Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Γράφει ξανά ιστορία ο ΠΑΣ Λαμία!

 Στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδος για ακόμη μία φορά ο ΠΑΣ Λαμία! #slgr #ΚύπελλοΕλλάδος #lamiafc #arisfc

Στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδος για ακόμη μία φορά ο ΠΑΣ Λαμία! #slgr #ΚύπελλοΕλλάδος #lamiafc #arisfc

Κέρδισε Καραντώνη και Άρη ο ΠΑΣ Λαμία και πήρε την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ένα γκολ του Άνταμ Τζανετόπουλου στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Λαμία πήρε τη νίκη και την πρόκριση!

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μπόγιαν Σαράνοφ ο οποίος στο τέλος της παράτασης έπιασε πέναλτι δίνοντας επί της ουσίας την πρόκριση στην ομάδα του!

Το ματς:

Σέ ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Καραντώνη και μάλιστα αρνητικό….η Λαμία πανηγύρισε μια πανάξια και πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση με 1-0 με χρυσό σκόρερ τον Άνταμ Τζανετόπουλοσ τ

Έδειξε τις προθέσεις του με το καλημέρα ο Καραντώνης / Πέναλτι εφεύρεση

Το ματς ξεκίνησε με τη Λαμία να ελέγχει το ρυθμό και τον Άρη να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις και να βρει το γκολ. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες για να έρθει στο 14′ ο διαιτητής Καραντώνης, με ένα πέναλτι εφεύρεση,  έστειλε τους φιλοξενούμενους στην άσπρη βούλα. Ο Σαράνοφ δεν μάντεψε σωστά την πλευρά που θα πήγε η μπάλα αλλά ο Καμαρά έκανε κακή εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα άουτ.  Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης ο Μπεχαράνο στον οποίο καταλογίζεται το πέναλτι δέχθηκε και κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Η Λαμία σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή της εκμεταλλευόμενη τα πολλά και αβίαστα λάθη των φιλοξενούμενων στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στο 22′ ο Ταϊρόν ανάγκασε τον Σιαμπάνη σε δύσκολη επέμβαση. Μια φάση στην οποία ο Τάιρον τραυματίστηκε και στη συνέχεια αν και επέστρεψε, δεν μπορούσε να συνεχίσει και αποχώρησε, με την κατάστασή του να εκτιμάται αύριο ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν χωρίς τη μεγάλη φάση στην εστία του Σιαμπάνη με τον Καραντώνη να διακόπτει συνεχώς το παιχνίδι δημιουργώντας ένταση και νεύρα σε εξέδρα και πάγκο. Εξαιτίας αυτού αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα και ο Γιώργος Ζαγκανάς, μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τη Λαμία να έχει δημιουργήσει 4 τελικές (3 στην εστία) και τον Άρη μόλις 1!

Το δεύτερο 45λεπτο μπήκε με τον Καραντώνη να…χάνει τη μπάλα και από λάθος πλάγια να δίνει στημένο στον Άρη ο οποίος γέμισε την περιοχή, με τον Ντιαγέ να κάνει τη κεφαλιά στην αγκαλιά του Σαράνοφ ο οποίος άργησε να βγει αλλά μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 55′ η Λαμία έφτασε κοντά στο γκολ με τον πυραυλοκίνητο Σαραμαντά να κλέβει, να πατά περιοχή και να σουτάρει με το δεξί, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Στο 58′ ο Άρης κέρδισε ανύπαρκτο φάουλ από τον Σαραμαντά, εκτέλεσε ο Μαντσίνι, πήρε την κεφαλιά ο Μπράμπετς και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση στην οποία ο Σαράνοφ μπλόκαρε τη μπάλα στη γραμμή,  με το παιχνίδι να συνεχίζεται.

Ενδεικτικό του…εκρηκτικού κλίματος που πυροδότησε ο Καραντώνης είναι ότι παρά το σκληρό παιχνίδι και τις διαμαρτυρίες των παικτών του Άρη, η πρώτη κίτρινη ήρθε στο 67 για φάουλ του Ντιαγέ στον Τζανδάρη!

Στο 70′ ο Καραμάνος έφυγε στη κόντρα, ο Μπράμπετς στην προσπάθειά του να τον ανακόψει έπεσε στο έδαφος με τον Καραντώνη να ανακαλύπτει επιθετικό φάουλ (!) προκαλώντας νέα έκρηξη στην κερκίδια!

To παιχνίδι κυλούσε αλλά ποδόσφαιρο δεν βλέπαμε αφού τα σκληρά μαρκαρίσματα και η…ανέχεια του ρέφερι είχαν χαλάσει το παιχνίδι.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση!

Ο Τζανετόπουλος χτύπησε στο 117′ – Ο Σαράνοφ έπιασε πέναλτι στο τέλος

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να έχουν αδειάσει από δυνάμεις απειλώντας κυρίως με στημένες φάσεις. Σε μία από αυτές στο 98′ εκτέλεσε ο Γκάμα, κεφαλιά του Φαμπιάνο, μπλόκαρε ο Σαράνοφ!  Στη τελευταία φάση του πρώτου 15λεπτου ο Άρης κέρδισε νέο φάουλ, ο Μπρούνο Γκάμα το εκτέλεσε έξυπνα με τον Σαράνοφ  να μπλοκάρει εύκολα. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης!

Το δεύτερο ημίχρονο έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση με τη Λαμία να παίρνει το αίμα της πίσω για την προκλητική διαιτησία του Καραντώνη ,με τον Τζανετόπουλο από κόρνερ του Προβυδάκη  να γράφει το 1-0 στο 117′ της αναμέτρησης!

Ο Σαράνοφ απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων !

Τίποτα δεν άλλαξε με τη Λαμία να παίρνει τη πρόκριση στους “4” για τρίτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια!

lamiasports

Δεν υπάρχουν σχόλια: