κυβέρνηση πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί έκρηξη στοναντιδραστήρα 3 εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν ξεπεράσει τα αποδεκτά όρια στο Φουκουσίμα 1, πουαπέχει 240 χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο. Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 882μικροσίβερτ την ώρα και σε κάποια στιγμή έφτασε μέχρι και τα 1.204 μικροσίβερτ, της μονάδας δηλαδή που καταμετρά τις βιολογικές επιπτώσεις τηςραδιενέργειας και το όριο που έχουν θέσει οι ιαπωνικές Αρχές είναι τα 500μικροσίβερτ ανά ώρα.

Ο Χισανόρι Νέι, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειαςτης Ιαπωνίας, φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Τζίτζι ότι υπήρχε μεγάληπιθανότητα για μερική τήξη του πυρήνα το Σάββατο, κάτι που θα συνέβαινε γιαπρώτη φορά στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2 έχασαν τασυστήματα ψύξης αφού οι γεννήτριες παραγωγής ισχύος, τόσο η κύρια όσο και ηεφεδρική, υπέστησαν ζημιές την Παρασκευή, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρείαTepco. Οι μηχανικοί προσπαθούσαν την Κυριακή να απελευθερώσουν και πάλι στηνατμόσφαιρα ραδιενεργό ατμό από το δεύτερο αντιδραστήρα που τέθηκε εκτόςλειτουργίας, προκειμένου να μειωθεί η πίεση.

Σύμφωνα με ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης, το νερό ψύξης στον αντιδραστήρα είχε μειωθεί τόσο πολύ που οιράβδοι του πυρηνικού καυσίμου έμειναν εκτεθειμένοι σε μήκος μέχρι και 3 μέτρα. Ο Εντάνο πάντως διαβεβαίωσε ότι στον αντιδραστήρα 3 τα επίπεδα ραδιενέργειαςείναι «πολύ χαμηλά και υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με το ειδισιογραφικό πρακτορείο Κιόντο ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείουΟικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, είπε σε συνέντευξη τύπου ότι δεν πιστεύειότι οι ράβδοι καυσίμου δεν έχουν υποστεί ζημιά.

Στον αντιδραστήρα 1, το εξωτερικό κέλυφος του οποίου εξερράγη το πρωί τουΣαββάτου οι τεχνικοί χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό και βόριο για να μειώσουν τηνπίεση, απελευθερώνοντας ένα νέφος ατμού που περιέχει ραδιενεργά στοιχεία, όπωςκαίσιο 137.

Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρωαπό τα δύο εργοστάσια. Τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτέθηκανστη ραδιενέργεια.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία την ενημέρωσεότι έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβαστην επαρχία Μιγιάγκι. Μολονότι οι μετρήσεις γύρω από το εργοστάσιο έδειξαναυξημένη ραδιενέργεια, οι αντιδραστήρες της μονάδας δεν φαίνεται να έχουνυποστεί βλάβη και είναι υπό έλεγχο.

Αμέσως μετά μεταδόθηκαν πληροφορίες ότι άλλο ένα σύστημα ψύξης, αυτή τη φοράστο πυρηνικό εργοστάσιοΤοκάι της επαρχίας Ιμπαράκι, είχε τεθεί εκτόςλειτουργίας. Ωστόσο, οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι μόνο μία αντλία έχει υποστείβλάβη ενώ η εφεδρική λειτουργεί κανονικά.

Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ένα σχέδιο γιαπρογραμματισμένες, τρίωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκειμένου να αποτραπείένα γενικό μπλακ-άουτ.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα για παροχή βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούντα ενεργειακά προβλήματα της Ιαπωνίας, η Ρωσία έστειλε σήμερα στην Ιαπωνία ένατάνκερ με 19.500 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ενώ αύριο θαπαραδώσει άλλα 100.000 κυβικά μέτρα.

Η Νότια Κορέα αποφάσισε επίσης ναανακατευθύνει στην Ιαπωνία ορισμένα από τα φορτία LNG που προορίζονταν για τηνίδια। Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο, ακολουθούμενηαπό τη Νότια Κορέα.


tanea