Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Χάκερς έκλεψαν 1.000.000 δολλάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς


Χάκερς έκλεψαν 1.000.000 δολλάρια από τραπεζικούς λογαριασμούς
Περισσότεροι από 280.000 υπολογιστές και περίπου 3.000 τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν στην Αγγλία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με αποτέλεσμα χάκερς να «εκταμιεύσουν» πάνω από 600.000 λίρες Αγγλίας (ή 1 εκ. δολάρια).

Πολλοί είναι οι καταναλωτές και οι επιχειρηματίες που προτιμούν το διαδίκτυο για τις συναλλαγές τους και έγιναν εύκολος στόχος, αφού...
έχασαν συνολικά περισσότερες από 600.00 λίρες Αγγλίας , όταν οι υπολογιστές τους «κόλλησαν» ένα ιό τύπου Trojan.

Αυτός ο ιός «έμπαινε» από τα Windows και έκανε τους υπολογιστές να συνδέονται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην συνέχεια μετάφερε χρήματα σε scammers σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σε διευθύνσεις που προσποιούνται ότι είναι τράπεζες ή άλλοι οργανισμοί.

Και στη χώρα μας, εξάλλου, όμως οι scammers έχουν γίνει πονοκέφαλος και χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να αποκρύψουν την αληθινή τους ταυτότητα. Ο πιο συνηθισμένος είναι να αλλάζουν τις επικεφαλίδες και τις διεθύνσεις αποστολής των e-mail που στέλνουν, ώστε η διεύθυνση που εμφανίζεται να είναι αξιόπιστη.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεχτείτε e-mail από κάποια τράπεζα ή κάτι δεν σας φαίνεται σωστό δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα headers, και να βρείτε την αληθινή ταυτότητα του αποστολέα.
rokakias

Δεν υπάρχουν σχόλια: