Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Μονομαχία στο Ελ ΠΑΣΟ-Κ

 Ανάβουν και πάλι τα αίματα στη Χαριλάου Τρικούπη στο φόντο της εκλογής αρχηγού. Δημοσκοπική εταιρεία καταγγέλλει το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι διενεργεί έρευνα με «προκατασκευασμένο αποτέλεσμα». ● Την ίδια ώρα την τρίτη συνιστώσα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., μετά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ, επιδιώκει να αποτελέσει η νεοσύστατη «Πρωτοβουλία για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση».

Καταγγελιών συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής… Δεν κράτησε πολύ το κλίμα φαινομενικής, όπως αποδεικνύεται υποχώρησης της έντασης, καθώς μόνο μερικές μέρες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τα αίματα ανάβουν και πάλι στη Χαριλάου Τρικούπη. Σε οργισμένη ανακοίνωση εναντίον εταιρείας δημοσκοπήσεων προέβη το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά καταγγέλλοντας τη διενέργεια έρευνας «προκατασκευασμένου αποτελέσματος», ενώ προειδοποίησε ακόμη και για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Η νεόκοπη εταιρεία Opinion (η οποία δεν είναι καν μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων), γνωστή κυρίως για τις σχέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, χτυπά και πάλι» υποστήριζαν πηγές προσκείμενες στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., αποκαλύπτοντας επί της ουσίας ότι η εταιρεία διεξάγει στημένη «δημοσκόπηση», αφού όπως τόνιζαν «ξεδιάντροπα προκατασκεύασε -πριν καν έχει τα αποτελέσματα- δίδυμο δεύτερου γύρου, σύμφωνα με τις επιλογές της». Διαμήνυσαν δε για τις δέουσες νομικές συνέπειες τους «δημοσκόπους» τού «κατά παραγγελία αποτελέσματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία είχε επικριθεί ξανά από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη για μέτρηση που εμφάνιζε τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην εσωκομματική κούρσα.

Μέσα σε αυτή τη θερμή ατμόσφαιρα έκανε την εμφάνισή της η «Πρωτοβουλία για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση», ένα ενωτικό εγχείρημα αποτελούμενο από την «Ανανεωτική Αριστερά», τις «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» και στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι, με σκοπό να συγκροτήσουν την τρίτη συνιστώσα στο Κίνημα Αλλαγής μετά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ. Οπως υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων, το εγχείρημα απαιτεί την πιο πλατιά συσπείρωση δυνάμεων,[..] δεν περιορίζεται στην αγωνία της ιστορικής δικαίωσης (του ΠΑΣΟΚ) και η επιμονή στο σχήμα του Κινήματος Αλλαγής με πολυτασική συγκρότηση και ενιαία στρατηγική είναι το ικανό σχέδιο για το μέλλον».

Το κείμενο δεν αναφέρεται σε πρόσωπα που διεκδικούν την ηγεσία, αν και μεταξύ των υπογραφόντων υπάρχουν υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου. Από την Ανανεωτική Αριστερά συμμετέχουν οι Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Γιώργος Γιάνναρος, Τάσος Δαρσινός, Χρήστος Μέγας, Ευγενία Μπουρνόβα, Ισμήνη Μώρου, Εφη Παγκάλου, Νέλλη Παπαχελά, Κώστας Πανδής, Γιώργος Σιακαντάρης, Δημήτρης Στάμου και Νίκη Φούντα. Από τις Κινήσεις Πολιτών οι Μιχάλης Χάλαρης, Θόδωρος Τσέκος, Θόδωρος Καρούνος, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ιρις Ζαχμανίδη, Σωτήρης Κατσέλος, Λεωνίδας Αλατάς, Γιώργος Ζάχος, Σύρος Κοσκοβόλης, Γρηγόρης Ρίσβας, Σπύρος Παππάς, Μανώλης Πετράκης, Αστέριος Πατσιαούρας, Χρήστος Μπούρας, Θεοχάρης Λάμπου και Δημήτρης Πετσαλούδας, ενώ τα στελέχη από το Ποτάμι είναι οι Παναγιώτης Καρκατσούλης, Εφη Στεφοπούλου, Παναγιώτης Αγγελιδάκης, Ευτυχία Αλεβιζάτου, Οθων Καίσαρης και Αναστασία Παπαστάμου.

Την ίδια ώρα το πολιτικό πλαίσιο της φυσιογνωμίας που θεωρούν ότι πρέπει να λάβει ο χώρος περιγράφουν οχτώ στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αναφορές στον Ανδρέα Λοβέρδο μέσω της «Πρωτοβουλίας για τη διεύρυνση του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς». «Απορρίπτουμε το δίλημμα "αυτοδυναμία ή χάος" της Ν.Δ. και την επαναφορά της καταστροφικής και χαοτικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Διεκδικούμε να είμαστε εμείς ρυθμιστές των εξελίξεων» επισημαίνουν οι Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Σιακαντάρης, Κώστας Κούρκουλος, Εύα Καϊλή, Χαρά Κεφαλίδου, Γαβριήλ Λαμπάτος, Κώστας Μποτόπουλος και Γιάννης Μεϊμάρογλου.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: