Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό


Θα συζητηθεί η εντατικοποίηση των ελέγχων και η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων.




Σε συνεχή συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το κυβερνητικό επιτελείο για το θέμα του κορονοϊού. Η μελέτη και ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους λοιμωξιολόγους είναι πιθανό να φέρει και νέα περιοριστικά μέτρα. Γιατί σίγουρα τα 58 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη 14 Ιουλίου, δεν τα λες και λίγα. Ειδικά όταν μόλις την προηγούμενη μέρα ήταν λιγότερα από τα μισά (24).


Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, όπως η ακύρωση των πανηγυριών μέχρι το τέλος Ιουλίου, δεν είναι σίγουρο ότι θα περιορίσουν τη διασπορά του κορονοϊού. Πάντως σήμερα άνοιξαν και οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και στις 22 του μήνα ανοίγουν οι πτήσεις από την Σουηδία, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση βελτιώνεται.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η λήψη αποφάσεων βασίζεται στη γνώμη των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται στη χώρα μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση ώστε να αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας ανάλογα με τις εξελίξεις», τονίζουν από την κυβέρνηση και θυμίζουν ότι όταν διαπιστώνεται μία αρνητική εξέλιξη, λαμβάνονται ανάλογα μέτρα. Για παράδειγμα, όταν διαπιστώθηκε έξαρση στα Βαλκάνια, η κυβέρνηση έβαλε υποχρεωτικό τεστ για τους επισκέπτες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία.

Έτσι πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: