Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Οι γιορτές συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα αλλά η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργεί και θλίψη σε ορισμένους. Ο ερχομός του νέου έτους αποτελεί μια καλή ευκαιρία για απολογισμό και καθορισμό νέων στόχων και δεσμέυσεων.
Ο βασικότερος παράγοντας που που καθιστά δυνατότερη την αρνητική διάθεση του ατόμου κατά την περίοδο των γιορτών βρίσκεται κυρίως στην αντίθεση της ψυχικής του διάθεσης και της γενικότερης γιορτινής διάθεσης των τριγύρω.
Εντοπίζοντας τους ακριβής λόγους της κατάστασης και αναγνωρίζοντας τις πραγματικές σας επιθυμίες για το τι είναι αυτό που θα σας έκανε να νοιώσετε καλύτερα, ίσως να μπορέσετε να βρείτε και τους τρόπους για να το πετύχετε. Ακόμα, αν και οι λόγοι είναι μη αναστρέψιμοι, η αποδοχή τους, βοηθά να οριστεί η θλίψη, πάυοντας να βιώνεται ως απροσδιόριστη και αδικαιολόγητη, κάτι που αυξάνει την αγωνία και την αρνητική διάθεση.
Το αποτελεσματικότερο φάρμακο για τους περισσότερους που βιώνουν την θλίψη των γιορτών είναι η κινητοποίηση των αποθεμάτων της ψυχικής διάθεσης που κρύβει ο εαυτός τους. Πρέπει να διατηρούν την χαρά και να αντιμετωπίζουν την θλίψη τόσο όσο μπορούν και ανεξάτητα από το κλίμα των ημερών.
Ένας καινούριος χρόνος ανοίγεται μπροστά μας και πολλοί θα μπούν στην διαδικασία να κάνουν τον απολογισμό τους για τον χρόνο που πέρασε. Αν ο απολογισμός σας δεν είναι θετικός, μπορείτε να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε την χρονιά που έρχεται και όχι να απογοητευτείτε. Ο αναστοχασμός, βοηθά να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας και να αντιμετωπίσετε το νέο χρόνο της ζωής σας αποτελεσματικότερα, θέτοντας καινούριους στόχους και σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: