Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος κόσμος αποφάσισε να αντικαταστήσει την κρυσταλλική ζάχαρη με την καστανή ή και να την αφαιρέσει τελείως από την διατροφή του, χρησιμοποιώντας φυτικά γλυκαντικά όπως η στέβια. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι η καστανή ζάχαρη, μπορεί να είναι πιο υγιεινή – αφού δεν έχει επεξεργαστεί τόσο όσο η κρυσταλλική – αλλά οι θερμίδες της, παραμένουν οι ίδιες. Οπότε αν έχετε ως στόχο να χάσετε βάρος, η καστανή ζάχαρη δε σας βοηθάει σε αυτό!
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως, τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που καταναλώνουμε ζάχαρη;
Αρχικά, ο εγκέφαλός μας, εκκρίνει μια ουσία – την ντοπαμίνη -, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή μας διάθεση. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα η ζάχαρη να μας ανεβάζει την διάθεση γι’ αυτό, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να γίνει εθιστική και να “κοπεί” με δυσκολία!
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο δέρμα από την άλλη, δημιουργεί φλεγμονές και δεν είναι λίγες οι φορές που αυξάνει ή δημιουργεί ακμή στην επιδερμίδα! Πολλοί υποστηρίζουν, ότι είναι υπεύθυνη και για άλλες δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους νόσος.
Το συκώτι, είναι αυτό το όργανο που μετατρέπει την ζάχαρη σε λίπος. Όταν η κατανάλωση της ζάχαρης είναι μεγάλη, τότε το συκώτι υπάρχει περίπτωση να αναπτύξει μια ασθένεια η οποία ονομάζεται, μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος.
Το πάγκρεας από την άλλη, μπορεί μέσω της υπερβολικής ζάχαρης να δημιουργήσει παραπάνω ινσουλίνη από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διαβήτης! Η επεξεργασμένη ζάχαρη, επηρεάζει το γαστρεντερικό μικροβίωμα. και η υπερκατανάλωση της μπορεί να οδηγήσει σε υπεργλυκαιμία, διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως, τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που καταναλώνουμε ζάχαρη;
Αρχικά, ο εγκέφαλός μας, εκκρίνει μια ουσία – την ντοπαμίνη -, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή μας διάθεση. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα η ζάχαρη να μας ανεβάζει την διάθεση γι’ αυτό, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να γίνει εθιστική και να “κοπεί” με δυσκολία!
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο δέρμα από την άλλη, δημιουργεί φλεγμονές και δεν είναι λίγες οι φορές που αυξάνει ή δημιουργεί ακμή στην επιδερμίδα! Πολλοί υποστηρίζουν, ότι είναι υπεύθυνη και για άλλες δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους νόσος.
Το συκώτι, είναι αυτό το όργανο που μετατρέπει την ζάχαρη σε λίπος. Όταν η κατανάλωση της ζάχαρης είναι μεγάλη, τότε το συκώτι υπάρχει περίπτωση να αναπτύξει μια ασθένεια η οποία ονομάζεται, μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος.
Το πάγκρεας από την άλλη, μπορεί μέσω της υπερβολικής ζάχαρης να δημιουργήσει παραπάνω ινσουλίνη από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διαβήτης! Η επεξεργασμένη ζάχαρη, επηρεάζει το γαστρεντερικό μικροβίωμα. και η υπερκατανάλωση της μπορεί να οδηγήσει σε υπεργλυκαιμία, διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου