Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ζητείται... αρμόδιος

 Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται στην 56η ημέρα αγώνα ● Αίτημα αναστολής της ποινής του κατέθεσε η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συνεχείς δηλώσεις αναρμοδιότητας που συναντά καθημερινά ● Αστυνομική φρουρά μέσα στον θάλαμο της εντατικής.

Χθες το πρωί η συνήγορος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, και ο δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Θέμης Σοφός κατέθεσαν από κοινού στην Εισαγγελία Λαμίας αίτημα αναστολής ποινής του κρατούμενου λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο και παράλληλα κατέθεσαν αίτημα στο Πρωτοδικείο Λαμίας για ακύρωση της απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, με την οποία ανέτρεψε αυθημερόν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις της σε τοπικό κανάλι (Star Κεντρικής Ελλάδας), η Ιωάννα Κούρτοβικ εξήγησε ότι το αίτημα αναστολής προφανώς θα έδινε τον χρόνο να αποκατασταθεί η υγεία του απεργού πριν χάσει τη ζωή του και στο μεταξύ να γίνει ό,τι άλλο χρειάζεται για την αλλαγή μιας απόφασης που δεν εκπληρώνει ούτε τους ουσιαστικούς ούτε τους τυπικούς λόγους που να δικαιολογούν τη μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού. Αναφέρθηκε, επίσης, στις συνεχόμενες δηλώσεις αναρμοδιότητας που συναντά σε όποια δικονομική ενέργεια κι αν κάνει και γνωστοποίησε ότι υπάρχει αστυνομική φρουρά και μέσα στον θάλαμο της εντατικής.

Η εισαγγελέας Λαμίας δήλωσε ότι είναι αναρμόδια σχεδόν για όλα τα βασικά και τα επιμέρους αιτήματα και ότι λείπουν οι τυπικές προϋποθέσεις, ενώ εξίσου αναρμόδιο θεωρεί και το Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών. Η απάντηση προφανώς προδιαγράφει και την πρότασή της στη σημερινή συνεδρίαση όπου θα εισαχθεί το θέμα και θα εξεταστεί από το Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών. Η εισαγγελέας φέρεται επίσης να δήλωσε ότι αρμόδια είναι τα διοικητικά δικαστήρια, όμως ήδη το ΣτΕ (στο οποίο θέλησαν να υποβάλουν προσφυγή οι δικηγόροι) δήλωσε επίσης αναρμόδιο, όπως και ο Αρειος Πάγος.

efsyn
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: