Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ

Οι γιορτές έχουν συνδυαστεί με τα τυχερά παιχνίδια ως μια μορφή διασκέδασης και για πολλούς ως ένα αποδεκτό πρωτοχρονιάτικο έθιμο. Αυτό το φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι της τύχης, μπορεί να μετατραπεί σε πάθος, με βραχυπρόθεσμο κίνδυνο στον εθισμό.
Για τον λόγο αυτό, πρέπει η γιορτινή χαρτοπαιξία να αντιμετωπιστεί σαν μια δραστηριότητα που γίνεται μόνο και μόνο για πλάκα και για το ¨καλό¨της χρονιάς, που διαρκεί λίγο, χωρίς απαραίτητα να παίζονται μεγάλα ποσά, χωρίς να την επιδιώκουμε με εμμονή και κυρίως χωρίς να αφήνονται άλλες γιορτινές δραστηριότητες για χάριν της Τράπουλας.
Αποφεύγετε να παίξετε τυχερά παιχνίδια χωρίς να έχετε καθορίσει το ποσό των χρημάτων που θα διαθέσετε για το παιχνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση υπάεχει κίνδυνος να παρασυρθείτε από την δίνη του παιχνιδιού, να χάσετε τον έλεγχο και πολλά περισσότερα χρήματα και δημιουργικές ώρες χαράς με τους αγαπημένους σας.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ



Η Κύπρος αποτελεί το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη όπου υπάρχει κατοχή στο έδαφός της ακόμα και σήμερα. Σε μια Ευρώπη που θέλει να παρουσιάζεται ως θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- που μάλλον για εμένα είναι η Ε.Ε του του κεφαλαίου, των συμφερόντων των μεγάλων κρατών της και της μεγάλης μας συμμάχου, προστάτιδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- Η.Π.Α (Κόσοβο-Ιράκ-Αφγανιστάν κτλ).
Βέβαια η Κύπρος πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια την μοναδική γεωστρατηγική της θέση να παίζει πολυσήμαντο ρόλο ταυτόχρονα στην Μικρά Ασία, την Μέση Ανατολή και σε ένα μέρος της Βόρειας Αφρικής. Με λίγα λόγια είναι ένα σταθερό αεροπλανοφόρο για τον έλεγχο της περιοχής.
Παρόλους τους κατακτητές που έχει δεχτεί όλους αυτούς τους αιώνες δεν έχει χαθεί η ελληνικότητα του νησιού. Το πώς έχει φτάσει στην τούρκικη κατοχή, λίγο πολύ σας είναι γνωστά. Θ α σταθώ όμως σε ορισμένα τραγικά σημεία, που σαν έθνος τα έχουμε αρκετές φορές βιώσει. Γιατί όποιο έθνος δεν μαθαίνει από τα λάθη του, θα τα επαναλαμβάνει.
Σε όλες τις ήττες μας ως έθνος είχαμε πολιτική αστάθεια ή και αδύναμες κυβερνήσεις ανίκανες να αναλάβουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία, όπως το 1922, στον Εμφύλιο, στην εισβολή στην Κύπρο όπου στην Ελλάδα υπήρχε η χούντα και στην Κύπρο το πραξικόπημα ενάντια στον Μακάριο από Έλληνες – Ελλαδίτες.
Είχαμε επέμβαση ξένου παράγοντα που συνήθως ήταν και <<σύμμαχοί>> μας όπως η Τουρκία, η Αγγλία, οι Η.Π.Α, όλοι έταιροί μας στο ΝΑΤΟ. Φυσικά αυτοί εκμεταλλέυονται την αδυναμία μας για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Το βασικότερο όλων των λαθών μας είναι ότι σαν έθνος ήμασταν συνέχεια διχασμένοι. Από τον εθνικό διχασμό επί Βενιζέλου και Κωνσταντίνου μέχρι τους εθνικόφρονες και τα μιάσματα. Όλα αυτά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Το βασικότερο λοιπόν είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και να προωθήσουμε μια βιώσιμη λύση για το Κυπριακό και κατ’ επέκταση για όλα τα εθνικά μας προβλήματα. Για την Κύπρο η μεγαλύτερη στρατηγική νίκη που έχει πετύχει από την εισβολή και μετά είναι η είσοδός της στην Ε.Ε και στην Ο.Ν.Ε δηλαδή στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Αυτό το δεδομένο άλλαξε την ισορροπία στην περιοχή και προκάλεσε μια αμηχανία και νευρικότητα στην τούρκικη πλευρά, ειδικά μετά το συντριπτικό ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν. Το σχέδιο αυτό ήταν ένα τερατούργημα χειρότερο και από την συμφωνία της Ζυρίχης που σχεδόν αποδεχόταν τα τετελεσμένα των Τούρκων με κάποιες υποχωρήσεις στο εδαφικό σε βάθος 20ετίας, με γραφειοκρατικό σύστηματα διοίκησης, με αυξημένες εξουσίες στην μειοψηφία και διεθνή διαιτησία για τα αδιέξοδα που θα προέκυπταν.
Μεγάλο οικονομικό κόστος και το βασικότερο το Ελληνοκυπριακό κράτος θα γινόταν Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Με λίγα λόγια έδινε γη και ύδωρ στο χαιδεμένο <<παιδί>> τους, την Τουρκία. Γι΄αυτο λύσαξαν όλοι οι Αγγλοαμερικάνοι και ΣΙΑ για να ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την στάση του μεγάλου πολιτικού της Κύπρου, του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, που με την ιστορική φράση << κράτος παρέλαβα και κράτος θα παραδώσω>> έδωσε το στίγμα του για την καταψήφιση του σχεδίου.




Μετά το σχετικό πάγωμα της διεθνής κοινότητας από την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν, άρχισε πάλι κάτι να κινείται. Προσφέρουν ξαναζεσταμένο το σχέδιο Ανάν συνοδευόμενο από κρυφούς εκβιασμούς. Το ξέρουν χρόνια αυτό το κόλπο.
Ήδη η <<καλή>> μας φίλη Αγγλία προσφέρει και το ανάλογο τυράκι για την λύση του Κυπριακού. Δίνει το 50% του εδάφους των στρατιωτικών βάσεων , περίπου το 1,5% του κυπριακού εδάφους. Τα παιδιά και με αυτά που μένουν κάνουν την δουλειά τους. Οι Κύπριοι ,όποια απόφαση κι αν πάρουν θα είναι δίχως επιστροφή. Για να υπάρχει βιώσιμη λύση, η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης αποτελεί βαρίδι γι΄αυτήν. Πως θα γίνει αυτο?
Η πίεσή της μέσα από την Ε.Ε είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά έχει και τα όριά της. Βλέπετε ότι η Ε.Ε αποτελείται από 27 μέλη με αντικρουόμενα συμφέροντα. Το κυριότερο που πρέπει να επιδιωχθεί είναι ότι όποια λύση και να προταθεί πρέπει να έχει ως βάση το Ευρωπαικό κεκτημένο χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Οτιδήποτε άλλο θα περιορίζει την ανεξαρτησία του νέου κράτους και θα αποτελέσει κερκόπορτα για το μέλλον.Βέβαια οι Τούρκοι δεν θα παραδώσουν εύκολα στα χαρτιά ότι κέρδισαν στην εισβολή.
Πρέπει οι Κύπριοι να εξοπλιστούν με οπλικά συστήματα, τέτοια έτσι ώστε όσο το δυνατόν να φύγουν από την ομηρία της Τουρκίας και των κατοχικών δυνάμεων, δηλαδή να γίνει περίπου στρατιωτικά σαν το Ισραήλ, ισχυρή διπλωματία δεν γίνεται χωρίς ισχυρό στρατό.
Να αναπτύξει ισχυρές διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις εκτός από τους παραδοσιακούς συμμάχους και με τις νέες ανερχόμενες παγκόσμιες δυνάμεις όπως Κίνα, Βραζιλία και με την αναγεννημένη Ρωσία που επείγεται να βρει συμμάχους στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. Το κυριότερο που πρέπει να γίνει είνα να τεθεί σε νέα βάση η συνεργασία και συμμαχία σε όλα τα επίπεδα της Ελλάδος με της Κύπρου μακριά από τις αγκυλώσεις και την καχυποψία του παρελθόντος. Καλή βάση θα ήταν να επανενεργοποιηθεί ο Ενιαίος Αμυντικός Χώρος που έχει αδρανήσει τα τελευταία χρόνια μετά από πιέσεις των <<συμμάχων>> μας . Να καταλάβουν οι <<σύμμαχοί>> μας ότι οι Κύπριοι δεν είναι μόνοι απέναντι στα επακτατικά σχέδια των Τούρκων.
Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το κυπριακό πρόβλημα δεν αποτελεί τροχοπέδη στην εξωτερική μας πολιτική αλλά η βιώσιμη λύση του θα αποτελέσει αφετηρία για μια αναγέννηση του Ελληνισμού στην περιοχή και θα εκπληρώσουμε το ιστορικό χρέος μας απέναντι στην Κύπρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κυπριακο και το Αιγαίο είναι 2 συγκινωνούντα δοχεία. Μια κακή λύση του Κυπριακού θα είναι προηγούμενο για τις Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο και καύσιμο για νέες διεκδικήσεις. Ο τούρκικος επεκτατισμός, να καταλάβουν οι πολιτικοί μας, δεν αντιμετωπίζεται με ενδωτισμό και κατευνασμό αλλά με την υπεράσπιση του κυριαρχικού μας δικαώματος και κάθε δικαίωμα που μας δίνουν νόμιμα οι Διεθνείς Συνθήκες.
Κλείνοντας οι Κύπριοι να θυμούνται ότι η εθνική ανεξαρτησια δεν δωρίζεται αλλα κερδίζεται μέσα από αγώνες και θυσίες σε ανθρώπινο δυναμικό και άψυχο υλικό.

by Black Rose

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ

Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα μαζί, είναι οι εποχές που σερβίρονται σε κάθε σπίτι μεγάλες ποσότητες φαγητών και γλυκών που ανεβάζουν εκτός από τα κιλά, την χοληστερίνη και μειώνουν την διάθεση.
Η υπερκατανάλωση φαγητού, παρόλο που αρχικά μπορεί να προσφέρει απόλαυση, δημιουργεί ένα δυσάρεστο αίσθημα κορεσμού και βάρους. Η άρνηση της υπερκατανάλωσης φαγητού δεν αποτελεί προσβολή της οικοδέσποινας που κουράστηκε να ετοιμάσει τα πάντα για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους της. Ιδιαίτερη προσοχή χρήζουν τα άτομα που έχουν ήδη προβλήματα υγείας και που πρέπει να ακολουθούν ιδιαίτερη διατροφή. Προκειμένου να μην νοιώθουν στερημένοι και ¨τιμωρημένοι¨από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να δοκιμάσουν από όλα, αλλά σε μικρή ποσότητα, αποφέυγοντας τον συνδιασμό με αλκοόλ.
Η αποφυγή του αλκοόλ συνίσταται και για όσους νηστέψουν καθώς καταναλώνοντας μη λιπαρές τροφές το αλκοόλ απορροφάται πιο εύκολα, προκαλώντας δυσάρεστες συνέπειες.