ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5
#tsoulotip: Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ με μια επικάλυψη λεμονιού, χτυπώντας στο μίξερ με το σύρμα 150 γρ. μαργαρίνη με χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα απλώνουμε πάνω από το κέικ μας.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
2 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
10 κ.σ. ηλιέλαιο
480 γρ. νερό
Εκτύπωσε τη συνταγή
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες48724%
Λίπος18.1g26%
Kορεσμένα1.8g9%
Πρωτεΐνες5.4g11%
Yδατάνθ.79.4g31%
Σάκχαρα38.2g42%
Αλάτι0.3g5.00%
Ινες2g8%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Λαδώνουμε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ 20x20εκ.
2Ρίχνουμε μέσα τα πρώτα πέντε υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού, δημιουργούμε με τα χέρια τρεις τρύπες δύο μικρές και μια μεγάλη. Στη μία ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και τη βανίλια, στην άλλη το ξύδι και στη μεγάλη το ηλιέλαιο. Από πάνω ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
3Ψήνουμε για 35 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου