Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης


Ο μονόλογος ενός εμβρύου...  «Είμαι μόλις δυο εβδομάδων, είμαι μικρούλι ακόμη πιο μικροσκοπικό κι από κόκκο ρυζιού. Η μαμά μου δεν ξέρει ακόμη ότι υπάρχω, σίγουρα θα χαρεί μόλις μάθει για μένα και θα με αγαπήσει όπως εγώ». «θα περιμένει με ανυπομονησία, να με σφίξει στην αγκαλιά της, κι εγώ περιμένω, να περάσει ο καιρός και να μεγαλώσω και να γεννηθώ να αντικρίσω τον κόσμο και να γνωρίσω την μορφή της μαμάς μου». «Έχω ήδη δει πως είναι η καρδιά της και η ψυχή της, διότι είμαι κομμάτι της».... «Σήμερα η μαμά έμαθε ότι υπάρχω, αλλά δεν είναι χαρούμενη, κλαίει και δεν είναι από χαρά, κλαίω κι εγώ γιατί δεν μ αγαπάει, τότε γιατί μου έδωσε ζωή?» «Μαμά σκέφτεσαι κάτι κακό το νιώθω, γιατί βλέπω από μέσα την ψυχή σου»... «Μαμά κάτι συμβαίνει, πονάω, πονάω πολύ, μαμά γιατί με σκοτώνεις τι σου έχω κάνει?, μαμά.....»

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης σήμερα, και τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αν και υπάρχουν τόσοι μέθοδοι αντισύλληψης φαίνεται ότι ότι η έλλειψη πληροφόρησης είναι αρκετά μεγάλη ανάμεσα στις τάξεις των εφήβων, η οποία οδηγεί σε μια τραγωδία εκτρώσεων, με αποτέλεσμα οι εκτρώσεις να αντικαθιστούν τις μεθόδους αντισύλληψης.  Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά περίπου 40.000 έφηβες κάτω των 18 προβαίνουν σε αμβλώσεις κάθε χρόνο, ένα γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και την οικογένεια. Δυστυχώς πολλά έφηβα κορίτσια σκέφτονται την άμβλωση ως μέθοδο αντισύλληψης, λόγω άγνοιας, σκέφτονται «Κι αν μείνω έγκυος τι έγινε?, θα πάω να το ρίξω», χωρίς όμως να σκέφτονται τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που θα υποστούν. Η άμβλωση είναι μια επίπονη διαδικασία και για το σώμα και για την ψυχή, μια διαδικασία η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τηρούνταν τα σωστά μέτρα αντισύλληψης.  Με βάση τα στοιχεία, 1 στα 2 ανήλικα κορίτσια έχει κάνει έκτρωση χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο γίνονται περίπου 150.000-200.000 εκτρώσεις πέραν αυτών που γίνονται για ιατρικούς λόγους, οι υπόλοιπες θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που μαστίζεται από υπογεννητικότητα, βιώνουμε μια σύγχρονη γενοκτονία, έναν ακήρυχτο πόλεμο στον οποίο άνθρωποι με άγνοια, απληροφόρητοι οπλίζουν τα χέρια των χειρουργών, με ένα νυστέρι και στερούν ζωές τις οποίες οι ίδιοι δημιούργησαν, αν δεν θέλεις να δημιουργήσεις μια ζωή, να γίνεις γονιός, απλά προστατεύσου, πάρε μέτρα αντισύλληψης. Οι δύσκολες συνθήκες ζωής, η ανεργία, η εγκατάλειψη του συντρόφου, η φτώχεια, αναγκάζει πολλές γυναίκες να προβούν στην λύση της άμβλωσης. Η άμβλωση όμως δεν είναι λύση, είναι πράξη απελπισίας, η λύση είναι η αντισύλληψη, κι αν παρόλα αυτά υπάρξει εγκυμοσύνη, η επόμενη λύση είναι η υιοθεσία. Πολλοί θεωρούν την άμβλωση ως δολοφονία, αναρωτηθείτε όταν στερείς την ζωή από ένα έμβρυο τότε τι είναι?, ένα έμβρυο το οποίο υπό κατάλληλες συνθήκες κι αν όλα πήγαιναν καλά θα είχε γεννηθεί?

Η άμβλωση μπορεί να θεωρηθεί ως εύκολη λύση, αλλά δεν είναι, διότι μπορεί να επιφέρει επιπλοκές, ή ακόμη και μόνιμες βλάβες και δυσκολίες σε γυναίκες, οι οποίες όταν επιθυμήσουν να αποκτήσουν παιδί θα ταλαιπωρηθούν αρκετά μέχρι να τα καταφέρουν, είναι σαν να εκδικείται το σώμα και να λέει «Τότε δεν ήθελες παιδί, και τώρα προσπαθείς?, γιατί δεν το κράτησες τότε?, όπως με ταλαιπώρησες τότε, θα σε ταλαιπωρήσω κι εγώ τώρα».  Υπάρχουν και οι ψυχολογικές συνέπειες, πολλές γυναίκες αισθάνονται ενοχές σε όλη τους την ζωή, για μια έκτρωση που είχαν κάνει στο παρελθόν. Τι είναι μια άμβλωση?, Ο γιατρός λοιπόν, προβαίνει σε τεχνητή διακοπή της κύησης, αυτό είναι ένα σοκ για τον γυναικείο οργανισμό, ένα σοκ από το οποίο θα αργήσει να συνέλθει, μερικές φορές δεν συνέρχεται και ποτέ. Διότι εκεί που είχε μπει σε ένα πρόγραμμα προορισμένος να δημιουργήσει μια ζωή μέσα του και να την διατηρήσει, αυτή ξαφνικά αφαιρείται, και τότε τρελαίνεται σου λέει «τι κάνω εγώ τώρα?»

Εσύ που λες ότι δεν νιώθεις έτοιμη να γίνεις μητέρα για οποιονδήποτε λόγο, και είναι δικαίωμα σου αυτό, πάρε μέτρα αντισύλληψης, σκέψου γιατί να δώσεις ζωή σε ένα έμβρυο αφού σε λίγες μέρες θα του την πάρεις πίσω?, σκέψου ότι με την έκτρωση κάνεις κακό στον ίδιο σου τον εαυτό. Η έκτρωση δεν σε απαλλάσσει από το «πρόβλημα», αλλά σε κάνει γονιό ενός νεκρού παιδιού. Πολλοί θεωρούν ένα παιδί σφάλμα, ένα στιγμιαίο λάθος όπως ειπώθηκε κάποτε, κανένα παιδί δεν είναι λάθος, λάθος είναι η άγνοια σου.  Εσύ που δεν θέλεις να γίνεις πατέρας, υπάρχει η λύση πάρε μέτρα προφύλαξης, μην εξαναγκάζεις την κοπέλα σου να κάνει έκτρωση,  είναι μια οδυνηρή διαδικασία η οποία πολλές φορές επηρεάζει την σχέση σου ή ακόμα και την διαλύει, πάρε προφυλάξεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης απευθύνεται στις γυναίκες, κάθε  αναπαραγωγικής ηλικίας κυρίως στις νεαρές κι έφηβες όπου η άγνοια κυριαρχεί. Μάθε για τις μεθόδους αντισύλληψης και προφυλάξου είναι στο χέρι σου, και μην ντρέπεσαι, το να ρωτάς δεν είναι ντροπή, η ντροπή είναι η άγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: