Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Η Μεγάλη Τομή στην Ζωή των Μαθητών ή Όχι;

 Κάθε χρόνο όλες οι νέες γενιές της Ελληνικής Κοινωνίας πάντα πέρασαν, περνάνε και θα περνάνε ίσως, από την Μεγάλη Τομή της Ζωής τους ανάμεσα σε όμορφα αλλά και δεσμευτικά μαθητικά χρόνια και στην ελεύθερη ζωή, η γεμάτο περιπέτειες ελεύθερη ζωή! Αυτή η Τομή ονομάζεται "Πανελλήνιες Εξετάσεις" ή αλλιώς: "Πανελλαδικές"!

Μέχρι που να φτάσει η στιγμή των Πανελλαδικών, οι μαθητές της Ελλάδος περνάνε άσχημα αγχωτική περίοδο, η οποία γίνεται πιο αγχωτική καθώς πλησιάζει η ώρα. Όμως, πρέπει να αγχώνονται τόσο άσχημα για αυτές τις εξετάσεις;

Όχι, γιατί δεν καθορίζουν την ζωή μας, εμείς την καθορίζουμε και με το παραπάνω. Γιατί, ακόμα κι αν οι Πανελλαδικές είναι επιλογή μας, δεν σημαίνει ότι θα καταστραφούμε, αν δεν περάσουμε στην σχολή που θέλουμε ή γενικά δεν πετύχουμε τον στόχο μας στις Πανελλαδικές! Δεν έχουν καμία αξία στην ζωή μας από την στιγμή που μας κάνουν κακό (έτσι όπως είναι φτιαγμένες τουλάχιστον) κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι μας καθορίζουν την ζωή και βασανίζοντάς μας, για να περάσουμε σε μια σχολή! Απλά τις χρησιμοποιούμε αναγκαστικά κατά επιλογή μας, για να προχωρήσουμε σε έναν κλασσικό δρόμο προς το Πανεπιστήμιο. Όμως, αν το σκεφτείτε, δεν είναι οι Πανελλαδικές η μόνη επιλογή μας. Την ζωή την έχουμε στα χέρια μας και αν δεν περάσουμε, αν θέλουμε, ξαναδίνουμε ή πάμε σε ένα ΙΕΚ ή ασκούμε το Επάγγελμα που αγαπάμε από εκείνη την στιγμή με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο υπάρχουν εναλλακτικές, αλλά και δρόμοι με διάφορες προοπτικές που δεν ξέρετε πόσες είναι και πόσοι και, όπως δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, δεν ξέρετε πώς και πού και θα καταλήξουν!

Οπότε, όσο άσχημο είναι το Εκπαιδευτικό Σύστημα, δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ να καταστρέψει τα όνειρά μας και να μας κάνει να τα παρατήσουμε! Γιατί, οι νικητές ποτέ δεν τα παρατάνε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: