Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

"Δρακούλης" ο καφές που παρασκευάζεται στην Εύβοια

Παγκόσμια ημέρα καφέ σήμερα και κανονικά πρέπει να αναφερθώ στον καφέ της Εύβοιας. Και το όνομα αυτού; "Δρακούλης. Ας δούμε μερικά ιστορικά στοιχεία του καφέ αυτού που παρασκευάζεται από το 1925 στο Αλιβέρι Ευβοίας. Ενώ από το 1900 παρασκευαζόταν στη Σμύρνη.

Έχοντας θητεύσει σε ένα από τα μεγαλύτερα καφεκοπτεία της Σμύρνης, ο Ιάκωβος Δρακούλης ανοίγει το 1925, το πρώτο του καφεκοπτείο, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα, το 1952, αγοράζει και εγκαθιστά τα πρώτα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα επεξεργασίας ελληνικού καφέ, δηλαδή ένα καβουρντιστήρι και έναν μύλο άλεσης. Την ίδια χρονιά ο γιος του Ντίνος, απ την ηλικία των έξι ετών μαθαίνει κοντά στον πατέρα του τα μυστικά της τέχνης του καφέ, αναλαμβάνοντας το 1970 τα ηνία της επιχείρησης.

Στα στέκια του καλού καφέ
Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, η Draculi Coffee δημιουργεί την πρώτη σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας καφέ (εσπρέσο, φίλτρου και ελληνικού) στο Αλιβέρι «χτίζοντας» σταδιακά το ιδιόκτητο δίκτυο διανομής στο οποίο κατευθύνει τα εκλεκτά προϊόντα σε σημεία χονδρικής πώλησης και σε επώνυμα στέκια του καλού καφέ της πρωτεύουσας, όπως το InterContinental, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Ledra Marriott, το Hilton, η Μεγάλη Βρετανία κτλ.

Το 2004 καθετοποιείται η παραγωγή, με την υλοποίηση της υψηλών προδιαγραφών μονάδας επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα και μίας εκ των πλέον σύγχρονων μονάδων συνολικά στην Ευρώπη, επενδύοντας συνολικά πάνω από 3 εκατ. ευρώ.
"Μπορεί όλοι οι Ελληνες να πίνουμε καφέ", μας εξηγεί ο Ιάκωβος Δρακούλης "όμως λίγοι ξέρουμε να ξεχωρίζουμε την καλή ποιότητα. Γι' αυτό από τη στιγμή που ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που έχει ο άνθρωπος, θα πρέπει να διαθέσει και κάποιο χρόνο να γνωρίσει τον "χρυσό" αυτό καρπό, γύρω από τον οποίο έχει αναπτυχθεί μία ολόκληρη επιστήμη για να καταλήξει στο φλυντζάνι".

03123

Το οικογενειακό μυστικό: Πάθος για τον καλό καφέ, εμμονή για το διαφορετικό και καλό design. Tρία ονόματα που κάνουν τη διαφορά στο χώρο του ποιοτικού καφέ σήμερα : Tusso Unique, So!espresso και Σμυρναίικος, ο εξαιρετικός. "Αν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό" αναφέρει και συνεχίζει "η δυσκολία είναι να κάνεις την υπέρβαση και να μετατρέψεις το προϊόν σου σε άριστο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και αυτή είναι και η φιλοσοφία μας  δεν σταματάμε ποτέ", μας λέει ο Ιάκωβος Δρακούλης.

Καφές για το σπίτι
"Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε κάποιες καλές καφετέριες και βεβαίως σε καταστήματα Delicatessen. Για παράδειγμα, κάποια από τα σημεία πώλησης του Ελληνικού και του  Σμυρναίϊκου είναι τα εξής: Κωσταρέλος, Πανδαισία,  Degustation, Unik, Not Just Greek Salad, Box Gourmet και άλλα επιλεγμένα καταστήματα.
Ο στόχος μας είναι", σημειώνει ο Ιάκωβος Δρακούλης η καλύτερη ικανοποίηση του Ελληνα που μας εμπιστεύεται. Εντός του προσεχούς διμήνου πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ατομικές συσκευασίες του εσπρέσσο Tusso για να μπορεί ο καταναλωτής να απολαμβάνει τον αγαπημένο του καφέ και στο σπίτι".


Στοιχεία από το reporter.gr
Στην περιοχή μας μπορείτε να προμηθευτείτε τον συγκεκριμένο καφέ από την Κάβα Μαζαράκης Ψαχνά και Καφέ"Τζίμης" στην Καστέλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: