tip: Προσέχουμε να βράσουν καλά τα υλικά μας στην κατσαρόλα ώστε να απορροφήσουν τα υγρά τους για να μη μας βγει πολύ νερουλό το φαγητό μας.
ΥΛΙΚΑ
3 Πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
3 Πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε ροδέλες
500 γρ. Κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε χοντρούς κύβους
500 γρ. Γιαούρτι
140 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1 Πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
3 Ντοματες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια
250 ml Νερό
Ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε μία μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε μέσα τα κοτόπουλα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό στη κατσαρόλα και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν μαζί μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
5. Έπειτα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
6. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι φούρνου διαμέτρου 34x22 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.
7. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε
Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη και την βρήκαμε στο giorgostsoulis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου