Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Μουφτής Κομοτηνής: "Ασεβής η απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία"



Η Αγία Σοφία EUROKINISSI


"Αυτή η απόφαση δεν ταιριάζει με τις αυθεντικές πηγές της θρησκείας μας. Πρέπει να αναδείξουμε τις καλές πράξεις της θρησκείας μας, όχι να ψαρεύουμε ψήφους", δήλωσε ο μουφτής Κομοτηνής


Ο μουφτής Κομοτηνής, Χαλίν Τζιχάτ μίλησε στο κανάλι του OPEN για τις δηλώσεις που έκανε σε σχέση με τους φόβους του ότι μπορεί να υπάρξουν εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στην Θράκη με αφορμή την απόφαση της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.





Συγκεκριμένα ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων τόνισε κατηγορηματικά ότι η μετατροπή των χριστιανικών ναών σε τζαμιά, είναι αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ. "Δεν βρίσκεται στις αρχές του Ισλάμ, ούτε στο Κοράνιο και ούτε οι οπαδοί του προφήτη μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά. Αυτό δεν έγινε", ανέφερε.

"Ζητώ από την ανθρώπινη γενιά ο καθένας να σέβεται τη θρησκεία και την άποψη των άλλων. Αυτό μας διατάζει η θρηκεία μας να κάνουμε. Οι αρχές του Ισλάμ δεν προβλέπουν τη μετατροπή θρησκευτικών ναών σε τζαμιά. Επομένως είναι ασέβεια η απόφαση του Ερντογάν. Αυτή η απόφαση δεν ταιριάζει με τις αυθεντικές πηγές της θρησκείας μας. Πρέπει να αναδείξουμε τις καλές πράξεις της θρησκείας μας, όχι να ψαρεύουμε ψήφους", κατέληξε ο μουφτής Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: